Kararsızlık,daha önce benim gibi yaşayan var mı?

Aynen öyle söylediğiniz doğru annelik yaparım tabi ki çocuk istememe sebebimi de inanın bilmiyorum belki de uzun süre evli kalsaydım isteyebilirdiö o güveni kendimde bulup biliyosunuz çocuk sahiplerine sorayım o zaman nasıl çocuk sahibi olmaya karar verdiniz,?
Düşğndüğünüzde yaşadığım il değişecek hiç istemediğim doğuda bir ile gideceğim,çocuk yapmayı düşünmedim çocuğum olacak bir sene sonra tüm bu değişiklikleri bir anda 40 ından sonra yaşayan var mıı

Ben olsam evlenirim doğururum çünkü aksi bi durumda ekonomik gücünüz var hikaye yarım kalmasını istemem hem de seviyorsunuz

Millet evlenmek ister evlenemez.sizi de ikna ediyorlar öyle mi? Gel de sinirlerin bozulmasın
İkna derken
Millet evlenmek ister evlenemez.sizi de ikna ediyorlar öyle mi? Gel de sinirlerin bozulmasın
ikna derk
Ben olsam evlenirim doğururum çünkü aksi bi durumda ekonomik gücünüz var hikaye yarım kalmasını istemem hem de seviyorsunuz
İşte tamamen benim kararım olacak hayatım %100 değişecek iş ortamım hayatım düzenim o yüzden korkuyorum

Yani herkesin aile yapısı farklı, çevresi farklı, yetiştirilişi ve öncelikleri farklı. Benim rahat ve istediğim gibi bir hayatım oldu, ailem sağ olsun her konuda arkamda tam destek durdu, o yüzden evlenmek öncelik olmadı benim için. Bazı insanlar için evlilik olmazsa olmaz bir öncelik. Saygı duyuyorum ama hayatım boyunca benim için öyle olmadı. Öyle bir sorumluluk beni korkuttuğu için istemedim hiç. İkna olayı o yani, kendi hayatımın çok değişmeyeceğine ikna oldum diyelim

Anladım tabi kolay değil bende iyi bir aile hayatından geldiğim için belki de rezillik çekmekten korkuyorum belki de hayatımda değişen çok şey olsa nasıl olur bilmem ama topluma bakacak olursak yaşımız ilerliyor hepimizin insan yanlız kalmak istemiyor

cocuk yapmayi istemek dogustan gelmiyor ama dusunmek icin 20lerin basindan 41 yasina epey vaktiniz olmus olmasi lazim.
41 yasinda hala "ayy emin değilim" olayi olmasi cok tuhaf. 'istemiyorum' da bir seçenektir. benim aile uyelerimden de yasi elli olup kendi isteğiyle cocuk sahibi olmayanlar var.
eger siz gercekten istemiyorsaniz erkek arkadasiniz hevesli diye, yasim geçiyor diye, sonradan pisman olurum korkusu ile asla cocuk yapmamalisiniz. cunku bu atsan atilmayacak bir sorumluluk . en az 15 sene tamamen sorumluluğu sizde olacak. Ona bakacak birini ayarlamadan üst komsuya bile tek gidemeyecksiniz. cok isteyen es adayiyla olasi boşanma halinde o yilda birkac gece belki bakacak, tum sorumluluk yine sizde olacak. maaşını adayacagin masrafi da cabasi.
yani emin olmadan yapilacak bir sey degil.
ayrica tip ilerledi evet ama bu hem masrafli hem de zorlu bir surec. Bir çocuğu canından cok isteyen, kendini buna adamis kadinlar bile tupbebek surecinde hormonlardan, ignelerden, umut edip bazen sonuc alamamaktan, defalarca basa donmekten nasil yipraniyorlar. ki siz es hatri icin istiyorsunuz. bu da kolay bir surec degil ki. ayrica 41 ile 43 arasinda cok buyuk bir fark var. yani niyetiniz cidden cocuk yapmaksa ertelemeden baslayip embriyo dondurmak en akilli sistem. sonra git bes sene sonra dogur :)
en kotu plan bile plansizliktan iyidir.
ne karar veriyorsaniz o konuda bir adim atin. sonra bu kararin sorumluluğunu alin

Topluma fazla takılırsan mutsuz olursun. Toplumun normlarını kabul edip yaşamak için gelmedik dünyaya. Bu hayat topluma verilmedi ki sana verildi. O yüzden toplumu boşver sen kendi istediğini yaşa.

İnsanlara baksanız birlikteliğinize de laf derler ki nedense erkek kendinden küçük alır kadın alamaz kafa değişmiyor bu ülkede

Çok ama çok haklısınız teşekkür ederim,evet 20-40 arası vaktim oldu ama hayatımda seveceğim güvenebileceğim biri olmadı yani evli değildim bu yüzden de çocuk yapmadım belki şu an ilişki yaşadığım adamla olmuş olsaydım şu an çocuğum vardı,çok isterdim sorumsuzca çocuk yapıp o veya bu şekilde büyütmeyi ama mükemmelliyetçi biriyim çocuk yapacaksam laiki ile yapmayı isteriö aslnda bu ilişkim olmasa dahi çocuk yapmayı istemeyecek insan bulmak çok zor böylesine anlaşıyorken ilerde belki bu kadar anlaşabileceğim sevebileceğim biri olmadan yine çocuk dertleriyle uğraşmak istemem

acaba yaş farkını yazmasam sadece dopuya gitmek istemiyorum ve çocuk istemiyorum ama o evlenmek istiyor gitmemizi istiyor şeklinde açmış olsaydım nasıl olurdu
Çoğunluk yaşa takılmamış ki.

