Kapıya dini kitaplar satmaya gelenler hayır işimi yapıyor?

Çocuk ta yok öyle açacak ta,birşekilde açıllıyr işte,apartman temizleniyor mesela direk dalıyorlar demekki

Bide bu var tabi bilemezsin ki doğrumu yalanmı

abla çoğu yalan şahit oluyorum dağılmış heryerde geziyolar şirket gibi sonra buluşuyolar

görsen senden benden sağlıklı insanlar para kazanmanın kolay yönünü seçmişler ihtiyacı olan belli oluyo zaten

Haberleri okumuyor musunuz hiç?Bu devirde kapımı asla yabancı birisine açmam.Ne amaçla gelmiş olursa olsun..

Neler oluyor,eve girip biber gazı sıkıyorlar,ya da girer girmez insanı bayıltıp evini soyup daha kötüsü organlarını çalıp gidiyorlar.

Ve benim bildiğim hayır kapı kapı dolaşıp dini kitap satmakla olmaz.İlla hayır yapcaklarsa maddi durumu kötü olan insanları belirleyip yardım etsinler,çocuk okutsunlar.Siz de öyle hayır yapmak istiyorsanız,tanıdığınız,bildiğiniz zor durumda olan insanlara yardım edin.En doğrusu bu.

O sattıkları kitapların paralarıyla kim bilir neler yapıyorlar...

Geçen bana da geldi gençten biri kapıyı açmadım ama delikten baktım tabi ısrar kıyamet kapı arkasından istemiyorum dedim gönderdim.sonra camdan takip ettim yolda birini çevirdi o da almayınca adam baya baya trip attı gitti yaa..hayret bişey yani:)bi de trip atıyolar almayınca.

Evet babamın iş yerine de sürekli geliyor bu tip insanlar.Bir şey de satmıyorlar sadece dediklerine göre kurslara para topluyorlar,babam vermediği zaman da kavga çıkartıp gidiyorlar.Bunların amacı hayır yapmak değil o paraları cebe indirmek sonra keyiflerine göre harcamak.Zorla yapılmaz hayır.

bir de yeri gelmişken yeni bir şey daha duydum.Kapınızın altından su gelirse sakın delikten bakmadan kapıyı açmayın diyorlar.Bu da yeni bir numaraymış.Suya bakmak için kapıyı açtığınız anda sizi bayıltıp içeri giriyorlarmış.Allah korusun hepimizi inşallah...belki duymayan vardır diye uyarmak istedim.

Çete gibi bunlar zaten her yerde parmakları var bunların,adam gibi çalışıp para kazanmak işlerine gemiyor tabi hazıra konmak daha keyifli geliyor

Aynen öyle ben sadece çok yaşlıysa ve kapıma kadar gelmişse her ne kadar ondan da emin olamasam da o zaman boş çevirmemek adına yaşlılığına hürmeten veriyorum bir şeyler.ama onun haricinde hiç inandırıcı gelmiyor gerisi.

Bu tip insanların son numarası'da ellerinde deterjan tarzı şeyleri koklatıp satış yapmak..Koklayıncada olanlar oluyo tabi,bu tarzhaberler tv de ile haberlerde söylediler..Özellikle yaşlı insanların olduğu evlerde yapılıyormuş.

Vicdan azabı yapılacak bir durum yok ortada, adamın dedikleri doğru mu bakalım. Satış karşılığında makbuz veriyor mu? gerçi onu da kılıfına uydururlar ya bu devirde...

Geçenlerde bizim kapıya da engellilere yardım için kitap satışı yapanlar geldi, eşim almış, makbuz kesmişler sonra yine geldiler biz aldık dedim ve açmadım kapıyı...

