aynen. sonuçta tanımadıgın birine kapı açıyorsun, bayıltıcı spreyi falan varsa
ve bu insan kötü niyetli bir insan da olabilir.
genelde gündüzleri bayanlar evde tek olur, belkıde o yüzden gündüzleri dolaşıyorlar.
valla şu hayatta babana bile güvenmeyeceksin.
kim ne bilecek ve görecek eve kimin girdiğini
kolay iş yani.
valla kolumdada bileziklerim vardı, yanımdada sadece 2 buçuk yaşındaki kızım,kendime o kadar kızıyorumki ben ne zaman cin gibi uyanık bi kadın olacam diye,eşime anlatsam 2 saat konuşur yine..
1-2 ay önce aradı beni bir numara, arkadan diğer tel konuşmalarının sesi geliyor, belli toplanmış bir yerde, satış yapmaya çalışıyorlar. neyse...
konuşmanın ilk dakikasından itibaren karşı taraf her cümlenin içine "inşallah, maşallah, zamanınızı alıyorum kardeşim hakkını helal et, din kardeşim..." vs vs ekliyor. sözüm ona amaçları, SEVAP KAZANMAK İÇİN kuranı kerim satmak.
ilgilenmiyorum deyince ben, şak diye kapattı yüzüme. e hani din kardeşiydik biz, niye kapadın yüzüme?
madem sevap için, neden satıyorsun? ücretsiz dağıtsana?
incili mesela, ücretsiz dağıtıyorlar.
dinde çok para var vesselam, kesin evde olmasına rağmen, sevap kelimesini duydu diye 3., 4. kitabı alan saftirikler çıkmıştır.
diyeceğim şu ki, yardım etmek istiyorsanız, bunu dini kitaplar alarak değil, birinin karnını doyurarak, bir aileye yiyecek alarak, bir çocuğun okul masrafını karşılayarak yapabilirsiniz.
1-2 ay önce aradı beni bir numara, arkadan diğer tel konuşmalarının sesi geliyor, belli toplanmış bir yerde, satış yapmaya çalışıyorlar. neyse...
konuşmanın ilk dakikasından itibaren karşı taraf her cümlenin içine "inşallah, maşallah, zamanınızı alıyorum kardeşim hakkını helal et, din kardeşim..." vs vs ekliyor. sözüm ona amaçları, SEVAP KAZANMAK İÇİN kuranı kerim satmak.
ilgilenmiyorum deyince ben, şak diye kapattı yüzüme. e hani din kardeşiydik biz, niye kapadın yüzüme?
dinde çok para var vesselam, kesin evde olmasına rağmen, sevap kelimesini duydu diye 3., 4. kitabı alan saftirikler çıkmıştır.
diyeceğim şu ki, yardım etmek istiyorsanız, bunu dini kitaplar alarak değil, birinin karnını doyurarak, bir aileye yiyecek alarak, bir çocuğun okul masrafını karşılayarak yapabilirsiniz.
Biz onlardan asla almiyoruz.Ya dini kitap satarlar yada giysi isterler.Ben onlarin teror orgutune gittigini duydum.
Zaten bir keresinde almiyoruz diye adamin biri cok sinirlenmisti anneme cok kotu cikisti saldircak sandim ben o kadar cok korktum ki artik onlara kapiyi bile acmiyoruz.
Dün yasi genc eli ayagi saglam bir adam elinde kitapciklarla kapiyi caldi, aslinda yabanciya kapi acmam ama dün
bos bulundum ve kapiyi actim, adam elime hemen rüya tabirleriyle ilgili bir defter tutusturdu ve
kapinin dibine kadar gelmis öylece duruyordu, görüntüsü hic tekin gelmedi, ben sinirlendigimi belli ettim hemen..
Hayir istemiyorum, Allah yardimcin olsun dedim eline defteri geri uzattim kapiyi tam kapiyorum hala israr ediyor.
Kapiyi yüzüne kapadim artik. Sonra tanimadigim birine kapiyi actigim icin kendime cok kizdim.
Yani arkadaslar, kapiya gelenlerin %95 tekin kisiler degil. Dikkatli olmakta fayda var.
"Hiç mi yok" demesi şaşırttı benide
Onu niye sorguluyor rahatsız etti benide..
Vicdan azabı duyulacak birşey yok bence..
bizede hasta kardeşi için yardım amaçlı kitap satan biri gelmişti.
eşim aldı kitaplardan.
eğer doğruysa yarasına merhem oldu+bizimde kitabımız oldu.
eğer yalansa sadece kitabımız oldu.
yani kaybettiğimiz birşey yok.
eğer almasaydık ya doğruysa diye kemirecekti içimizi.
en azından vicdanımız rahat.
doğru olduğu varsayımı altında yapmamız gerekeni yaptık,
yalansa da bu o kişinin ayıbı ve günahıdır,Allahla onun arasındadır
verdiğimiz 5 tl bizi batırmaz,
ama onun kaybettiği şey çoktur.
onun kayıplarının yanında 5 lira ne ki....
aynen banada öyle yaptı,3 tane ince kitabı elime verdi,bende almış bulundum elime,buda bi teknik galiba direk kontrolünüze hakim oluyo,sonra söylediklrini dinliyosunuz saf saf,hipnoz bile ederler insanı...
bu konudan aklıma geldi bir de altın takılarınızla falan dolaşmayın kızlar,dikkat çekici şeyler takmayın yani çok.
özellike çocuklarınıza altın künye,küpe,bilezik falan takıp siz yanında olmadan dışarı göndermeyin...bu da çok tehlikeliymiş..
hırsızlık durumlarında bu tip olayları çok duyuyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?