kararsızım .... aşk evliliğimi (parasızlıkmı) mantık evliliği (servetmi)

herkes bana belki kızacaktır ama herkes kendini arkadaşın yerine koysun lütfen aşk evliliği yapacak ama ilerde ne olur kendisi bile kestiremiyor..
ve benim fikrim iyi bir gelecek istiyorsan şirketteki ile evlen..

peki sirkettekinin ilerde ne olacagi bellimi,güvenme malina bi kibrit yeter demisler...

bence en mantiklisi konu sahibinin ikisindende vazgecmesidir...
kendisini ikisinden biriyle evlenmeye sartlamamali...

peki sirkettekinin ilerde ne olacagi bellimi,güvenme malina bi kibrit yeter demisler...

Ama canım başından bile bile lades demektense bu daha iyi değil mi?
Hem neden bu kadar karamsar olalım ki?
O zaman nasıl olsa bir gün ölücez ya da ya başıma birşey gelirse herşey biterse diye düşünüp hiç mücadele etmeyelim hayatla

hayatta herşey nasip... bence bu kadar çok muhasebe hesapları yapmayın.. ayrıca 1000 tl az bi para değil ..dşünüyorumda benimde erkek kardeşim 1000 tl anca maaş alıyor.. sizin düşüncenizde bi kızla beraber olsa çok üzülürdüm...bi insan ayda 10.000 tl maaş alıyorsa ona göre yaşar 1000 tl alıyorsa ona göre yaşar...açlıktan ölen türkiyede ben duymadım...eşiniz 1000 tl alsan sizde bebek olana kadar çalışsanız 700 alsanız çok iyi geçinirsiniz....ve ailenizinde durumu iyi elbet destekleri olacaktır yada erkek tarafı destek sağlar..bebebe anneniz bakar.. ama siz yeterki isteyin... bizde 6 kişilik bir aileyiz ve bundan 3 yıl öncesine kadar sadece babam çalışıyordu..bizler okuyorduk ve babam ozamanlar 800 tl falan alıyordu evimizde kira...ama hiç açta açıkta kalmadık...nacizane fikrim aşk sevgi olmadan da olmazzz..Düşünsene beğenmediğin bi erkek ve duygusal olarak hiçbirşey hissetmiyorsun herge onunla aynı yatata olmak.... ne bilim hakkında hayırlısı inşallah..

ama para icinde sevmedigi biriyle ayni yataga girmek ne kadar dogru,
her hatasi gözüne batar cünkü sevmiyor,ama sonradan sevebilirm diyorsa evlensin,
mantikli olan ikisiylede evlenmemesi...

ben bu tür konulardan çok rahatsız oluyorum.
o mu güzel bu mu güzel, onu mu seçim bunu mu? garip...
ki burda hem maddiyattan söz ediyor -ki bu çıkarcılıktır ve ben kadınların erkekleri cüzdan olarak görmelerinden nefret ediyorum- hem de erkeklerin sürekli bize itham ettikleri "kadınlar maymun gibidir, bir dala tutunmadan diğer dalı bırakmazlar" lafını yaşatıyorsunuz.
hayır 27 yaşında bi insan, aşk evliliği mi mantık evliliği mi yapacağına sosyal bi platformda nasıl karar verebilir? zaten ilk başta ben bunu algılayamadım.:44:
bence çok sevimsiz bi konu yaa

yorumları sonuna kadar okuyamadım ama, 1000 lira az maaş değil. kira olunca filan zor ama, eğer kadınlığını konuşturabilirsen, ayy bilmem ne marka mutlaka onu alayım, ayy parfümüm marka olsun,ayy pazardan giyinmem vs.vs. diyen biriysen ömrü billah ikisinde de mutlu olamazsın. Öyle olan insanlar komplekslidir. hep başkalarının hayatlarına takılı kalırlar. mutluluk huzur insanın birazda beyninde, ruhi yapısında olan birşey.
benim dediğim bir laf vardır hep"parası olmasada ÇABASI olsun". onun senin için yuvan için çabaladığını gördükçe sevgin de saygın da artar. erkekte ÇABA önemlidir.
Sende duruşunla, gerek kazandığın maaşla,gerekse ailenin imkanlarından da yararlanarak pekala da güzel bir yuva kurmasına yardımcı olabilirsin.
yuvayı dişi kuş yapar.
diğer bir önerim de hiç evlenme, 30 a kadar yolu var. 3 yıl daha kafanı rahat bırak

Diger yorumlarin coguna katiliyorum ama sana sunu soylemek isterim ki..

