Kararsızlık,daha önce benim gibi yaşayan var mı?

Onu ben dedim. 9 yaş çok fazla bir fark, kadın erkek farklı yazmadım zaten erkek de büyük olsa çok büyük bir fark bence. 20lerinde biri için de çok şey fark eder, insan o 10 senede dünya kadar şey yaşıyor kariyer olsun hayat görüşü olsun kendisine çok şey katıyor. 20lerinde bir insanın tekrar o yoldan geçerken yaşadığı şeylere tahammül edebilmeyi anlamıyorum. 33 yaşındayım, 24 yaşında kim olursa olsun hoş beş dışında vakit geçirmeyi tercih etmem. Çocuk benim için o.

Siz çocuk konusuna takılmışsınız ama bence asıl sorun evlenseniz dahil eşinizle birkaç sene ayrı yaşayacak olmanız. Özellikle polis/asker eşlerinin (daha çok gittiği ili beğenmediği için) ayrı illerde yaşayıp da mutlu olduklarını duymadım ve görmedim. Çakılı kadronuz, önemli gerekçeniz vardır anlarım da diğer türlüsü bana tuhaf geliyor. Yeri gelir, eşiniz özel sebepten dolayı size ayak uydurmak durumunda kalabilir. Eş olma böyle bir şey sanki.

Günümüzde ayrı illerde yaşamayı normal karşılayanlar da var ama bana tuhaf geliyor. Bana göre evlilik bu değil.

Anlıyorum sizi düşüncenize de saygı duyuyorum tabi ki bende istemem çok yaş farkı olsun anlaşsak ta ama şu durumda keşke yaş farkını değiştirebilsem

Evet çocuk konusunda takıldım ,açıkcası diğerlerini bir şekilde düzeltebiliriz ama çocuk olayı sıkıntılı oda bende bazı şeyleri kabul etsek te bu başlığın sonucunda çocuk durumunun sonrasında sıkıntı olabileceği kanısına vardım ,evet ayrı yerde olmak zor kimse tercih etmez ama mecbur kalınca insanlar mecburen katlanıyorlar

Seviyorum ve çok iyi anlaşıyorum bunun kararsızlığı

Burdan bakınca alakasız 2 insan gibi duruyorsunuz sanırsam sevgi olmasa zaten bu iş toptan olmazdı... konuya gelirsek Doğu olsun olmasın kendi istegim dışında ordan oraya taşınacağım bir hayat asla istemezdim, istemedim de özel sektör çalışanıyım nerde yaşayacağıma %100 ben karar veririm. O yüzden de tayinli iş yapan birini baştan elerdim hatanız bu ilişkite başlamak olmuş şimdi de seviyorsunuz kopması zor.

Hayata bakış açılarımız aynı,sadece çocuk konusunda ben cesaretsizim
erteleyecek bir durumda degilsiniz ama. biyolojik bir gercek var ortada. 41 yasindasiniz. cocuk konusunda kararinizi gecen 4 senede netlestirmeniz lazimdi.
bir mesajınızda 'zaten mecburen cocuk yapacağım' demissiniz. iyi de ne zaman? madem "mecburen" çocuk yapacaksiniz bir an once calismalara baslamaya, olmazsa kisa sure sonra da tibbi yardim almaya baslamaniz lazim. Gittiğiniz dogu ilinin sartlari ne olur bilmiyorum ama hem hamilelik oncesi bebek icin, hem riskli yasta hamilelikte, hem dogan bebekte zirt pirt hastaneye gitmeniz gereken bir donem olacak. doğunun mahremiyetin bolgesine gidecekseniz bu surec nasil olacak?
gelise yasamaya son verip bir karar almaniz, bir gelecek plani yapmaniz lazim acil.
birkac sene daha oyalanip sonra dusunme gibi bir sansiniz yok.
ha söyle olabilir, nikah kiyip (nikahsiz kktc secenegi var diye biliyorum) tupbebek islemlerine başlayın, ama transfer yaptirmayin. embriyolariniz buzdolabinda beklesin. siz de bir sure daha emin olmayi bekleyin. bu bile bir cozum yani.

