kitabı okursan şeytanda kandıramaz seni.. hepsi gözüne zehir gözükür. en güzel şey spor.spor.spor... tebrikler..Burda sayfalar çok hızlı ilerliyor takip edemiyorum. Merakda ediyorum ne konuşmuş,ne yemişsiniz
Umarım herkes güzel devam ediyordur diyete
Benim bugün 4. günümdü ama şeytan tatlı yemem konusunda başımdan gitmiyor. İnşallah yenilmem:18:
Bugünkü menümü yazayım
sabah kalkınca 1 bardak limonlu su+1 bardak elma sirkeli su
1. öğün- canım bişey yemek istemedi 1 bardak süt içtim+omega 3 ve c vit hapı
2. öğün- şehriye çorbası+salata+1 kase yoğurt+azıcık tavuk ve bezelye+1 haşlanmış yumurta beyazı+15 badem+5 fındık
Ara-Türk kahvesi
3. öğün- şehriye çorbası+3 kaşık pilav(pirinç+bulgur)+azıcık tavuk eti +yeşil salata(mozarella peynirli ve turplu)+2 adet kayısı
Ara-1 adet Türk kahvesi+çin çayı
Kendimide şu an zor tutuyorum bişey yememek için:18:
spor-40 dk total body egzersizi yaptım+15 dk yürüdüm
karnımdaki yağlar gevşedi. Farkediyorum bu çok güzel. Verdiğime işaret dimi
zeytinler az olmuş daha fazla yemelisin.. gerisi güzel menü..İyi geceler.bugünkü menüm:
kalkınca:bir bardak ılık su
1.öğün:2 haş.yumurta
5 zeytin
5 gün kurusu
5 ceviz
avuç içi kadar peynir
2.öğün :nohut yemeği
salata
10 fıstık
3.öğün:1 kase mercimek çorbası
1 tabak zeytinyağlı kereviz
5 fındık 10 fıstık
değerlendirmelerinizi bekliyorum
ooo sanada geçmiş olsun.. tabi giden kilolarada bi maşaallahGünaydın kızlar
Grip oldum,fenalardayımKaç gündür iyileşemedim,kızımdan geçtim sanırım ama o benden daha iyi durumda
bu hafta 1.5 kg vermişim :124: ayran detoksunu uyguladım bu hafta.Yalnız başladığım günün sabahı tartılmayı unuttum :26: neyse sonuç güzel oldu neticede
yumurta az zeytin az,gerisi harika..efiyet olsunselam kızlar
kahvaltım
1 yumurta
1 gunkurusu
b.peynır
5 yesıl zeytın roka
maydanoz
omega3 fındık
yesılcay
1 catal kavurma
zeytinsiz olmaz....günaydın kıslar
1.ögun 07.15
2 kayısı kıvamı yımırta
1 kayısı
1avuc cevız
2 omega 3 kapsul
1 dılım peynır
koca bır bardak cay
valla müthiş menü..canım çekti.. efiyet olsun petuş..Dün akşamki menüm :7 adet köfte
3 adet kızarmış çarliston biber(zeytinyağında kızarttım)
Bol yeşil salata(roka-yeşil soğan)
1 kase cacık (kendi yaptığım süzme yoğurttan/gerine gerine yazıyom :) )
kocama yaptığım patates kızartmasından tek lokma almadım elbet bunuda gerine gerine yazmayı bir borç bilirim
öğle menüm: EVDEN GETİRDİM BUGÜN BURDAKİ MENÜ KORKUNÇ KARATAYLIK DEĞİL DANATAYLIK DÜNDEN ÖĞRENMİŞTİM HAZIRLIKLI GELDİM AKLIMI SEVEYİM
6 ADET KÖFTE
1 KASE EV YOĞURDU
AVAKADOLU YEŞİL SALATA
tam karatay kahvaltısı.. süper2 adet köy yumurtası rafadan
12 zeytin
avuc ici kadar beyaz peynir
1 cay bardagı fındık
havuc ve kırmızı lahana salatası
1 kupa ıhlamur cayı ictim:))
senin hayırlarına bayılıyorum.. maaşaallah ne güzel bir irade.. ben kaçıyom ama hayır demeyi bilmiyom.. nasıl yapıyon ev sahibini kırmadan yaa...:44:dün aksam yine bi arkadası ziyarete gittik ailecek
ve benim 8 den sonraki HAYIIIIRLARIM
MENÜEYNİRLİ BÖREK
ERZURUM KETESİ
2 ADET BAKLAVA
1 KASE ASURE
BEN İSEM SINIRSIZ SEKERSİZ CAY İCTİM
bu aksam arkadasın kızı ameliyat olmustu ona gecmiş olsuna gitcez ve benim HAYIRLAR havada ucacak yine sizinle paylasırım reddettiklerimi:)))
zeytinsiz olmaz ama.... spor harika.. istikrarla devam...merhabalar
dün akşam giremedim akşam yemeğimi yazayım
şehriye çorbası
1tavuk butu
kıymalı bulgurlu lahana yemeği
turp havuç salatası
aslında çok oldu rahatsız oldum yani
kahvaltım
2 küçük muz
1bardak süt
1çay bardağı ceviz
1parça kaşar peyniri
2tane omega 3
regl oldum bu arada
dün 6km de yürüdüm
en mutlu günlerimizde bile stres oluyoruz ne saçma dimi.. ama zaman ve çevrenin beklentileri olayı bu hale getirdi bizde katkı sağlamaya devam ediyoruz.. neyse...Kızlar merhaba,
öncelikle hepinize teşekkür etmek istiyorum.
