- Konu Sahibi zeynepizmir844
-
herkes bana belki kızacaktır ama herkes kendini arkadaşın yerine koysun lütfen aşk evliliği yapacak ama ilerde ne olur kendisi bile kestiremiyor..
ve benim fikrim iyi bir gelecek istiyorsan şirketteki ile evlen..
peki sirkettekinin ilerde ne olacagi bellimi,güvenme malina bi kibrit yeter demisler...
Ama canım başından bile bile lades demektense bu daha iyi değil mi?
Hem neden bu kadar karamsar olalım ki?
O zaman nasıl olsa bir gün ölücez ya da ya başıma birşey gelirse herşey biterse diye düşünüp hiç mücadele etmeyelim hayatla
ama para icinde sevmedigi biriyle ayni yataga girmek ne kadar dogru,
her hatasi gözüne batar cünkü sevmiyor,ama sonradan sevebilirm diyorsa evlensin,
mantikli olan ikisiylede evlenmemesi...
Canım inan para olmayınca da herşey göze batıyor zamanla
ikisiylede evlenmesin iste...
Tamam yahu...
Nasıl istiyorsan öyle olsun, seni mi kırıcam
banane ya
nasil istiyorsa öyle yapsin,
tabi ne istedigini biliyorsa...
yıllar önce bi kadın varmış bizim memlekette..
bi fakir istyormus bunu..köyde çobanlık yapıyormuş..
bu fakir 8 kardeş,anne başta yok...köyde topraktan bir ev dışında hiçbirseyi yok..
bazen arıcılıkla uğrasırmış...
bu kız senin elinde hiçbirsey yok ben sana varmam dıyor sonra izmirden çok iyi bir ailenin oğlu ıstyor...bina sahibi,esnaflar...
izmire gelin gidiyo..herkes imreniyor tabi..
sonra bu fakir tekrar aşık oluyor birine...
kız o kasabının en zengin ailelerinden..
evleri o zamanın en iyi evlerinden...
fakir kızı istedgi dönem kız hemşirelik okulunu kazanıyor ama aşık olunca bırakıyor ve bu kişiyler evleniyor....
sonra kızın ailesi istanbula yerleşiyor,
işleri yolunda gidiyor ve dahada zengin oluyorlar ticarette..
(şuan istanbulda bilindik bir iş adamı kızın kardeşi)
daha sonra fakir dedğim adamın 5 çocgu oluor...
toprak evde kalıyorlar...çatısız bir ev işte...
doğunun ücra bir köyünde..
yetmezmiş gibi fakir adama iftira atılıyor 6 ay kadar hapiste kalıyor,karda kışta tv yok hiç bir makina yok 5 çocukla kadın tek başına mücadele ediyor ve hiç ümidini kesmiyor,aslada isyan etmıyor...
adam hapisten çıkıca istanbuldaki kızın kardeşi çağırıyor evlenicek..
düğünü gidiyorlar...
ve işte artık güzel günler bekliyor..
kızın kardeşiyle fakır adam ortak şirket açıyorlar...4 yıl içinde adam ev araba alıcak akdar iyi para kazanıyor gece gündüz çalşıyor...
şimdi ise18 yıldır istanbuda 8 dairesi 3 arabası kapıda..
bu fakir adamın ilk istediği kız ise izmirde değil,evlendiği kişiyi bıraktı köyde yasıyor,eşi ve ailesi iflas ediyor,kız parasızlıktan adamı bırakıyor çunku arada sevgi yok,mantık evliliği yapmş tı zamnında...
şimdi ise bu fakir adam benım BABAM...
herseye rağmen eşinin sevdiğinin arkasında duranda benim ANNEM....
umarım bu yasanmış gerçek hikaye doğru bi akrar vermende sana yardımcı olur..
yarın kimin başına ne gelicek asla bilemezssin..
bi 5 yıl sonra şuan maaşını küçümsedgn erkek arkadaşının ne durumda olacagnı asla bilemezssin..
şu soruyu sor kendine..o mühendis iflas etse parasız kalsa tahammül edebileceksmin onla aynı evde yasamya?
çok güzel bi hikaye üstelik yaşanmış...
doğru lafa ne denir...
hayatta kimin ne olacağı belli değil..
Allah herkes için hayırlısını versin..
ya birde evlenmek şartmı. offff bizim toplumumuzda ben buna karşıyım. evlenmek insanın kendi özel hayatını seçtiği tek nokta gibi sanki. ama öyle de değil.
paranı kazanıyorsun, sevdiğin seni seviyor yaşamana bak.
ne yani bu ülkede ki 1000 lira alan delikanlılar evlenmek isteyen erkekler sırf bu kadınların kaprisi zora gelememesi yüzünden evlenemeyecek mi. madem evlenemeyecekler toplum şartlarına göre toplumun kuralları da değişsin. bu nee yaaa. sinir oldum birden durumun çıkmazına !!!
hikaye karışık dille yazılmış. 4 özne var ama kim kimle evlenmiş, kimin nesi olmuş hiç açıklayıcı gelmedi, bi şey anlamadım. kim yazmış bunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?