Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Bugün bir bardak su içerek başladım kahvaltıma

2 kayısı kıvamından biraz hallice haşlanmış yumurta
3 kiraz domates
bir çay bardağına yakın fındık iki ceviz
bir avuç içi kadar beyaz peynir

Yalnız şunu söyleyeyim evdekiler börek yediler ben bunları yerken. Bugün kaçamak yok:)

sende kayınvalidene inat yeme ve ona yemiyorum işte bozamıcaksın diyetimi deyip gül..hatta son gülen iyi güler de...:)

Bazen moralim bozuluyor bu sebeple ama genellikle benim azmimi arttırıyorlar aslında :) esas2006 sağol senin söylediğin gibi yapıyorum:) Yaklaşık 15 gündür bizdeler benim kilo veremeyeceğimi söyleyip duruyorlardı. Bir ayda 66 kg dan 62 kg düştüğümü görünce birşet diyemediler:)

ben uzun yıllardır şekersiz içiyorum çayı öyle bi sorunla karşılaşmadım ... belki başka bi sebebei vardır...

Ben de çayımı yaklaşık 4 aydır şekersiz içiyorum. Ama kabızlık problemi bu yüzden yaşamadım. Sabahları yediğimiz fındık ve ceviz kabız olmamızı engelliyor gibi bir de öğünlerimizde yediğimiz sağlıklı gıdalar. Bir ay önce bir hafta patates diyeti yaptım bu beni kabız yapınca bıraktım.

yogurt yemeklerle yendiginde demir emilimini engelliyormuş..bunu duyanınız var mı ?
evet canım dugru demır olan yemeklerle yogurt yenmesı emılımını azaltıyor. pekmez yogurt yanlış çünkü pekmez demır ıcerır ama yogurt emılımı azaltır cocuklara vermeyın denılıyor-ıspanak yogurt ıspanak demır ıcerır ama yogurt azaltır denıyor valla ben yogurtsuz yıyemıyorum kı :26:

süper leylakcımmmmm tebriklerrrr

cnm 4,5 -5 ayda verdim bu kiloyu. ayda 3 kg civarı gidiyor

ben çorbasızz yapamıyorumm cnm kışın hele:26::26:

hoşgeldin cnm.
tam destek, hep destek

günaydın hanımlar hayırlı cumalar

sanada hayırlı cumalar...

dün akşamki menüm:
1 kase şehriye çorbası
1 tabak ıspanak yemeği
1 kase ketentohumlu yoğurt

yemekten sonra 3 fincan şekersiz çay

sabahki menüm:
tereyğında 2 yumurta (peynirli)
11 zeytin
3 gün kurusu
1 kuru erik
1 çay bardağı ceviz+badem+fındık karışımı

gunaydın arkadaslar

kahvaltım

1 yumurta
5 zeytın
2 gunkurusu
1 catal helva
1 kase yogurt
b.peynır
kıvırcık
maydanoz
cay

kahvaltım
1 portakal+2 küçük kivi(yumurta yemek istemedim.)
1 çay bardağı süt
20 bağdem
7 zeytin
beyaz peynir
2 kapsül omega3

oğluşu uyuttum ben yürüyüşe kaçıyorum

günaydın canlarrrr

kahvaltımı yaptımmmmm, dışarıda lapa lapa kar yağıyorrrrrrrr. inşallah köye sağsalim çıkabiliriz :26::26:

2 yumurtdan yumurta salatası
peynir
zeytin
yeşil çay
nar
kuruyemiş cnm istemedi

gunaydın arkadaslar

kahvaltım

1 yumurta
5 zeytın
2 gunkurusu
1 catal helva
1 kase yogurt
b.peynır
kıvırcık
maydanoz
cay

günaydın cnm, afiyet olsunnn

kahvaltım
1 portakal+2 küçük kivi(yumurta yemek istemedim.)
1 çay bardağı süt
20 bağdem
7 zeytin
beyaz peynir
2 kapsül omega3

oğluşu uyuttum ben yürüyüşe kaçıyorum

afiyet olsun mb2012
ooo süper sabah yürüyüşüüü
kar yok mu orda cnm?

günaydın arkadasım hayırlı cumalar
sanmıyorum ki sekersiz cay icmenin kabız yapacagını ben 16 aydır sekersiz iciyorum cayı böyle bir sorun yasamadı dedigin gibi cayı sekersiz icemeyenlerin uydurmasıdır.ama ben sunu yasadım regli olacagıma yakın 3 -4 gün kabız oluyorum sonra düzeliyorum belki onun etkisi vardır bol su ic ve kayısı ,incir ye derim.

gunaydın canım sanada afıyet olsun.ınsaallah sag salım varırsın okuluna ve ogrencılerıne.ıst da kar altında bu sene kıs soguk ve karlı gecıyo olsun her mevsımın tadı baska.allah saglık versın yeterkı.

Soguk sıkım zeytinyagi
Kırılıp hamur haline getirilmiş zeytinyağı malakslarda yoğurulurken belli bir sıcaklığa kadar ısıtılır bu sıcaklık 37-38 dereceyi geçmemesi gerekir. Soğuk sıkma yönteminde ise bu sıcaklık azami miktarı 27 derecedir. Bu yöntemle elde edilen zeytinyağı verimXolarak düşük fakat kalite olarak yüksektir. Nefaset damak tadı daha yüksektir. İçeridiği maddelerin kalitesi olarak daha yüksek kalitede bir yağ elde edilmiş olurlar.XXGurme ürünler arasında yer almaktadır. Naturel sızma zeytinyağı ile arasındaXfark tadımcılar tarafından farkedilebilsede çok da hissedilir bir fark olduğu söylenemez.

Zeytinyağı ile Kızartmalarda Kullanılabilir mi?

Zeytinyağı kızartmalarda kullanılmaz diye bir kanı var fakat bu doğru değildir. Bilinenin aksine zeytinyağı içerisindeki antioksidanlarXXile yanma sıcaklığı yüksek olan bir yağdır. Örneğin ayçicek yağından yaklaşık 40 derece daha yüksektir.X Zeytinyağı 210 derecede bozulmaya başlar ayçiçek yağı 170 derecede bozulmaya başlar.XYani kızartmalara uygun bir yağdır. Kızartmalarda kullanılıyorsa 2.Xsefer kullanılacaksa filtreden geçirilmeli karanlık ve ısıdan uzak kapalı bir kap içinde muhafaza etmek gerekir.

güzel bilgi canım çok saol.
böle güzel şeyler hep senden çıkayor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…