Sen illaki bunlardan biriyle evlenmek zorunda degilsin...

1- Bu mantik evliligi dedigin cocuktan hic hoslanmiyorsan, begenmiyorsan olmaz bence.. onun sevgisi ikinize yetmez.. ne kadar iyi olasada zamanla sevemezsin eger bir hoslanti olmadiysa simdiye kadar.. onada yazik etmis olursun kendinede.. Sonucta bir omur paylasicaksiniz.. Ayni yataga sevmedigin biri ile girersen aklin hep sevdiginde kalir..

2- Asik oldugun adama gelince gercekten dedigin gibi asik olsaydin ki øn yargili olmak istemiyorum ama, zaten mantik evliligini aklindan gecirmezdin.. Belki cevrende cok baski olmustur ondan kafan karisti.. ama sunuda soylemem lazim ki.. Parasizliktan bir sure sonra ask biter, saygisizlik, sorunlar ve kavgalar baslar.. Yurtdisinda olsaydin, ikiniz calisir ustesinden gelirsiniz derdim ama turkiye gibi bir yerde yasam sartlarinin daha zor oldugunu bildigim icin.. bu evlilik pek parlak gorunmuyor..

Yani anlicagin eger bu kadar kararsizsan bence secim yapma.. hangisini secersen uzuluceksin gibime geliyor.. belki ilerde daha cok sevicegin ve durumu iyi olan biriyle tanisirsin..
Ama yinede bence cok iyi dusun.. pisman olcagin seylere karar verme..

çok güzel bi hikaye üstelik yaşanmış...
doğru lafa ne denir...
hayatta kimin ne olacağı belli değil..
Allah herkes için hayırlısını versin..

ya birde evlenmek şartmı. offff bizim toplumumuzda ben buna karşıyım. evlenmek insanın kendi özel hayatını seçtiği tek nokta gibi sanki. ama öyle de değil.
paranı kazanıyorsun, sevdiğin seni seviyor yaşamana bak.
ne yani bu ülkede ki 1000 lira alan delikanlılar evlenmek isteyen erkekler sırf bu kadınların kaprisi zora gelememesi yüzünden evlenemeyecek mi. madem evlenemeyecekler toplum şartlarına göre toplumun kuralları da değişsin. bu nee yaaa. sinir oldum birden durumun çıkmazına !!!

çok güzel bi hikaye üstelik yaşanmış...
doğru lafa ne denir...
hayatta kimin ne olacağı belli değil..
Allah herkes için hayırlısını versin..

hikaye karışık dille yazılmış. 4 özne var ama kim kimle evlenmiş, kimin nesi olmuş hiç açıklayıcı gelmedi, bi şey anlamadım. kim yazmış bunu

hikaye karışık dille yazılmış. 4 özne var ama kim kimle evlenmiş, kimin nesi olmuş hiç açıklayıcı gelmedi, bi şey anlamadım. kim yazmış bunu

bulusis kullanıcısından alıntıdır die yazıyor ya..

ayrıca senin yaşın küçük galiba evlenmek şart mı falan dediğinden çıkardım yanlış anlama...eskiden ben de öyle derdim ..

sevmediğin bir insanla ömür geçmez..yatağa yattığında para mı ısıtacak seni..maddi durumun iyi olmuş ama eşin eve gelecek diye heyecanlanmıyorsun onu çok sevmiyorsun bi kıpırtı yok bi sıcaklık yok..çok kötü..sevdiğin insanla hayatını birleştir..sende çalışıyormuşsun zaten..inan evinde huzurun olmadıktan sonra paran olsa neye yarar..evinde otur demle kendi çayını dışarı çıkınca lüks restauranta gitme bir kokoreççiye git ama ağzının tadı olsun..sakın

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…