Kapanmazsam olmazmış

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Okurken sonunu “ sizce ne yapmalıyım kızlar?” diyerek kapatacağını düşündüm bi an... Neyse mutlu sonlu bitti.

Geçmiş olsun. Yaşadığınız şey için çok üzüldüm.ama ne yalan söliyim okurken içimin yağları eridi.bravo
Gereken cevabı verdiğim gereken duruşumu gösterdiğim için içim rahat ama işte keşke böyle olmasaydı her şey çok güzel olabilirdi insanlar niye böyle ben bi karar vermişsem fikrini söyle elbette annesin babasın ama bu dayatma bu baskı Allahım kabus gibi...

Benim kimseyle derdim yoktur tek istediğim mutlu olmaktı yaşadığım şey gerçekten çok kötüydü belkide dediğiniz gibi ilerde sorunlar hep devam edicekti başka davranışları gözüme batıcaktı
Emin ol yengeminde kimseyle derdi yok hatta aynı sen gibi istemeye giderken abime başörtü taksın demişti annem gülmüştük olur mu öyle şey diye ama dediğim gibi hiçbir şekilde kimse birşey yansıtmadı yengeme ama o bu durumdan oldukça rahatsız yapacak birşey yok herkesin kendi kararı...Hakkında hayırlısı olsun.. .

Terbiyesize bak sen ne demek ona uygun bulmuyorum, aferim size iyi yapmışsınız takdir ettim, hiç de üzülmeye değmez böyleleri için.
Bende zamanında baskılandım kapanmadın etmedin kayınvalidenin getirdiği kıyafeti giymedin falan, ayrılmamız farklı konulardandı ama kapanma konusu da vardı bahanelerin içinde, sonra ne oldu gitti benden daha da açık biriyle evlendi, baskı yaparak insanları koyun yapmak istiyolar bugün kapanmanı isteyen yarın başka bişey isterdi emin ol.

Alnınızdan öpüyorum kendinizden emin tavrınız için.Burdaki bir sürü kadına bu tavrınız örnek olur umarım

Anne baba olmak herşeyi hatasız yapmak anlamına gelmiyo malesef.cahil insanlar

Tamamen şekilci dindarlık başka birşey değil. Böyleleri yüzünden insanlar dinden de uzaklaşıyor. Ben yıllardır kapalıyım. Bazen akrabalardan bazıları diyor ki "bizim kızla da konuşsana kapansın." O kadar sinir oluyorum ki. Araştırın tesettür İslam'ın 18. Yılında farz olmuş. O zamana kadar farz olan birçok ibadet var. Ve birçok ahlakî ilke var. Bunları yapmıyorlar. Ya da yapılmasını umursamıyorlar. Sonra kızımız kapansın. Yav bu kız yalan konuşuyor mu? Dedikodu yapıyor mu? İnsanların hakkını yiyor mu? Namaz kılıyor mu? Ahlaklı mı? Bunu hiç sorgulayan yok. Kapanınca çevreye dindar görünecekler ama içlerinde neler neler var malesef. He şu da var. İnsan kapandı diye püripak olmuyor. Her zaman yanlışları günahları oluyor. Ben kapalı açık ayırt etmiyorum. Allah'ın huzurunda birçok açık benden daha rahat olacak belki de bilemem.
Konu sahibi sizi tebrik ediyorum...

Pırlanta yüzüğü verdim diye bir cümle okuyunca kurgu olduğunu düşündüm.

Olay herneyse aileler böyle yapıyor. Sonra o erkek ya da kadın , yarım kalan sevgileriyle gidip bir başkasıyla evlenip , karşıdakinin hayatını altüst ediyorlar.

Sağlam kızsın tuttum seni ama sevgilinide suçlama hemen kp olacak sinsiymiş senin oğlan vermiş ayarı bunlar tamam demiş içinden de ben yapacağımı yaparım demiş zaten bence kp olacak oraya bilinçli iş bozmaya gelmiş yazık olan garip sevgiline sana oldu belkide o çocuk sen barış barışma bidaha ailesiyle konuşmaz görüşmez işler daha da çirkinleşmesin diye sizin evinizde ağzını açmamıştır şuan o çephede kıyamet kopuyodur sana tavsiyem adamın terbiyesizliğini oğlandan çıkarma seni aramak görüşmek isticektir son kez güzelce otur konuş sevginin bazı şeylere yetmediğini bundan sonra ayrı ayrı daha mutlu olucağızı belirt güzellikle noktalayın hikayenizi

Ne kadar şanslısınız. Ne yapsanız başınız açık diye(!) beğenmeyeceklerdi zaten. Aynısı başımdan geçti şükredin, ardınıza bakmayın derim ben.

