Kapıya dini kitaplar satmaya gelenler hayır işimi yapıyor?

Aynen öyle..
Spreyi var, bıçağı var, var da var yani..
Hoş, hatunuz zaten, adam bi kakma vursa düşer kalırız..
Bende açmam kapıyı tanımadıklarıma..

Haberlerde bir ara teröristlerin cami avlusunda dilenerek, dini kitap satarak çok büyük miktarda paralar kazandıklarını görünce daha ne dilenciye nede dini kitapçıya para veriyorum.

Ne hayrı arkadaşım.
Din üzerinden ticaret yapıyorlar.
Normal kitap ta satsınlar hayır işi yapıyorlarsa.

bizede hasta kardeşi için yardım amaçlı kitap satan biri gelmişti.
eşim aldı kitaplardan.
eğer doğruysa yarasına merhem oldu+bizimde kitabımız oldu.
eğer yalansa sadece kitabımız oldu.
yani kaybettiğimiz birşey yok.
eğer almasaydık ya doğruysa diye kemirecekti içimizi.
en azından vicdanımız rahat.
doğru olduğu varsayımı altında yapmamız gerekeni yaptık,
yalansa da bu o kişinin ayıbı ve günahıdır,Allahla onun arasındadır
verdiğimiz 5 tl bizi batırmaz,
ama onun kaybettiği şey çoktur.
onun kayıplarının yanında 5 lira ne ki....

Ne yazık ki dini istismar edip ticaret yapan çok var .Gerçekten gönül işi olmuş olsaydı caminin yanında yapılırdı bu iş .kapı kapı dolaşanlara ben inanmıyorum .Bundan 2 yıl önce de benim ablama elinde çeyizlik ürünlerle biri gelip ; " bu yakınlarda oturan biri sipariş etmişti bunları,ama şimdi almıyorum dedi . çocuğum hasta ben ne yaparım şimdi ,bütün bunlar elimde kaldı" deyip ağlamış .Ablam da hiç dayanamaz böyle şeylere , kadının elinde kalan herşeyi almış .Sonra kolu komşudan öğreniyor ki ,Ablama söylediklerinin aynısını diğer komşulara da söyleyip onlara da satmış . O yüzden kapıya kim gelirse gelsin alışveriş yapmamak hatta kapı bile açmamak gerekiyor .Malesef ki böyle kötü insanlar yüzünden gerçek ihtiyaç sahipleri de mağdur kalıyor

Son düzenleme:
valla kolumdada bileziklerim vardı, yanımdada sadece 2 buçuk yaşındaki kızım,kendime o kadar kızıyorumki ben ne zaman cin gibi uyanık bi kadın olacam diye,eşime anlatsam 2 saat konuşur yine..

ben burda korkdum valla bu yazini okuyunca
açma kapini kimselre
caminin hocasi kendi gelse açma arkada$im kapini ..

1-2 ay önce aradı beni bir numara, arkadan diğer tel konuşmalarının sesi geliyor, belli toplanmış bir yerde, satış yapmaya çalışıyorlar. neyse...

konuşmanın ilk dakikasından itibaren karşı taraf her cümlenin içine "inşallah, maşallah, zamanınızı alıyorum kardeşim hakkını helal et, din kardeşim..." vs vs ekliyor. sözüm ona amaçları, SEVAP KAZANMAK İÇİN kuranı kerim satmak.

ilgilenmiyorum deyince ben, şak diye kapattı yüzüme. e hani din kardeşiydik biz, niye kapadın yüzüme?

madem sevap için, neden satıyorsun? ücretsiz dağıtsana?

incili mesela, ücretsiz dağıtıyorlar.

dinde çok para var vesselam, kesin evde olmasına rağmen, sevap kelimesini duydu diye 3., 4. kitabı alan saftirikler çıkmıştır.

diyeceğim şu ki, yardım etmek istiyorsanız, bunu dini kitaplar alarak değil, birinin karnını doyurarak, bir aileye yiyecek alarak, bir çocuğun okul masrafını karşılayarak yapabilirsiniz.

bu konudan aklıma geldi bir de altın takılarınızla falan dolaşmayın kızlar,dikkat çekici şeyler takmayın yani çok.

özellike çocuklarınıza altın künye,küpe,bilezik falan takıp siz yanında olmadan dışarı göndermeyin...bu da çok tehlikeliymiş..

hırsızlık durumlarında bu tip olayları çok duyuyoruz.

