Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

öglen ki menüm(14:45)

arkadastaydık tabi kacamak sıfır

arkadasım kısır yapmıs
yanında karısık tursu ve kırmızı biber tursusu (ben kırmızı biber tursusundan yedim)
1 adet haslanmıs tavuk bageti yedim.
4 bardak sekersiz cay

aksam menümü yazmadan önce sporumuda yaptım tammmm 45 dk tempolu yuruyus 4.5 km artı 1 km dısarda yürüdüm arkadasa giderken kısa günün karı

aksam menüm19:40)

hamsi buglama
1 tabak karısık salata
1 kase mercimek corbası(et suyuna)
2 kayısı ,1 incir yiyecem (kabız olmamak icin ve regli haftam)

Son düzenleme:
evett başlıktada dedigim gibi menüm hakkında yorum yaparsanız sevinirim ..özellikle akşam menüm hem pancar sote hem nohut uygun mu sizce sadec pancar yiyecektim gözüm doymadıda

1.öğün:
1kk haşlanmış yumurta
1kk peynir
10 yeşil tuzsuz zeytin
1 çb fıstık
3fincan çok açık bol limonlu çay

2. Öğün:
1tabak etli nohut yemegi
bir kase cacık turp pırasa

3. Öğün: yarım kase etli nohut yemegi
1 kase pancar sote
bir kase cacık
turp pırasa

Sıvı: şimdilik 2lt su 3 fincan lmonlu siyah çay 3 fincan limonlu yeşil çay

Spor: 30dk yürüyüş

selam kızlar 14 şubatın etkisinden ancak kurtuldum :) yalan yalan. kocişle pc yi bölüşemiyoz bi türlü. onun wc ye gitmesini bile fırsat yerine koymaya çalışıyorum ama olmuyor. ne var ne yok bakalım. ben dün detoksa başladım bugün 2. günüm. bugün açlık hissettim nedendir bilinmez. şimdi sürahiyi yanıma aldım. mideyi dolduruyorum.
ilk video kol bastı gibi hoş. 2. video yu yaparken eşim görse napıyon der heralde :)

herkese merhaba

ikindin komşum tuzlu kurabiye getirmiş minik miniklerdi ve malesef 2 tane yedim:26:

akşam yemeğim ıspanak fırında(eşim belki sever diye beşamel soslu yapmıştım malesef içinde 2 kaşık un vardı
sumaklı soğan salatası
ev yoğurdu
biraz çekirdek

bugün yürüyemedim ya eşimde çok yorgunmuş saat 9 da uyuyakaldı bebiş de huysuzluk yapıyor neyse bu kaçamakları telafi etmem lazım

herkese iyi geceler

akşam 1 adet fırında çupra (çeyrek kısmı kaldı yiyemedim)bol salata şimdi çay içiyorum çok uykum geldi.
hiç spor yapasım yok yani

Her gün yürüyüşle 10 dk süren işime yürüyerek gitmek ve gelmek,

Bol bol su içmek

Bebişimle oynayarak hareket etmeye çalışmak

Her gün ev işleri ortalam 1 saat

Hamurişlerinden kaçınmak

çay ve kahvelerimi şekersiz içmek

Tatlıdan uzak durmak. Zaten tatlılardan pek hoşlanmam bu yüzden bu benim için kolay oluyor

Ara öğün yapmamak 3 ana öğün halinde yemek. Kalori hesaplamasıyla yapılan diyetlerde hep ara öğünler vardır bilirsiniz. Ben çok dikkat etmiştim. Aralarda meyve vb yediğimde kilo veremiyordum. Karatay diyeti ile tanışmadan önce kendim ara öğün yapmıyordum. Sonra tv programında Canan karatayı dinledim. O da nasıl yağ yaktığımız ara öğün yaptığımızda zayıflayamadığımızı söylüyordu. Bu yüzden ve söylediği diğer şeyler aklıma yattı. Programdan sonra Karatay'ın ilk kitabını aldım, uygulamaya başlayınca bana iyi geldiğini hissettim. Tek tip diyetlerin zararlarını yaşayarak gördüm.
Neyse şimdi arada hamur işi yesem de kilo veriyorum. Uzun zamandır 62 kg a düşmemiştim çok mutluyum sabah aç karna tartıldığımda 62 kg olduğumu gördüm:):) Devam edeceğim. Aslında fazla kilom yok gibi düşünülebilir ama kilolar basen, karın ve kalçalarda yoğun bundan kurtulmaya çalışıyorum. Hedefim 55 kg a düşmek şimdi hayal gibi ama çalışıyorum.

