Soru : doktor hanım benim bir sorum daha olacak; karatay diyetiyle 26 Hazirandan beri 75 kg dan 68 kg a düştüm. çok mutluyum yalnız yıllardır halsizlik sorunum var ve beslenme tarzımı da değiştirmiş olmama rağmen düzelmedi. bazı günler daha da halsiz oluyorum. önerebileceğiniz bir şey var mı bu konuda? şimdiden teşekkür ederim.
Cevap : Kanınızı, kan demiri ve D-vitaminizi kontrol ettirin...Vitamin takviyesi öneml,.bol bol ızgara ve buğulama hamzi yeyin. Trabzon yağını ihmal etmeyin!! Tokluk kan şekerinize ve insüline de baktırmalısınız. Bol bol yüzmelisiniz!!! Kolay gele. Aç kalmanıza gerek yok..Doyuncaya kadar yeterli miktarda yemelisiniz. Kabız olmayın sakın Prof. Dr. MCanan Efendigil Karatay Merhaba Canan Hanım,
Kitabınızı okudum ve son bir aydır uyguluyorum. Haftada yarım kilo ancak verebiliyorum, bence sağlıklı bir hız. Genelde hiçbir sağlık problemim yok, 6-7 kilo fazlamdan başka. Ama sürekli halsizim, ciddi bir kansızlıkta yok, limitin biraz altında sadece.
43 yaşındayım, günlük omega 3 kapsülü dışında, kullanmamız gereken “günlük, haftalık veya kür olarak önerebileceğiniz” vitamin veya minarel takviyesi var mı?
Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
07.09.2011 00:06:00 tarihinde sorulmuştur.
--------------------------------------------------------------------------------
Prof. Dr. M Canan Efendigil KARATAY tarafından cevaplanmıştır.
Cevap : Omega 3 ile kuvvetli bir antioksidan almalısınız. Kan demirinize ve D-vitaminize baktırmalısınız. Yürümeye de başlayın ve bol su için...
Az yemek yemeyin, doyuncaya kadar yemelisıniz.
Prof. Dr. M Canana Efendigil Karatay soru canan hanım ben 1 aydır karatay diyeti yapıyorum kitabınızı okudum. bir köyde öğretmenim benım için kolay oluyor. 3 kılo verdım kadınlar kulubundeyım. size sorum tahlıl yaptıracagım hangılerını yaptırmalıyım kontrol amaçlı . etrafımda olumsuz yorumlardan sıkıldım işte tüm hersey normal demek istiyorum :) hayat boyu asla bırakmıyacam saldırma duygum bıttı yıyeceklere normalde herseyı ac tok farketmez hep yerdım su an 64 kıloyum sizi seviyoruzz.omega 3 seven seas kullanıyorum dogrumu acaba
cevap Rahatsanız, iyi ve mutluysanız tahlil yaptırmanıza gerek yok bence. Köydesiniz, yani hepimiz özlediği lüks içinde, doğallıklar içindesiniz. KEYFİNİZE bakın.
Temiz hava bol doğal gıda!!! Omega-3 seven seas iyidir. İçinde omega-6 olmamalı, ben bilmiyorum. Bol bol köy tavuğu, köy tereyağı, yoğurdu ve yumurtasını bizim yerimize de yemelisiniz. Sevgilerimle,
Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay" demıs hoca
........................................................................................... Canım benım kan testlerım normal cıkıyordu fakat hıc doymuyordum.Ben bu dıyete baslamadan once ayda 45 ekmek,90 cıkolata,15 kg meyve ve 30 tabak pılav tuketıyordum,dıger besınlere ılaveten ve doymuyordum bır turlu. Sımdı 10 ay kadar oldu vE ıkı ogunle tok gezıyorum,damar saglıgım duzelıyor daha cok hareket edebılıyorum.Daha az uyuyorum ve daha aktıf olabılıyorum.Yuzumde gunes lekesı sandıgım lekeler kayboldular.Zıhnım daha berrak ve daha ıyı hıssedıyorum.Bu dıyette lezzet ve sAglık bırarada,sabah acıktıgınızda ellerınız tıtrıyorsa ya da gergın oluyorsanız,gun boyu celık gıbı sınırlere sahıp degılsenız,konsantrasyon sorunu yasıyorsanız,hıcbır saglık problemınız olmasa bıle bu dıyet ogrenılmelı. Kılo vermenın yanında ıyı hıssetmek cok guzel ya anlatamam 120 kg olanlar ancak anlar benı. Kolay gelsın hepımıze
Kizlar bu gün belli oluyor Kardesime vizeyi Dün pasaportu yolamislar ama tabi bilmiyoruz icine vizeyi vurup vurmadiklarini. Ups ten alinca ögrenicez...Allahim insallah vermislerdir.
