- Konu Sahibi zeynepizmir844
-
yetenek sizsinize katil 6 mi 7 mi neydi sok gecirdim
yıllar önce bi kadın varmış bizim memlekette..
bi fakir istyormus bunu..köyde çobanlık yapıyormuş..
bu fakir 8 kardeş,anne başta yok...köyde topraktan bir ev dışında hiçbirseyi yok..
bazen arıcılıkla uğrasırmış...
bu kız senin elinde hiçbirsey yok ben sana varmam dıyor sonra izmirden çok iyi bir ailenin oğlu ıstyor...bina sahibi,esnaflar...
izmire gelin gidiyo..herkes imreniyor tabi..
sonra bu fakir tekrar aşık oluyor birine...
kız o kasabının en zengin ailelerinden..
evleri o zamanın en iyi evlerinden...
fakir kızı istedgi dönem kız hemşirelik okulunu kazanıyor ama aşık olunca bırakıyor ve bu kişiyler evleniyor....
sonra kızın ailesi istanbula yerleşiyor,
işleri yolunda gidiyor ve dahada zengin oluyorlar ticarette..
(şuan istanbulda bilindik bir iş adamı kızın kardeşi)
daha sonra fakir dedğim adamın 5 çocgu oluor...
toprak evde kalıyorlar...çatısız bir ev işte...
doğunun ücra bir köyünde..
yetmezmiş gibi fakir adama iftira atılıyor 6 ay kadar hapiste kalıyor,karda kışta tv yok hiç bir makina yok 5 çocukla kadın tek başına mücadele ediyor ve hiç ümidini kesmiyor,aslada isyan etmıyor...
adam hapisten çıkıca istanbuldaki kızın kardeşi çağırıyor evelenciek..
düğünü gidiyorlar...
ve işte artık güzel günler bekliyor..
kızın akrdeşyle fakır adam ortak şirket açıyorlar...4 yıl içinde adam ev araba alıcak akdar iyi para kazanıyor gece gündüz çalşıyor...
şimdi ise18 yıldır istanbuda 8 dairesi 3 arabası kapıda..
bu fakir adamın ilk istediği kız ise izmirde değil,evlendiği kişiyi bıraktı köyde yasıyor,eşi ve ailesi iflas ediyor,kız parasızlıktan adamı bırakıyor çunku arada sevgi yok,mantık evliliği yapmş tı zamnında...
şimdi ise bu fakir adam benım BABAM...
herseye rağmen eşinin sevdiğinin arkasında duranda benim ANNEM....
umarım bu yasanmış gerçek hikaye doğru bi akrar vermende sana yardımcı olur..
yarın kimin başına ne gelicek asla bilemezssin..
bi 5 yıl sonra şuan maaşını küçümsedgn erkek arkadaşının ne durumda olacagnı asla bilemezssin..
şu soruyu sor kendine..o mühendis iflas etse parasız kalsa tahammül edebileceksmin onla aynı evde yasamya?
konu sahibi kardes ortada ask yada secim yapilacak "ask evliligi" gibi kavramlar yok.
sen askin ne demek oldgunu pek bilmiyosun sanirim.
asik olan insan secim yapmaz,karari net ve kesindir.
asik oldugu adamla beraber gecirecegi bir omrun hayaliyle yasar.
para pul onemli olmaz.
hele hele isin icinde mantik hic olmaz.
biz senin durumuna " secim yapilmasi gereken 2 talip var" diyelim.
hakkinda hayirlisi olsun!!!
Hislerime tercüman olmuşsunuz.........
yıllar önce bi kadın varmış bizim memlekette..
bi fakir istyormus bunu..köyde çobanlık yapıyormuş..
bu fakir 8 kardeş,anne başta yok...köyde topraktan bir ev dışında hiçbirseyi yok..
bazen arıcılıkla uğrasırmış...
bu kız senin elinde hiçbirsey yok ben sana varmam dıyor sonra izmirden çok iyi bir ailenin oğlu ıstyor...bina sahibi,esnaflar...
izmire gelin gidiyo..herkes imreniyor tabi..
sonra bu fakir tekrar aşık oluyor birine...
kız o kasabının en zengin ailelerinden..
evleri o zamanın en iyi evlerinden...
fakir kızı istedgi dönem kız hemşirelik okulunu kazanıyor ama aşık olunca bırakıyor ve bu kişiyler evleniyor....
sonra kızın ailesi istanbula yerleşiyor,
işleri yolunda gidiyor ve dahada zengin oluyorlar ticarette..
(şuan istanbulda bilindik bir iş adamı kızın kardeşi)
daha sonra fakir dedğim adamın 5 çocgu oluor...
toprak evde kalıyorlar...çatısız bir ev işte...
doğunun ücra bir köyünde..
yetmezmiş gibi fakir adama iftira atılıyor 6 ay kadar hapiste kalıyor,karda kışta tv yok hiç bir makina yok 5 çocukla kadın tek başına mücadele ediyor ve hiç ümidini kesmiyor,aslada isyan etmıyor...
adam hapisten çıkıca istanbuldaki kızın kardeşi çağırıyor evlenicek..
düğünü gidiyorlar...
ve işte artık güzel günler bekliyor..
kızın kardeşiyle fakır adam ortak şirket açıyorlar...4 yıl içinde adam ev araba alıcak akdar iyi para kazanıyor gece gündüz çalşıyor...
