Kapıcı Kızı Olmak!...

yazmadı ama okuyanlar arasındaydı ondan sordum

bu sitede çok öğretmen var.onun için yazmak istedim lütfen artık öğrencilere anne baba mesleği sormayalım bakın nasıl üzülüyorlar.çocuk yaşta sınıflandırmış olmayalım onları.tüm çocuklar eşit ve asla üzülmesinler.

üzülmesinler veya böbürlenmesinler....

katılıyorumm herkesin durumu aynı değil ki malesef sınıf ayrımı işte bu yüzden başlıyor bence hala odası olamayan çocuklar var mesela ve bu duruma çok üzülüyorlar keşke olmasa ama oluyor herkesin içinde onları rencide etmemek gerek... keşke tüm çocuklara aynı imkanları sunabilsekk...

Son düzenleme:
Bence asıl sorun okullarda ebeveynlerin mesleğinin sorulması değil. Asıl sorun çocuklara alın teriyle para kazanılan her mesleğin nasıl saygı değer olduğunun öğretilmemesi. Çocuklarımıza bunu öğretebilirsek ne babasının mesleğini söylemekten çekinir, ne de arkadaşları onu yadırgar. Ben çocuğumu böyle yetiştireceğim. Sokakta çöp toplayan, sırtında eşya taşıyan insanın bile saygı değer olduğunun farkında olacak. Saygı duymayacaksa çalıp çırpana, boş boş gezip elindeki üç kuruş parayı da çarçur edene duymasın.

benim de ilkokulda bi arkadaşım vardı babası tuvalet bekçisiydi hocalar bu soruyu sorduklarındza hep sınıfta gülüşmeler olurdu o çocuk da oturur ağlardı şimdi hatırladım

ya anlamıyorum bizde de her hoca değişiminde ve her sene bu saçma soru sorulurdu...çok merak ediyosan kağıt yazıp dağıtırsın sınıfta hiç bi manası yok bunun

Bunun en büyük örneği olarak feriha nn dizisi var gerçekten onunda yalan söyleyişleri bu yüzden işte. Ama Hiç bişey için üzülmeye değmez canım

Bunun en büyük örneği olarak feriha nn dizisi var gerçekten onunda yalan söyleyişleri bu yüzden işte. Ama Hiç bişey için üzülmeye değmez canım

Diziyi izlerken ona da sinir oluyorum evet ama ondan çok,hep apartmandakilerin davranışları dikkatimi çekiyor benim.

Bilmiyorum o dizi iyi örnek mi kötü örnek mi çözemedim.Hani diyorum şu bizim apartmandakilerden izleyen var mı acaba :))

Kötü örnek ise,şimdi çevremde bazı görevli çocuklarını görüyorum.Yeni nesil işte,herkeste bir marka tutkusu,bir gösteriş merakı.Kardeşimin yaşıtlarında bir kızında mesela arkadaşlarına yalan söylediğini duydum,zengin olduklarına dair.

Sanırım benim zamanımda daha farklıydı herşey,buna rağmen böyle yalan söyleme gereği duymadım.Şimdi hemen hemen her çocukta bi kendini yüksekte gösterme telaşı...

ben çocukları yoğurulmamış hamura benzetirim hep.
bizler nasıl şekil verirsek öyle kalacaklar.
her mesleğin,ve alın terinin önemini bilsinler......
çok şükür maddi sorunumuz yok ama benim oğlumda her istediğine sahip olmuyor ve bu hep böyle olucak
sürekli tüketen,her istediğine sahip olan insanların zamanla hiçbirşeyden zevk almadığını düşünürüm

orası öyle ama düşünsene onlarda hep iyi görünmek istiyolar sonuçta arkadaşları marka giyiniyor güzel kıyafetler alıyolar alışverişmerkezlerinden diğerleri neden pazardan giyinsinki?
bunların psikolojisiyle zaten yalan söylüyolar çünkü o yaşta bi insan utanıyo işte küçük yaştayken neyin ne olduğunu blmiyosunki özeniyosun bişeylere arkadaşlarını kıskanıyosun mesela ben ilkokuldayken bi arkadaşımın annesi ( onların durumlarıda çok kötüydü) bakımsızdı diğer ark anneleri gelirdi mesela böyle bakımlı fln ama arkadaşımın annesinin giyimi kuşamı kötüydü e durumlarıda kötü bakamıyodu kendine . arkadaşım okula gelmesini hiç istemezdi annesinin utanırdı ondan ?
bide bu var yani küçük yaşta büyük psikoloji demek bu!