Dünkü menüm
1.ögün
klasik Karatay kahvaltisi
1 dilim Greyfurt
1 kasik keten tohumu ve cörek otu
2 kapsül omega3 takviye
1 kapsül vitamin C
2.ögün
kiymali-az bulgurlu ispanak
1 kase yogurt
2 köfte
sivi: 2 litre limonlu su/ 3 bardak cay
spor: Nerdeyse 8 km tempolu yürüyüs...
Kizlar bu gün belli oluyor Kardesime vizeyi Dün pasaportu yolamislar ama tabi bilmiyoruz icine vizeyi vurup vurmadiklarini. Ups ten alinca ögrenicez...Allahim insallah vermislerdir.
Dünkü menüm
1.ögün
1 dilim Greyfurt
2 kapsül omega3 takviye
1 kapsül vitamin C
2.ögün
1 kase yogurt
2 köfte
aaa benim leptin hiç çalışmıyor o zaman dün 4 te yattım ben
detoks öncesi kaçtın canımcımmm..gunaydın arkadaslar
kahvaltım
2 kayısı kıvam yumurta
2 zeytın
yesıllıkler
3 cevız
b.peynır
omega3
yogurt
keten tohumu
cay
kızlar sıze kotu bır haberım var detoks sonrası 85.1 dım 3 gun aynı kıloda kaldım bu sabah 85.7reglımın 5.gunu bunla alakalı olabılırmı ama neden olsun bıtmek uzere zaten :44: cok moralım bozuldu yaa
gunaydın arkadaslar
kahvaltım
2 kayısı kıvam yumurta
2 zeytın
yesıllıkler
3 cevız
b.peynır
omega3
yogurt
keten tohumu
cay
kızlar sıze kotu bır haberım var detoks sonrası 85.1 dım 3 gun aynı kıloda kaldım bu sabah 85.7reglımın 5.gunu bunla alakalı olabılırmı ama neden olsun bıtmek uzere zaten :44: cok moralım bozuldu yaa
ben bi yürüyüp geleyim bari
gunaydın arkadaslar
kahvaltım
2 kayısı kıvam yumurta
2 zeytın
yesıllıkler
3 cevız
b.peynır
omega3
yogurt
keten tohumu
cay
yawww ne mutlu bana eccük gülümsetebildiysempetunya demınden berı kahkahalarla guluyorum burda oglum anne ne oluyo dıyo kızım sende jarnadan asaga kalmıyon ha.ıskence muzesıne gıdıs var donus yok bılete koptum bank fıkrıde ıyıymıs
gel yevriiim gelll karatayın şefkatli kollarınaa bakemmmKızlar nasılsınızzz ?
Ayy ben buradan uzaklaşıyormuşum gibi geldi hemen yettim ..
olmaz yime yime fatmagül yimeeeKızlar hani biz ev yapımı tarhanayı icebiliyoruz ya. İcinde un var hani. Eeeee o zaman ev yapımı erişteden de 2 çatal yesek olurmu kine acil cvp. Cvp gelmezse ye demek Yerim ona göre
,Canım kontrol paneli yazar yukarıda ona tıkla ayarlarım yazan yerin altında avatar bölümü var ona gir ve oradan bir resim seç yaka yükle yazar bilgisayarından internetten bulduğun bir avatarın linkini ekle oraya.
Kızlar biberiye çayı yapıyordunuz bir ara ben hamiş olabilirim diye yapmamıştım nasıl yapılıyor o çay bende yapıp içeyim.
