Allahım....Anlamamışsın...
Herneyse...dediğin doğru o başka mesele tabi...Daha açık yazayım...Kapıcınınbitlikızı nickli arkadaş bu konuya mesaj falan yazmamış hiç...Yani eğer gözümden kaçmadıysa yazmamış ben görmedim...Senin konuya hiç dahil olmayan ,tek mesajı olmayan bir arkadaşa nickinin hikayesini anlatmasını sorman ilginç geldi bana.....Dip not geçeyim :Bazan senin yazdığın cümleleri anlamıyorum yani konu ile ne alakası,şimdi yeri mi diye düşündüğüm de oluyor...Sanırım düşüncelerimizdeki ,karakter yapılarımızdaki farklılıklardan olsa gerek garipseyişim diyerek konuyu kapatayım ...
yazmadı ama okuyanlar arasındaydı ondan sordum
bu sitede çok öğretmen var.onun için yazmak istedim lütfen artık öğrencilere anne baba mesleği sormayalım bakın nasıl üzülüyorlar.çocuk yaşta sınıflandırmış olmayalım onları.tüm çocuklar eşit ve asla üzülmesinler.
bu sitede çok öğretmen var.onun için yazmak istedim lütfen artık öğrencilere anne baba mesleği sormayalım bakın nasıl üzülüyorlar.çocuk yaşta sınıflandırmış olmayalım onları.tüm çocuklar eşit ve asla üzülmesinler.
üzülmesinler veya böbürlenmesinler....
yazmadı ama okuyanlar arasındaydı ondan sordum
Bence asıl sorun okullarda ebeveynlerin mesleğinin sorulması değil. Asıl sorun çocuklara alın teriyle para kazanılan her mesleğin nasıl saygı değer olduğunun öğretilmemesi. Çocuklarımıza bunu öğretebilirsek ne babasının mesleğini söylemekten çekinir, ne de arkadaşları onu yadırgar. Ben çocuğumu böyle yetiştireceğim. Sokakta çöp toplayan, sırtında eşya taşıyan insanın bile saygı değer olduğunun farkında olacak. Saygı duymayacaksa çalıp çırpana, boş boş gezip elindeki üç kuruş parayı da çarçur edene duymasın.
Bunun en büyük örneği olarak feriha nn dizisi var gerçekten onunda yalan söyleyişleri bu yüzden işte. Ama Hiç bişey için üzülmeye değmez canım
Bence asıl sorun okullarda ebeveynlerin mesleğinin sorulması değil. Asıl sorun çocuklara alın teriyle para kazanılan her mesleğin nasıl saygı değer olduğunun öğretilmemesi. Çocuklarımıza bunu öğretebilirsek ne babasının mesleğini söylemekten çekinir, ne de arkadaşları onu yadırgar. Ben çocuğumu böyle yetiştireceğim. Sokakta çöp toplayan, sırtında eşya taşıyan insanın bile saygı değer olduğunun farkında olacak. Saygı duymayacaksa çalıp çırpana, boş boş gezip elindeki üç kuruş parayı da çarçur edene duymasın.
ben çocukları yoğurulmamış hamura benzetirim hep.
bizler nasıl şekil verirsek öyle kalacaklar.
her mesleğin,ve alın terinin önemini bilsinler......
çok şükür maddi sorunumuz yok ama benim oğlumda her istediğine sahip olmuyor ve bu hep böyle olucak
sürekli tüketen,her istediğine sahip olan insanların zamanla hiçbirşeyden zevk almadığını düşünürüm
Malum dizi var ya hani,işte o diziyle ilgili yorumları okurken bazı düşünmeden yazılan yorumların ardından,bir kapıcı kızı olarak böyle bir başlıkta kapıcı kızı olmak nasıl bir duygu anlatmak istedim... (Biraz uzun olacak ama)
(Bu sadece benimle ilgili olan hikayedir,lütfen üzerinize alınmayın!)
1-0 geride başlarsınız bir kere hayata.Onlar güzel oyuncaklarla oynarken,onlara imrenerek bakar,evdeki tabak çanakla oynarsınız ancak.Onlar yeni oyuncaklar aldıkça sizede eski,modası geçmiş oyuncaklar gelir.
Hepsinin ayrı odaları vardır,kendilerine göre düzenlenmiş,oyuncaklarla donatılmış.Hep onlara gitmek ister,evinize dönmek istemezsiniz.Düşünürsünüz,benim odam olunca bende şöyle yapacağım,böyle yapacağım diye.
Her ne kadar henüz kapıcı olduğunuzu bilmesenizde apartmanınızdaki zenginler sizi aşağılar/küçümser gibi davranırlar.
İlkokulda da bunun etkisinde kalarak belki,çekimser,utangaç olursunuz…
Ortaokula geçtik;
İlk defa çıkma teklifi alırsınız ancak daha çıkmak nedir bilmezsiniz,birçok kişidende çıkma teklifi almaya başlar,korkudan/çekingenlikten kabul edemezsiniz.
Bununla birlikte sizin dışarıda oynadığınız arkadaşlarınız da hemen hemen aynı yaşlarda olan apartmanda ki kızlardır.1 gün iyiyseniz,2. Gün seninle muhatap olamayız,sen kapıcı çocuğusun diyenlerdir.
Bir gün de bir mektup yazıp,sizi iyice küçümseyip,üstüne basa basa tekrar kapıcı kızı olduğunuzu hatırlatanlardır.
