Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

ONYA - Çatalhöyük’te, 9 bin yıl önce yaşamış insana ait ayrıntılar ortaya çıktı: Sağlıklı besleniyor, fit bir bedene sahip, vücudunda hiç yağ sorunu yok, dişleri çok sağlıklı...
Konya’nın Çumra ilçesinde bulunan, Neolitik Çağ yerleşim yeri Çatalhöyük, dünya arkeoloji çevrelerinde merak uyandıran bir kazı alanı. Ortadoğu ve Akdeniz çanağında ilk kez insanoğlunun topraktan kap yapmaya başladığı yer olan Çatalhöyük, ilk kez buğday yetiştirmeye başlamaları ve evlerde dini inançları doğrultusunda çizilen duvar resimleri ve öküz başlarıyla ön plana çıkıyor. Çatalhöyük kazısının 16 yıldır başkanlığını yapan İngiliz bilim adamı Prof. Dr. Ian Hoddder ve yaklaşık 100 kişilik ekibi farklı bilim dallarından uzmanların katılımıyla kurulan çok sayıda laboratuvarda araştırma yapılmasını da sağlıyor.

Elma, et, böğürtlen
Ian Hoddder, Çatalhöyük’ün, bugün Avrupa’da yaşayan halkların bile ataları olabileceğini, bu insanların beslenme şekilleri, kemik yapıları, genetik özelliklerine ilişkin her yeni bulgunun, günümüz modern insanının bilinmeyenlerine kapı araladığını vurguladı. 9 bin yıl önce burada yaşayan ve tarıma yeni başlayan insanların 1,70 metreden kısa olduklarını ancak, günümüz insanından çok daha güçlü olduklarını savunan Hodder, şunları söyledi:
“Burada çok sayıda mezar, iskelet buluyoruz. İncelememizde ne yiyip ne içtiklerini, vücut ve kas yapıları hakkında detaylı bilgilere ulaşabiliyoruz. Çatalhöyük insanının vücudunda yağ sorunu yoktu. Et ve balık ile elma gibi çeşitli meyvelerle besleniyorlardı. Günlük yaşamlarında hareketliydiler. Buğday yetiştirmeye başlamışlardı ancak, karbonhidrat tüketimleri yok denecek kadar azdı. Ayrıca, böğürtlen gibi çalı türü bitkilerin meyvelerini yiyorlardı. Evlerine çatıdaki delikten girip çıkıyorlardı. Evdeki ocaktan çıkan duman, tıpkı sigara içme etkisi yapıyor, sağlıklarını etkiliyordu. 40 yaşına kadar ancak yaşayabiliyordu. Tifo ve dizanteri gibi hastalıklarla baş edemiyorlardı. O dönemin zor şartlarına rağmen, 70-75 yaşına kadar ulaşan kişileri tespit ettik. Bugün dünya şişmanlık sorunu yaşıyor. Belki de 9 bin yıl öncesinde bu sorunu yaşamayan insanların yediklerini daha iyi incelemeliyiz.” (aa)

'Fit' insan örneği: 9 bin yaşındaki Çatalhöyüklü / Türkiye / Radikal İnternet

sağol famircim bi dahakine daha çok dikkat ederim yerli muzdu küçüktü ondan 2 tane yedim artık gün içinde telafi ederim bunu ...

günaydınlar herkese....
sabah menümü unutmadan yazayım ;
kalkınca 2 bardak su
4 ceviz
1 kuru incir
2 haşlanmış yumurta
8 zeytin
1 kk tuzsuz lor
2 tane haşlanmış tuzsuz brokoli
bu arada ben hiç tuz kullanmamaya çalışıyorum.
ve birazdan tek şekere indirebildiğim türk kahvesini içeceğim. ( durun bakıyım fena gaza geldim sözümü geri alayım şekersiz içeceğim onu artık)

herkesin kandili mübarek olsun. dualaşalım arkadaşlar bu gece. aranızda kendimi çok iyi hissettim vallahi. bugüne kadar çoğunuz gibi yapmadığım, denemediğim,satın almadığım şey kalmadı kilo vermek adına. ama hepsine geçici bir süre olarak bakıyordum . ilk defa aklımda ne yesem acaba, sorusu olmadan bu süreci yaşıyorum. ama haftalarca sizi takip etmeseydim bu moda giremezdim.
loxandra siz maşallah işin büyük kısmını halletmişsiniz. inşallah kalanları birlikte veririz:)))) çok teşekkür ederim menü yorumların ve temennilerin için.
mb2012 bu işin belki bugün için irisi ( çok güldüm buna) ama inanıyorum ki kısa zamanda karatayın güzeli olacağız inşallah. ve senin için ( irilik miktarımı gösterebilmek adına) her kilo değişiminde resim çekmeye karar verdim bu sabah. bakmak keyifli olacak sonrasında.