şimdi ise18 yıldır istanbuda 8 dairesi 3 arabası kapıda..
bu fakir adamın ilk istediği kız ise izmirde değil,evlendiği kişiyi bıraktı köyde yasıyor,eşi ve ailesi iflas ediyor,kız parasızlıktan adamı bırakıyor çunku arada sevgi yok,mantık evliliği yapmş tı zamnında...
şimdi ise bu fakir adam benım BABAM...
herseye rağmen eşinin sevdiğinin arkasında duranda benim ANNEM....
umarım bu yasanmış gerçek hikaye doğru bi akrar vermende sana yardımcı olur..
yarın kimin başına ne gelicek asla bilemezssin..
bi 5 yıl sonra şuan maaşını küçümsedgn erkek arkadaşının ne durumda olacagnı asla bilemezssin..
şu soruyu sor kendine..o mühendis iflas etse parasız kalsa tahammül edebileceksmin onla aynı evde yasamya?
ANNENEDE BABANADA HELAL OLSUN
Dunya donuyor bugun zengin olan yarin fakir olabiliyor... Verdende O alanda O... Kimin ne icin bir garantisi var ki?
Iki gonul bir olunca samanlik seyran olur denmiyormuydu??????????
aynı şeyi yazacaktım.
ya neden 1000 lirayı bu kadar az görüyosunuz asgari ücretle hem ev kirasını ödeyip hemde çocuklarını okutan aileler var tamam kıt kanaat geçinirsiniz belki ama ben 650 liralık bi maaşla bi ev döndüren çok insan tanıyorum
işte ondan kokuyorum ...
bugune kadar elinin elime değme ihtimalini bile düşünmedimmm ....
ama bir süre sonra aşk bitiyomuş yaaa..
zaten gecimsizlik parasızlıkkk huzursuzluktan sonra ...
pişman olmıyayımmm aşk için evlendiğimee.....
Aynen benim de..
Ben de onu dusundum ama sonra asiktir ama adam son zamanlarda degismistir konu sahibini uzmustur baska biseyler vardir dedim.
Arkadaşlar hep aynı kişilerden aynı seyleri duymaktan bıktım ....
tanımadığım kişilerden bir ses duymaya ihtiayacım var ...
aşk evliliği...
hayatımda dört senedir biri var .... bir magazaada part tıme calışıyor askere gitti geldi senelelerdir bi gelişme olmadı...
parasızlıktan ne gezebildik ne eglenebildik ne yiyip içebildik ama aşk için alışkanlıklarımız için katlandık....
aileside yurt dısındaydı ... kimi kimsesi yoktu hep birbirimize destek olduk ite kaka bugunlere cabayla geldik...
şimdide evlenelim diyoruz...
full olucak nasipse nisanda sınavları var ... alıp alabilecegi en fazla 1.000 maaş ev kira olucak ve ömür boyu maal sahibi olamıcaz çoçuklarımız iyi bi egitim alamıcak ve alışık oldugum hayatımı devam edemicem .... kıt kanaat geciniz ... ailesi yardım ederiz diyolar sagolsunlar ama ben sürekli babası emekli maaşını cekti annesi bi kılo pirinç vericek yada tursu kurmuş getircek diye beklicem ...ama ben durumu gayet iyi olan bi ailenin kzıyım ve iyi bi şirkette muhasebe mdürüyüm çalıştıgımınla kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum babam herşeyden onemlisi evlenmemi istemicek evi dogru duzgun bi işi yok diye ....
oyuzden hep beklettim...
şimdi gelelim mantık evliliğine ...
calıştıgım iş yerinde 6 senedir biri var .. mühendis son 3 senedir de müdür ....
beni ilk gunden bu yana deli divana seviyoruz ama oyle namazında niyazında iyi ailenin çoçugu ...
( ALLAH gunah yazmasın zayıf ve cırkın biri )
hiç gönül bağlamadım bir gun bile goz ucuyla bakmadımm... asla beni sevmekten vazgecmediii.....
ben velenip gidersem işten çıkmak zorundayım ....
ben gidersemde o bu sehri terki diyar eyliyecek biliyorummm ....
bütün calışanlar gozumun içine bakıyor ömür boyu mutlu olursun seni sevenle evleniceksin bu devirde diyolar ...
bi dediğimi iki etmez ...
benden başka hiç birşeyi düşünmeyen (bu devirde onun gibi biri kalmamıştır kesinlikleee) düzenli bi işi bursada eviii aiyi bi ailesi kardeşleri okumuş ögretmen olmuş polis olmuş bi ailenin çoçuğu ....
biri yakışıklı ve seviyorumm ...
diğeri yakışıklı değil .... ve sadece edebini terbiyesini insanlığını seviyorumm ...
biri zengin değilll hir birşeyi yok garantisi yok...
diğeri duzenli bi maaşı (çok fazla) evi ve şirketin butun herşeyi onun
biri 5 kardeş hiç birinin düzeni yok ..
diğeri tam tersiii....
biri gecimsizlik olursa sevgide saygıda biter elbettt ..
diğeri ömrünün sonuna kadar beni sevicek eminimmm...
şimdi ben kimi seceğimm...
bana demeyin aşk için herşeyi katlanıcaksın işinde çıkar başak bir işte calışırsın ... ben müdürlükten çıkıp nasıl calışabilirim başka bi yerde yaş olmuş 27 .. ve ben çoçuk nasıl yapıcam
çoçuguma kim bakacak aldığım maaşı kreşemi vericem kiramı odicemm ....
ailesinin eline mi bakıcammm ....
şimdi ben kimi secicem ..
davalı döşeli bi ev ...iyi bir gelecek ....
beni seven bi eş ... ve ben onu sevebilecekmiyimm ????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?