Başlığı görünce çok mutlu oldum açan arkadaşımdan Allah razı olsun ne muradı varsa hayırlısı ise Rabbim onu versin inşallah... Biraz uzun olack ama lütfen yardım edin bi akıl verin...
Nereden başlasam bilemiyorum ama inşallah içinizden birisi derdime tek kelime ile de olsa yardımcı olamaya çalışır...
Kendimi bildim bileli içimde kapanma arzusu vardı hatta küçükken anneme ben evlenince kapanacağım dermişim, şimdi nişanlıyım Allah nasip eylerse 6 ay sonra düğünüm var. Sülalemde hemen hemen herkes kapalı ve Kayınvalidem kapalı. İlk günden beri kapanmam konusunda ve uzun etek giyinmem konusunda alttan alttan laf söylüyordu benim korkularım sebebi ile çok kızıyordum bu tutumuna çünkü hayalinde bir gelin adayı var beni o çerçeveye sokmak istiyordu. kendisine defalarca "KApanmayı bende çok istiyorum anne ama bunu senin için nişanlım için ailem için degğil Allahın rızasını kazanarak doğru zamanda yapmalıyım yoksa bir başkasının rızasını kazanmak için kapanmanın bir önemi anlamı yok" desem de fayda etmiyor her seferin de sanki ben bunları söylememiş gibi başa dönüyorduk. (hala aynı :)) Ve ben artık kayınvalidemi görmek istemiyordum baskısı sinirlerimi bozuyordu sıkıntı basıyordu yüreğimi. kıldığım her namaz da Rabbime yalvararak dua ediyordum kimi zaman gözyaşlarıma hakim olamadan. son bir kaç zamandır yine dua ederken dua sonunda içimden bir ses kapan kulum korkularından sıyrıl kapan diyordu. en son çarşamba günü yine aynı şekilde duamı ettim ve yine "kapan kulum korkularından sıyrıl ve kapan" hissesi kuvveti arttı içme bir huzur doldu sonrasında. fakat bunun için hiçbir hazırlığım yoktu ve o gün dışarı çıkıp bone ve topuz tokası aldım geçtim ayna karşısına denemeler yaptım kendi kendime aşık oldum. niyete koydum kapanacağım Allahın izni ve rızası ile inşallah. Ama bazen içimde şeytan vesvese veriyor sanırım korkularımla. korkumun sebebi de şu; çevremde çok insan kapandı daha sonra açıldı. ben de onlar gibi olmak istemiyorum hep dua ediyorum Rabbime bu şekilde olacaksa hiç nasip etme Ya rabbim diye. günlerdir araştırma yapıyorum esarp bağlama konusunda biraz nefsimle kavga ederek. Allah nasip ederse yeni hayatımın başladığı gün 18 ekimde kapanmak istiyorum (kötü ilişki deneyimleri sonrasında nişanlımı tanıdığım gün) nişanlımla tanıştığımız 1 yılında tekrar yeni bi hayata adım atmak istiyorum yeni ben ile ama nefsim bazen kafamı allak bullak ediyor korkulara atıyor beni sıkıntı basıyor yine içime. Lütfen bir yol söyleyin nefsime şeytana yenik düşmeyeyim.
Çok uzun oldu kusura bakmayın ama içim çok dolu bu kısalttığım hali, okuyup cevap verenden şimdiden Allah razı olsun inşallah.
Selam ve dua ile...
