kararsızım .... aşk evliliğimi (parasızlıkmı) mantık evliliği (servetmi)

kullanıcı nicki yazıyor da demiş ya istanbulda bilinen bir iş adamı filan deyince, ne bileyim hangi iş adamının hikayesiymiş die sordum
25 yaşındayım. bana kalsa beraber yaşama fikrine sıcak bakıyorum. evlilik saçma bir bağlılıktan başka birşey gelmiyor bana. kültürel bir dayatma gibi.
evliliğe karşıyım,toplumun bu konuda ki kesin kaidelerine de. insanlar biran önce çocuk yapma derdine düşüyorlar.
insan annelik duygusunu tatmak için "bencilce" davranıp daha fazla çocuk dünyaya getireceğine çocuk esirgeme kurumlarından hayat kurtarsalar keşke..
neyse, biliyorum ki bundan 6-7 sene sonra bende bir çocuk yaparım heralde, ben de kültürel baskıya kurban gitcem seve seve yada sevmeye sevmeye

şöyle bir diğer yazdıklarına baktım..çocuk çocuk diyorsun..da kardeşim ne belli kesin çoçuğun olacağı hayat bu..belki eşinde belki sende bir problem olucak çok kesin konuşup kesin şeyler yaşayacakmışsın gibi konuşuyorsun fakir dediğin bakmışın allah yürü yakulum demiş paçayı düzeltmiş..zengin fakir olmuş hahat bu kimin hangi işi garanti ki..belki dediğim gibi çocuğun bile olmicak ne biliyorsun..allah versin olsunda onun bile garantisi yok..

karısık yazmışım biraz evet..aceleyle yazdım çünkü..konuyu okuyunca bunu hızlı hızlı yzamadan edemedim=)
hikaye tamamen gerçektir..istanbulda bilinen bir iş adamı olan dayım...
bir zaman tüm zorlukların üstesinden gelerek bugünlere gelen ise annem ve babam...
zamanında babamın hiçbişeyi yok diye onu istemeyen ve köyün bi ücra köşesinde arıcılık ve çobanla uğraşan ilkokul mezunu b irinde hiç bir gelecek beklelememiş o kadaın...
iyikide beklememeiş..sonra babam anneme aşık olmuş..annemde o zamanlarda durumu köydekilere göre daha iyi..ki annem evleniyor babamla sonra annemin ailesi önce ankaraya sonra istanbula yerleşiyorlar..
annem benim ailemin maddi durumu iyi sen çobansın gelirin yok vs gibi düşünmemiş.hep babamın yanında olmuş..hep inanmış babama..
5 çocugu olmuş 8 yıl içinde...sonra babam bir iftiradan dolayı hapse girmiş ve yinede ona inanmış...hep mektuplaşmışlar...
mektupları okuyorum bazen...
annem babama yazmış...ev sahibi karda kışta evden çıkın diyor,babam abime git diyor o yadımcı olur diyor(amcam)sonra annem yazıyor abin sadece yanıma çocukları yolluyor gece korkmamam için...evini vermıyor vs....bu gibi bi sürü sıkıntı...
daha neler neler...çok çekmiş annem ama hiç bunları sıkıntı gibi anltamz bize..güzel zamanlardı der...çünkü eşi onunlaydı ve sevıyordu...gülerek özleyerek analtır babamla aç kaldgı günler=)
maşala ektikleri zamanki çıkacak sebzenin verdiği heyecanı...bi yardımseverin verdiği yeni bir kıyafet...
annem için bu günler çok güzel hala..hiç bize şikayet olarak anlatmadı yada hiç bize ben çok sıkıntı çektim diye anlatmadı...
hep babanız evde iş yokken otyrdgu günlerde bile ona inanadım..allaha inanadım diye anlatır..annem 83 yılında evlenmiş,94 yılında istanba yerleştik dayımın bizi düğüne çağırmasından sonra....
sonrada hersey çok başka oldu...çok çok iyi hayatlar yasadık...şükür bu günlere
hıı zamanında babamın hiçbirseyi olmadgı için istemeyen uzaktan tandıgımz olan kadın ise iyizengin bir aile diye izmire gelin gitmişti..sevmeyerek...iflas edince ise kocasını bırakp köyümüze yerleşiyor ve çocuklarıyla hayata tutunmaya çalışıyor zorda olsa...
çok açıklayıcı yazdım..
sadece hayatta kimin nerelere geleceğini asla ve asla kimse bilemez...
sadece parası var diye biriyle evlenirsin işler yolunda gitmez bi bakarsın 5 parasız kalmşıssınız...
1000 tl maaş alan biriyle evlenirsin...bi bakarsın kısa sürede çok çok yükselmiş...veya hep aynı kamış ama hep rızkını vermiş allah...