iyi bişey değil tabiki ama ne yapabilirsinki?

bu yaşadıklarını sadece kapıcı kızı oldugun için yaşadıgını düşünmüyorum.
çevresine göre daha fakir olan herkes bunları yaşıyor malesef.
ama sen şanslı bile sayılabilirsin bazı taraflardan bakınca.

bana hiç de üzücü bi hikaye gibi gelmedi. burda üzücü durum paranız olmadığı için okulda rezil olmalar babanın işi düzgün olmadığı için söyleyememeler değil direkt bu durumdan eziklik duymanız.
Anneniz ve babnız adına üzüldüm. Onca emek verip büyüttükleri çocuğun mali durumlarından eziklik duyması ne kadar kırıyordur onları inşallah bu durumu onlara bildirip kalplerini kırmıyorsunuzdur.

bizim de durumumuz iyi değildi hep kıt kanaat geçindik ama mutlu ve huzurluyduk. babamın parası yoksa biz zaten istemezdik onu zor durumda bırakmazdık. ha modaya uygun giymemişsin nolcak? en azından kapıcıymış bir maaşı var. babam üçümüzü de okuttu ben öğretmen kardeşim mühendis oldu.en küçüüğümüz de okuyor.

ha bu arada hiç bi öğrencimi de kaldırıp baban kaç para maaş alıyo diye sormuyorum. Üstelik sınıfta en iyi geçindiğim öğrenciler maddi durumu kötü olanlar. çünkü çok daha saygılı ve azimliler...

İşte insanlar maalesef ki eşit şartlarda doğamıyor ve yaşayamıyor

Ama bundan sonrası senin için aynı olacak değil ya

Sen de azmedip istediğin yere gelir ve o çocuklara yardım edebilirsin

Tabii sayende biz de

İnsan yaşadığı karmaşada bir sürü çocuğu,insanı görmüyor sanki kör oluyor..

Tabii hala cahilce davranan öğretmenler,ukala zenginler oldukça bu cehaletle savaşmak

zor olacaktır ama senin yazınla en azından farkındalığım arttı...

Bu sayede dikkat etmem gereken bir noktayı daha keşfettim

Kendini ezik görmene gerek yok,sen emekçi bir ailenin çocuğusun bununla gurur duymalısın

Önemli değil kimin ne düşündüğü neyi ne kadar algıladığı

Boş beyinleri bunları algılayamaz zaten...

Soyledikleriniz cok dogru ancak arkadas burada icinden gecirdigi duygulari anlatmis.zannetmiyorum ailesine karsi kirici olacagini.
Cocukluk ve genclik yillarinda ne kadar dogrulari bilsekte yasadigimiz olaylar karsisinda duygularimiza soz geciremeyiz.bu insanin elinde olan birsey degil

Evet bazı taraflarından bakınca.Şu an o taraflarını görebiliyorum.Bu yazdıklarım çocukken yaşadıklarım olduğu için tabii göremiyordum o kısmını...

Benim neye dikkat çekmek istediğimi anlamadığınızı düşünüyorum.

Burada bir çok yaşanmış hikaye okuyoruz.Benim yaşadıklarım çok acı demiyorum,yalan yanlış şeylerde yazmadım.Şu an bazen komik gelsede bazı şeyler,hala aklıma geldiğine,yazarken ya da anlatırken duygulandığıma göre bende iz bırakan anılarmış demek ki.

Kardeşim benim kadar kapıcılık psikolojisiyle yaşamamıştır mesela.

Aileme belli etmesemde,onlar anne-baba.İlla ki anlıyorlar.Ben neden sürekli eve ağlayarak geliyorum,neden içime kapanık olmaya başladım anlıyorlar tabii.Ya da ondan sonra evime neden hiç arkadaş getirmiyorum.

Ben babamın mesleğinden utandığım,onlardan utandığım için değil!

Çok teşekkür ediyorum Yağmurseli,yazmamda ki en büyük amacı anlayabildiğiniz için özellikle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…