Bu arada ben öyle birşey yaptım ki elektirikli sandaliye benim için çooook hafif kalır bir adet hamburger yedim.
kanda demirine baktır derim geçmiş olsun titrek panda :)kızlar bugün detoksumu tam yaptım ama mense bağlı içimden gelen bir üşüme var. sıcak sıcak çeşit çeşit çay içtim ama kesmedi. ne yapsamki?
sen öyle sannSağolun canlarım benimmmm...
Evde ne kadar brokoli karnı bahar varsa hepsini haşladım bir kaç gün gider bana artık zeytinyağlı yoğurtu çeşitlendirip yerim.
(Benim kaçamağı kimseler farketmemiş)
sepet sepet yumurta sakın beni unutmaaa unuturmuyuz aybalam ama sık sık gireceğsünnn öle arada girip çıkarsan olmuyooo resmen çağ atlıyo topikkk bende koştur koştur anca yetişiyom bu zillilereMenü
Bildirim
1.öğün:10 zeytin , 1 yumurta, 1 çay bard ceviz , 2 kuru incir , 1 portakal
2. Öğün:1 avuç badem ve maaaalesef 2 yudum çikolata,3 kestane
3. Öğün:az kuru fasulye, 3 y.k bulgur pilavı,1 mandalina,1 kivi,bol salata
Sıvı:1.5 litre su
Spor:45 dak. pilates
Bugün bildirimde 2. günüm:)))))
Sizin sohbetlerinizin hızına yetişmek imkansız ama beni de unutmayın:))))))
cidden bi habermişim ayy bu zillilere laf yetiştirmekten roman kahramanlarının özgeçmişine inmeye fırsat olmadı ki fırında közlenmiş biberim macunu da hocadan torpilli olduğunu da öğrenmiş bulunmaktayım komutanımm kaptanı deryammm1 dolu tabak lahana sarması (kıymalı bulgurlu) ve 1 dolu kase yoğurt yedim.patlıcam galiba,2 gün yemek yemesem yeridir kiiii yarın ben de ayran detoksu yapmayı planlıyorum
seni gidi numaracı seniii ben anladım okurken bi iş var bunda diyeee eferin kız 100 üzerinden 100 verdimm vallaaa midene girip seni hasta edeceğine çöpe gitsinn kış kışşKizlaaaaaaar çok kötü bisey yaptım aksam yemekten sonra mutfağı topluyorum. Tabakta son bir ev yapımı pogaca kalmış tabak ortadan kalkiversin dedim. Pogacayi elime aldım elimi kaldırdım ve hoooop bir hamledeeeeee..... Hayiiiiir soyleyemiceeeem....güzelim ev yapımı pogaca hoooooooop çöpeÇok pişmanım nasıl yaptım ağlamak istiyoruuuuuum
handancım taze cevizim köy peynirim benimm kuzulu anacık kıyamam ben sana ama şöyle düşün bende çalışna annenin çocuğuyum ve biz 3 kardeşiz hepimizde gayet normal ve sevgi dolu büyüdük inan evet annem çalışıyorducanım kaçamağım olmadı wallahi
evet canım evde bunaldım komşularla pek bu tarz ilişkimiz yok malum büyükşehir bende çalışıyorum(bir de hava donduruyor ankaradaaa neyse canım işe başlamama az kaldı
bol bol yürürüm ben.ama kuzumu çok özliycemm ya bunu nasıl aştınız benim depresyon sebebim bu sanırım 15 aydır gece gündüz beraberiz şimdi ayrılık geldi çattı((
kızz bayıldım ayy avatarına ayhh harikaa harikaaaa enerji doluuu ve çok sevimliiiiii 100 puan veriyorumm ayyypapadiyaaaaa nasılsın
fıstık afiyet olsunMenü
Bıdırım
Kalkınca:
1.öğün:2 yumurtalı menemen. bi avuç peynir,10 zeytin,roka maydanoz(limonlu),1tk. keten tohumu,1 incir kurusu,1 tane 1000mg. omega3,1 ince belli çb. ceviz,su.
2. Öğün:ıspanaklı yumurta,yoğurt,1 tane 1000mg. omega3.su.
3. Öğün:yeşil mercimek salatası keten tohumluve keten tohumu yağlı,1 çb. fındık,su
Sıvı:2lt su,1fincan yeşil çay.