Muhakkak öyle görünüyor ancak hepimiz birileriyle arkadaşlık kurup birilerini sevip evleniyoruz,yani bu hesap kitapla yapılacak bir olgu değil benim için acaba yaş farkını yazmasam sadece dopuya gitmek istemiyorum ve çocuk istemiyorum ama o evlenmek istiyor gitmemizi istiyor şeklinde açmış olsaydım nasıl olurdu

Açıkçası ben aradaki yasa çok takılmadım olabilir aradaki sevgi ve frekans önemli siz bunu yakalamissiniz, ama çocuk isteyen bir adamla olmaz siz kesinlikle dogurmam diyorsaniz tabi. Evlenirseniz mutlaka bu baskılar daha çok artacak çocuk iki tarafinda isteğiyle olmalı. Birde şu doğu mevzusu onada pişman olacağınızı düşünüyorum . Değişik kültür falan bende yapamazdim. Ne kadar sevseniz de bunlar ileride önünüze gelecek ve o sevgiden eser kalmicak belkide.

Çok haklısınız bebek konusunda ancak zaten bu büyük muamma yani çocuk yapmayı istemek öyle doğuştan gelmiyor en azından benim için öyle,evlenip karşındaki adamdan çocuk ypmak istemek ayrı bir şey bu adamla olan aranızdaki bağ ile alakalı ayrıca yaş durumu evet sıkıntılı bilemiyorum bu yaşta çocuk yapmanın ne gibi problemleri olabilir,söylediğiniz çok şeyde haklısınız

Doğu ili de ülkemizin ili bence sevdiğin insanla herşey aşılır sevgiyi bulmak zor

evli misiniz çocuğunuz var mı bilmiyorum,ama çocuk yapmak için vaktim kısıtlı diye düşünüyorum mesela karşımdaki boşanmış çocuklu biri olsa da istemezdim çünkü çocuk yapmak istemiyorum eğer bir çocuk olacaksa hayatımda kendi
Çocuğum olur zaten,tüm bu kafa yapımı kendisine de söyledi. Oda çözmeye çalışıyor orta yolu bulmayq çalışıuor,bazen diyorum ki çok ailesi ısrar ederse bir çocuk yaparız o veya bu şekilde zaten bakar kendisi de bende ama önümüzde doğu olayı var orada 4-5 yıl geçecek sonrasında nereye gideceğiz belli değil ama düşünüyorım şu an tayini çıkmasa yaşadığımız şehirde kalsak ne yapardık,eşi için doğuya ve yq başka şehre giden hiç kimsenin mutlu olduğunu görmedim açıkcası

Çocuk için yaş olayı bitti gibi birşey tıp gelişti

Yani konu sahibi, tamam aranızdaki yaş farkını görmezden gelelim. Bu adam seninle yaşıt 41 yaşında olsun. 41 yaşında bir insan çocuk sorumluluğuna dair yoruma sahiptir. Ya istiyordur ya istemiyordur. Bunu bilecek olgunluktadır, kendisini tanıyordur. Sen sevgilin istediği için böyle düşünüyorsun bana kalırsa, sen çocuk istemiyorsun. Onun ve ailesi çok ısrar ederse çocuk yapsan o çocuğa ne kadar annelik yapabileceksin? Onun sorumluluğu, sabrı vs hepsi ayrı zor.

Çocuk için yaş olayı bitti gibi birşey tıp gelişti
Evet kendisi de öyle diyor tıp gelişti yapılır yani ben eğer kabul edersem evleneceğiz doğuya gideceğiz sonra bir iki yıla çocuk yapacağız böyle devam edeceğiz ama ben korkuyorum yaş farkı ilerde sorun olur mu diye aynı zamanda siz olsanız napardınız diye insanlara da sormak istedim

Millet evlenmek ister evlenemez.sizi de ikna ediyorlar öyle mi? Gel de sinirlerin bozulmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…