aslında burda hepberaber ne kadar güzel bir destek olduğunu burdan biraz uzaklaşınca anladım.
noldu bana bilmiyorum.
kar yağdı böyle oldu galiba.
buraya gelip her gün menülerimi yazdığım zamanlar ne kadar güzel gidiyordu herşey.
ne güzel kilo vermeye başlamıştım.
ama sonra kar istanbula kar yağmaya başladı ve herşey darmaduman oldu.
küçük bir depresyona girdim ve halen de çıkabilmiş değilim.
bir ara kafayı saçlarıma taktım, onlarla uğraşıcam diye bıraktım herşeyi,
sonra oğlanın doğumgünü geliyor diye stres yaptım, hazırlıklar vs derken bıraktım herşeyi,
sonra o gün geldi, yedim içtim yememem gereken ne varsa,
öyle olunca buraya gelip yazmaya yüzüm olmadı.
şimdi ise tekrar toparlanmaya çalışıyorum.
tekrar kendimi motive etmeye çalışıyorum.
karatay kurallarına uyarak yaşadığım, hiç acıkmadığım, kendimi hep tok ve enerjik hissettiğim o günleri
mumla arıyorum arkadaşlar!!!
inşallah bugünden itibaren tekrar aranıza döneceğim.
nolur beni bırakmayıııın!!!!!
geçmiş olsun ama şuan fazla bişi gözükmy.. devam et karatayla şekerler düzene giriymiş... sen bilin ama..kızlar doktordan geldim.Benim reaktif hipoglisemim varmış yani türkçesi kan şekeri düşüklüğü.
Reaktif hipoglisemi tanısı konan bir kişinin diyabet (şeker hastalığı) oluşma riski oldukça yüksektir. Yapılan çalışmalarda; reaktif hipoglisemi tanısı konulan kişilerin ilk 5 yıl içerisindeki beslenme düzenlerine dikkat etmedikleri takdirde diyabete yatkınlık oranlarının çok yüksek olduğu görülmüştür.
Reaktif hipoglisemi tedavisi Gün içerisinde sık beslenmek çok önemlidir. Kişinin ortalama 3 saatten fazla aç kalması sağlıklı değildir. Öğünlerin sayısı, kişinin ihtiyaçlarına ve günlük yaşam şekline göre değişiklik göstermektedir. Ortalama olarak 6-8 öğün, reaktif hipoglisemisi olan bir kişi için ideal öğün sayısıdır.
Reaktif hipoglisemili kişiler glisemik indeksi yüksek besinlerden kaçınmalıdır.
Kan şekerinin hızla yükselmesine sebep olan rafine edilmiş, glisemik indeksi yüksek besinler yerine, düşük glisemik indeksli besinler tercih edilmelidir.
Reaktif hipoglisemili kişiler kan şekeri dalgalanmasına sebep olan besinlerin tüketiminden kaçınmalıdır
Reaktif hipoglisemili kişilerin tüketiminden kaçınmaları gereken besinlere dikkat etmeleri kan şekerlerini stabil tutma açısından oldukça önemlidir. Şeker ve şekerli besinler, rafine gıdalar (beyaz ekmek, patates püresi ve şeker gibi) gıdalar, kan şekerinin hızla yükselen ve ardından kan şekerinin hızla düşmesine sebep olacak basit karbonhidratlar (şeker, bal, reçel, pekmez, tatlı, pasta, kurabiye gibi) ,meyve suyu, şeker içeren diğer içecekler, kahve, çay, sigara, kola gibi kan şekerini düşüren içeceklerin tüketiminden kaçınılmalıdır. Alkol tüketimi, kan şekerini önce yükselmesine daha sonra düşmesine sebep olduğundan tüketiminden kaçınılmalıdır.
