Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

afiyet olsunn..
nasılmış tarifi bize de ver bakemmmm

Kızlar merhaba,
öncelikle hepinize teşekkür etmek istiyorum.
aslında burda hepberaber ne kadar güzel bir destek olduğunu burdan biraz uzaklaşınca anladım.
noldu bana bilmiyorum.
kar yağdı böyle oldu galiba.
buraya gelip her gün menülerimi yazdığım zamanlar ne kadar güzel gidiyordu herşey.
ne güzel kilo vermeye başlamıştım.
ama sonra kar istanbula kar yağmaya başladı ve herşey darmaduman oldu.
küçük bir depresyona girdim ve halen de çıkabilmiş değilim.
bir ara kafayı saçlarıma taktım, onlarla uğraşıcam diye bıraktım herşeyi,
sonra oğlanın doğumgünü geliyor diye stres yaptım, hazırlıklar vs derken bıraktım herşeyi,
sonra o gün geldi, yedim içtim yememem gereken ne varsa,
öyle olunca buraya gelip yazmaya yüzüm olmadı.
şimdi ise tekrar toparlanmaya çalışıyorum.
tekrar kendimi motive etmeye çalışıyorum.
karatay kurallarına uyarak yaşadığım, hiç acıkmadığım, kendimi hep tok ve enerjik hissettiğim o günleri
mumla arıyorum arkadaşlar!!!
inşallah bugünden itibaren tekrar aranıza döneceğim.
nolur beni bırakmayıııın!!!!!

Jarnim kolay gele, geçen hafta ben de öyleydim biliyon anladın mı psikoloji mi

canım sen günahınla sevabınla yediklerini paylaş biz seni bırakmayız

Arkadaşlar, aranızda hiç şu balık yağını kullanan var mı?

Efa oranı çok yüksek diye tercih ettim bir de fiyatı iyiydi solgarlara göre felan ama emin olamadım konsantre balık yağı felan diyor diye

Son düzenleyen: Moderatör:
Güle güle git gel bakaım, ablana söyle sakın yoldan çıkarmasın seni

naslaaaaa nolamazz hatta ben onu doğru yola sokacambol bol yürüyüşş yepcemmm aplam karamürseldeemme tek sınavım pezertesi günü apılamın günü varr hamurişi konusunda doktora yapmışlığı var hatunun anamı ağletcek kesin bende marul neyin kemiririm artıkın

el değmemiş balra girmemiş bitki örtümmm bi yolunu bulupp dürterimm siziiii ben sizden ayrılamam kiiipapadiyyaa derdine yansınn vallahaaa

laaann ben muz yiyince ishal oluyomm haaabenim dna'm bozuk herhalll
GÜNAYDIN CANIMMM

LATİ LOKUMUM ÇOK ÖZLEYECEĞİM SENİ,ABLANDA NET YOK MU?OLMASA DA ARADA GİR BİR YERLERDEN!
İYİ TATİLLER SANA

:

girerimmm ceee derimm dürterimm döverimm siziii kaçar mı bendenapılamdaykenn daha insaflı olcağımı zannedip kaçamak neyin yapmayınn yoksamm chucky'nin gelini olup oyuncak ayılarınızdan seri katil yaratırım haaaaa

öğlen yemeğimi de yidim

Bir kepçe ezogelin çorbası, küçük bir tabak barbunya, 4-5 kaşık ıspanak, yoğurt

1 litreden fazla da su içtim.

Arkadaşlar aranızda hiç şu balık yağını kullanan var mı?

efa oranı cok yüksek , fiyatıda iyi solgarlara göre ama konsantre baık yağı felan diyor emin olamadım

Son düzenleyen: Moderatör:

tekrar hoşgeldin öyleyseee

öğlen yemeğimi 14:30-14:45 arasında yedim

şehriyeli tavuk çorba
2 tane küçük kabak dolması maalesef pirinçli
salata

öğlen yemeğimi 14:30-14:45 arasında yedim

şehriyeli tavuk çorba
2 tane küçük kabak dolması maalesef pirinçli
salata

dolmaları sen yapmıyormuusn beaa..
eşinin yiyeceği kadarı pirinçli kendine ait olanı da bulgursa yapsana hem daha lezzetli hem daha doyuru hem daha tok tutucu

afiyet olsunn..
nasılmış tarifi bize de ver bakemmmm

hangisinin sebze sotesinin mii verdiğim malzemelerii haşlayıp yağda çevir annem nasıl acayip bir lezzet anlatemem yaaaaama minik minik olmaları şart.