brc59,
mesaj yazrken sorun oldu galiba hiçbirşey gözükmüyor arkadaşım
Sebelaacim sen zaten kapaayi istiyormussun hep önceden beri zaten sende boyle bi niyet varmis ama baski yaptıklari için acaba niyetim Allah rizasi için değil mi diye vesveseye kapilmissin. Bu vesveseyi yaptiran seytandir. Kapanmana engel olmak için yapiyor bunu. İnsanı n hep boyle Allah için yapmak istediği amellerde şeytan araya girer ki is bozulsun. Senin böyle iyi bir niyetin varmiski Allah sana evlenince kapanmani isteyen birini nasip etmis. Daha da sukretmelisin dualarim kabul oldu diye. Niyetin bozuk değil Rabbim iz herkese senin gibi gönlünün muradini versin. İnancsiz biride nasip olabilirdi Canim simdiden hayirli olsun
Bir buyugumuz soyle mi yapayim yoksa boyle mi dedigimizde iyilikleri neden cakistiriyorsunuz . Ikisini de yapmaya mani ne derdi cok da dogru. Namaza baslayim kapanacam diye dusunmek malesef seytandan. Siz niyetinizi almissiniz seytanin size kapanma diye vesvese vermesinin yolunu kapatmissiniz. Kapaniyim mi kapanmiyim mi diye dusunmuyorsunuz ne guzel. E nolacak baska vesvese verecek bu sefer sonra birazdan kiyaf3tler al ondan sonrahatta bayramdan sonra gibi. Vesvese vermesine musade etmeyin. Siz namaza basladiginizda da bu sefer seytan size diyecek ki ya napiyosun basin acik namaz kiliyosun. Once bi kapan kapanmaya alis sonra kilarsin. Bu hep boyledir canim arkadasim. Bismillah deyip niyetini en kisa surede gerceklestir derim ben nacizane. Bu arada ben 5. Sinifi bitirince kapandim. Rabbim nasib etti kimse kapan demedi zorlamadi. Hatta 3 ve 4. Siniflarin yaz tatillerinde camiye giderdik. Cok da eglenceliydi. Sonra kapandim ergen bile degildim elhamdulillah Rabbim nasib etti. Darisi basina ins.Allah razı olsun arkadaşlar hepinizden. Bir arkadaş da demiş saçma ama çevreden nasıl tepki verirler vs. benim de aklıma geliyor. Önce düzenli olarak namaz kılmaya alıştırayım önce kendimi diyorum. Nasıl başlasam bilmiyorum hiç.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Allah senden de razi olsun canim sen içini rahat tut. Sen Allah in emrini yerine getireceksin insaAllah bunu düşün ve karari aldıktan sonra eetrafındaki arkadaslarini çokiyi secmelisin. Sana destek oolacak kişilerle görüş kapanipta sonradan acilanlarla degil. cunku arkadaş çok önemli unutma seni yanlis yönlendirmesin. Dualarin için sağol. Allah mesut etsin. Bir sıkıntın olursa dertlesebilirim. Dualarda buluşmak dileğiyleSevdecim,
öncelikle Çok teşekkür ederim Allah razı olsun okuyup cevap verdiğin için.
Gerçekten çok haklısın içimde vesveler var maalesef ve ben onları düşünmekten sinirlerimi harap ediyorum maalesef. Eşimin bir baskısı yok ne zaman istersen o zaman kapan ama bir daha geri dönüşü olamaz ona göre kararını ver diyor. Bende hep bunun için dua ediyorum Rabbim pişman olup açılacaksam geri nasip etme diye. aldığım karar sonrası içim huzurla doldu. inşallah 18 ekimede yeni bir hayat başlayacak benim için Allahın rızası ile.
Allah razı olsun arkadaşım, Ne muradın var ise hayırlısı ile nasip etsin Rabbim inşallah...
Selam ve dua ile.
Allah senden de razi olsun canim sen içini rahat tut. Sen Allah in emrini yerine getireceksin insaAllah bunu düşün ve karari aldıktan sonra eetrafındaki arkadaslarini çokiyi secmelisin. Sana destek oolacak kişilerle görüş kapanipta sonradan acilanlarla degil. cunku arkadaş çok önemli unutma seni yanlis yönlendirmesin. Dualarin için sağol. Allah mesut etsin. Bir sıkıntın olursa dertlesebilirim. Dualarda buluşmak dileğiyle
canım ben 24 yasındayım on yıldır kapalıyım ben de kendi istegimle kapandım .ilk basta alışmak zor oluyor birkaç ay gelgitler oluyor.sonra benimsedğinde kapanmak ne kadar guzel bi sey anlıyorsunArkadaşlar daha önceden de böyle bir düşüncem vardı ama bir türlü icraate geçemedim. Evet artık düşündüğüm gibi yaşamak istiyorum düşüncelerimin inancımın gerektirdiğini yapmak istiyorum ama bir türlü cesaret edemiyorum. Kapanan arkadaşlar nasıl karar verdiniz ve nasıl icraate geçtiniz? Allah cevaplayan herkesten razı olsun.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Bende uzun zamandır kapanmak istiyordum ama annemin kendi kapalı olduğu halde karşı çıkması cesaretimi kırıyordu..Evliliğimin 6.ayı ve dün sabah kapanıp dışarı çıktım.Eşim dahil çok güzel tepkiler aldım.(annem hala bilmiyor) mutluyum çok şükür içimdeki huzur anlatılamaz Allah tesettürü tüm kalpten isteyenlere nasip etsin inşallah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?