Burdan alt yapı oluşmaya başlar,sizi ezik durumuna düşürür,havalı havalı oynarlar kendi aralarında…
Babanız evde yoksa servise çıkar,utana sıkıla istedikleri bir şey olup olmadığını sorarsınız birde.Zile basıp girişten bas bas babanızın adını söyleyerek bağıranlara,babam evde yok deseniz de,o zaman sen gel yardım et poşetlere diyenlerde vardır.Çocuk halinizle,kendi evinize taşıttırılmamış poşetler,kapıcı olduğunuz için size taşıttırılabilir…
En son orta sondayken bir çıktığınız olur, ancak masumca el ele tutuşmaktan bile çekinirsiniz.Derken yıl sonu gelir,mezuniyet telaşı başlar.Herkes fikir beyan eder,şurada olsun,burada olsun diye.Çıktığınız çocukla da aynı sınıftasınızdır.Çıktığınız çocuğun en yakın arkadaşı 5 yıldızlı bir otelde olmasını ister bu mezuniyetin ve herkeste kabul etmeye meyillidir.Derken sınıf öğretmeni gelir sinirle,bunu söyleyen çocuğa kızgındır.Der ki;
Eftelya! Ayağa kalk!
Korkuyla ne olduğunu bilmeden ayağa kalkar ve öğretmenin size neden kızgın olduğunu açıklamasını beklersiniz.
Der ki;
Baban ne kadar maaş alıyor kızım?
İşte,sınıfın ortasında rezil olmak bu dur diye düşünür,bir taraftan da korkuyla sorduğu sorunun cevabını verirsiniz.
"İşte çocuklar,herkes zengin değil sizin kadar" diyerek 5 yıldızlı otelde mezuniyet yapmak isteyen çocuğa bakarak konuşur.Bu durumda olan arkadaşlarınızda var der.
Tabii o zaman rezil olduğunuzu düşünürsünüz.Daha çocukluk ya…
Teneffüs zilinin çalmasıyla tuvalete ağlaya ağlaya koşmanız bir olur.Ve ders zilinin çalmasına kadar tuvaletten çıkmazsınız.Düştüğünüz durum sanki dünyanın sonu gelmiş gibidir.En başta da çıktığınız çocuğa rezil olmuşsunuzdur ama o sizi tuvalet kapısında beklemektedir.Hiçte düşündüğünüz gibi tepki vermeyecektir oysa…
...
bana hiç de üzücü bi hikaye gibi gelmedi. burda üzücü durum paranız olmadığı için okulda rezil olmalar babanın işi düzgün olmadığı için söyleyememeler değil direkt bu durumdan eziklik duymanız.
Anneniz ve babnız adına üzüldüm. Onca emek verip büyüttükleri çocuğun mali durumlarından eziklik duyması ne kadar kırıyordur onları inşallah bu durumu onlara bildirip kalplerini kırmıyorsunuzdur.
bizim de durumumuz iyi değildi hep kıt kanaat geçindik ama mutlu ve huzurluyduk. babamın parası yoksa biz zaten istemezdik onu zor durumda bırakmazdık. ha modaya uygun giymemişsin nolcak? en azından kapıcıymış bir maaşı var. babam üçümüzü de okuttu ben öğretmen kardeşim mühendis oldu.en küçüüğümüz de okuyor.
ha bu arada hiç bi öğrencimi de kaldırıp baban kaç para maaş alıyo diye sormuyorum. Üstelik sınıfta
en iyi geçindiğim öğrenciler maddi durumu kötü olanlar. çünkü çok daha saygılı ve azimliler...
bu yaşadıklarını sadece kapıcı kızı oldugun için yaşadıgını düşünmüyorum.
çevresine göre daha fakir olan herkes bunları yaşıyor malesef.
ama sen şanslı bile sayılabilirsin bazı taraflardan bakınca.
bana hiç de üzücü bi hikaye gibi gelmedi. burda üzücü durum paranız olmadığı için okulda rezil olmalar babanın işi düzgün olmadığı için söyleyememeler değil direkt bu durumdan eziklik duymanız.
Anneniz ve babnız adına üzüldüm. Onca emek verip büyüttükleri çocuğun mali durumlarından eziklik duyması ne kadar kırıyordur onları inşallah bu durumu onlara bildirip kalplerini kırmıyorsunuzdur.
bizim de durumumuz iyi değildi hep kıt kanaat geçindik ama mutlu ve huzurluyduk. babamın parası yoksa biz zaten istemezdik onu zor durumda bırakmazdık. ha modaya uygun giymemişsin nolcak? en azından kapıcıymış bir maaşı var. babam üçümüzü de okuttu ben öğretmen kardeşim mühendis oldu.en küçüüğümüz de okuyor.
ha bu arada hiç bi öğrencimi de kaldırıp baban kaç para maaş alıyo diye sormuyorum. Üstelik sınıfta en iyi geçindiğim öğrenciler maddi durumu kötü olanlar. çünkü çok daha saygılı ve azimliler...
İşte insanlar maalesef ki eşit şartlarda doğamıyor ve yaşayamıyor
Ama bundan sonrası senin için aynı olacak değil ya
Sen de azmedip istediğin yere gelir ve o çocuklara yardım edebilirsin
Tabii sayende biz de
İnsan yaşadığı karmaşada bir sürü çocuğu,insanı görmüyor sanki kör oluyor..
Tabii hala cahilce davranan öğretmenler,ukala zenginler oldukça bu cehaletle savaşmak
zor olacaktır ama senin yazınla en azından farkındalığım arttı...
Bu sayede dikkat etmem gereken bir noktayı daha keşfettim
Kendini ezik görmene gerek yok,sen emekçi bir ailenin çocuğusun bununla gurur duymalısın
Önemli değil kimin ne düşündüğü neyi ne kadar algıladığı
Boş beyinleri bunları algılayamaz zaten...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?