mantık evliliğinin madddiyat olarak algılanmasına karsıyım ben sadece...
bu hikayeyei bu yüzden yazma gereği duydum bugün...
bi çok arkadaş ama dayın olmasaymış baban iş yerine ortak olamazmış şan işte vs gibi düşünebilirler..
benim 3 teyzem var 4 tanede dayım....
ve şuan sayılı iş adamlarından olan dayım o dönemde ve hala sadece babamın aklınai,durusuna,zekasına güvendiği için onunla bu yola çıkıyor...
babam ilk okul mezundur ama muthiş derece kitap okuyucusudur..
okudugu kitaplar ona çok şey katmıştır ve belkide bugünlere gelmesindeki en buyuk etken...
yani klişe bir söz olacak ama tamda yerine göre olacak...
ne oldum değil,ne olucam diyeceksin herzamann...adımlarınıda ona göre atıp ona göre yol çiziceksin....

kültürel baskı diyip durmussunuz..
kültür diye birşey olmasaydı "toplum"diye birşeyde olmazdı...değerlerimiz olmazdı...
bende insanlarımızın bu batılalşma merakını anlayamıyorum...
amacım dini tartışma değil asla..
ama ne olursa olsun ülkemiz müslüman ülkesi..hiç bir geçrek bunu değiştrimez kimliğinde dinimizde islam yazıyor evet...
şimdiden söyliyim bu yazacaklarımın siyası görüşümle hiç bir alakası yok...
evlilik allah tarfından farz kılınmış...
farzda yapmak zorunda oldugumuz yukumlulukler...
evlilik olmasaydı eğer,çocuklar yani"aile" kavramıda olmazdı...
aile olmasaydı toplumda olmazdı..hersey bir döngü içinde...
dini görüşünüze saygı duyuyorum suanda sizi anlamaya çalışıyorum ama inançları sağlam biri olan asla evlilik olmadan birlikte yasamaya sıcak bakan biri olmazdınız...
bu açıdan yazacaklarıma buyuk bir şiddetle tepki göstereceksiniz
inanç kavramından bi haber oldugunuz için günah,sevap,helal,haram kavramlarındada bi habersiniz...
yani sizin sandıgınız gibi evlilik toplumun bi kültürel dayatması değil allahın kullarına farz kıldıgı bi döngü...
sizin gibi düşünenler çoğaldıkça bi 50 yıl sonra olacakları düşünemiyorum...
evlilik ortada yok...
düzensiz hayatlar...
1 hafta birinin evinde kalıp 1 ay başka birinin evine taşınan sözde aileler çoğalıcak..
sorumluluklar ortadan kalkıcak...
yuva kavramı ortadan kalkıcak...
bir aileyi kurup çoğaltmaktan hep bi haber olcak herkes...
bağlılık diye birşey olmayacak..herkes sıkıldıgında bağlayan hiçbirsey olmadgı için çekip gidicek...
hıı birde elbet çocuklarda olacak..
evlilikler olmayacagı için kimlikte soyadı belirsiz babası belirsiz çocuklar çoğalıcak...
belkide yetimhanedeki çocuk sayısı çoğalıcak...
aile kavramı olmayacagı için çoğu çocuk yetimhanelerde buyuyecek...
yani yetimhanedeki çocuklara acıyorsunuz yaa..bu fikrinizle toplumun kültürel dayatması diye sandıgınız"evlilik"gibi muthiş bir duygunun,heyecanın,hayat ortaklığının topluma ne buyük katkıları oldgunu oturup bence bir düşünmelisiniz....
olayın dini boyutunu geçtim inanın...inancınız ne boyutta asla ilgilendirmez benı bu asla...
ama lütfen evelilik kavramına toplumun kültürel baskısı dıyıp batılıalşmaya çalışmayın...
fransada son 50 yıldır ölen kişiler yalnızlıktan öluyormus..
bunuda biliyormuydunuz?
huzurevlerinde artış olmuş..
nedenide onlarında sizin gibi evlenmeden birlikteliği makul gördükleri için...
evlilik olmayıncada en ufak bir sıkıntıda çekip gidenler çoğlanca,haliyle çocuklarda aile değei sıcaklığı tatmayınca vicdani duygularıda gelişmiyor ve anne baba dede,babaanne,amca teyze kavramındanda bi haber oluyorlar...
sonuç olarak huzurevinde pencere kenarında yanlız,sessiz bir şekilde beklenen ölüm....
aile yok..çocuk yok...torun yok...değerler yok....
umarım sizde bu durumlar düşmeden bu fikirleriniz birdaha gözden geçirirsinz...

