- Konu Sahibi zeynepizmir844
-
kullanıcı nicki yazıyor da demiş ya istanbulda bilinen bir iş adamı filan deyince, ne bileyim hangi iş adamının hikayesiymiş die sordum
25 yaşındayım. bana kalsa beraber yaşama fikrine sıcak bakıyorum. evlilik saçma bir bağlılıktan başka birşey gelmiyor bana. kültürel bir dayatma gibi.
evliliğe karşıyım,toplumun bu konuda ki kesin kaidelerine de. insanlar biran önce çocuk yapma derdine düşüyorlar.
insan annelik duygusunu tatmak için "bencilce" davranıp daha fazla çocuk dünyaya getireceğine çocuk esirgeme kurumlarından hayat kurtarsalar keşke..
neyse, biliyorum ki bundan 6-7 sene sonra bende bir çocuk yaparım heralde, ben de kültürel baskıya kurban gitcem seve seve yada sevmeye sevmeye
kullanıcı nicki yazıyor da demiş ya istanbulda bilinen bir iş adamı filan deyince, ne bileyim hangi iş adamının hikayesiymiş die sordum
25 yaşındayım. bana kalsa beraber yaşama fikrine sıcak bakıyorum. evlilik saçma bir bağlılıktan başka birşey gelmiyor bana. kültürel bir dayatma gibi.
evliliğe karşıyım,toplumun bu konuda ki kesin kaidelerine de. insanlar biran önce çocuk yapma derdine düşüyorlar.
insan annelik duygusunu tatmak için "bencilce" davranıp daha fazla çocuk dünyaya getireceğine çocuk esirgeme kurumlarından hayat kurtarsalar keşke..
neyse, biliyorum ki bundan 6-7 sene sonra bende bir çocuk yaparım heralde, ben de kültürel baskıya kurban gitcem seve seve yada sevmeye sevmeye
Siz zaten şuanda bırlıkte oldugunuz part tıme calısan elınde avucunda bırıkımı olmayan o ınsanı SEVMIYORSUNUZ ..
Sevmek öyle ev-araba-cocuk-kreş-para planlaması yaptırmaz adama ..
Seversın nedensız, bağlanırsın , aşk farklıdır ..
Sevdin mi gercekten inandın mı baglandın mı sevdıgıne bır kucuk evde helal lokmadan yemekle surdurursun hayatını ..
öyle ev araba para lux bır hayat planların olmaz cunku sevdıgın gercekten aşık oldugun adamla mutlusundur gozun toktur..
Velhasıl bunların hıcbırı sızde yok , siz rahat bır hayat ıstıyorsunuz , karıyer ıstıyorsunuz mevkıı ıstıyorsunuz ..
Ve bunları sıze verıcek adam sızın tabırınızle azıcık ''yakısıklı '' olsaydı : uça uça gıdecektınız ona ..
Ya bu vıcdansızca bısey ..
Çok bencıl oldugunuzu dusunuyorum , sevmenın aşık olmanın fedakarlık yapmanın Vefa'nın ne demek oldugunu bılmedıgınızı dusunuyorum..
Ben o ıkı erkeğin yerınde olsaydım bu dusuncelerınızı bılseydım sızı ıkı metre yakınıma yaklastırmazdım..
Boyle dusunen bır kadından bana eş-yoldaş olmaz dunya hayatında..
Size gelınce eğer secenekler bu ıkısıyle kısıtlıysa : bence maddi olanı secın : hayat zaten cok zor , ınsanlar zorlukları sevgılerıyle bağlılıklarıyla aşmaya calısıyor.
siz sevmıyorsunuz bunlara göğüs geremezsınız , hayatınız ıcın en mantıklısı zengın koca .
Hakkınızda hayrlı olsun.
Aşk olmadan para için evlenmek mantık evliliği mi oluyor?
Bence mantıksızlık...
gercekten çok kararsızım ...
kızlar kendinizi benim yerime bi koyun lutfen hangisi ...
sizi seven herşeye sahip iyi birimi.... iyi bir gelecekmii
ve sonra mutlu olabilme ihtimalimi..
yada sefalet mi hayallerimde hiç bir zman sahip olamıcagım herşeyden vazgecip
aşk için evlenip aileme karsı gelip...
mutlu gıbı görünüp mutsuz olmak mıı ....
ömrüm borc ödemeklemi gecsinnn
Eğer ben sevdiğim alıştığım adamla bir olur, onunla savaşımı verir,
malımı mülkümü elimiden geldiğince onunşla beraber yaparım diyorsan durma sevdiğin kişiyle ol.
Ama biliyorsun ki piyango çıkmadıkça bunun gerçekleşmesi çok küçük bir ihtimal ve sen yoksulluğa alışkın bir insan değilsin.
O zaman diğer seçeneğin iyi yönlerine odaklanıp, radikal bir karar ver ve yolunu onunla çiz.
Sonuçta sevilmeyecek bir insan değilmiş. Önemli olan insanlığı. Zaten ne aşk kalıyor geriye zamanla, ne de boy pos.
İnsanları bir arada tutan tek şey katıksız "sevgi". E seni böylesine seven bir insanı bence sen de zamanla seversin az çok zaten.
Yani tutku duymasan da mutlaka ona karşı pozitif hissedersin.
Bir zamanlar deli gibi aşık olduğun adamla kıt kanaat ömür tüketmekten iyi midir? İyi gibi sanki.
Gerçi hayatta neyin garantisi var ki? Gün döner devran döner..
Allah bilir kimin nesi olacak, kimin nesi olmayacak.
Asıl önemli olan senin NE istediğin..
Ama bence öyle duygusal romantik aşk demagojilerine kaptırma kendini.
Hayat mantıktan ibaret çoğu zaman, ne yazık ki.
Sen 18 yaşında bir kız olsaydın, aşkının peşinden gider. Onunla savaşır, kurardın hayatını, daha çok didinir çalışır biriktirir evli barklı da olurdun.
Ama dediğin gibi bu yaştan sonra çocuk sahibi olman gerek, eee çocuk demek de birikimi unutmak demek.
Gerisi tanıdık hikaye. Yokluk, sıkıntı, cefa ve buna bağlı olarak aranızdaki ilişkinin de yıpranması ve yine mutsuzluk.
Her iki durumda da mutsuzluk olabilir seni bekleyen amaaaa mantığını dinlersen
mutsuz olacaksan bile bari o mutsuzluğu eksiklik yokluk içinde yaşamamış olursun..
Kararın ne olursa olsun asla pişman olma.
ÖNCELİKLE HERKESE ÇOK TESŞEKKÜRLER ...
Dün bazı yorumlarda utandım ağladımmm...
nasıl olurda 4 senemi paylaştıgım sevdiğim insanı sadece elinde tapusu cebinde nakiti yok diye ...
bırakıp başkasına gidebilmeyi kendime yediremedimm ....
zengin dersin bir kiprik yeter ...
bir gun bakarsın elinde avucunda ne varsa herşey bitmiş...
aşk bir kumar...
bende zarı para için değil sevgi için oynıcamm ....
hem şuanada müdürüm ama işten çıkmak zorunda kaldığımda ...
müdür olamasamda alabilecğim en düşük maaşı alsamda yaşam standarlarım düşsede...
sevdiğimle birlikte aynı evde olmak bana yeticek ...
lüx lokantalarda yemek yemek mi...
evde kocanda makarna yapıp salata mı hazırlamakkk ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?