Karantina gunlerinde annemin surekli çağırması

Konu sahibi söylemiş açık alan diye. Ben ona istinaden dedim. Tutup kaydıraktan kaydiriyorsa kendi bilir. Ben açık alanın virüs acisindan tehdit oluşturmadığını belirtiyorum sadece. O kısmı anlayamadiniz bir türlü.

Açık alanda sorun yoksa neden sokağa çıkma yasağı ilan ediyor ülkeler? neden parkta oturmak yasak neden piknik yasak neden sahilde yürümek yasak ? siz açık alan güvenlidir bilgisini dsö den mi aldınız nereden aldınız ? Bütün dünyanın bilmediği sizin bildiğiniz gizli sır nedir acaba boşuna eve tıkılmayalım.

Park ve çocuk parki farklı şeyler.
Park dediği açık Alan da olabilir.
(Öyle midir bilmiyorum)
O dediginiz yerlerde yasak cünkü insanlar bu aktiviteleri tek başlarına yapmıyorlar.
Üstelik serbest deseler, şehirler kalabalık, açık alanlar sınırlı, insanlar iç içe olur.
Ingiltere günde bir saat kadar herkes sokağında yada yakınındaki parkta yürüyüş, kosu, bisiklete izin veriyor mesela. Sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen.
Türkiye de hele de istanbul da yasıyorsak, kişi başına düşen yeşil alan 50 cm falan kaldigi icin bu dediklerimiz mümkün değil.
Ama avrupa için durum farklı olabilir
Kimseyi savunmak için yazmadım, bu kadar emin elestiriyor olmanizi anlayamadim

Parka götürüyorsan annene de git diyenleri de ayrıca anlamadım
Parktan belki bana bulaşacak ama annemlere taşımak istemiyorum
Yada belki o eve giren çıkanlardan riskli yerlerde çalışanlar var
Izolasyon bence hala anlaşılmadı ya neyse...

Siz bütün dünyada sokağa çıkma yasağı mi var sanıyorsunuz? Yabancı başını da takip edin biraz trt1 ile sınırlı kalmayın.

Sonunda akıl ve mantık sahibi biri beni anlamış. Teşekkür ederim :)

Açık alana gidiyorlarmış fakat hanımefendi belirtmiş başkalarının da o esnada orada olduğunu. Çocuklara dezenfektan sıkıyormuş. Ve evet bence parka onlarca insanla iç içe olmaya korkmayan insan annesine de gidebilir. O da korkmuyormuş. Karşılıklı rıza var.

neden trt 1 dediniz ? trt1 izlediğimi kim söyledi ?
Geçen gün kk da biri şey dedi eşimle günde 1 saat yürüyüşe çıkıyoruz (normalde çıkmaz şimdi tatlı geliyo) dedimki ama bak sıkıntı yani sana bulaşabilir ya da taşıyıcı isen bulaştırabilirsin. Çünkü kuş değilsin ki az daha yukarıdan uçayım diyesin. En kötü paçaların temas ediyo virüsü eve getirme riskin var. Dediki yok ben eldivenimi takıyorum "maskeye zaten gerek yok çünkü virüs havadan yayılmıyo" . dedim tamam sen çözmüşsün Fahrettin Koca kim ya kiiim ? Sen geç başa hallet şu işi

Açık alanda sorun olduğundan değil de bizim insanımız sosyal mesafe durumunu kavrayamdigindan yasak.
Yirmi yaş altı yasak olmasa ben de gezdiririm çocuklari.
Giderim arabayla insan olmayan açık alana oturur gelirim çocuklar temiz hava alir.
Sizin mantıkla pencere açmayın o vakit rüzgarla taşınırsa virus??
Ya da balkona çıkmayın.

Hanımefendi yukarıda okumadınız mı ? Havadan bulaşmıyormuş ya

Havada asılı kalmıyor diye biliyorum fakat orada başkaları varsa hele çocuksa bunlar muhakkak yakınlık oluyordur bir şekilde bence

Disari ciktigimda kimseyle ic ice falan olmuyorum tam tersi bir cocuk yaklaşsa cocuklari baska yere yonlendiriyorum uzak durmaya calisiyorum zaten bulundugumuz yerde cocuk oyun alanlari cok sakin kimsenin olnadigi yerlerde dolastirip eve goturuyorum ayrica biseyleride ellemelerine izin vermiyorum. tedbirli cikiyoruz. Fazla disarda kalmiyoruz oglumun arkadasinin annesi kac kere cagirdi oglumu hayir dedim sosyal mesafeyi korumaya dikkat ediyorum

Şöyle düşünün, abinize de iletin. Onlar annenize bulaştırırsa ve anneniz hakkın rahmetine kavuşsa, siz en azından vicdan azabi çekmeyeceksiniz. (evet biraz sert, ama annesini babasını seven bence uzak durur. Bende kaç haftadır annemi görmüyorum. Oda çocukları özlüyor ama yapacak birsey yok)

Ben senin cocuguna cansiz kansiz bisey falan demedim. Polemik yaratmak mi niyetin cocuklarini disari cikarip cikarmamak senin secimin ben sosyal mesafemi koruyorum kimseye yakmastirmiyorum cocuklarimi haftada bir arabayla yada yurus yaparak disari cikmamin sebebide cocuklarimin psikolojisi etkilenmemesi cin zaten bu virusten sonra cok kisinin psikolojisi alt ust olacak. Acik havada virus yasamaz o yuzden uzmanlar evinizi surekli havalandirin diyor onemli olan sosyal mesafe ve temizlik

çocuklarım 5 haftadır dışarı adına birtek balkona çıktılar. Onlarda bayılmıyor bu durum ben de. Benim de canım şuan tatile gitmek isterdi mesela. Oluyormu? Olmuyor. O yüzden çocuklar parka gitmek istiyor getirdim, ama anneme gidemem demeniz çok mantıksız. İkisinede gitmiceksiniz bukadar basit. Belki annenize gitmeniz daha az tehkikeli bile olabilir.

Havada asılı kalmıyor diye biliyorum fakat orada başkaları varsa hele çocuksa bunlar muhakkak yakınlık oluyordur bir şekilde bence

4.45 ten sonrasını izleyin.
Havada asılı kalıyor da açık havada degil.
Sizin mantıkla evleri havalandirmiyor olmamız gerekiyor
Ama japon bilim insanları tam tersini önermiş
Sizden iyi bilmesinler, biraz okumuş kendileri.
Biliyorlar gibi bu işleri. Ama Tabi siz bilirsiniz.

Çocukları uzaktaki parka götüren size, kardeşinizin oğluna ve o sokakta yürüyen teyzeye sokağa çıkma yasağı yok sanırım. Ya da sizin çocuklar 21 yaşında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…