Son düzenleme:
Eğer ben sevdiğim alıştığım adamla bir olur, onunla savaşımı verir,
malımı mülkümü elimiden geldiğince onunşla beraber yaparım diyorsan durma sevdiğin kişiyle ol.

Ama biliyorsun ki piyango çıkmadıkça bunun gerçekleşmesi çok küçük bir ihtimal ve sen yoksulluğa alışkın bir insan değilsin.
O zaman diğer seçeneğin iyi yönlerine odaklanıp, radikal bir karar ver ve yolunu onunla çiz.
Sonuçta sevilmeyecek bir insan değilmiş. Önemli olan insanlığı. Zaten ne aşk kalıyor geriye zamanla, ne de boy pos.
İnsanları bir arada tutan tek şey katıksız "sevgi". E seni böylesine seven bir insanı bence sen de zamanla seversin az çok zaten.
Yani tutku duymasan da mutlaka ona karşı pozitif hissedersin.
Bir zamanlar deli gibi aşık olduğun adamla kıt kanaat ömür tüketmekten iyi midir? İyi gibi sanki.
Gerçi hayatta neyin garantisi var ki? Gün döner devran döner..
Allah bilir kimin nesi olacak, kimin nesi olmayacak.

Asıl önemli olan senin NE istediğin..

Ama bence öyle duygusal romantik aşk demagojilerine kaptırma kendini.
Hayat mantıktan ibaret çoğu zaman, ne yazık ki.

Sen 18 yaşında bir kız olsaydın, aşkının peşinden gider. Onunla savaşır, kurardın hayatını, daha çok didinir çalışır biriktirir evli barklı da olurdun.
Ama dediğin gibi bu yaştan sonra çocuk sahibi olman gerek, eee çocuk demek de birikimi unutmak demek.
Gerisi tanıdık hikaye. Yokluk, sıkıntı, cefa ve buna bağlı olarak aranızdaki ilişkinin de yıpranması ve yine mutsuzluk.
Her iki durumda da mutsuzluk olabilir seni bekleyen amaaaa mantığını dinlersen
mutsuz olacaksan bile bari o mutsuzluğu eksiklik yokluk içinde yaşamamış olursun..

Kararın ne olursa olsun asla pişman olma.

simdi arkadaslar bana kizacaklar belki ama soylemeden gecemedim, maddi sorunlar da bir evliligi en cok yipratan sorunlarin basinda geliyor biliyorsunuz. tabi ki partnerinizin maddi durumunu duzeltme sansi olabilir ama bir diger ihtimal de bu hic olmaz ve siz cok yorulur cok yipranirsiniz - hic kolay degil. durumunu duzeltebilir ama bu da bir risk- gidisat pek ic acici degilmis, bu riski goze alacak kadar cok seviyorsaniz o kisiyle evlenin.
diger yandan da cekici bulmadiginiz biri var ama sizi karsiliksiz bunca zamandir sevmis, bir dediginizi iki etmeyen, sabirla sizi bekleyen biri. ama hic bir cekim yok diyorsunuz... bilemiyorum. mantik agir basiyorsa bu secenek cok daha cazip geliyor tabi ki - sizin mutlulugunuz, rahatiniz, cocuklarinizin gelecegi vs vs bunlari dusunecek olursaniz evet.. ama ya akliniz "eski" sevgilinizde kalirsa - yani eger gercekten asiksaniz ...?
her iki tarafin da artilari ve eksileri var, bunlari iyice tartip ileride olabilecek her ihtimali degerlendirmek gerek

