- 11 Ocak 2017
- 2.830
- 9.590
- 158
- 36
- Konu Sahibi Caffeamericano
-
Ay ne günahı Allah aşkına böyle insanlar da ne bileyim milleti dinden imandan çıkarırlar. Çok muhafazakârlarsa madem kendileri gibi bulsalardı ne işleri var senin kapında. Sırf insanları huzursuz etmek için varlar. Kapından içeri sokma bir daha, yazık anne babana çok üzüldüm. Seni kırmamak için belki de en basından beri bu insanlara karşı sessiz kaldılar.Şey de söyledim aklıma gelmişken bahsettiğiniz kadar müslümansanız benim oğlum senelerdir bu kızla gezip tozuyor nikahları yok bişeyleri yok bu da size günah değil mi madem aileler her günahımızdan sorumluysa dedim
Çok acı ama sayfayı kapattım onunla beraber bi çok masum anımı da hayallerimi de her şeyi sildim. Gercekten başıma gelmez sanırdım. Gelirmiş öğrendimHer defasında şaşırmayacağım diyorum şu konulara ama hayret ediyorum insanlığa insanlarımıza cahilliğe... harika bir duruş sergilemişsiniz sizi tebrik ederim belli ki size ve ailenize uygun kişiler değiller sayfayı kapatın ve yolunuza bakın
Adamların istediği sanki bulgur pilavı ya bırakın da bunun kararını ben vereyim benim hayatım sevabıyla günahıyla benim sadece. O kadar haklısınız ki işte onu beceremedi en çok o canımı acıtıyorAz bile yapmışsınız. Ailece çok kibarsınız. "Ben kızımızdan kapanmasını istiyorum." ne hadsiz bir cümle ya? Ne istediği önemli değil, hiçbir şekilde dayatmaya hakkı yok.
Eski sevgilinize de zerre üzülmedim. Onun vereceği tepkiden çekinmelilerdi. Bu konuyu kapatma işini o halletmeliydi, becerememiş. Üzülmeyin devamında daha ne dayatmalar gelirdi kim bilir?
Müslümanlık bu değil bu olmamalı bana öğretilen benim bildiğim asla değil bu baskı neden niye böyle baskıyla olabilir mi şimdi çok mu iyi oldu bütün değerlerini kıymetlerini topladılar gözümde bitirdiler artıkAy ne günahı Allah aşkına böyle insanlar da ne bileyim milleti dinden imandan çıkarırlar. Çok muhafazakârlarsa madem kendileri gibi bulsalardı ne işleri var senin kapında. Sırf insanları huzursuz etmek için varlar. Kapından içeri sokma bir daha, yazık anne babana çok üzüldüm. Seni kırmamak için belki de en basından beri bu insanlara karşı sessiz kaldılar.
Aminn inşallah çok sağolun her şey bizim için bunda vardır bi hayır diyorumÇok hadsiz, terbiyesiz bir adammış babası. Oğulları için üzüldüm ama ben. Belli ki anne ve babasına söz geçiremiyor. Elinden bir şey gelmiyor çocuğun.
Ben de bekarken, uzaktan bir tanıdık ailemle konuşuyor. “Kızınızı istemeyi düşünüyoruz. Ama bir şartla. Kapanırsa isteyeceğiz...” diyor oğlanın annesi. “Benim kızım ister açılır, ister kapanır; kimse karışamaz!” diyor babam da. Oğlanı da tanımam etmem yani. Aklıma bu olay geldi konunuzu okuyunca.
Hadsiz, dengesiz, kendini bilmez çok insan var. Oğullarına yazık etmişler, ona üzüldüm. Siz kendinizi kurtarmışsınız. Hiç üzülmeyin. İnşallah karşınıza bundan sonra iyi insanlar çıkar.
Ya ben iyi ki yazmışım bugun buraya en yakın arkadaşlarıma anlatamadım daha destek olan bütün herkesten Allah razı olsun bir kişiye bile örnek olmuşsam ne mutlu banaŞu şekil alkışlıyorum alninizdan opmek istiyorum icim coşkuyla dolduEki Görüntüle 2227468
Kayserili ben ankaralıyım. 26-29Helal olsun Baban'a nasilda kalitesini, saygisini korumuş. Baska bir baba olsa cok daha farkli olabilirdi oanki durum.
Ellerinden öperim babanin ...
Nereli bu cocuk, siz nerelisiniz. Yaşlar kac ?