Yaş için de pek bir şey diyemeyeceğim. Yaşına göre ve mesleği kaynaklı daha olgun duruyordur ama hayat tecrübesi 40lı yaşlardaki gibi değildir. Genç göstermesi de ilginizi çekmiştir. Siz yaşıtlarınıza göre olgun değilsinizdir de o yüzden denk duruyorsunuzdur belki ki bana bu da varmış gibi geldi.

Topluma fazla takılırsan mutsuz olursun. Toplumun normlarını kabul edip yaşamak için gelmedik dünyaya. Bu hayat topluma verilmedi ki sana verildi. O yüzden toplumu boşver sen kendi istediğini yaşa.
Yani demek istediğim şu normal olan evlenmek ve çocuk yapmak ya dünya da bizde bekarız şu an ve çocuk yapmadık ya acaba biz mi anormaliz

Tabi bende yaşıtlarıma göre daha çocuksu olabilirim ,oda yaşıtlarına göre daha olgun ama çoğu insqn bu kadar yaş fazla sorun çıkar aile istemez çocuk ta yapmıcaksın sorun olur demiş hep olumsuz

Yani demek istediğim şu normal olan evlenmek ve çocuk yapmak ya dünya da bizde bekarız şu an ve çocuk yapmadık ya acaba biz mi anormaliz
Böyle konularda normal diye bir şey yok. İnsanın kendi normali vardır ben böyle düşünüyorum. Sonuçta bazı şeylerin normalliğini çoğunluk belirleyemez insanın kendi görüşü belirler. Bem şimdi “normal” olmak adına evlenip çocuk yapsaydım kendim mutsuz olup, mutsuz bir çocuk yetiştirecektim. Eee al sana çocukluk travması. Benim normale uymam adına o çocuk travma yaşamak zorunda kalıp problemli bir birey olacaktı belki de. Bence asıl anormal olan bu.

Cok iyi anlasırken pek iniş cıkıs olmaz aslında.
Bı problem var demek ki

Tabi bende yaşıtlarıma göre daha çocuksu olabilirim ,oda yaşıtlarına göre daha olgun ama çoğu insqn bu kadar yaş fazla sorun çıkar aile istemez çocuk ta yapmıcaksın sorun olur demiş hep olumsuz
Hayır sorun fılan Olmaz.
Yaşa takılmayın

herkes ayni yoldan yuruyecek diye bir sey yok
ben yeni 33 oldum, evlilik gundemime daha yeni girdi. oncesinde asla düşünmedim ve cidden sifir sorumluluk, sirf geze toza guzel yasadim. cogu arkadasimin cocugu anasinifinda ilkokulda. ama bir anormallik görmüyorum. hepimizin hayati baska baska.
hepimizin yolu kendine.
benim ailemde cocuk sabini olmayanlar var. bir kuzenim kirklarinda yuksek lisans yapmaya başladı (meslek olarak düşünmüyor, calistigi sıkıcı isin tersine keyifli ve entelektuel bir bölüm). sifirdan yeni bir çevresi, yeni etkinlikleri oldu. duz memur bir hayati varken simdi her boşluğunda ya makale okuyor ya makale yaziyor :) kirkindan sonra kendini buldu diyebiliriz. belki de sirf "aman tren kaçıyor" diye herhangi biriyle evlenip ürese kendini bulmaktan cok daha uzak bir noktada olabilirdi. bir baska kuzenimin sevmedigi bir isi vardi. Bir yere varmayacagi belli evliliğinde cocuk yapmadi, hayali olan kazanmasi zor bölümü kazandi,okudu. mezun oldugu sene kirkina girdiğinde adamdan bosandi. kirkindan sonra cicek acti, simdi kendi burosu var , sevdigi isi yapiyor, tatli bir sevgilisi var birlikte yasiyor. evlenmeyi düşünüyorlar. cocuksuz ama guzel bri hayatı var.
"esin - cocugun yoksa kaybedensin" zihniyeti cok cok oncelerde kaldi.

Tabi ki değil ama herkesin kendi normali farklı bir çok sebep var ama hayata bir kere geliyoruz bazı şeyler maalesef çok düşündürüyor,mesela bakın insanların yzdıklarına herkes farklı hiçbirimüz mükemmel değiliz elde ettiğimiz yaşamaya çalıştığımız hayatı yaşıyoruz keşke ufak şeylere takılmasak ama karar vermek çok zor sonunda ölüm var mı yok ancak belirli bir yaşta insanlar farklı düşünüyor mesela kendisi de çocuk isterim ama korkuyorum çünkü en yakın arkadaşım severek evlendi çocuk yaptı ve yeni boşandılar o yüzden çocuk yapmayı düşünmek gerek diyor

anlamadığım ilişki boyunca sonunun evliliğe gideceğini anlamadınız mı yani amaç nedir burada? kendinizden 9 yaş küçükle oyun mu oynuyordunuz evlenmeyecekseniz?

Ne güzel anlatmışsınız,teşekkür ederim yorumunuzu dile getirdiğiniz için.bende çok geç değil diyorum zaten ekşi sözlükte ki gibi 40 ından sonra teyzeler burda mı başlığı açmadık en nihayetinde ergenler gibi,yaş aralığı da değişti aslında yaşa da takılmam çünkü ben onu o beni kabul etmiş benim burdaki sıkıntım başka ile gitmek ve çocuk durumuydu kendisi de daha çocuk ypmak istemiyor ama ilerde isterim diye düşünüyor keşke istemese keşke ama türk erkeklerinin %90 ı istiyor maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…