aşk önemli ama maddiyat malesef ilerde daha önemli duruma gelcek bencede evliliklerde aşk zamanla bitiyor monotonlaşıyor hayat ama maddi açıdan rahat olursanız daha uzun süreceği kesin ;çünki her tartısmanın altında aslında para sıkıntısı yatıyor ilerde çocuklarınıza yeterli olamayınca ikiniz birbirinizi yiyeceksiniz ve parası olan yaşayabiliyor tamam lüx ü düsünmeyebilirsin ama enazından bazı seleri nefsin isteyecek tatil..v.s. aşkı güzel yapan şeylerde bunlar aslında arada yemeğe çıkabilmek güzel giyinmek herşeyden önemlisi çocuğuna güzel bi gelecek sunabilmek.. sonucta birinizden birinin sabit enaz 2000tl geliri olmalı kii buda yetersiz olur çocuğunuz olursa hatta kirada olursanız baya yetersiz olur..zor bi durum ama aşksızda olmaz tabi enazından biraz hoşlanmalısın etrafındakilerin sözüne kesinlikle kulak asma derim..bence 3. ihtimal mantıklı hem sevebileceğin hemde iyi geliri,düzenli bir işi olan biri.. malesef durum bunu gösteriyor hakkında hayırlısı olsun ama biran önce karar vermeli ve bu iki şahsıda oyalamamalısın..

Siz zaten şuanda bırlıkte oldugunuz part tıme calısan elınde avucunda bırıkımı olmayan o ınsanı SEVMIYORSUNUZ ..
Sevmek öyle ev-araba-cocuk-kreş-para planlaması yaptırmaz adama ..
Seversın nedensız, bağlanırsın , aşk farklıdır ..
Sevdin mi gercekten inandın mı baglandın mı sevdıgıne bır kucuk evde helal lokmadan yemekle surdurursun hayatını ..
öyle ev araba para lux bır hayat planların olmaz cunku sevdıgın gercekten aşık oldugun adamla mutlusundur gozun toktur..

Velhasıl bunların hıcbırı sızde yok , siz rahat bır hayat ıstıyorsunuz , karıyer ıstıyorsunuz mevkıı ıstıyorsunuz ..
Ve bunları sıze verıcek adam sızın tabırınızle azıcık ''yakısıklı '' olsaydı : uça uça gıdecektınız ona ..
Ya bu vıcdansızca bısey ..
Çok bencıl oldugunuzu dusunuyorum , sevmenın aşık olmanın fedakarlık yapmanın Vefa'nın ne demek oldugunu bılmedıgınızı dusunuyorum..

Ben o ıkı erkeğin yerınde olsaydım bu dusuncelerınızı bılseydım sızı ıkı metre yakınıma yaklastırmazdım..
Boyle dusunen bır kadından bana eş-yoldaş olmaz dunya hayatında..

Size gelınce eğer secenekler bu ıkısıyle kısıtlıysa : bence maddi olanı secın : hayat zaten cok zor , ınsanlar zorlukları sevgılerıyle bağlılıklarıyla aşmaya calısıyor.
siz sevmıyorsunuz bunlara göğüs geremezsınız , hayatınız ıcın en mantıklısı zengın koca .
Hakkınızda hayrlı olsun.

sen suanda sadece cüzdanlarına bakıp karar veriyorsun.
sen zengin adamı secersen yıllarını paylastıgın adamı bir ahı olacaktır. Emin ol bu senin mutsuz olmana bir ömür yeter zaten
ayrıca fakir dedigin zengin olur, zengin dediginde fakir bunu yasarken kesin görürsün
etme bulma dünyası cünkü ben bunun örneklerini gördüm
madem fakirdi sonunun olmadıgını ailenin istemeyecegini de biliyordun bunca zaman neden umut verdin

bide neden calısamıyorsunuz evlenince siz, evlilik fedakarlık ister bunca coluk cocuk sahibi kadın neden calısıyor cocuklarının gelecegi için herseyi erkekten beklemek çok sacma. siz yolunu cizmissiniz zaten