abooo şaka gibi famircim .terzi senin elbiseyi satmış he vay be
ay ben olsam yıkar geçerdim terziyi.leeeeeyyyyn nerde benim elbisem hööööytttt diyerek bu 1 buçuk metre boyumla
neyseki bulmuşlar geçmiş olsun canım

sabah
1 bardak süt
beyaz peynir
ceviz fındık badem
1 kayısı 2 incir 8 zeytin

şimdi bir türk kahvesi iyi gider yanınada ........
kızmayın bana günde en fazla 3 tanedir limitim

sabah ki menüm

2 yumurta köy tereyagında
9 yesil zeytin
avucici kadar beyaz peynir
1 cay bardagı fındık
2 bardak kayısılı form cayı
ve salatam beyaz lahana,kırmızı lahana,maynonoz karısımı zeytinyaglı ve limonlu

Günaydınlarrr...

Öncelikle herkesin kandilini kutlar,hayırlı cumalar dilerim..

Sabah menüm:

3 ceviz
2 domates
1 yeşil biber
2kk beyaz peynir
8 siyah zeytin
1 kupa şekersiz çay

Selam şekerler...

Bugün sabah kendimi zorla yataktan çektim ve 45dk yürüdüm, çoook ama çooooook iyi geldi:124: Karlydı heryer bata çıka kaya kaya yürüdüm ama yürüdüm işte

kahvaltım:
2 haşlanmış yumurta
10 zeytin
2kk kadar peynir
yeşillik
1 lokma ekmek(minişten artmıştı atılsın istemedim)

Şimdi çayımı yudumluyorum, herkese güzel güzel kaçamaksız günleeerrrrr

bende yaklaşık 4 ay kadar önce karatay diyeti yaparak yaklaşık 3 haftada 4 kilo vermiştim.karatay diyeti yaptıktan sonra 3 ay kadar hic kilo almadım. ama son bir aydır verdiğim kiloları tekrar aldım yeniden başlamak istiyorum.karatay diyetini bıraktığımda dahi yemek aralarını 4 saatten önce yemiyordum benim icin büyük bir kazançtı taki şu son bir aydır akşamları çikolata kuruyemiş yemekten eski kiloma döndüm malesef......

Osman Müftüoğlu'ndan alıntıladım, bizim iççin yazmış arkidişlerim

Sağlıklı yaşam için en güçlü vitamini öğrenmek istiyor musunuz? Yanıt sadece tek kelime: YÜRÜMEK!
Kanserden korunmak (özellikle meme, kalın bağırsak ve prostat) mı istiyorsunuz? En etkili önlem: YÜRÜMEK!
Depresyona “hayır!”, hipertansiyona “istemem, kalsın!” mı diyorsunuz: Çare yine aynı: YÜRÜYÜN!
Depresyonu ilaçsız tedavi etmeyi mi arzu ediyorsunuz? Yanıt yine aynı: Her gün ortalama 30-45 dakika yürüyün! (Ek olarak da mümkünse 1000-1500 mg DHA ağırlıklı omega-3 desteği alın.)
Kısacası iyi bir hayat için sakın uzun süre oturmayın, durmayın, sık sık yürüyün.
Vaktiniz mi yok? İşiniz mi çok? Hiç olmazsa (evinizde, ofisinizde) saat başı 5 dakika yürüyüşler yapın.
Unutmayın! Yürümek sağlıklı hayatın anahtarıdır, yürümek ilaçtır, hayattır!

evet en büyük hatamız bu maalesef. hemen eski beslenme düzenimize geri dönüyoruz ama unuttuğumuz bişey var bize kilo aldıran bu beslenme şekli değilmiydi. ben bunu ömür boyu sürdürmek istiyorum sağlıklı yaşam adına .ama tabi diyetteki gibi katı kurallar koymayacağım kendime. zayıflamak bir yana sağlıklı yaşamak ve yaşlanmak istiyorum. umarım başarılı olabilirim.

terzi değil kızzz..
terzinin kabahati yohtirr.
orda çalışan satış elemanı koymuş yanlışlıkla askılara,aynı elbiseyi 2 kere satmışş köftehorlar
bir bakıma iyi oldu..
handan 38 beden alsaydın keşke diyince aklıma bir kurt düştüydü..
zatıflarsam elbise bol gelirse daralttığımda problem olursa vs diye..
her şerde vardır bir hayırrr bakalımm..
hele bir elime geçsin elbise de

süpersiniz kızlarrrr....
bu akşam bende yüricem bende

inşallah canım biran önce eline alırsın veeee iyikide satmışta 38 beden gelmiş deriz
bu arada famircim avatarımı değiştirdim nasıl olmuş

selam kızlar..
herkesin kandili mübarek olsun.
annemin yanından döndüm, fazla 2 kiloyla
tatil çok iyi geldi, saldım kendimi yemek kilo vs düşünmedim.
aldığım kilolar yağ değil şişkinliktir umarım.
geçmişe şöyle bi bakmaya çalıştım ama mümkün olmadı 1 haftada binlerce msj yazılmış.
herkes iyidir umarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…