şimdi niye karataya minnettarım biliyormusunuz hani bizim öğünlerin arası en az 4 saat ya ben daha önce böyle yapmadığım için bu hastalığımdan haberim yoktu öğün aralarını açınca ortaya çıktı....(en azından artık bana zararlı olan şeyleri özellikle tatlıları yiyeceğimde 2 kat değil 10 kat düşünüp yemem artık)
doktor bu iki hafta günde 6 öğün yap dedi sonra şeker yüklemesi yapılacakmış
süper bi paylaşım olmuş... yazık ne günlere geldik. artık araştırıp öğreniyoruz ne zaman ne olduğunu.. pazarlarda yalan oldu...Hangi sebze hangi mevsimde yenmeli..
Günümüzde tarım ve teknolojide yaşanan gelişmeler sayesinde hemen her mevsimde bütün sebze ve meyvelere ulaşma imkanımız var. Ancak en güzeli mevsiminde tüketmek...
Ancak bu sağlıklı bir beslenme şekli mi. Yüzlerce yıl önce İbn-i Sina: sebze ve meyveyi mevsiminde yiyin, şeklinde bir öneride bulunmuş. Bunun önemi, ürünlerin doğallığının değeri günümüzde yeni/yeniden keşfedilir. Peki... sebzelerin doğal olarak yetiştiği aylar ve hangi mevsimde ne yemeliyiz ?
SEBZELER
BAMYA: Haziran - Temmuz - Ağustos
BARBUNYA: Nisan - Mayıs - Haziran
BEYAZ LAHANA: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat
BEZELYE: Nisan Mayıs - Haziran
BROKOLİ: Ocak - Şubat - Mart
CARLİSTON BİBER ve DOLMALIK BİBER: Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül
DEREOTU: yılın her mevsimi
DOMATES: Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - ekim - Kasım
HAVUC: Eylül - Ekim - Kasım - Aralık - Ocak - Şubat - Mart
İÇ BAKLA: Nisan - Mayıs - Haziran
ISPANAK: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat - Mart
KARNABAHAR: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat - Mart
KEREVİZ: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat
KIRMIZI LAHANA: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat
KIRMIZI SALÇALIK BİBER: Ağustos - Eylül - Ekim
KURU SOGAN: Yılın her mevsimi
MADIMAK: Mayıs
MANTAR: Eylül - Ekim
MAYDANOZ: yılın her mevsimi
MARUL: Nisan - Mayıs - Haziran
PATATES: yılın her mevsimi
PATLICAN: Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım
PIRASA: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat - Mart
SALATALIK: Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim
SEMİZOTU: Nisan - Mayıs - Haziran
SİVRİ BİBER: Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim
TAZE FASULYE: Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül
TAZE YEŞİL KABAK: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat - Mart
TURP: Ocak - Şubat - Mart
MEYVELER: Ağaçta büyüyen meyveler için yukarıdaki durum söz konusu değil ama bunların da depolanma suresi boyunca kullanılan ilaçların zararını en aza indirmek için yıkama işleminde titiz davranmak gerektiği belirtiliyor. Çilek üretimi farklı olduğu için belirtmek gerekir:
ÇİLEK: Mayıs - Haziran
Aylara Göre Beslenme Şekli
OCAK: Sebze ve et suyu ile hazırlanmış çorbaları sofranızdan eksik etmeyin. Hareketsiz gecen soğuk kış günlerinde çorbalar bağırsak sistemini düzenler. Soğuk havalarda vücuda direnç veren balık ve baklagiller de en çok tüketilmesi gereken besinlerden.
ŞUBAT: Kansere karşı etkili lahanagilleri (lahana, Brüksel lahanası, karnabahar ve brokoli) sık sık yiyin. Bol betakaroten içeren havuç ile salata, zeytinyağlı yemek veya havuç suyu hazırlayın.
MART: Mart, yaza hazırlık ayıdır. Hafif beslenmeye ve diyet yapmaya başlamanın tam zamanıdır. Mart, ayni zamanda ilkbahara geçiş ayıdır. Bu nedenle hafif bir o kadar da direnç verici besinleri tüketmeye özen göstermek gerekir. Balık, ızgara et, sebze ve meyveler bol tüketilmeli.