Spor:3 saat ev işi. sersemliğimden spor yaoamadım,inşaallah çabuk geçer bu durum.
desene düşmanları denize döktünn ohh sefan olsunnnKızlar biberiye çayı nasıl bir mucize inanamadım herkese tavsiye ederim tavsiye eden arkadaşa da ayrıca çoookk teşekkürler.
kısıra bayılırımm benn yanınada turşuu acı acıı hımmmmhatunlar ben bu hafta izinliyim.o yüzden pek giremiyorum nete.
bugün misafirim vardı gündüz hanımlar akşamada beyler ile yemek .amaaan çok yoruldum.neyse çok güzeldi ama.gündüz 10 kişi akşam 12 kişi.
menüm şöle idi:
sabah karatay kahvaltı
öğlen:kek,börek,kısır,kurabiye,yaş pasta.
Amaaaaa ben sadece kısır yedim
tebrikler bana.hiç zorlanmadım diyemem ama öldümde diyemem
habire çay doldurmak için masadan kalktım kiiii yememi engelledim.
Akşam çorba ve türlü bol salata haşlama havuç yoğurt karışımı
pilav vardı onunda yüzüne bakmadım kiiii hayatta yediğim en güzel pilavlarda benim imzam vardır.
ama spor yapamadım.Lakin hiç oturmadım desem yeridir...
başlarda oluyordu bende sonra düzene girdi bence bir süre sonra kendiliğinden düzelecektir bol bol yürümeye çalış derimmarkadaşlar söylemsi ayıptır kabızlıgım devam ediyo hiç böyle olmamıştım bu benı cok rahatsız etmeye başladı ne olur bana bi çare hiç kimse cekmiyor değil mi benım kadar ?
menün harikaa afiyet olsun yeniçeriiKızlar yorumlarınızı bekliyorum ama menümle ilgili.. :) Yeni gelenleri de unutmayın
:)) bazen bende acıyom adamlara yaaa detokstada benimki garip garip bakıyordu ayran aşımaa kimbilir neler geçiriyor aklından :) hanımı iki seneye kapatsak bakırköye yenisini almak vs.. ne kadar sürer onumu hesaplıyordu aceppanlaştık canım.akşamdan beri ölüyorum gülmektengece yatarken eşime dedim bende'' kolay gelsin hepimize'' diye.saf saf bana bakıyo garibim ama ben deliler gibi gülüyorum kendi kendime.
Kılo vermek zorlu bır surectı eskıden, Karatay DIyetı ben de cok ıse yaradı,gercekten tam bılımsel bır konu bu durum,zaten kıtabı anladıktan sonra cok mantıklı geldı hersey,amac gercekten saglıklı olmak,sonrası mıllı. Insanı vıcdanı bakımdan paylasmak,ben her surecte genclıge hıtabeyı hatırlarım ve cehaletten cok korkarım,ozellıkle "Dahılı ve harıcı bedhahların olacaktır" cumlesını hatırlarım,bır de "Muhtac oldugun kuvvet damarlarındakı asıl kanda mevcuttur."cumlesı bana yeter,saglık konusu cok onemlı dalga gecılecek bır durum degıl,kılo da bır cesıt hastalık halı zaten, ama tedavısı var artık, ve kılo yuzunden hayatı sekteye ugrayan ınsanlar cok, herkes esıyle pastanelerde almıyor bu kıloları,kımılerı kullandıgı ılaclardan dolayı alıyor,bu bakımdan cok caresız ınsanlar var.Teknolojık bır ortamdayıız ama aslında sıstem seffaf,yanı rumuzla katılmamız kımselerın bızı goremeyecegı anlamına gelmıyor.Hatta her mesaj gırısınde asagıda ve yukarıda bır takım yazılar var,o yuzden yaralı seyler paylasmakta fayda var derım.Hersey ınsanlık ve saglık dolu bır dunya ıcın.Kolay gelsın hepımıze
günaydın aybalammm afiyet olsungünaydın arkadaşlar
sabah klasik karatay kahvaltımı yaptım ve çokk tokum şimdide su içiyorum öğlende biberye çayı içerim ohh ohhh kışş kışşş kilocuklar herkese kolay gelsin
arkidişim ben tam 1200 gr verdim bu detoksla geri almadığımı umut ediyorum iştahım açıldı ama kesinlikle reglim yaklaştığı için çünkü kendimi tanıyorum onun dışında olumsuz hiçbirşey olmadı bende acayip motive etti tavsiye ediyorum yaneeHerkese gunaydin. Bu ayran detoksunu yaptiktan sonra ne gibi degişiklikler oldu. Ornegin cok istahiniz acildimi sonrasindaki hafta kilo vermeniz durdu mu? Yada verilen kiloyu dikkat etmenize ragmen geri aldiniz mi?
