- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.296
- 598
Konu sahibi söylemiş açık alan diye. Ben ona istinaden dedim. Tutup kaydıraktan kaydiriyorsa kendi bilir. Ben açık alanın virüs acisindan tehdit oluşturmadığını belirtiyorum sadece. O kısmı anlayamadiniz bir türlü.arkadaşım 70 yaşında nenedede mi bunlar. kaydırak salıncaklı parka gidiyorlar işte? nereye gidecekler, Allah Allah parka gidip sözcü sabah okuyorlarmış d vit alıyorlarmış çocuklar, valla neyi savunacağınızı şaşırdınız
Açık alanda sorun yoksa neden sokağa çıkma yasağı ilan ediyor ülkeler? neden parkta oturmak yasak neden piknik yasak neden sahilde yürümek yasak ? siz açık alan güvenlidir bilgisini dsö den mi aldınız nereden aldınız ? Bütün dünyanın bilmediği sizin bildiğiniz gizli sır nedir acaba boşuna eve tıkılmayalım.Konu sahibi söylemiş açık alan diye. Ben ona istinaden dedim. Tutup kaydıraktan kaydiriyorsa kendi bilir. Ben açık alanın virüs acisindan tehdit oluşturmadığını belirtiyorum sadece. O kısmı anlayamadiniz bir türlü.
Açık alanda sorun yoksa neden sokağa çıkma yasağı ilan ediyor ülkeler? neden parkta oturmak yasak neden piknik yasak neden sahilde yürümek yasak ? siz açık alan güvenlidir bilgisini dsö den mi aldınız nereden aldınız ? Bütün dünyanın bilmediği sizin bildiğiniz gizli sır nedir acaba boşuna eve tıkılmayalım.
Siz bütün dünyada sokağa çıkma yasağı mi var sanıyorsunuz? Yabancı başını da takip edin biraz trt1 ile sınırlı kalmayın.Açık alanda sorun yoksa neden sokağa çıkma yasağı ilan ediyor ülkeler? neden parkta oturmak yasak neden piknik yasak neden sahilde yürümek yasak ? siz açık alan güvenlidir bilgisini dsö den mi aldınız nereden aldınız ? Bütün dünyanın bilmediği sizin bildiğiniz gizli sır nedir acaba boşuna eve tıkılmayalım.
Sonunda akıl ve mantık sahibi biri beni anlamış. Teşekkür ederim :)Park ve çocuk parki farklı şeyler.
Park dediği açık Alan da olabilir.
(Öyle midir bilmiyorum)
O dediginiz yerlerde yasak cünkü insanlar bu aktiviteleri tek başlarına yapmıyorlar.
Üstelik serbest deseler, şehirler kalabalık, açık alanlar sınırlı, insanlar iç içe olur.
Ingiltere günde bir saat kadar herkes sokağında yada yakınındaki parkta yürüyüş, kosu, bisiklete izin veriyor mesela. Sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen.
Türkiye de hele de istanbul da yasıyorsak, kişi başına düşen yeşil alan 50 cm falan kaldigi icin bu dediklerimiz mümkün değil.
Ama avrupa için durum farklı olabilir
Kimseyi savunmak için yazmadım, bu kadar emin elestiriyor olmanizi anlayamadim
Parka götürüyorsan annene de git diyenleri de ayrıca anlamadım
Parktan belki bana bulaşacak ama annemlere taşımak istemiyorum
Yada belki o eve giren çıkanlardan riskli yerlerde çalışanlar var
Izolasyon bence hala anlaşılmadı ya neyse...
neden trt 1 dediniz ? trt1 izlediğimi kim söyledi ?Siz bütün dünyada sokağa çıkma yasağı mi var sanıyorsunuz? Yabancı başını da takip edin biraz trt1 ile sınırlı kalmayın.
Hay Allah'ım... Neyse iyi günler.neden trt 1 dediniz ? trt1 izlediğimi kim söyledi ?
size deHay Allah'ım... Neyse iyi günler.
Geçen gün kk da biri şey dedi eşimle günde 1 saat yürüyüşe çıkıyoruz (normalde çıkmaz şimdi tatlı geliyo) dedimki ama bak sıkıntı yani sana bulaşabilir ya da taşıyıcı isen bulaştırabilirsin. Çünkü kuş değilsin ki az daha yukarıdan uçayım diyesin. En kötü paçaların temas ediyo virüsü eve getirme riskin var. Dediki yok ben eldivenimi takıyorum "maskeye zaten gerek yok çünkü virüs havadan yayılmıyo" . dedim tamam sen çözmüşsün Fahrettin Koca kim ya kiiim ? Sen geç başa hallet şu işineden trt 1 dediniz ? trt1 izlediğimi kim söyledi ?
Açık alanda sorun olduğundan değil de bizim insanımız sosyal mesafe durumunu kavrayamdigindan yasak.Açık alanda sorun yoksa neden sokağa çıkma yasağı ilan ediyor ülkeler? neden parkta oturmak yasak neden piknik yasak neden sahilde yürümek yasak ? siz açık alan güvenlidir bilgisini dsö den mi aldınız nereden aldınız ? Bütün dünyanın bilmediği sizin bildiğiniz gizli sır nedir acaba boşuna eve tıkılmayalım.
Hanımefendi yukarıda okumadınız mı ? Havadan bulaşmıyormuş yaAçık alana gidiyorlarmış fakat hanımefendi belirtmiş başkalarının da o esnada orada olduğunu. Çocuklara dezenfektan sıkıyormuş. Ve evet bence parka onlarca insanla iç içe olmaya korkmayan insan annesine de gidebilir. O da korkmuyormuş. Karşılıklı rıza var.
