Jarnii pilic sarma müthiş tavugu sarıp kurdan bağırdıktan sonra fırın damı pişiriyoruz yoksa nasıl? Cunku internette tavugu hep yagda kizartmislar ?birde bahsettigin sutlu sos servis esnasindami tabağa konacak anlamadimhangisinin sebze sotesinin mii verdiğim malzemelerii haşlayıp yağda çevir annem nasıl acayip bir lezzet anlatemem yaaaaama minik minik olmaları şart.
piliç sarmayı soruyorsan tavuğun göğsünüü iyice incelt döverek genişlett sonraa içie kavrulmuş ıspanak mantar ve soğan koyy yuvarlaaa kürdan batırr açılmasınn derin bir tavada orta ateşte süt ısıt, ısınınca tereyağı, sarımsak, maydonoz, ve kara biber ekle, devamlı karıştır.sırasıyla peynir ve un ekle, kısık ateşte yaklaşık 10 dakika boyunca pişir sosun koyulaşması gerekiyor.un eklemezsen de olurr bunu hazır kremaylada yapıolar ama yassah malumunsonraa ver fırınaaa sipperr tadı var valla sosun tarifini vermedi ahçı internetten bahtımm gıymetimi bill looo
dolmaları sen yapmıyormuusn beaa..
eşinin yiyeceği kadarı pirinçli kendine ait olanı da bulgursa yapsana hem daha lezzetli hem daha doyuru hem daha tok tutucu
hepimiz güzel sağlıklı neşeli yaşayak inşşallah maşallah :)) oyna gızz ben az önce wcde sallayıverdim valla bunca ciddiyet ruhumu sıktı ohh dünya varmış ayy oynadım geldimmm ya habibb :)ay çok güldüm, sen çok yaşa emi :)
senin bu gazınla kesin oynıcam, caymak yok valla:87:
yime saphiş yime yimeee bal yime yenecek bir sürtü güzel şey var onlardan yii her duyduğunuda yapma kayınpederim gibi :)) çok orjinal ve komik bi adam öldürüyor beniii geçen diz ağrısı için balık almış sarmış bacaklarına evde dolanıyo yere damlayanları gördükçe kayınvalidem fenalaşıyoo kayınpeder kaçıyo ne bulsa ne duysa yapıyor ayy öldüm gülmekten daha neler neler maceraları çok arada yazayım sizede gülün :)canım ben bu diyete başladığımdan beri maalesef yaşıyorum bu sorunu,diyetimi çok seviyorum,başka diyetler,bol meyveli ara öğünler yanlış geliyor artık,onları yapmak istemiyorum ama korkuyorum da bir taraftanbal çiçek balı kızım istedi ona yedirirken dayanamadım ben de yedim
:
olur olurr bal gibi olurrr :))kızlar bugün karataydaki 9. günüm..başladığımdan beri 2.5 kilo verdim...kaldı ki ben çok uzun süreden beri diyet yapıyodum ama ynede diyetin ilk zamanları bu kadar kilo verdim...umarım aynı hızda devam eder de kurtulurum şu kilolardan:)
mis gibi olur missss bildim ben bunu yidiydim nefis oluyorrrKızlar şu anda star tv de çok ilginç bi.r tarif yapılıyor.Kara lahana sarması ama içinde yeşil mercimek,kıyma,yarma ve diğer dolma malzemeleri var.Yapan bilen var mı böyle bir şey?Ben ilk kez görüyorum.Karataya da uygun olunca ilgimi çekti
anam malzemeye bak yaa yimede yanında yattt bu terlik tam benlikMalzemeleri yazayım size belki yapmak isteyen olur.Ben denemeyi düşünüyorum bir ara
1 bağ kara lahana
½ kg kıyma
1 bardak yarma
1 bardak haşlanmış yeşil mercimek
1'er demet maydanoz ve dereotu
1 kaşık biber salçası
tuz,karabiber
içine yağ kodu mu emin değilim ama tencerenin üstüne ½ çay bardağı kadar koydu galiba
ben kimyonda koyarım kıymalı dolmaya normalde
tencerenin dibine kemikli etler dizde,üstüne de lahanaların saplarını dizdi.Onların üstüne sarmaları dizdi.Biraz suyunu koyup pişmeye bıraktı
aman verdikte ne oldu fazlasıyla aldık çoğumuzzz hacıı :)) dertli olduk detokslan bacımmm uzak durun deyom ama dinlemiyonuss şimdi kalkçem döecemŞimdi ben anlamadım. Ne yani bu kadar detoks yapan arasında bu detoks birtek ben de mı ise yaramadı. Ne talihsiz ınsanım ben yahu. Bı laf vardır ya hanı" gökten kasnak yağsa biri bile kafama geçmez. O da seker p..... Ma girer" diye. Herkes en az 1 kg verdi bende 1 gr bile veremedim avcumu yaladım. Sinir oldum bak şimdi yaaaaaaa oooooofff
kız jarnim nirelerdesin bak ceza isteyen biri var looo kazığamı gersekKızlar dayanamadım 1 orta türk kahvasi ile 1 içi dolgulu çikolata yedim.
