amacım polemige girmek degil kesinilkle..ama yanlış bi bilgiyi düzeltmek istiyorum kesinlikle kuranı kerimde örtü ayetleri vardır ahzap ve nur surelerini incelemenizi sadece mealini degil tefsirinide okumanızı tavsiye ederim..zira bir tesettürlü olarak bunu sadece siyasi bi simge gibi göstermeniz incitti beni..farklı siyasi oluşumlar iktidarda iken hatta karşı ikende tesettürlüydüm çünkü bu ugurda okudugum imam hatip lisesini bırakmak zorunda kalmıştım 2001 yılında...kapanmak dini bir mesele değilki siyaseten seviye atlamak isteyenler takıyor ben de sizdenim şeklinde görünmek için dinen yapılması gerekli olduğunu da sanmıyorum kurandaki hiçbir ayette başını ört demiyor sonuçta omuzlardan bahsediyor daha çok demek istediğim böyle bir zorunluluk hissetmeyin üstünüzde baskılara da prim vermeyin.
amacım polemige girmek degil kesinilkle..ama yanlış bi bilgiyi düzeltmek istiyorum kesinlikle kuranı kerimde örtü ayetleri vardır ahzap ve nur surelerini incelemenizi sadece mealini degil tefsirinide okumanızı tavsiye ederim..zira bir tesettürlü olarak bunu sadece siyasi bi simge gibi göstermeniz incitti beni..farklı siyasi oluşumlar iktidarda iken hatta karşı ikende tesettürlüydüm çünkü bu ugurda okudugum imam hatip lisesini bırakmak zorunda kalmıştım 2001 yılında...
Konu sahibi arkadasım bol bol dua et tesettür muhabbettini yaşamına gecirirsin inş..
ben 11 yıldır kuran tefsiri içindeyim lütfen saçmalık diyerek haddinizi aşmayın..inanıp inanmamak sizi baglar ama başkasının inancına saçmalık diyemezsiniz..insanların kusurlu davranmaları bir inancın yanlış oldugunu göstermez..örtü diye yeri gögü inletmeyenlerinde şiddet uyguladıklarını içki sofralarına karılarını meze yaptıklarını biliyoruz..bu rezillikleri insanların inanç yada inançsızlıklarına baglamayınız..ahzap ve nur surelerinde başınızı örtün geçmez o dönemki giyim şartlarına atıf vardır ve zaten başörtüsü takıyorsanız omzunuza kadar getirin der. insanlara yanlış empoze edilen saçma şeylerden biridir bu ne yazık ki..
bir kere aklı olan kadın şunu düşünür bu örtü deyince yeri göğü inleten erkekler neden şiddette ya da ayrımcılıkta kadınların yanında olmaz. demek ki bu iş kadın hakkı meselesi değil.
Rabbim bizleri de sevdiği kulları arasına alsın. Gerçekten bunu hiçbir tereddütüm olmadan yapmak istiyorum. Nefsim engel buna biliyorum ama bu konuda nefsimi köreltmenin yollarını arayacağım.ply merhaba,
Tesadüf eseri gördüm bu kouyu.Bende küçüklügümde aileminde dini agır yönü nedeniyle kapanma istegi vardı hep.Küçükken büyüyünce ne olucaksın sorusuna bile kapanıcam dermişim:)Ama annem babam ayrılıp babamın bize yaşattıkları beni soguttu açıkçası.Eşimle evlenince onun tarafı hep açık kapalı yok.Eşimde küçülükte içimde kalan ukteleri giydim yaptım makyaj vs.Annemde açıldı bu arada hacı hoca görmek istemiyorum dedi yaşadıklarından dolayı.Sonra eşim ananenim ölümüyle dine daha yöneldi.bende işe başlayıp burda kapanma istegiyle ama namazını bırakmayan bana dini anlamda harika şeyler katan arkadaşın vesile ise bu duygum yine açıga çıktı.Önceleri açık birini görünce bakardım şimdi kapalılar dikkatimi çekiyor ve inceliyorum.Ben çevremi düşünmüyorum kaynana kayınbaba ne derse umursamam.Sorun bende annem gibi açılmak istemem.Ve eşime daha önceleri sordugumda karşı çıkardı.Şimdi yakışmıyor ama sen bilirsin günaha giremem diyor.Onun beni begenmemesi ve herkesin deyimiyle dışarı kayar herkes açık bi sen kapalısın vs... düşünceler.Bazı rüylar gördüm hala kapanmaya cesaret edemiyorum.İnş birgün güzel birşye vesile olur ve kapanırız.Yok oglumun sünneti geçsin yok o olsun bu bitsin ömrüm yeticek mi acaba?
Ah şu kör olası nefsim izin vermiyor ki. Eğer kapanırsam inşaallah açılmam tekrar ama nefsimin sürekli beni rahatsız edeceğini biliyorum. Bu durumu nasıl anlatabilirim acaba. Allah'ım bize iyi kul Olmayı nasip etsin.Bende istiyorum ama icraate gecemedim henüz
Ama kapandigimda boyle tunikle felan disari cikacaksam kapanmak anlamsız geliyor bana
Uzun mantosuz hatta siyah, diş kiyafetsiz disari cikmayacak şekilde kapanmak istiyorum.
Sanirim buna şehir değişikliği yaptigimizda yani 1.5 sene sonra yeni ortama girdiğimizde cesaret edebileceğim
Rabbim nasip eder insallah
Çok iyi bir karar vermissin siyah giyinmek isteyerek bende siyah ferace giyiyorum. Vücut hatlari belli olduktan sonra anlami yokBende istiyorum ama icraate gecemedim henüz
Ama kapandigimda boyle tunikle felan disari cikacaksam kapanmak anlamsız geliyor bana
Uzun mantosuz hatta siyah, diş kiyafetsiz disari cikmayacak şekilde kapanmak istiyorum.
Sanirim buna şehir değişikliği yaptigimizda yani 1.5 sene sonra yeni ortama girdiğimizde cesaret edebileceğim
Rabbim nasip eder insallah
Arkadaşlar birkaç ay içerisinde bu düşüncemi gerçekleştirmeyi düşünüyorum inşaallah. Hazırlık aşamasında sizce ne yapmalıyım? Kapandıktan sonra bir daha açılmak istemiyorum. Geçenlerde üniversite arkadaşlarımdan biri kapalıydı. Bir baktım açık fotoğraflarını yüklemiş siteye ve kapalı fotoğraflarını kaldırmış. Hiç beklemiyordum açıkçası şaşırdım. Evet gerçekten istemekle alakalı ama nefsimi Açıklık konusunda Öldürmek istiyorum. Kıyafet konusunda da nasıl giyineceğimi bilmiyorum. Bu konuda gerçekten kararlı olmak istiyorum artık ertelemek istemiyorum. Hepinize teşekkür ediyorum arkadaşlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?