Çete gibi bunlar zaten her yerde parmakları var bunların,adam gibi çalışıp para kazanmak işlerine gemiyor tabi hazıra konmak daha keyifli geliyor

AAYNEN ÖYLE ÇETE GİBİ VE BU PARANIN NERE GİTTİĞİDE BELLİ DEĞİL

BEN AKŞAMA KADAR ÇALIŞIP YERİ GELDİĞİNDE YÜRÜYEREK EVE GİDİYOSAM ( İDARE ETME AMAÇLI)
BEN HAKKIMI KİMSEYE YEDİRMEM YAŞLILAR VE GERÇEKTEN İHTİYACI OLANLAR İÇİN SÖYLEMİYORUM BUNU

Yaşlılara bile güven olmuyor bu devirde canım,arkalarında genç bekleyen insanlar oluyor,ortak çalışıyorlar.Bu devirde gerçekten kimseye güvenemiyor insan.

Daha bu sene benim memleketimde hamile bir kadının kapısını çalmışlar sırf bilezikler için kadını bıçaklamışlar kadında çocuk da ölmüş

Ayyy Allahım korusun yaaaa yavrularımı..Valla bundan sonra onlara da açmam artık.Napim günahı bizi kandıranların boynuna.Düşünmek bile istemiyorum.Haysiyetsiz insanlıktan çıkmış mahluklar

Bu insanlar yakalanınca ceplerinden çıkan paraların haddi hesabı olmuyor

Su olayini bilmiyorum ama yumurta olayini duydum.Genellikle yazlik evlerin oldugu sehirlerde oluyormus hirsizlar birgun onceden camlara yumurta atiyorlarmis eger yumurta temizlenirse o eve girmiyorlarmis yok yumurta temizlenmezse giriyorlarmis.

makbuzların legal olduğu nerden belli ki, zor olmamalı sahte makbuz hazırlamak, her cuma kapıya hasta çocuklar için, lösemili çocuklar için vs.. birileri geliyor, hepside 5 tl altına makbuz kesemeyeceğini söylüyor, önceleri veriyordum ama artık inanmıyorum, kusura bakmayın diyorum kapatıyorum napıyım, korkutucuda oluyor benim için, karşımda 2 metreye 1 metre tanımadığım bi adam

Dün yasi genc eli ayagi saglam bir adam elinde kitapciklarla kapiyi caldi, aslinda yabanciya kapi acmam ama dün
bos bulundum ve kapiyi actim, adam elime hemen rüya tabirleriyle ilgili bir defter tutusturdu ve
kapinin dibine kadar gelmis öylece duruyordu, görüntüsü hic tekin gelmedi, ben sinirlendigimi belli ettim hemen..
Hayir istemiyorum, Allah yardimcin olsun dedim eline defteri geri uzattim kapiyi tam kapiyorum hala israr ediyor.
Kapiyi yüzüne kapadim artik. Sonra tanimadigim birine kapiyi actigim icin kendime cok kizdim.
Yani arkadaslar, kapiya gelenlerin %95 tekin kisiler degil. Dikkatli olmakta fayda var.

Aynen öyle, dediğim gibi arada hepimiz daldırıyoruz ama ben mutlaka bebek kilidini takılı tutarım olur da açarsam koruyucu olsun diye.size de tavsiye ederim.
herkese ii akşamlar

"Hiç mi yok" demesi şaşırttı benide
Onu niye sorguluyor rahatsız etti benide..
Vicdan azabı duyulacak birşey yok bence..

ben kapı deliğinden bakıyorum ve tanımadığım bilmediğim biri ise asla kapıyı açmıyorum..
neler oluyor neler duyuyoruz.

kapıya gelen satıcılardan da birşey almıyorum.gereken yardımlarımızı yapıyoruz zaten.dini kitaplar satan mı dersin,engellilerin adını kullanarak birşeyler mi satmaya çalışanlar dersiniz..hiç birine inanmıyorum nedense..amaç yardım mı yoksa sömürü yaparak maddi çıkar sağlamak mı bunu iyi bilmek lazım..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…