Vicdanım çok rahatsız. Ne yapmalıyım. Çok üzgünüm...
çok kararlıyım gözlemem tam bi nefer oldummmBravo, karatay neferiçok kararlı gördüm bu hafta seni aynen yazdığın gibi
arım balım peteğimmmm çalışkan böceemm yirim seni yirim kızzzzz allahın sevimlisiii yanacıklarını sıkasım geliyor jarniiiiii normalmi gızz :))ohhh herkes kaynatmaa modundaaaa bende çatlayım burdaaa aarıı vızz vızzzzz vızzz çalışayımmmm yazık bana
öğle yemeğim
alfredo soslu piliç sarma(içinde ıspanak ve mantar varr)
sebze sotee(şahane bişeyy brokoli karnıbahar sadece çiçek kısımları minik minik,mısır,kırmızı biberr evde yapcam artıkın)
yoğurt
2 omega 3
1saat sonraa su ve türk kayvesi
akşma alışverişe gitcem 2 saat dolanırımyerler buz pisti valahaaa istanbulda son günümdee totoyuu çatlatmam inşallah
ohh kaptın takımııı birde ayakkabı çak altına tamamdırrr :)evet bende çok şaşıyorum kendime önceden olsa asla hayır diyemezdim.babam bile inanamadı,bu galiba kesin kararlı bu sefer dedi iddiaya girdik de hedefime ulaşınca takım elbise alacak .:):):)
geçmiş olsun canımmm..
çocukların hastalıkları çok fenaa...
bazen ben hastalanayım yeter ki kızım grip dahi olmasın diyorumm..
onunla beraber anne babada perişan oluyorr..
AAllah acil şifalar versin inşallahh..
20 dkdan az olmasın ama yürüyüşün canım yağ yakımı 20 dk dan sonra başlıyormuşş..
vücudun ıısındıktan sonra 2 dklık hızlı tempoda sonra tekar yürüdüğün tempoya düşür hızını..
bir hızlı bir yavaş yürüyüş de çok kalori kaybettiriyorr..
anammmmmmmmmm bende ahçının tarifi deyip not alıyodumm..
ama araştırdığın için sğaol dadlummm
jarnaa net bulamazsan oralarda cokta zorlama kendını gelcen nasılsa
ıkıncı ogunum
pislik yapmasana kızımmmsos dışındaki yerler ahçının tarifi sosu forumlardan karşılaştırdım hepiciği aynı hemm ben nasılsaaa her istediğimdee yiyorumm siz bilin
seni dürtmezsemm çenemle baymazsammmm rahat edemem bebişşşş cehenneme gitsen peşindeyimm kaçamazsınnncennete gidersem (inş :)her istediğimiz düşününce geliymiş yaa bol bol şehriyee dilicemmm ahir hayatta kulak çınlaması var mıdır acep
buğday dan yapılmış pilav tarifi vardı 2. kitapta,o kadar üzülecek bişey değil ya kendini harap ettin
şimdi doktor iki hafta bana 6 öğün beslen dedi ya ben bunu karataya nasıl uyarlasam ki.......