Yazdıklarınızı annemle okuduk şu an teşekkür ediyorum tavsiyeleriniz için şu an olayın duygusallığıyla bi daha görüşmeyi kesinlikle düşünmüyorum ama zaman neler gösterir bilinmez. Direndiği zamanlarda olmuştur illa ki ama yetmedi işte demek ki adam gerçekten çok terbiyesizdi bana bi kere orucunu tutuyo musun namazını kılıyor musun diye sormadı biliyor musunuz şimdi onun yaptığı mı Müslümanlık oluyor diye düşünmekten uyuyamıyorum. Herkes için hayırlısı

tesettür birinin isteği üzerine asla olmaz o konuda size hak veriyorum ama aynen bu cümleleri kurdugunuza nedense pek inanmadım

hiiiç kafana takma canım allahından bulur zaten o adam Kesinlikle barışma tavsiyesi vermiyorum sevgilinle çünkü hep bi tarafın o yobazlarla olucak demek istediğim çovukta travma bırakma boşver güzellikle konuş helalleş kapat defterinizi yolunuz uzun hayatta dilerim bu olaylar daha güzeli nasip olacağı için olmuş olsun

8 senedir tanıdığınız adamın ailesinin böyle olacağını nerden bilebilirdiniz ki? Durusunuzdan ve kendinizden ödün vermediginiz için sizi cok takdir ettim. Ailenizde asil insanlarmış,kıro olsaydi babanız,onlar gibi,daha farklı konusurdu gun görmüş,samimi ve doğruları olan bir insanmış ki,"Bizim vericek kızımız yok,her zaman misafir olarak gelebirsiniz"diyerek beyefendiligini göstermiş. Büyüklük onda kalmış

Oğlanda da hata görüyorum ben ama,insan babasının ne olduğunu bilmez mi. Benim annem ve babamin bazi yanlış huyları var

Nisanliyken,falan hep ikaz ettim. Ozellikle babami,baba bak insanlar gelcek şundan bundan bahsetme. Şöyle böyle deme vs,yaslandikca cocuk gibi oluyorlar cunku ama sizin kayinbaba baya sinsiymis ne kadar curetkar o öyle hadsiz adam terbiyesiz.

Ben bundan önce,nisanlanmistim evlenmeden once,oyle bir aileydi ki,anlatamam. Adam elinde rakı şişesiyle bayramlasmaya geldi. Benim babam icki iciyor zaten evet ama bana absurd gelmisti. Annemin yanında,komsumuz icin küfür etti. Isteme günü daha ilk günden,babamin bir arkadasi icin "serefsiz"dedi...

Daha ilk kez geldigi evde, "soda var mi yaa " dedi neyse getirdim sodasini zikkimlandi. Bacak bacsk üstüne attı .. Beden terbiyesi de önemli. . O aileden de oglandan da kurtuldum . Oglan onlar gibi degildi ama daha beter pislikleri vardi en sondada hapise girdi.

Ve ben onun yoklugunda bir guzel evlendim. Sülük gibi yapışmıştı da bana zaten kurtuldum
Insallah daha iyi günleriniz olacaktır Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın

Insan ailesini seçemiyor işte çok üzüldüm o adama da ama bilemezsin huy çeker derler. Ama o kadar net davranmışsın ki hayran kaldım seni yetistiren ailenin eseri olsa gerek yani hic yakışmaz senin babanın yanina oyle bir dünür. Inanılmaz bir terbiyesizlik yapmışlar ama sen çok onurlu davranmışsın. Bravo!

Sen ne karakterli kızmışsın...
Vallahi helal olsun, saygıyla eğiliyorum önünde...
Allah karşına öyle birini çıkaracak ki yüzün hep gülecek inşallah.
Allah herkese senin gibi annesini babasını ezmeyen hayırlı evlat nasip etsin.

Vallahi size aferin. Sizi böyle karakterli değerlerinden ödün vermeyen evlenicem diye olmadık şeylere tamam diyip evlendikten sonra bana şöyle böyle yapıyorlar diye iki yüzlü olmayan bir birey olarak yetiştiren ailenize de aferin. Boşverin ağlasınlar bu kafa ile daha çok ağlarlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…