Onu ben dedim. 9 yaş çok fazla bir fark, kadın erkek farklı yazmadım zaten erkek de büyük olsa çok büyük bir fark bence. 20lerinde biri için de çok şey fark eder, insan o 10 senede dünya kadar şey yaşıyor kariyer olsun hayat görüşü olsun kendisine çok şey katıyor. 20lerinde bir insanın tekrar o yoldan geçerken yaşadığı şeylere tahammül edebilmeyi anlamıyorum. 33 yaşındayım, 24 yaşında kim olursa olsun hoş beş dışında vakit geçirmeyi tercih etmem. Çocuk benim için o.Maalesef evet birisi sizden 9 yaş küçük biriyle nasıl anlaştınız demiş iyi de ben 18 adam 15 değil ki onun yaşında insanların çocuğu var evet maalesef ön yargı bende anlaşılmayı beklemiyorum ama söylediğinizde haklısınız çocuk olayını daha sonra başıma kakabilir böyle olsun istemem kendisine de söylemiştim ilişki başında zaten çocuk istemiyorum diye ama işte insan kendisine soruyor?neden çocuk istemiyorum?acaba adam haklı mı yapmalımıyız?tüm bunlara göğüs germeli miyiz?yoksa bende bilirim evlenip bir sene sonra çocuk yapmayı
Anlıyorum sizi düşüncenize de saygı duyuyorum tabi ki bende istemem çok yaş farkı olsun anlaşsak ta ama şu durumda keşke yaş farkını değiştirebilsemOnu ben dedim. 9 yaş çok fazla bir fark, kadın erkek farklı yazmadım zaten erkek de büyük olsa çok büyük bir fark bence. 20lerinde biri için de çok şey fark eder, insan o 10 senede dünya kadar şey yaşıyor kariyer olsun hayat görüşü olsun kendisine çok şey katıyor. 20lerinde bir insanın tekrar o yoldan geçerken yaşadığı şeylere tahammül edebilmeyi anlamıyorum. 33 yaşındayım, 24 yaşında kim olursa olsun hoş beş dışında vakit geçirmeyi tercih etmem. Çocuk benim için o.
Evet çocuk konusunda takıldım ,açıkcası diğerlerini bir şekilde düzeltebiliriz ama çocuk olayı sıkıntılı oda bende bazı şeyleri kabul etsek te bu başlığın sonucunda çocuk durumunun sonrasında sıkıntı olabileceği kanısına vardım ,evet ayrı yerde olmak zor kimse tercih etmez ama mecbur kalınca insanlar mecburen katlanıyorlarSiz çocuk konusuna takılmışsınız ama bence asıl sorun evlenseniz dahil eşinizle birkaç sene ayrı yaşayacak olmanız. Özellikle polis/asker eşlerinin (daha çok gittiği ili beğenmediği için) ayrı illerde yaşayıp da mutlu olduklarını duymadım ve görmedim. Çakılı kadronuz, önemli gerekçeniz vardır anlarım da diğer türlüsü bana tuhaf geliyor. Yeri gelir, eşiniz özel sebepten dolayı size ayak uydurmak durumunda kalabilir. Eş olma böyle bir şey sanki.
Günümüzde ayrı illerde yaşamayı normal karşılayanlar da var ama bana tuhaf geliyor. Bana göre evlilik bu değil.
Seviyorum ve çok iyi anlaşıyorum bunun kararsızlığı
erteleyecek bir durumda degilsiniz ama. biyolojik bir gercek var ortada. 41 yasindasiniz. cocuk konusunda kararinizi gecen 4 senede netlestirmeniz lazimdi.Hayata bakış açılarımız aynı,sadece çocuk konusunda ben cesaretsizim
Seviyorum ve çok iyi anlaşıyorum bunun kararsızlığı
Muhakkak öyle görünüyor ancak hepimiz birileriyle arkadaşlık kurup birilerini sevip evleniyoruz,yani bu hesap kitapla yapılacak bir olgu değil benim için acaba yaş farkını yazmasam sadece dopuya gitmek istemiyorum ve çocuk istemiyorum ama o evlenmek istiyor gitmemizi istiyor şeklinde açmış olsaydım nasıl olurduBurdan bakınca alakasız 2 insan gibi duruyorsunuz sanırsam sevgi olmasa zaten bu iş toptan olmazdı... konuya gelirsek Doğu olsun olmasın kendi istegim dışında ordan oraya taşınacağım bir hayat asla istemezdim, istemedim de özel sektör çalışanıyım nerde yaşayacağıma %100 ben karar veririm. O yüzden de tayinli iş yapan birini baştan elerdim hatanız bu ilişkite başlamak olmuş şimdi de seviyorsunuz kopması zor.