Jarnii pilic sarma müthiş tavugu sarıp kurdan bağırdıktan sonra fırın damı pişiriyoruz yoksa nasıl? Cunku internette tavugu hep yagda kizartmislar ?birde bahsettigin sutlu sos servis esnasindami tabağa konacak anlamadim
akıllı kadınsın ellahamOoo nefismiş tarif :) Hemen not alayım :)
Önceki gün aynısının tavuksuzunu yaptım, üstüne de krema yaptıydım sölemesi ayıp, tavukla daha şahane olur eminim :)
Bu arada kremaya da un yerine ne koyabileceğimi düşünüp duruyordum, saolasın valla kesinlikle peynirli yapıcam bundan sonra kremalarımı :)
hepimiz güzel sağlıklı neşeli yaşayak inşşallah maşallah :)) oyna gızz ben az önce wcde sallayıverdim valla bunca ciddiyet ruhumu sıktı ohh dünya varmış ayy oynadım geldimmm ya habibb :)
yime saphiş yime yimeee bal yime yenecek bir sürtü güzel şey var onlardan yii her duyduğunuda yapma kayınpederim gibi :)) çok orjinal ve komik bi adam öldürüyor beniii geçen diz ağrısı için balık almış sarmış bacaklarına evde dolanıyo yere damlayanları gördükçe kayınvalidem fenalaşıyoo kayınpeder kaçıyo ne bulsa ne duysa yapıyor ayy öldüm gülmekten daha neler neler maceraları çok arada yazayım sizede gülün :)
olur olurr bal gibi olurrr :))
mis gibi olur missss bildim ben bunu yidiydim nefis oluyorrr
anam malzemeye bak yaa yimede yanında yattt bu terlik tam benlik
aman verdikte ne oldu fazlasıyla aldık çoğumuzzz hacıı :)) dertli olduk detokslan bacımmm uzak durun deyom ama dinlemiyonuss şimdi kalkçem döecem
kız jarnim nirelerdesin bak ceza isteyen biri var looo kazığamı gersek
çok kararlıyım gözlemem tam bi nefer oldummmçok hoş hissediyom bu sıraaa içimde kelebekler uçuşuyo gibiimmm
arım balım peteğimmmm çalışkan böceemm yirim seni yirim kızzzzz allahın sevimlisiii yanacıklarını sıkasım geliyor jarniiiiii normalmi gızz :))
ohh kaptın takımııı birde ayakkabı çak altına tamamdırrr :)
şimdi doktor iki hafta bana 6 öğün beslen dedi ya ben bunu karataya nasıl uyarlasam ki.......
Kızlar bende bu gün başladım.Ya Allah aşkına hepinizi tebrik ediyorum bu kadar uzun süredir kahvaltıda ekmek yemeden durabildiğiniz için.O nasıl bişedir ya,ben normalde cevizi çok seven biri olmama rağmen kahve fincanı büyüklüğünde zor bitirdim cevizi,zeytin de yemedim ,diğerleri aynı .Ama ekmek olmaması çook kötü diğer öğünlerde aramıyorum ama kahvaltıda ekmek yiyememek bayağı bi koydu bana:) ya ,bu hep böylemi devam edicek
dil böcüğüüüü
Beğenilmez mi bu tarif, mantarlı, tavuklu herşeye varım ben :) Tüm etlere mantar katarım, şimdi sıra sebzelere geldi :)akıllı kadınsın ellahamburdaaa tarifimdenn şiphee edenler varr yazık yazık ev hanımı olucaklar bidee
İşyerinde lokanatada yedim bunu.
Hoş evde de kendime ayrı yapmayı denedim bir gün,pek beceremedim sanırım az olunca.
Evde pek dolma yapmamaya çalışıyorum
tamam yawww not aldım bendeeee
efferinsen bilin annem temem biliyom tarifi ben verdimm aam vallaha ahçı ni dedi ben öle yaptımm eksik malzeme verdiyse ağzını burnunu kırarım onun zati apılan nerde senin bu arada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?