Kayserili ben ankaralıyım. 26-29
Doğaldır, acıtır. Ama emin olun bu olaylar olmasaydı yarın başka beklentileri dayatmaları olacaktı ve daha da acıyacaktı canınız. Oğlunun üzüleceği bir duruma sebebiyet vermeyi umursamayan adam sizin hayatınızı, kararlarınızı umursar mı? Köprüden önceki son çıkışı kaçırmamışsınız, sevinin.Adamların istediği sanki bulgur pilavı ya bırakın da bunun kararını ben vereyim benim hayatım sevabıyla günahıyla benim sadece. O kadar haklısınız ki işte onu beceremedi en çok o canımı acıtıyor
Yazık beee kaç yaşında adamın ettiği söze bak ama inan şuna onların yaşayışıda senin gözüne batardı benim yengemde sülalede tek açık gelin hiçkimsenin en ufak bir sözüne davranışına maruz kalmamasına rağmen kapalı olmamızdan rahatsız eee haliyle bizde onun açık olmasından rahatsızız artıkHerkese merhaba burayı uzun zamandır takip ediyorum hem içimi dökmek hem de değerli fikirlerinizi merak ediyorum. 8 sene önce tanıştık ben lisede o üniversitedeydi 1 yıla yakın görüşüp ayrıldık aradan yıllar geçti ara ara telefonda konustuğumuz hep oldu en son 2 sene önce karşıma çıktı yeniden denemeye başladık her şey güzeldi mesleklerimizi elimize almıştık daha olgunduk artık aileleri tanıştıralım adı konsun dedik tanıştırdık babası bana dedi ki ben kızımdan tek bir şey istiyorum o da kapanması.. isteğinize saygı duyuyorum ama ben bunu ancak içimden gelirse yaparım siz istediğiniz için değil oğlunuz biliyodu böyle olduğumu evimize gelirken sizde biliyodunuz dedim ve oğullarını terk ettim aradan 3-4 ay geçti yalvar yakar bana geri döndü gel her şeyi hallettim ailemi ikna ettim her şey senin istediğin gibi olucak babam kabul etti diye yalvardı kabul etmedim ama ben sonra zaman zaman yine geldi yalvardı sonra yüz yüze oturup konuşunca inandım dedim ki halletmiş her şey güzel olucak gözümün içine bakıyor zaten. Tamam dedim gecen akşam evimize buyur ettik anne ve babası geldi gayet iyi ağırladık bizde yavastan nişan hazırlıklarına başladık mekanı tuttum ben hediyelikler pasta falan tamamdı bu akşam evimize geldiler nişan için konuşmaya babasının gelişinden zaten ben anladım bunlar oturdu babamın karşısına başladılar yine aynı mevzu açıldı adam konuştu konuştuu hani şey demesini bekliyorum evet isteğim bu yönde ama gençler böyle bi karar vermiş saygı duyalım nişan için neler yaparız onu konusalım diyecek sandım. Şu cümlesi beni kopartan cümle oldu “Allahın emri Peygamberin kavliyle istemek içimden gelmiyor çünkü ona uygun bulmuyorum” yaa sen kimsin !!! Bunu duydum sonra annesinin tabi kızımız ne der bide ona soralım dedii ve bende ipler koptu sizin bu yaptığınız bana haksızlık aileme saygısızlık sizin bu yaptığınız ayıptır hata bende oğlunuza inandım dedim babamın ellerine sarıldım öptüm baba senden de özür diliyorum bu insanları evimize getirdiğimiz için ama elim ayağım titriyor kulaklarım uğulduyor sesimi yükselttm ağlayarak söyledim bunları sizin kapalı olup gördüğünüz bi çok kişiden daha namusluyum daha karakterliyim daha şerefliyim size sadece ah diyorum başka bişey demiyorum Allaha havale ediyorum sizi istediğiniz oldu evlenmiyorum oğlunuzla merak etmeyin dedim annesi biz ne dedik biz konusmaya fikrimizi söylemeye geldik dedi bende sizin fikrinizi iki sene öncede biliyodum tekrar söylemenize lüzum yoktu dedim sakın bi daha karşıma çıkma dedim oğlanın eline verdim aldığı pırlantayı. Babamda her zaman misafir olarak gelebilirsiniz ama bizim size verecek kızımız yok dedi ve gönderdik evimizden oğlanda ağlayarak çıktı ailesiyle
O kadar ayıp ki. Haklısınız hakkımda hayırlısı buymuş demekten başka elimden bişey gelmiyor29 yasinda adam hala babasinin sozunden cikamamis ve aglayarak evden cikiyor kiz gibi.
Bence verilmis sadakan varmis, bir daha gelirse, Kayseriden koyden sizin aileye gore, size yakisir birini bulun. Ben size fazla gelirim de ve birdaha da muhatap olma. Cok aci ve saygisizca gercekten, bir insanin evine gelipte kizina o kelimeyi solemek.