Evet sanırım kendisi de öyle düşünüyorO zaman evlenecekseniz 1 sene çocuk yapmadan duruma bakıp sonra bir bebiş yapacaksınız ya bebek çok güzel bir duygu ama sorumluluğu fazla ama sevdiğin ve yardımcı olacak adamla olur
Çok haklısınız bebek konusunda ancak zaten bu büyük muamma yani çocuk yapmayı istemek öyle doğuştan gelmiyor en azından benim için öyle,evlenip karşındaki adamdan çocuk ypmak istemek ayrı bir şey bu adamla olan aranızdaki bağ ile alakalı ayrıca yaş durumu evet sıkıntılı bilemiyorum bu yaşta çocuk yapmanın ne gibi problemleri olabilir,söylediğiniz çok şeyde haklısınızerteleyecek bir durumda degilsiniz ama. biyolojik bir gercek var ortada. 41 yasindasiniz. cocuk konusunda kararinizi gecen 4 senede netlestirmeniz lazimdi.
bir mesajınızda 'zaten mecburen cocuk yapacağım' demissiniz. iyi de ne zaman? madem "mecburen" çocuk yapacaksiniz bir an once calismalara baslamaya, olmazsa kisa sure sonra da tibbi yardim almaya baslamaniz lazim. Gittiğiniz dogu ilinin sartlari ne olur bilmiyorum ama hem hamilelik oncesi bebek icin, hem riskli yasta hamilelikte, hem dogan bebekte zirt pirt hastaneye gitmeniz gereken bir donem olacak. doğunun mahremiyetin bolgesine gidecekseniz bu surec nasil olacak?
gelise yasamaya son verip bir karar almaniz, bir gelecek plani yapmaniz lazim acil.
birkac sene daha oyalanip sonra dusunme gibi bir sansiniz yok.
ha söyle olabilir, nikah kiyip (nikahsiz kktc secenegi var diye biliyorum) tupbebek islemlerine başlayın, ama transfer yaptirmayin. embriyolariniz buzdolabinda beklesin. siz de bir sure daha emin olmayi bekleyin. bu bile bir cozum yani.
Açıkçası ben aradaki yasa çok takılmadım olabilir aradaki sevgi ve frekans önemli siz bunu yakalamissiniz, ama çocuk isteyen bir adamla olmaz siz kesinlikle dogurmam diyorsaniz tabi. Evlenirseniz mutlaka bu baskılar daha çok artacak çocuk iki tarafinda isteğiyle olmalı. Birde şu doğu mevzusu onada pişman olacağınızı düşünüyorum . Değişik kültür falan bende yapamazdim. Ne kadar sevseniz de bunlar ileride önünüze gelecek ve o sevgiden eser kalmicak belkide.
Açıkçası ben aradaki yasa çok takılmadım olabilir aradaki sevgi ve frekans önemli siz bunu yakalamissiniz, ama çocuk isteyen bir adamla olmaz siz kesinlikle dogurmam diyorsaniz tabi. Evlenirseniz mutlaka bu baskılar daha çok artacak çocuk iki tarafinda isteğiyle olmalı. Birde şu doğu mevzusu onada pişman olacağınızı düşünüyorum . Değişik kültür falan bende yapamazdim. Ne kadar sevseniz de bunlar ileride önünüze gelecek ve o sevgiden eser kalmicak belkide.
Çok haklısınız bebek konusunda ancak zaten bu büyük muamma yani çocuk yapmayı istemek öyle doğuştan gelmiyor en azından benim için öyle,evlenip karşındaki adamdan çocuk ypmak istemek ayrı bir şey bu adamla olan aranızdaki bağ ile alakalı ayrıca yaş durumu evet sıkıntılı bilemiyorum bu yaşta çocuk yapmanın ne gibi problemleri olabilir,söylediğiniz çok şeyde haklısınız
Kendisi de böyle düşünüyor belki yaşım genç olsa bende öyle düşünürdüm ama korkutuyorDoğu ili de ülkemizin ili bence sevdiğin insanla herşey aşılır sevgiyi bulmak zor
Çok haklısınız bebek konusunda ancak zaten bu büyük muamma yani çocuk yapmayı istemek öyle doğuştan gelmiyor en azından benim için öyle,evlenip karşındaki adamdan çocuk ypmak istemek ayrı bir şey bu adamla olan aranızdaki bağ ile alakalı ayrıca yaş durumu evet sıkıntılı bilemiyorum bu yaşta çocuk yapmanın ne gibi problemleri olabilir,söylediğiniz çok şeyde haklısınız
Evet kendisi de öyle diyor tıp gelişti yapılır yani ben eğer kabul edersem evleneceğiz doğuya gideceğiz sonra bir iki yıla çocuk yapacağız böyle devam edeceğiz ama ben korkuyorum yaş farkı ilerde sorun olur mu diye aynı zamanda siz olsanız napardınız diye insanlara da sormak istedimÇocuk için yaş olayı bitti gibi birşey tıp gelişti
Millet evlenmek ister evlenemez.sizi de ikna ediyorlar öyle mi? Gel de sinirlerin bozulmasınBen sizinle aynı kafa yapısına sahibim ve benim sevgilim de benden küçük.
Ben kartlarımı en başta açık oynadım. Kesinlikle evliliğin ya da anne olmanım bana göre olmadığını söyledim. Şükür ki çocuk konusunda aynı noktadayız erkek arkadaşımla. Şunu söyleyebilirim evlilik konusuna razı oldum gibi artık.
Ama çocuk konusunda görüşlerim değişmeyecek. Tabii ki herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil, ama o zaman çocuk isteyen bir insanla beraber olmamak gerekiyor. Ben böyle şeyleri baştan konuşup beklentiyi sıfıra indiriyorum ki sonra istemediğim bir şeye sürüklenmeyeyim.
Kendisi de böyle düşünüyor belki yaşım genç olsa bende öyle düşünürdüm ama korkutuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?