Hepimize kolay gelsin... İyi gecelerr

Son düzenleme:

Çorba bizim diyetimizde serbest ama ev yapımı olacak.

Afiyet olsun canım bence sorun yok menün çok güzel...

1 simit (((
bol beyaz peynir
biraz zeytin
1 avuç fındık

bütün gün bunları yedim sadece akşam da bir bardak süt içtim. Berbat bir gündü toparlanmam lazım benim bir an önce bu hafta çok kötü bir haftaydı bir sürü kaçamağım oldu ama yinede kilo vermişim anlamadım ben...

menün süper arkadaşım hem zayıflamak hem mutlu olmak süper.Bizde ailecek uyguluyoruz karatayı tam bir aydır çekirdek ailemize (tarihte ilk defa) ekmek girmedi:) ekmeksiz yaşanılamayacağını düşünen babam 1 ayda 4kilo verdi annemde 3.5 gibi. Babam şöyle dedi bu akşam:' karatay hocaya bi teşekkür etmek lazım en güzel diyet bu duyduğum ve yaptığım' dedi:))) bende mutlu oldum sağlıklı yaşam adına.
Ama şöyle bi dedikodu geldi kulağıma şekersiz siyah çay kabız yapıyormuş doğru mudur acaba??? Bir bilginiz var mı? Bence bu şekersiz içmek istemeyenlerin uydurması:)) ya da ben 1 haftadır o yüzden kabızım:))

Son düzenleme:
Kalkinca : 1 bardak ilik su
kahvalti : klasik karatay kahvaltısı ve iki adet kapsül
aksam : hashasli börek, Bafra lokulu ve patatesli börek
bol su,demlenmis cay sekersiz.
Malesef bugün hiç spor yapamadım ve çok üzgünüm
Bu aksam resmen rejimi bozdum kızlar çok moralim bozuk ya.aksam yemeği sırf hamurisiydi misafirlikteydim çünkü.

kalkınca : 1 bardak su

1.öğün : 2 haşlanmış yumurta
1 kk peynir
10 zeytin
1 incir
3 kayısı
4 ceviz

2.öğün : 1 kase tarhana çorbası
2 parça somon
salata ( marul , kırmızı - beyaz lahana karışımı )
2 kaşık yoğurtlu havuç salatası
2 kaşık kısır

3.öğün : 1 kase tarhana çorbası
1 tabak yeşil fasülye ( yoğurtlu )
yeşil soğan - turp - turşu

sıvı : 2 litre su

kalkınca : 1 bardak su

1.öğün : 2 haşlanmış yumurta
1 kk peynir
10 zeytin
1 incir
3 kayısı
4 ceviz

2.öğün : 1 kase tarhana çorbası
2 parça somon
salata ( marul , kırmızı - beyaz lahana karışımı )
2 kaşık yoğurtlu havuç salatası
2 kaşık kısır

3.öğün : 1 kase tarhana çorbası
1 tabak yeşil fasülye ( yoğurtlu )
yeşil soğan - turp - turşu

sıvı : 2 litre su

iyi geceler kızlar buaralar yoğundum giremedim
bugünkü menüm
sabah 2 haşlanmış yumurta,
15zeytin
biraz peynir
1çay bardağı ceviz
1küçük muz
omega3

akşam
tavuk suyu çorba
karnıbahar yemeğı
turp söğüş

birazda ay çekirdeği

spor:4km yürüyüş
su:1.5litre

sabah görüşmek üzere bol leptinler
bu arada pantolanlarım o kadar bol geliyorki çookkkkkk mutluyum

2 haftayi gecti ben baslayali.3 kilo vermisim hala inanamiyorum.cunku spor yapmadim hic,ve cayi (sekerli)birakamiyorum gunde 4-5 bardak iciyorum.gece cok gec uyuyorum 8 dn sonra da yemedigim icin migrenim tutuyor ama yinede kararliyiym agzima lokma koymuyorum ogun aralarinda.