NİSAN: Kuzu etinin en taze ve lezzetli zamanı. Bu aylarda et olarak kuzu etini tercih edin. Sutlu hafif tatlılar pişirin. Sabah kahvaltısında ve geceleri yatmadan önce bir bardak sut için. Hafif ama sağlıklı beslenerek ve açık havada düzenli yürüyüşler yaparak fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.
MAYIS: Çilek kısa omurlu bir meyve. içeriğindeki zengin vitamin (özellikle C vitamini) ve mineraller sayesinde ani enerji verip, geçiş mevsiminde ortaya çıkan yorgunluk belirtilerini giderir.
HAZİRAN: Kısa omurlu dut ve kirazı bu ayda bol bol tüketin. Her ikisi de zengin vitamin ve mineral kaynağı.
TEMMUZ: Semizotu, balıktan sonra en çok omega - 3 içeren sebze. Vücut tarafından üretilmeyen bir yağ asidi olan Omega - 3, kalp hastalıklarına, zihinsel karışıklığa ve bunamaya karsı etkili.
AĞUSTOS: Yaz meyve ve sebzelerinin en olgun zamanı. Meyveleri bol yiyin. Bunun yanı sıra balık, zeytinyağlı sebze, hafif soslu makarnaları günlük öğünlerinize paylaştırın.
EYLÜL: Eylül, kışa hazırlık ayıdır. Vücudu soğuk mevsime hazırlamak gerekir. Bol balık, sebze, meyve ve makarna gibi enerji verici karbonhidratlar ağırlıklı beslenin. Mürdüm erik ve fındığı hergün belli bir miktar tüketmeye özen gösterin.
EKİM: Ekim ayı omega - 3 içerikli cevizin tam zamanı. Cevizi bu aylarda bol bol tüketin. Ayrıca mantarlı nefis yemekler pişirebilirsiniz. Mantar, balık, et ve sebzelere çok yakışır. Mantarı ızgarada üzerine peynir serperek pişirip kahvaltıda da yiyebilirsiniz.
KASIM: Kasım ayında balkabağından bol bol yararlanın. Çorbası, tatlısı ve pastası ile nefis lezzetler hazırlayabilirsiniz . Balkabağını ayrıca etli sebze yemeklerine de ilave edebilirsiniz. içerdiği bol betakaroten sayesinde kansere karşı etkili bir sebze.
ARALIK: Soğuk algınlığı hastalıklarına yakalanmamak için sağlıklı beslenin. Portakal veya greyfurt suyu için. Ispanak, baklagil, et, yoğurt, muz,elma ve kuruyemişleri bol tüketin.
uyaınca:1 su bardağı su
sabah: 2 yumurta
2 küçük dilim peynir
2-3 tane siyah zeytin
öğlen:
3-4tane içli köfte
akşam:6 yk bulgur pilavı
6 yk kurufasulye
1,5 lt su
merhabalar
dün akşam giremedim akşam yemeğimi yazayım
şehriye çorbası
1tavuk butu
kıymalı bulgurlu lahana yemeği
turp havuç salatası
aslında çok oldu rahatsız oldum yani
kahvaltım
2 küçük muz
1bardak süt
1çay bardağı ceviz
1parça kaşar peyniri
2tane omega 3
regl oldum bu arada
dün 6km de yürüdüm
tamamiyle bende katılıyorum hiç yemediğim zaman sonra bi kere yediğimde kendimi alamıyorum ya tepsinin sonunu görene kadar yiyorum öylesi daha kötü spora gelince 4 aylık bebeğim var canım tiroidi fazla olduğu için çok huzursuz zaten bütün gün evin içinde kucakta yürüyoruz.Ayrıca yürüyüş bandı var bazende eşim yorgun olmadığında oğlana bakıyor ben de yürüyorum tabi her seferinde 15 dakikayı geçmeden yanıma gelip daha bitmedi mi yeter oğlan durmuyor bugünde 20 dakka yürüyüver diyor (sanki hergün yürürmüşüm gibi) hemen hemen 7 kilo gitti beni 1.5 aydır görmeyen bi arkadaşımla dün görüştük sordum fark var mı diye o da fazla bi fark göremedim sadece yüzün biraz sinmiş dedi çok üzüldüm yani spor olmayınca sıkılaşmada az oluyor
teşekkür ederim hoş bulduk.Ben hala tartılmadım gerçi ama umarım kilo verebilirim.Bende karatayı kitabı yok,benim anlamadığım bazı şeler var.Mesalahoşgeldin aramıza merak etme alışıyosun ekmek yememeye ve aramıyosun zamanla....