Yok canım ya bu değil zaten emin ol. Benim kv hem kapalı hem de hacıdır kendisi, ben açığım. Yalan ,iftira,hırsızlık, arsızlık, küfürbazlık herşey var. Şimdi o kapanınca günahlarından arındı da , ben açık olduğum için günahkar miyim. Herkesın kendi dini Allahla kendi arasındadır. Kalan diye baskı yapmak dini bütün olmak demek değil, bildiğin YOBAZlar.Müslümanlık bu değil bu olmamalı bana öğretilen benim bildiğim asla değil bu baskı neden niye böyle baskıyla olabilir mi şimdi çok mu iyi oldu bütün değerlerini kıymetlerini topladılar gözümde bitirdiler artık
Emin ol cok daha iyi gunler yasiyacaksin ve cok daha iyi insanla tanisicaksin bu bir sinav ve sen cok guclu bir kiza benziyorsun.O kadar ayıp ki. Haklısınız hakkımda hayırlısı buymuş demekten başka elimden bişey gelmiyor
Geçmiş olsun. Yaşadığınız şey için çok üzüldüm.ama ne yalan söliyim okurken içimin yağları eridi.bravoHerkese merhaba burayı uzun zamandır takip ediyorum hem içimi dökmek hem de değerli fikirlerinizi merak ediyorum. 8 sene önce tanıştık ben lisede o üniversitedeydi 1 yıla yakın görüşüp ayrıldık aradan yıllar geçti ara ara telefonda konustuğumuz hep oldu en son 2 sene önce karşıma çıktı yeniden denemeye başladık her şey güzeldi mesleklerimizi elimize almıştık daha olgunduk artık aileleri tanıştıralım adı konsun dedik tanıştırdık babası bana dedi ki ben kızımdan tek bir şey istiyorum o da kapanması.. isteğinize saygı duyuyorum ama ben bunu ancak içimden gelirse yaparım siz istediğiniz için değil oğlunuz biliyodu böyle olduğumu evimize gelirken sizde biliyodunuz dedim ve oğullarını terk ettim aradan 3-4 ay geçti yalvar yakar bana geri döndü gel her şeyi hallettim ailemi ikna ettim her şey senin istediğin gibi olucak babam kabul etti diye yalvardı kabul etmedim ama ben sonra zaman zaman yine geldi yalvardı sonra yüz yüze oturup konuşunca inandım dedim ki halletmiş her şey güzel olucak gözümün içine bakıyor zaten. Tamam dedim gecen akşam evimize buyur ettik anne ve babası geldi gayet iyi ağırladık bizde yavastan nişan hazırlıklarına başladık mekanı tuttum ben hediyelikler pasta falan tamamdı bu akşam evimize geldiler nişan için konuşmaya babasının gelişinden zaten ben anladım bunlar oturdu babamın karşısına başladılar yine aynı mevzu açıldı adam konuştu konuştuu hani şey demesini bekliyorum evet isteğim bu yönde ama gençler böyle bi karar vermiş saygı duyalım nişan için neler yaparız onu konusalım diyecek sandım. Şu cümlesi beni kopartan cümle oldu “Allahın emri Peygamberin kavliyle istemek içimden gelmiyor çünkü ona uygun bulmuyorum” yaa sen kimsin !!! Bunu duydum sonra annesinin tabi kızımız ne der bide ona soralım dedii ve bende ipler koptu sizin bu yaptığınız bana haksızlık aileme saygısızlık sizin bu yaptığınız ayıptır hata bende oğlunuza inandım dedim babamın ellerine sarıldım öptüm baba senden de özür diliyorum bu insanları evimize getirdiğimiz için ama elim ayağım titriyor kulaklarım uğulduyor sesimi yükselttm ağlayarak söyledim bunları sizin kapalı olup gördüğünüz bi çok kişiden daha namusluyum daha karakterliyim daha şerefliyim size sadece ah diyorum başka bişey demiyorum Allaha havale ediyorum sizi istediğiniz oldu evlenmiyorum oğlunuzla merak etmeyin dedim annesi biz ne dedik biz konusmaya fikrimizi söylemeye geldik dedi bende sizin fikrinizi iki sene öncede biliyodum tekrar söylemenize lüzum yoktu dedim sakın bi daha karşıma çıkma dedim oğlanın eline verdim aldığı pırlantayı. Babamda her zaman misafir olarak gelebilirsiniz ama bizim size verecek kızımız yok dedi ve gönderdik evimizden oğlanda ağlayarak çıktı ailesiyle
Benim kimseyle derdim yoktur tek istediğim mutlu olmaktı yaşadığım şey gerçekten çok kötüydü belkide dediğiniz gibi ilerde sorunlar hep devam edicekti başka davranışları gözüme batıcaktıYazık beee kaç yaşında adamın ettiği söze bak ama inan şuna onların yaşayışıda senin gözüne batardı benim yengemde sülalede tek açık gelin hiçkimsenin en ufak bir sözüne davranışına maruz kalmamasına rağmen kapalı olmamızdan rahatsız eee haliyle bizde onun açık olmasından rahatsızız artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?