Kararsız kaldım

zbyd

mutlu mutlu ♥
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2008
1.451
265
163
Herkese merhaba...

Fikirlerinize ihtiyacım var çok arada kaldım...

Temmuz ayında sevgilim askerden izine geldiği zaman istanbul'a onun yanına gittim...Ailesi bizim için ev almak istiyordu bize secenekleri sundular bizde 2+1 olan bir daireyi çok beğendik...3+1 lerde vardı fakat bizim içimiz çok ısındı bu eve sağolsun aldılar...site,ev,güvenlik sosyal yaşam alanları mükemmel gerçekten...
Sevgili askerden geldi...ocakta söz takıldı mayısta nişan yapılcak allahın izniyle...ama ev henüz yapım aşamasında olduğu için kesin bi düğün tarihi koyamadık...koyamıyoruz da neyse...

Ailemle hafta sonu istanbula sözlümü&ailesini ziyarete gittik...
Onlarda aileme seçtiğimiz evi gösterdiler...gezmeye gittik aynı semtte başka bir evleri daha var 3+1 ama normal bir apartman dairesi...ailem orayı beğendi diğerinin dış güzelliğine aldanmayın büyük ev daha iyi olur diyorlar...sözlüm 2+1 olan daireyi daha çok istiyor güvenilir bir site olacağı için...burası istanbul yarın bi gün seni evde yalnız bıraktğımda aklım sende kalmasın diyor...

ailemin beğendiği ev hem büyük hemde ev yapılmış hazır vaziyette istersek temmuzda düğünümüz dahi olabilir...

sözlümün ailesi sözü bana bıraktı sen karar ver diyolar

bizim beğenip aldırdığımız ev ise daha yapım aşamsında ve teslim tarihi aralık...

zamanında bir heves beğendiğim ev şimdi hiç cazip gelmiyor gözüme tamam herşeyi güzel ama hem küçük hem geç teslim ediliyıor

ayrı şehrilerde olduğumzu için çok zor oluyor gönül diyorki geç büyük eve kavuş bir an önce...

napıcam bilmiyorum bir an evvel karar verip yolumuzu çizmek istiyoruz...

anne baba sözü dinlemek istiyorum sonra pişman olmamak için...
sevgilimi kırmak istemiyorum:/

siz olsaydınız nasıl karar verirdiniz lütfen fikir verin bana:26:

arkadaşım bir kere baştan 1-0 galipsin,inşallah da hep böyle gider..

eşinin ailesinin yaklaşımı çok güzel..

ve ben olsam yerinde eğer eşinin ailesini 3+1 evi almak kasmayacaksa madden ben 3+1'i tercih et

derim..

benim evim küçük (gerçi evimde değil ya neyse),inan çok zorluğunu yaşıyorum..ki daha çocuk yokken..

ayrıca ayrı şehirlerde bir ilişki yürütmenin de zorluğunu çok iyi bilirim..

şimdiden mutluluklar dilerim..

arkadaşım çok sağol...3+1 de zaten onların almaya gerek yok yani 2 evde alnmış durumda...
annemlerde ilerde çocuk olunca çok sıkıntı cekersiniz diyor hoş olmadan bile sıkıntı çekeceğe benzeriz çünkü evde hiç bir şekdle depolama yapamycam yani bi nevresimlerimi yatakları kaldırabileceğim yer yok:/

ben senin yerinde olsam hazır evi tercih ederim
herşey bi an önce olsun bitsin
uzaklık çok zor
diğer ev olunca isterseniz sonra oraya geçersiniz ne olucakki

Bncede çok şanslısın eşinin ailesi emrivaki yapmadığı ve seçimi sana bıraktıkları için bana sorarsan aileni dinle derimnişanlın da kendine göre haklı ama madem senin evin geniş olsun daha kullanışlı olur rahat edersin bnce sevgilini ikna edebilirsin hem daha erken evlenmiş oalcaksınız

bende hazır evi secerdim hemde genişmiş tabi karar senin.

ben senin yerinde olsam hazır evi tercih ederim
herşey bi an önce olsun bitsin
uzaklık çok zor
diğer ev olunca isterseniz sonra oraya geçersiniz ne olucakki

bak inan bana hafta sonu görüştük herşey mükemmel ama ayrılınca 1 hafta kendimize gelemiyoruz o kadar mutsuz oluyoruz ki ayrı kalınca dünyamız yıkılıo resmen diyoruz bu eziyet bitsin yuvamıza girelim biz mutlu olduktan sonra nolcak sanki diyoruz ama sözlüm güvenlik konusunda takılmış durumda...burası istanbul diyo başka bişey demiyor oturcağımız ev güvenilir olsun diyo aklım kalmasın diyo...3+1 noraml bir apartman güvenliği filan yok 2,kat bide kayınvalidem camlara ferforje yaptırırz diyo önlemimizi alırız diyo yani ...ama sevgilim ah sevgilim beni de korkutuyor...