Tortellini...
öncelikle ciddi anlamda cok üzülüyorum ..
tabiri cazisse utandım bileee...
asla ve asla gelecegimle ilgili planlar yapmıcam ...
calışıp çalışmamak çoçuk yapıp yapmamak (ALLAH bilir herşeyi) ...
belki zengin diye rahat bi hayat diye sevmediğim bir adamla bir ömür gecirmeye kalkıcam iftas edecek ...
yada fakir dicem zengin olucak ...
aşk bir kumar ve ben kumarda zarı gonulden yana kullanıcam ...
sevdiğim insanla bir omur boyu mutlu bir yuvada geceinmek çalışıcam

arkadaşlar, aşk falan demeyin.
aşk ne kadar sürer ki?
bir ömür aşk var mı?
onların hepsi anca filmlerde oluyor.

ama mantık? mantık evliliklerinde, aşk sonradan da oluşabiliyor.

bu devirde parasız mutlu olunmaz canım.
elbette mantık evliliğini seçmelisin.

Aşk olmadan para için evlenmek mantık evliliği mi oluyor?
Bence mantıksızlık...

dün kararımı verdim arkadaşlarrr ...
sadece ve sadece iş yerindeki bir çok çalışanın dostum dediğim arakdaşların baskısı yuzunden sevdiğime ihanet ettiğimi anladım ..
bir daha onu cebindeki nakit ve elindeki tapu ile kimseyle kıvaslayıp karsılaştırmıcam

sen nasıl bu kadar emin oluyosun ki?
senin tabirinle yakışıklı olan arkadaş sınava falan hazırlanıyomuş, belki önü açılacak, müdür dediğin arkadaşta belki işten atılacak özel sektör değilmi sizinki, sen ne kadar kazanıyosun hem müdürler ne kadar alıyomuş merak ettim

bence aşk çok geçici bir şey mantık evliliğini seçmelisiniz ki sizinda gönlünüz ondan yana gibi yani zengin evi bile olmasa mühendismiş ii bi mesleği var evlendikten sonra maddi sıkıntılar devreye girince hiç öyle aşk falan kalmıyo bu hayata bir kere geliniyo onuda dilediğince yaşa mantık evliliği yap o seni zaten çok seviyomuş hem çevrene baktığında mantık evliliği yapanların evlilikleri daha uzun sürüyor boşanmalar daha az ama tabi evlnemeden önce flört döneminiz olur ozzaman daha ii karar verirsin seninde işin ii miş diğeriyle evlenirsen çok sıkıntı çekersin ve sonunda pes edersin ne biçim hayat diye sen boşver mantık evliliği olsun

işte tam olarakta benim düşüncelerim bunlardı...
ama yanıldım ...
sonucta sevdiğim insan 4 senedir tanıyorumm ..
calışıp bana bakabilecegını biliyorumm ...
bende şimdiki gibi müdür olarak calışamasamda girer bi yerde calışırrr ...
kiraysa kira kreşşe kreşş yatırım yapamam ama ....
mutlu olabilririm diye düşünüyorumm ...

evi olmayan maaşı 2000 olmayan hiç kimse evlenemesin ozaman ...
kızlar benim aklımı başıma getirdi ... kesinlikleeee...

ÖNCELİKLE HERKESE ÇOK TESŞEKKÜRLER ...

Dün bazı yorumlarda utandım ağladımmm...
nasıl olurda 4 senemi paylaştıgım sevdiğim insanı sadece elinde tapusu cebinde nakiti yok diye ...
bırakıp başkasına gidebilmeyi kendime yediremedimm ....
zengin dersin bir kiprik yeter ...
bir gun bakarsın elinde avucunda ne varsa herşey bitmiş...
aşk bir kumar...
bende zarı para için değil sevgi için oynıcamm ...
işyerinden çıkarım ..
yeni bir yerde müdür olamasamda yaşam standarlarım düşsede...
sevdiğimle birlikte aynı evde olmak bana yeticek ...
lüx lokantalarda yemek yemek yerine
evde sevdiğim insanla makarna yapıp salata mı hazırlamakkk ....

sonucta cahil bi insan değilimm ...
okumuş kulturlu bir insanım ...
kariyer için müdür karısı olmak için ...
sevdiğimden vazgecmeye niyetim yokk ....

Son düzenleme:

zeynep çok duygulandırdın beni valla, söylediklerinde samimiysen ne ala ama 2 gündür bazı konular bana buram buram fake kokuyo nedense

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…