Merakimi gidirirseniz sevinirim.
tarçınlı elmam günaydınn hayırlısı olsun kuzu yaa inşallah alır vizesini darlatma kendinii loooKizlar bu gün belli oluyor Kardesime vizeyi Dün pasaportu yolamislar ama tabi bilmiyoruz icine vizeyi vurup vurmadiklarini. Ups ten alinca ögrenicez...Allahim insallah vermislerdir.
Dünkü menüm
1.ögün
1 dilim Greyfurt
2 kapsül omega3 takviye
1 kapsül vitamin C
2.ögün
1 kase yogurt
2 köfte
sorma gıı şeker kız candy bende şimcik nefes alcem inşallah bakalım yakında kovulmassam eyi :) sanada günaydın aybalammmmm neşe dolakk hep bir yandanngünaydın sevgi pıtırcıklarım nasılsınız bakem.gecmısı oku oku bitmedi yaw
günaydınnn cicimmgünaydın kızlarrr
evet canım dün ilk günümdü.
bugün sabah eşimi yolculamaya diye kalktım ve sabah 8 de kahvaltımı yaptım. saat 10dan itibaren başlıycam çorbamı içmeye. bugün daha iyi gibiyim. inşallah azcıkda olsa spor yapabilirim.
kahvaltım: teflon tavaya biber doğradım, domates rendeledim üstünede yumurta kırıp yağsız pişirdim. biraz peynir, 1 dilim kaşar yedim. 1 bardak çay, 2 bardak su 1 bardakta limolu elmalı tarcın biber ve karanfilli sudan içtim. bakalım sonucunu görcez.
anammm herkeşler koşmuş kardiyo plates neym yapmışş ben anca totoyu devirip yatıyom akşamları petuş durur mu ayol bende kaldırcem totomu bugün ayy bir yerden başlamam gerek artık önceden ne güzel ziv ziv yürüyodum 20 dk da olsa yapayım bugün bişeylerGünaydın hepinize...
Koşturmaya başlamadan dün gece ve sabahımı yazıp,kaçayım..
DÜN:
akşam yemedim şöyleki spora gittiğim için iş çıkışında, saat 17:00 de yoğurt,kayısı,muz yedim
19:30 da spora gittim.Tam 2 saatlik kardio ve antreman karışık program yaptık.Dünde aynısını yapmıştım bu arada:)
saat 22:00 de tarçınlı süt içtim.
SABAH:
2 yumurtalı,bol peynirli omlet
8 adet zeytin
çay
kahve
Hepinize kolay gelsin.öğle tatilinde dönerim:)))
.
loxaaa günaydın anacım günün aydın olsun aygunaydın kızlar
sanada yevrimmmmherkese günaydınnnnnnnnnnnnnnnnn
afiyet olsun arkidişimm zeytinide ekle menüyeee mis olur misssgünaydıın kızlarr
bügünki kahvaltım
2 tane kk yumurta
beyaz peynir
havuç salatası olmazssa yumurta zor yeniyo valla
gün kurusu badem bu kadar
akşamda lahana dolması yedim salatayla çok severim ama fazla yemedim
herkese başarılar hepinizi öpüyorum kolay gelsin
aman canım bakma benim gereksiz ayrıntı yazışım balık yazacağıma cinsini yazmışım bir balık türü canımgünaydın şeker mercan neki cehaletimi hoşgör turp otunu nerden buluyosun bu mevsimde merak ettim
afiyet olsun şekerrrrdün akşam yemeğim
1 büyük kase mercimek çorbası
1 tavuk pirzola
biraz ceviz
biraz antep fıstığı
biraz da çekirdek
ama olmadıki şimdi hemen silkelenip kendine geliyosunn kaldığın yerden başlıyosunn ölmek var dönmek yokkkkKızlar merhaba.
