şimdi yürüyüş zamanı,ben kaçar kızlar
sabah sabah aglattın beni rabbim en kısa zamanda hayırlı saglıklı evlat versin inşallah ..
Kahvaltıda çikolata yemek zayıflatıyor!
27.02.2012 1000
Zengin bir kahvaltı gün boyu yapacağımız işler için gerekli enerjiyi sağlar, metabolizmayı güçlendirir ve beyin fonksiyonlarını destekler. Peki, kahvaltıda çikolata yemenin sizi zayıflattığını biliyor musunuz?
Tel Aviv Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre sabah, günün tatlı yemek için en uygun zamanı. Günün bu saatlerinden metabolizma çok hızlı oluyor ve tüm ekstra kaloriler kolayca yakılabiliyor.
Araştırmacılardan Prof. Daniela Jakubowicz'e göre sabah kahvaltıda yenilen bir parça kek veya çikolatalı tatlı sayesinde yeteri miktarda karbonhidrat ve protein alınabiliyor. Bu şekilde beslendiğinizde gece yarısı mide kazınmalarından da kurtulmuş oluyorsunuz.
Araştırmacılar diyabeti olmayan 193 obez hastayı incelemek için 2 gruba ayırdı. İlk gruba düşük karbonhidratlı 300 kalori içeren bir kahvaltı verildi. İkinci grup ise 600 kalori içeren dengeli bir kahvaltı ile güne başladı. İkinci grubun kahvaltısından çikolatalı kek veya tatlı bulunuyordu. 32 hafta boyunca süren araştırmanın 16. haftasında her iki gruptaki kişilerin de 15 kg verdiği gözlemlendi. Ancak bir diğer 16 haftalık periyot sonrasında düşük karbonhidratlı kahvaltı verilen grup, verdiklerinin üzerine 10 kg geri aldı. Kahvaltıda tatlı yiyenler ise 7 kilo daha verdi. 32 haftalık toplam araştırma süresince ikinci grup ilk gruptan ortalama 40 kilo daha fazla kaybetti.
Araştırma çerçevesinde her gruptaki kişiler de aynı oranda kalori aldılar. Erkekler günlük 1600 ve kadınlar 1400 kalori tüketti. Ancak 300 kalorilik 1. gruba mensup katılımcılar yediklerinden tatmin olmadıklarını vurguladılar. Gün boyu gizlice şekerleme ve tatlı yediklerini de itiraf ettiler.
Bilim adamlarına göre şeker tüketimini azaltmaya çalışmak kişide psikolojik bir bağımlılık yaratabiliyor. Yani kısacası müjde! Kilo vermek istiyorsanız güne tatlıyla veya çikolatayla başlayabilirsiniz.
canım dıyetı bozdum yuzum kalmadı gelemıyorumama bu gün mutluyum 5ay sora adet oldum hiç bukadar sevinecegim aklıma gelmezdi
günaydınn çok geçmiş olsun canım kıyamam,babası keşke kollasaydı kendisini geçmesin diye ...günaydınnn herkeslere sanırım Türkiye de her yer karlı A.yardımcınız olsun aman dikkat edin.Eşimin gribi kuzuma geçti.Yavrum nasıl hapşırıyor ve nasıl burnu akıyor:2:Ama bi tatlı ki şu gripli haliyle umarım çabuk atlatır canım ya.Uyanmadan geçmişe bi yolculuk yapayım
günaydın kızlar
şimdi yürüyüş zamanı,ben kaçar kızlar
Selam arkadaşlar yoğunluktan giremedim 2 gündür
sabah menü
2 yumurta
6-7yer fıstığı
1 salatalık
maydonoz
2 biber
peynir
5 zeytin
öğle menü
1 kase mercimek çorbası (yarısını içemedim)
1 porsiyon tavuk ciğer
2 adet zeytin yağlı biber dolması:18:
Salata
ya arkadaşlar ne olur yorum yapın biber dolması yemem hatamıydıAma hiç sebze yapmamışlar bu öğlen diğer yemeklerin hepside patatesliydi veya kızartmalar vardı offf kendimi çok kötü hissediyorum neolur moral verin 3 gündür spora da gidemiyorum üstelik dün akşamda 5-6 kaşık makarna yemiştim. Ceza verin bana
Selam arkadaşlar yoğunluktan giremedim 2 gündür
sabah menü
2 yumurta
6-7yer fıstığı
1 salatalık
maydonoz
2 biber
peynir
5 zeytin
öğle menü
1 kase mercimek çorbası (yarısını içemedim)
1 porsiyon tavuk ciğer
2 adet zeytin yağlı biber dolması:18:
Salata
ya arkadaşlar ne olur yorum yapın biber dolması yemem hatamıydıAma hiç sebze yapmamışlar bu öğlen diğer yemeklerin hepside patatesliydi veya kızartmalar vardı offf kendimi çok kötü hissediyorum neolur moral verin 3 gündür spora da gidemiyorum üstelik dün akşamda 5-6 kaşık makarna yemiştim. Ceza verin bana
keten tohumu yagı kullanıyorum ben... tavsiyede ederim...