Günaydın herkese.. Güzel bir gün olsun inşallah..
Ben dün öğle yemeğimi yazmıştım.
akşam üstü şeker ilacının da etkisiyle kötü oldum midem feci bulandı ve bu sebeple 1 bardak ayran ile 2 adet tahıllı ince grisini yedim ve o beni toparladı.

akşam ise
kaşar peynir ve salamlı salata yedim. üzerine bir avuç kadar da ceviz içi..

bu kadar:)

sabah ise klasik olan kahvaltı yapacağım birazdan. yumurta peynir zeytin yani.

Omega 3 ve kilo verme

Kilo vermek isteyenler ve diyet yapanlar genellikle yağlardan uzak dururlar. Ama her yağ aynı değildir.
Yağların bazıları yararlıdır. Bunların arasında en göze çarpan omega 3 yağ asitleridir.
Bu makalede omega 3 yağlarının ne olduğundan ve yararlarından bahsedeceğiz.

Omega 3 nedir?

Omega 3 çoklu doymamış yağ asitleridir. Bu yağ asitleri insan sağlığı için gereklidir. Vücudumuzda üretilemediği için bu yağları yediklerimizden alabiliriz.
Eğer sağlıklı bir yaşam sürmek istiyorsak hem Omega 3 hem de Omega 6 yağ asitlerini beslenmemize eklememiz gerekir.

Omega 3 yağ asitlerinin yararları

Omega 3 yağ asitlerinin faydalarına yönelik binlerce araştırma yapılmıştır. Sağlığa faydaları şunlardır:
- Eklemlerde meydana gelen iltihaplanmayı azaltır
- Kalp hastalıkları gibi kronik hastalıkları riskini azaltır
- Kolesterolü azaltır
- Kan basıncını düşürür
- Diyabete karşı mücadeleye yardımcı olur
- Kemiklerin güçlenmesini sağlar
- Astıma karşı direnci arttırır
- Bazı kanser türlerine karşı koruma sağlar

Omega 3 ve kilo verme

İnsan sağlığına faydalarının yanı sıra Omega 3 yağ asitlerinin zayıflamaya ve vücuttaki yağı azaltmaya yardımcı olduğunu gösteren araştırmalar yapılmıştır.
Omega 3 yağ asitleri 4 önemli şekilde kilo vermemize yardımcı olur:
- Uzun süre tok kalmamızı sağlar
- Yağların yakılmasını kolaylaştırır
- Kan şekeri ve insülin seviyesinin azalmasına yardımcı olur
- Aşırı kiloyla ilgili hastalıkları önler

Aşağıdaki besinlerde Omega 3 yağ asitleri vardır:

- Somon
- Ton balığı
- Brokoli
- Ispanak
- Ceviz
- Uskumru
- Barbunya
- Soya fasulyesi
- Karnabahar

alıntıdır...........

hoşgeldin cnm.
tam destek, hep destek

İdealistçim yardıma nasıl ihtayacım var bi bilsen:)
Mutfakta yemekler hazır olunca geçen konuşurlarken kayınvalidemin -bana takılıyorlar- gelinin diyetini bu sefer bozacağım dedğini duydum mu evet:):) sanki bunları yüzüme söyleyip gülmüyor mu evet gülüyor:)
gittiğimde sofrada kıymalı pide vardı veee ben güzelce yine yemiştim:))
Tam anlamıyla diyetimi 1 ay sonra kaynanamlar gidince yapabileceğim bu gidişle:)[/QUOTE]

sende kayınvalidene inat yeme ve ona yemiyorum işte bozamıcaksın diyetimi deyip gül..hatta son gülen iyi güler de...:)

ben uzun yıllardır şekersiz içiyorum çayı öyle bi sorunla karşılaşmadım ... belki başka bi sebebei vardır...

Çok güzel benim motivasyonumu arttırıyorsun Güleryüzcüm.

Bu da güzel bir menü bence devam canım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…