Hangi sebze hangi mevsimde yenmeli..
Günümüzde tarım ve teknolojide yaşanan gelişmeler sayesinde hemen her mevsimde bütün sebze ve meyvelere ulaşma imkanımız var. Ancak en güzeli mevsiminde tüketmek...
Ancak bu sağlıklı bir beslenme şekli mi. Yüzlerce yıl önce İbn-i Sina: sebze ve meyveyi mevsiminde yiyin, şeklinde bir öneride bulunmuş. Bunun önemi, ürünlerin doğallığının değeri günümüzde yeni/yeniden keşfedilir. Peki... sebzelerin doğal olarak yetiştiği aylar ve hangi mevsimde ne yemeliyiz ?
SEBZELER
BAMYA: Haziran - Temmuz - Ağustos
BARBUNYA: Nisan - Mayıs - Haziran
BEYAZ LAHANA: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat
BEZELYE: Nisan Mayıs - Haziran
BROKOLİ: Ocak - Şubat - Mart
CARLİSTON BİBER ve DOLMALIK BİBER: Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül
DEREOTU: yılın her mevsimi
DOMATES: Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - ekim - Kasım
HAVUC: Eylül - Ekim - Kasım - Aralık - Ocak - Şubat - Mart
İÇ BAKLA: Nisan - Mayıs - Haziran
ISPANAK: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat - Mart
KARNABAHAR: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat - Mart
KEREVİZ: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat
KIRMIZI LAHANA: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat
KIRMIZI SALÇALIK BİBER: Ağustos - Eylül - Ekim
KURU SOGAN: Yılın her mevsimi
MADIMAK: Mayıs
MANTAR: Eylül - Ekim
MAYDANOZ: yılın her mevsimi
MARUL: Nisan - Mayıs - Haziran
PATATES: yılın her mevsimi
PATLICAN: Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım
PIRASA: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat - Mart
SALATALIK: Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim
SEMİZOTU: Nisan - Mayıs - Haziran
SİVRİ BİBER: Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim
TAZE FASULYE: Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül
TAZE YEŞİL KABAK: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat - Mart
TURP: Ocak - Şubat - Mart
MEYVELER: Ağaçta büyüyen meyveler için yukarıdaki durum söz konusu değil ama bunların da depolanma suresi boyunca kullanılan ilaçların zararını en aza indirmek için yıkama işleminde titiz davranmak gerektiği belirtiliyor. Çilek üretimi farklı olduğu için belirtmek gerekir:
ÇİLEK: Mayıs - Haziran
Aylara Göre Beslenme Şekli
OCAK: Sebze ve et suyu ile hazırlanmış çorbaları sofranızdan eksik etmeyin. Hareketsiz gecen soğuk kış günlerinde çorbalar bağırsak sistemini düzenler. Soğuk havalarda vücuda direnç veren balık ve baklagiller de en çok tüketilmesi gereken besinlerden.
ŞUBAT: Kansere karşı etkili lahanagilleri (lahana, Brüksel lahanası, karnabahar ve brokoli) sık sık yiyin. Bol betakaroten içeren havuç ile salata, zeytinyağlı yemek veya havuç suyu hazırlayın.
MART: Mart, yaza hazırlık ayıdır. Hafif beslenmeye ve diyet yapmaya başlamanın tam zamanıdır. Mart, ayni zamanda ilkbahara geçiş ayıdır. Bu nedenle hafif bir o kadar da direnç verici besinleri tüketmeye özen göstermek gerekir. Balık, ızgara et, sebze ve meyveler bol tüketilmeli.
NİSAN: Kuzu etinin en taze ve lezzetli zamanı. Bu aylarda et olarak kuzu etini tercih edin. Sutlu hafif tatlılar pişirin. Sabah kahvaltısında ve geceleri yatmadan önce bir bardak sut için. Hafif ama sağlıklı beslenerek ve açık havada düzenli yürüyüşler yaparak fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.
MAYIS: Çilek kısa omurlu bir meyve. içeriğindeki zengin vitamin (özellikle C vitamini) ve mineraller sayesinde ani enerji verip, geçiş mevsiminde ortaya çıkan yorgunluk belirtilerini giderir.