ne ailemi ezeyim ne sevdiğim insanı inanın hiç gözümde değil 2 si 3 ü kimse kırılması gönlleri kırılmasın tek ama karar vermek çok zor

eee güzelmiş..
annen de kesinlikle haklı,sen geç 3+1 e
bir de güvenlikli olan yer hangisi anlayamadım??
benim evim 2+1 ve güvenliğide yok ki öyle kötü bir yerde ki..
allah izin vermezse hiçbirşey olmaz korkma..

allah çabuk kavuştursun inşallah sizi

Son düzenleme:
bende olaya 3+1 yada 2+1 diye bakmıyorum. hayırlı işte acele ediniz demiş peygamberimiz. bencede aralığa kalmadan geç evinde otur. zaman uzadıkça sıkıntılar başlıyor

her zaman başımıza gelmez mi?ailemizi dinlemeyiz onlar bizi anlamıyor sanarız ama eninde sonunda onlrın sözüne geliriz yine...
ana baba evladı için her zmaan iyi olanı istemz mi?

diyorum sen istiyosan villaya oturttur beni...ana baba rızası olmayınca yine başımıza gelecek olan gelir

Sende farklı şehirdeyim sevdiğimle zor bi karar senin için..
Ama istanbul gibi bi şehirdede günümüzde malum ne olaylar oluyo
ben güvenli olanı tercih ederdiim
evet zor beklemek ama
anladığım kadarıyla aileler anlayışlı
yani seçimi sana bırakmışlar
bekleemek çok çok zor olmasa gerek

3+1 kesinlikle ev ne kadar büyük olursa o kadar rahat oluyor bir bayan için kesinlikle.
sözlünüde kırma sana biran önce kavuşmak istiyorum sabrım kalmadı falan de ne bileyim uydur bişeyler ev bahane evlenmek şahane manasında

güveliği iyi olan ev 2+1 misafrin geldiği zaman bile senin izin olmadan siteye giriş yapılmıyor sitenin havuzu bilmem nesi on numara site içerisinde bankası migrosu mağzaları filan da olucak...ama ev küçük ha bir dezavantaj daha aidat yüksek burda evin kendi evin olsa bile kira öder gibi aidat ödeyeceksin:/

bende olaya 3+1 yada 2+1 diye bakmıyorum. hayırlı işte acele ediniz demiş peygamberimiz. bencede aralığa kalmadan geç evinde otur. zaman uzadıkça sıkıntılar başlıyor
Hay allah razı olsun bende dedim aynen bunu hatırlattım

biz 2 yıldır uzağız zaten beklemek zor gercekten...ha mecbur bekliyceksiniz dense tabiki bekleriz ama 2.bir secenek olunca kafalar karışıyor ister istemez dediğin gibi istanbul olunca 2 kez düşünmek gerek

Hİç düşünme tereddüt etme 3+1 e geç. Baktın olmadı sıkıntı çekiyorsunuz ileride diğer ev tamamlandığında oraya geçersiniz. Bu gibi durumlarda arayı uzatmamak lazım tez zamanda her şey hal yoluna girmeli bence. Nişanlınada, artık ayrılığa dayanamadığını bir an evvel düzen kurup kavuşmak istediğini gerekirse ileride diğer eve geçebileceğinizi söye.

:88:
iiykii burası var yaaa vallahaa güldürdün beni
evet bayan için çok öenmli büyük ev hele büyük mutfak :)

tatlım her iki ailede seçme hakkını bana bıraktı ama bir evi seçince diğerine sonradan gecme olmaz çünkü k.babam kısa süre sonra taşınmamıza razı değil biz bunu söledik hemde eşyalar sığmaz vs:S

eğer kabul ederlerse sözlüm ailesiyle görüşcek ...3+1 olanı satalım ailesine yakın güvenilir bitmiş başka bir 3+1 alalım diycek

bakalım hakkımızda hayırlısı...

zaman ayırıp cevap veren herkese teşekkür ediyorum...

lütfen fikirlerinizi vermeye devam edin...

kesinlikle 3+1 hem büyük hemide sevdiğine erken kavuşturacak niye düşünüyorsun kiiiiiiiiii ahhaha
birde kücük ev iki kişi için yeterli ama ne eşyanı istediğin gibi alırsın nede yarın bir gün bebekleriniz olduğunda of dersin en iyisi büyük ev......
mutluluklar

Benzer durumlar ysamıstım seninle daha sözlenmemiştik sevgilimin ailesi mevcut evlerini gösterdi ama bu ev 15. kattaydı bende yükseklik korkusu var dedim , baska bir evleri daha vardı o da giriş kat dedim istemedim , sonrasında insanlar ellerindeki para ve kredi çekip 3 artı 1 ev aldılar bize , bende hep küçük ve sitede baktım bastan ama cok kücükler aidatlar cok yüksek sehir merkezine coğunlukla uzaklar vs bu nedenle senin su anda hazırda olan ev gibi bir ev aldırdım temiz bakımlı kocaman bir daire ve evimi inanılmaz cok seviyorum bu nedenle hazırdakini tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…