piliç sarmayı soruyorsan tavuğun göğsünüü iyice incelt döverek genişlett sonraa içie kavrulmuş ıspanak mantar ve soğan koyy yuvarlaaa kürdan batırr açılmasınn derin bir tavada orta ateşte süt ısıt, ısınınca tereyağı, sarımsak, maydonoz, ve kara biber ekle, devamlı karıştır.sırasıyla peynir ve un ekle, kısık ateşte yaklaşık 10 dakika boyunca pişir sosun koyulaşması gerekiyor.un eklemezsen de olurr bunu hazır kremaylada yapıolar ama yassah malumunsonraa ver fırınaaa sipperr tadı varvalla sosun tarifini vermedi ahçı internetten bahtımm gıymetimi bill looo

buğday dan yapılmış pilav tarifi vardı 2. kitapta,o kadar üzülecek bişey değil ya kendini harap ettin

tenks fıstık,ne antin kuntin şeyler yiyon sen

Jarnii pilic sarma müthiş tavugu sarıp kurdan bağırdıktan sonra fırın damı pişiriyoruz yoksa nasıl?birde bahsettigin sutlu sos servis esnasindami tabağa konacak anlamadim

Ooo nefismiş tarif :) Hemen not alayım :)

Önceki gün aynısının tavuksuzunu yaptım, üstüne de krema yaptıydım sölemesi ayıp, tavukla daha şahane olur eminim :)

Bu arada kremaya da un yerine ne koyabileceğimi düşünüp duruyordum, saolasın valla kesinlikle peynirli yapıcam bundan sonra kremalarımı :)

anammmmmmmmmm bende ahçının tarifi deyip not alıyodumm..
ama araştırdığın için sğaol dadlummm

kızlar doktordan geldim.Benim reaktif hipoglisemim varmış yani türkçesi kan şekeri düşüklüğü.

Reaktif hipoglisemi tanısı konan bir kişinin diyabet (şeker hastalığı) oluşma riski oldukça yüksektir. Yapılan çalışmalarda; reaktif hipoglisemi tanısı konulan kişilerin ilk 5 yıl içerisindeki beslenme düzenlerine dikkat etmedikleri takdirde diyabete yatkınlık oranlarının çok yüksek olduğu görülmüştür.
Reaktif hipoglisemi tedavisi Gün içerisinde sık beslenmek çok önemlidir. Kişinin ortalama 3 saatten fazla aç kalması sağlıklı değildir. Öğünlerin sayısı, kişinin ihtiyaçlarına ve günlük yaşam şekline göre değişiklik göstermektedir. Ortalama olarak 6-8 öğün, reaktif hipoglisemisi olan bir kişi için ideal öğün sayısıdır.

Reaktif hipoglisemili kişiler glisemik indeksi yüksek besinlerden kaçınmalıdır.
Kan şekerinin hızla yükselmesine sebep olan rafine edilmiş, glisemik indeksi yüksek besinler yerine, düşük glisemik indeksli besinler tercih edilmelidir.

Reaktif hipoglisemili kişiler kan şekeri dalgalanmasına sebep olan besinlerin tüketiminden kaçınmalıdır
Reaktif hipoglisemili kişilerin tüketiminden kaçınmaları gereken besinlere dikkat etmeleri kan şekerlerini stabil tutma açısından oldukça önemlidir. Şeker ve şekerli besinler, rafine gıdalar (beyaz ekmek, patates püresi ve şeker gibi) gıdalar, kan şekerinin hızla yükselen ve ardından kan şekerinin hızla düşmesine sebep olacak basit karbonhidratlar (şeker, bal, reçel, pekmez, tatlı, pasta, kurabiye gibi) ,meyve suyu, şeker içeren diğer içecekler, kahve, çay, sigara, kola gibi kan şekerini düşüren içeceklerin tüketiminden kaçınılmalıdır. Alkol tüketimi, kan şekerini önce yükselmesine daha sonra düşmesine sebep olduğundan tüketiminden kaçınılmalıdır.

şimdi niye karataya minnettarım biliyormusunuz hani bizim öğünlerin arası en az 4 saat ya ben daha önce böyle yapmadığım için bu hastalığımdan haberim yoktu öğün aralarını açınca ortaya çıktı....(en azından artık bana zararlı olan şeyleri özellikle tatlıları yiyeceğimde 2 kat değil 10 kat düşünüp yemem artık)

doktor bu iki hafta günde 6 öğün yap dedi sonra şeker yüklemesi yapılacakmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…