herkesin diyeti iyi gidiyordur inşallah.
benimki pek iyi gitmiyor.
geçen hafta biraz kırıklık vardı üzerimde, totişi kaldırım bir dakika bile yürüyemedim.
suyumu içemedim, düzenli beslenemedim. bir iki de kaçamak yapınca hoop aldım verdiğim kiloları geri.
bu sabah gene 70 i gördüm. çok moralim bozuldu.
kendime çok kızgınım.
bu hafta gidip kan aldıracaktım, insülin direncime, d vitaminime baktıracaktım ama bir kar yağıyor
bizim çekmeköy e. bırak doktora gitmeyi, kafamı camdan çıkaramıyorum üç gündür..
gül63 e birşey sormak istiyordum.
gülcüm sen çok güzel kilo verdin maşallah, inşallah daha da çok verirsin.
sana sormak istiyorum, sen bu diyete başlamadan önce yaptırdın mı kan tahlili.
nelere baktırdın.
insülin direnci için doktorun ilaç önerdi mi.
geçen bir arkadaş hocaya soracaktı hangi değerlere baktıralim diye,
hoca cevap verdi mi acaba.
kusura bakmayın takip edemedim bir süredir burda yazılanları.
tekrar kolay gelsin herkese.
senin üzerinde daha bi mikemmel durmuştur kesinn yavru kuşumm
gunaydın arkadaslar
kahvaltım
2 kayısı kıvam yumurta
2 zeytın
yesıllıkler
3 cevız
b.peynır
omega3
yogurt
keten tohumu
cay
famırcım benımde 600 grm geldıkızlar verdiğiniz kiloların kaçı geldi geriye.
benim 900 gramın 500ü geri geldi de
bende regl olmadan olunca ve sonrasında tartıda uç farklar olmuyo 86.1 dım yanı 1 kg vermıstım detoksla 600 grm gerı geldıdetoks öncesi kaçtın canımcımmm..
benimde yarıdan fazlası geri geldi..
ama hala kardayımm.ben,mde bugün reglimin son günü.
ben zaten reglken tartıda fazla çıkmıyorum nedense
bı bakıma ıyı oldu leylakcım daha cok dıkkat ederız bu sayede ınsaallahsıkma canını papadiyam,bende aynı dertten yakınıyorum,500 gr fazla görünüyorum.niye böyle oluyo bilmiyorumkilom çok fazla oynar oldu artık
en ıyısını yaparsın bende kızım uyuyunca yururumben bi yürüyüp geleyim bari
katılıyorum canım o anlık ıyı ama gerı donusu oluyo tekrar bızzat yasadımvalla ben bu detoksa falan inanmıyorum bildiğinizden şaşmayın sadece sabır başka bişey yok hem aç değilizki yazada çok var niye acele ediyoruz karataydan şaşmam şahsen sevgiler
ınsallah canım hep bırlıkte guzel sonuclar alacazgecen hafta bende aynı seyleri yasadım 65 bi takıldım regliyken bi artı bi indi derken 500 gr ancak inmiş ama düzelecek arkadasım üzme moralini
kızlar günaydın menümü yazıp geçmişi okuyacağım öperimm
dün akşamki menüm
turp otu salatası(sarımsaklı,zeytinyağlı,limonlu)
brokoli salatası
1 adet mercan tava(dünden kelmıştı atmaya kıyamadım)
1 çay bardağı ceviz,10 adet yeşil zeytin
1 avuç kavrulmamış kabak çekirdeği
2,5 adet mandalina (reglim yaklaşıyor bir iştah patlaması mevcut bende ancak bu şekilde frenleyebildim)
sabah kahvaltım:
1 adet kayısı kıvamında haşlanmış köy yumurtası
10 adet zeytin
köy peyniri(keçi)
1 çay bardağı ceviz
kızlar koşu bandında mesafe gösteren yerde dıstance/p yazıyor bu mil hesabımı yoksa km hesabımı bilen varsa yardım etsin cahilliğimi hoş görün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?