kararsızım .... aşk evliliğimi (parasızlıkmı) mantık evliliği (servetmi)

konu sahibinin seviyorum dediği kişiyi sevdiğini zannetmiyorum.sevse aklından başkasını geçirmez.evlendikten sonra sıkıntı çekeceği de aklına gelmez.sadece sevdiğiyle mutlu olacağını düşünür.ayrıca okumuş iyi bir işi olan insan neden evlenince çalışmayı istemesinki:26:bu yaştan sonra nerde çalışayım diyor,sanki yaşı 40-50üetelik bu gel-git akılla nasıl müdürlük yapıyor anlamadım,kim ne derse haklısın diyor

hayatını neden iki kişiye endeksledin anlamadım ,yani başka adam yok evlenmek için ikisinden birini seçmen şart gibi öyle şeyler yazmışsın ki...neyse,

sevdiğin sana göre fakir ama gururlu genç var,bir de mal mülk sahibi çirkin kral,sen hep o yakışıklı genci sevdin ama ,

diğerinin sevgisini ve imkanlarını cepte tuttun gibime geliyor ,yoksa seni yıllardır seven bu müdür aşkı karşılıksız diye başkasına bakabilirdi,

demekki ona açık kapı bıraktın ,senden vazgeçmesi gerektiğini tam anlatamadın ki adam yıllardır seni bekledi....

evlilik öyle paraya pula göre değil hayırlı,iyi insan hangisi ilerde hangisiyle bir eş ,bir arkadaş olabilirime bakar ,

mantık evliliği de olsa aşk evliliği de olsa önemli olan budur.

film senaryosun gibi hikaye ya devamı şöyle olabilir sen kanımca müdürü seçersin ilerde karşına eskiden fakir olan

ama artık iyi bir yerlere gelmiş genç çıkar sen kafanı duvarlara vurursun.

bugün evli birisiyle birlikte olduğğunu yazan bir kadın vardı o konu noldu kapandımıki acaba? bulamadım bne o konuyu sonra bu arada bunuda soriym dedim bak mesela o adam karısını sevmiyormuş gözü dışarı kaymış sevgi olmazsa aklı başkasına kayabilir mesela zengin istiyorsa daha zenginine kayabilir diymi daha mantıklısı bu diye düşünebilir bir kişi mantık mantık nereye kadar sonu yokki paranın. bence en önemlisi huzur, sağlık, mutluluk

ay cidden ya türk filmi senaryosu olmuş sevmeden nasıl olur evlilik bilemeyeceğim hani bir gün değil iki gün değil yahu .

yıllar önce bi kadın varmış bizim memlekette..
bi fakir istyormus bunu..köyde çobanlık yapıyormuş..
bu fakir 8 kardeş,anne başta yok...köyde topraktan bir ev dışında hiçbirseyi yok..
bazen arıcılıkla uğrasırmış...
bu kız senin elinde hiçbirsey yok ben sana varmam dıyor sonra izmirden çok iyi bir ailenin oğlu ıstyor...bina sahibi,esnaflar...
izmire gelin gidiyo..herkes imreniyor tabi..
sonra bu fakir tekrar aşık oluyor birine...
kız o kasabının en zengin ailelerinden..
evleri o zamanın en iyi evlerinden...
fakir kızı istedgi dönem kız hemşirelik okulunu kazanıyor ama aşık olunca bırakıyor ve bu kişiyler evleniyor....
sonra kızın ailesi istanbula yerleşiyor,
işleri yolunda gidiyor ve dahada zengin oluyorlar ticarette..
(şuan istanbulda bilindik bir iş adamı kızın kardeşi)
daha sonra fakir dedğim adamın 5 çocgu oluor...
toprak evde kalıyorlar...çatısız bir ev işte...
doğunun ücra bir köyünde..
yetmezmiş gibi fakir adama iftira atılıyor 6 ay kadar hapiste kalıyor,karda kışta tv yok hiç bir makina yok 5 çocukla kadın tek başına mücadele ediyor ve hiç ümidini kesmiyor,aslada isyan etmıyor...
adam hapisten çıkıca istanbuldaki kızın kardeşi çağırıyor evlenicek..
düğünü gidiyorlar...
ve işte artık güzel günler bekliyor..
kızın kardeşiyle fakır adam ortak şirket açıyorlar...4 yıl içinde adam ev araba alıcak akdar iyi para kazanıyor gece gündüz çalşıyor...
şimdi ise18 yıldır istanbuda 8 dairesi 3 arabası kapıda..
bu fakir adamın ilk istediği kız ise izmirde değil,evlendiği kişiyi bıraktı köyde yasıyor,eşi ve ailesi iflas ediyor,kız parasızlıktan adamı bırakıyor çunku arada sevgi yok,mantık evliliği yapmş tı zamnında...
şimdi ise bu fakir adam benım BABAM...
herseye rağmen eşinin sevdiğinin arkasında duranda benim ANNEM....
umarım bu yasanmış gerçek hikaye doğru bi akrar vermende sana yardımcı olur..
yarın kimin başına ne gelicek asla bilemezssin..
bi 5 yıl sonra şuan maaşını küçümsedgn erkek arkadaşının ne durumda olacagnı asla bilemezssin..
şu soruyu sor kendine..o mühendis iflas etse parasız kalsa tahammül edebileceksmin onla aynı evde yasamya?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…