Yaklasik 2_3 ay once benide aradilar kurani kerim veriyoruz 5 tane diye sizde cevrenizdeki kisilere dagitirsiniz dediler bende ihtiyacim yok eger kitap alacak olursam telefondan degil kitapcilardan kendim bizzat alirim dedim.Siz soyleyince simdi aklima geldi.

Evet dogru, dinin adini kullanarak para almaya calisiyorlar ne yazikki, boyle olunca gercek magdurlar veya hayir sevenler kitap satincada inandirici olmuyor. Kendin basklarinin durumu ile ilgilenerek yardim etmek daha saglam gozukuyor.

2 yıl önce falan k.valideme de aynısnı yapmışlar.Allah rızası içn satıyoruz demişler o da hemen almış tabii..sonra pişman olmuş iade etmek için baya zorlanmıştı.

Günümüzde inssanlar Allahın rızasından bıle kazanc saglamaya çalışıyorlar nasıl bi mantık anlamış degılım

Biz onlardan asla almiyoruz.Ya dini kitap satarlar yada giysi isterler.Ben onlarin teror orgutune gittigini duydum.
Zaten bir keresinde almiyoruz diye adamin biri cok sinirlenmisti anneme cok kotu cikisti saldircak sandim ben o kadar cok korktum ki artik onlara kapiyi bile acmiyoruz.

Evet canim giysi isteyenlerde cogunlukta annem gecmis gun genc bi kadinla karsilasmis kapi kapi dolasip erzak ve giysi topluyormus yoldan gecerken kadin annemden deri ceket ve deri ayakkabi istemis ama hakikisi olacakmis annemde deri ceketi ben giymiyorum demis eski giysi verenlerede kiziyorlarmis bide marka kiyafet bekliyorlar ne gunlere kaldik artik

Geçen gün bir abimin eşinin doğum günüydü benden rica etti gittim kuyumcuya
Neyse kuyumcunun önünde de yaşlı bir teyze
Ama baya yaşlı
Bende yaşlılara hiç dayanamam şimdi vermesem rabbime karşı mahcup hissedicem kendimi
Neyse mendil satıyordu teyze kaç lira mendilin dedim 3 lira demez mi
Bir selpak ya 3 lira dedi
Dedim şimdi insanlar var 3 liraya kıyamadı demesinler
Verdim mecburen
Bir de bana demez mi kadınlar günün kutlu olsun diye ben bile bilmiyordum
Ay çok çakallar yemin ederim
Tabii ben daha sonra çaktım kuyumcu önünde mendil satmasını
Resmen istismar ediyorlar iyi niyetimizi

aynen banada öyle yaptı,3 tane ince kitabı elime verdi,bende almış bulundum elime,buda bi teknik galiba direk kontrolünüze hakim oluyo,sonra söylediklrini dinliyosunuz saf saf,hipnoz bile ederler insanı...

"Hiç mi yok" demesi şaşırttı benide
Onu niye sorguluyor rahatsız etti benide..
Vicdan azabı duyulacak birşey yok bence..

aynen zaten kızara bozara yüzüne bakamayarak şuanda param yok ya dedim,ne kadar olursa önemli değil dedi,gerçekten şuanda yok ama akşam gelirseniz vereyim dedim,hiçmi yok dedi, malesef yok dedim

daha önce zaten yine böyle kapıya gelenlerden almıştım dua kitabı ve şu küçük kartlardaki dualardan,vardı yani evde alsamda...

aynen banada öyle yaptı,3 tane ince kitabı elime verdi,bende almış bulundum elime,buda bi teknik galiba direk kontrolünüze hakim oluyo,sonra söylediklrini dinliyosunuz saf saf,hipnoz bile ederler insanı...

Canim sadece dini kitap satmiyorlar ki ingilizce egitim kitaplari satiyorlardi bir ara ama bes para etmez komsumuz almis cocuklari liseye gidiyordu kadincagiz cocuklarimin egitimine katkida bulunur diye fakat kitabin icerigi bes para etmiyordu formatlari falan yeni mufredat degildi kadincagiz dudak ucuklatan para vermis tabi. Pisman oldu ama is icten gecti.Kitap satan adam aksam geldi mi peki.

evet bu yüzden markete bile gitmeye korkuyorum ama çok seviyorum altın takıları da...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…