Havada asılı kalmıyor diye biliyorum fakat orada başkaları varsa hele çocuksa bunlar muhakkak yakınlık oluyordur bir şekilde benceHanımefendi yukarıda okumadınız mı ? Havadan bulaşmıyormuş ya
Disari ciktigimda kimseyle ic ice falan olmuyorum tam tersi bir cocuk yaklaşsa cocuklari baska yere yonlendiriyorum uzak durmaya calisiyorum zaten bulundugumuz yerde cocuk oyun alanlari cok sakin kimsenin olnadigi yerlerde dolastirip eve goturuyorum ayrica biseyleride ellemelerine izin vermiyorum. tedbirli cikiyoruz. Fazla disarda kalmiyoruz oglumun arkadasinin annesi kac kere cagirdi oglumu hayir dedim sosyal mesafeyi korumaya dikkat ediyorumAçık alana gidiyorlarmış fakat hanımefendi belirtmiş başkalarının da o esnada orada olduğunu. Çocuklara dezenfektan sıkıyormuş. Ve evet bence parka onlarca insanla iç içe olmaya korkmayan insan annesine de gidebilir. O da korkmuyormuş. Karşılıklı rıza var.
Ben senin cocuguna cansiz kansiz bisey falan demedim. Polemik yaratmak mi niyetin cocuklarini disari cikarip cikarmamak senin secimin ben sosyal mesafemi koruyorum kimseye yakmastirmiyorum cocuklarimi haftada bir arabayla yada yurus yaparak disari cikmamin sebebide cocuklarimin psikolojisi etkilenmemesi cin zaten bu virusten sonra cok kisinin psikolojisi alt ust olacak. Acik havada virus yasamaz o yuzden uzmanlar evinizi surekli havalandirin diyor onemli olan sosyal mesafe ve temizlikOnlarınki çocuk çünkü bizimkiler başka bir mahlukat.Cansız kansız duygusuz robot gibi bişey bizimkiler. biz evde keyfimize çıldırıyoruz. hergün ağlıyor saçmasapan bahanelerle bi kere çıksak anne parka virüs gelmez söz veriyorum diyor yalvarıyor. bende ana değilim ki götürmüyorum işte. halbuki çocuğu kaynar suyla yıkadım mı miss gibi olur. bendeki cahillik işte bi de analık tam oturmadı demek ki . millet uzaklara( ? ) gidiyormuş senin uzağın başkasının yakını ? sana uzak ama oradakine yakın. zaten yerleşim olmayan yere neden park yapsınlar. ayy ne bileyim ya, boşuna konuşuyoruz.
Cocuk parki dedigim acik alan aslinda orada cikmamiz lazim ama cocuklar evde durmuyor. Havalarda isindi evin önü arkasi cocuk oyun alani cocuklarin sesini duyunca cikmak istiyorlar.Disari cikarken yanimda surekli dezenfekter tadiyorum cocuklarin ellerine sıkıp siliyorum. Eve gelince banyo yaptiriyorum. Ellerimizi surekli yikiyoruz.
Hanımefendi yukarıda okumadınız mı ? Havadan bulaşmıyormuş ya
Havada asılı kalmıyor diye biliyorum fakat orada başkaları varsa hele çocuksa bunlar muhakkak yakınlık oluyordur bir şekilde bence
Çocukları uzaktaki parka götüren size, kardeşinizin oğluna ve o sokakta yürüyen teyzeye sokağa çıkma yasağı yok sanırım. Ya da sizin çocuklar 21 yaşındaMerhaba hanimlar insallah herkes saglikli huzurludur
Ben yurtdisinda yasiyorum burda vaka 31 bine dayandi.
Ben 1 bucuk aydir anneme gitmiyorum. Annemle görüntülü konusuyoruz. Konustugumuzda gelin oturalim cocuklari ozledim deyip duruyor bu davranisi benide cok uzuyor bunalima girdim gercekten
Annem surekli kardesin geliyor cocugu getiriyorlar siz gelmiyorsunuz diyor defalarca anlatiyorum bir kac gun sonra yine ayni muhabbet kendimi suclu hissediyorum erkek kardesim cocugu annemlere getirir birakir 2 gun arayip sormaz bazen ondanda sikayet eder her zaman derim kimseyi kabul etneyin kimseye gitmeyin idare edin biraz derim. Tamam der sonra tekrar konustugumuzda sizde getirin oynasinlar cocuklar der. Gecen gun ogluma diyor geliyim bize getiriyimmi seni diyor oglumda bana dogru bakti. Olmaz anne salgin var bilmiyonmu dedim. Zaten cocuklar evde durmak istemiyor
Annem Bizde bisey yok hasta degiliz diyor. Tamam sen hasta degilsin ama bizden biri tasiyici hastaysa ne yapacan diyorum.
Ben cocuklari parka haftada bir indiriyorum. Genelde kendi arabamizla herkesten uzak cocuklar biraz hava alsin diye gezdirip eve donuyoruz cocuklari parka indirdigimde herkesten uzak tutmaya calisiyorum ve eve geldimizide direk banyoya yaptiriyorum.
Az once bir tanidigim kadin torunuyla yolda gordum. Torununu evlerine goturuyordu. Insanlari boyle gorunce ben sevdiklerime karsi sorumsuzmuyum diye dusunuyorum.
Konu sahibi yurtdışında yaşıyorum yazmışÇocukları uzaktaki parka götüren size, kardeşinizin oğluna ve o sokakta yürüyen teyzeye sokağa çıkma yasağı yok sanırım. Ya da sizin çocuklar 21 yaşında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?