HAZİRAN: Kısa omurlu dut ve kirazı bu ayda bol bol tüketin. Her ikisi de zengin vitamin ve mineral kaynağı.
TEMMUZ: Semizotu, balıktan sonra en çok omega - 3 içeren sebze. Vücut tarafından üretilmeyen bir yağ asidi olan Omega - 3, kalp hastalıklarına, zihinsel karışıklığa ve bunamaya karsı etkili.
AĞUSTOS: Yaz meyve ve sebzelerinin en olgun zamanı. Meyveleri bol yiyin. Bunun yanı sıra balık, zeytinyağlı sebze, hafif soslu makarnaları günlük öğünlerinize paylaştırın.
EYLÜL: Eylül, kışa hazırlık ayıdır. Vücudu soğuk mevsime hazırlamak gerekir. Bol balık, sebze, meyve ve makarna gibi enerji verici karbonhidratlar ağırlıklı beslenin. Mürdüm erik ve fındığı hergün belli bir miktar tüketmeye özen gösterin.
EKİM: Ekim ayı omega - 3 içerikli cevizin tam zamanı. Cevizi bu aylarda bol bol tüketin. Ayrıca mantarlı nefis yemekler pişirebilirsiniz. Mantar, balık, et ve sebzelere çok yakışır. Mantarı ızgarada üzerine peynir serperek pişirip kahvaltıda da yiyebilirsiniz.
KASIM: Kasım ayında balkabağından bol bol yararlanın. Çorbası, tatlısı ve pastası ile nefis lezzetler hazırlayabilirsiniz . Balkabağını ayrıca etli sebze yemeklerine de ilave edebilirsiniz. içerdiği bol betakaroten sayesinde kansere karşı etkili bir sebze.
ARALIK: Soğuk algınlığı hastalıklarına yakalanmamak için sağlıklı beslenin. Portakal veya greyfurt suyu için. Ispanak, baklagil, et, yoğurt, muz,elma ve kuruyemişleri bol tüketin.
Kızlar bende bu gün başladım.Ya Allah aşkına hepinizi tebrik ediyorum bu kadar uzun süredir kahvaltıda ekmek yemeden durabildiğiniz için.O nasıl bişedir ya,ben normalde cevizi çok seven biri olmama rağmen kahve fincanı büyüklüğünde zor bitirdim cevizi,zeytin de yemedim ,diğerleri aynı .Ama ekmek olmaması çook kötü diğer öğünlerde aramıyorum ama kahvaltıda ekmek yiyememek bayağı bi koydu bana:) ya ,bu hep böylemi devam edicek
ıyı aksamlar fıstıklarr
1 saat karda yuruyup geldım.
Iyı Aksamlar Karatay Dıyetı yapan kızlar ...... 1.ogun(kahvaltım): Su,omega3 balık yagı takvıye 2kapsul(m...p (12 TL. 60 kapsul var ıcınde)),bır kase cevız,ıkı yerlı muz,bıraz peynır ....2. Öğün(ıkındı vaktı):Bır lahmacun,bır bardak ayran,1 kase mercımek corbası,omega3 balık yagı takvıye 2 kapsul................... .......... ...................... (Yemekten once aslında toktum(aylar sonra boyleyım) ama hem gunluk 1000 kalorıden asagı tuketmek ıstemıyorum(kas kaybına neden olabılır(ıc organlarda yaralar fılan olusmasın)),hem de tuketımım cok kalıtelı olmayabılır dıye tok olmama ragmen yedım.)Sıvı:Tonla su,2 fıncan kahve
Spor: 5saat ev ısı yaptım ,30 dakıka yurudum, oley oley artık tempolu yuruyebılıyorum, tombul hatun gorunce ,Karatay Dıyetın'den bahsedıyorum, yuruyus tempom ıkı kat artıyor ,bır de burda cok paylasım yapmak ıyı gelıyor(zıhın sporu canım,mutluluk hormonu endorfını tetıklıyor,karacıgerımın sanal stresle yag salgılaması duruyor,kronık kabızlık ortadan kalkıyor)
Onemlı not:Aksam saat 8 den sonra lahana dahı yemıyorum, meyvelerı asla bu saatten sonra tuketmıyorum.(Bu cok onemlı ) ayran ya da sut ıcıyorum. Kahvaltımı geceden hazırlıyorum. Dısardaysam bıle yemegımı yanımda tasıyorum. Kolay gelsın hepımıze
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?