DÜN AKŞAMKİ MENÜM :
1 kase yoğurt çorbası
1 tabak patatesli tavuk yemeği
5-6 kaşık makarna:18:
yemekten sonra 2 fincan şekersiz çay
Akşam yemeğini baya abarttım neyse bugün telafi ederim inş.
sabahki menüm :
tereyağında 2 yumurta
biraz peynir
6 zeytin
3 gün kurusu
1 çay bardağı ceviz+çiğbadem+çiğfındık
2 bardak su
daha karpıız keseceğidik nereye hemen
vallahi kar mar dinlemiyorsun ne olursa olsun yürüyorsun sanırım
adaşımmmm
olmamış tabisi de dolmalar yahuu.
Bizde de aynı menü vardı.
şimdi yemekten geldim.
Z.yağlı dolma,mercimek çorbası yoğurt
ben 2 küçük kase mercimek çorbası içtim
yoğurda yer kalmadı.akşam üstüne ayırdım onu.
Bademle yiyeceğim akşam yemeği yerine.
çünkü iş dönüşü spora gitmeyi planlıyorum.
Sabah ceylin 3lü priz yayınladı burada.
Biz cezamızı çektik,boşaldı,şimdi sek sok barnağını bakiim prize :)
canım bende dün akşam makarna yedim biraz ceylin bana priz getirdi soktum parmağıüst sayfalarda bulursun sende hemen kullan prizi
Biber dolması konusunda tam bilmiyorum ama pirinçli olunca yenmicekti sanırım ama olsun sen telafi edersin
olsa da yesek deeeeermişim
yok canım ben koşubandında yürüyorum...
nerelerdesin bacım,2 gündür fazla uğramıyosun buralara...
en iyisi kaderime razı olup şu üçlü prizi bulayım bence parmağımı değilde dilimi sokayım a prize ben nasıl olur
evet hiç düşünemedim ya yürüyüş bandının markası ne benimkii altıs ama bozuldu çok üzülüyorum oysaki ne güzel yürüyordum yaa bizim burada servizside yok
papişle leylak yine yok yürüyorlar galiba
kahvaltım
2yumurta
12zeytin
peynir
1çay bardağı ceviz
4günkurusu
bolca çay
suda 1,5 litre oldu
bende itiraf ediyorum dün akşam yürüyüşte çok üşüdüm
eve gelince oğluşla salep içtik:26::26::26:
ama sonrasında ağzımda acı bir tat oluştu uzun saatlerde geçmedi şekerden oldu bence
en iyisi kaderime razı olup şu üçlü prizi bulayım bence parmağımı değilde dilimi sokayım a prize ben nasıl olur
evet hiç düşünemedim ya yürüyüş bandının markası ne benimkii altıs ama bozuldu çok üzülüyorum oysaki ne güzel yürüyordum yaa bizim burada servizside yok
selammm bacılarrrrrrrrrr
hazır evdeykenn temizlik yaptımm, çamaşır attım makineyeee ohhh işlerr bitti hafta sonuna kalmadannn ne güzelmiş gündüz evde olmakkkk
bu arada sabah yediklerimm
peynirli omlet
peynir
zeytin
domates
maydonoz
yeşil çay
portakal
diğer arkadaşların toplu ayrılışlarından sonra papişide kaybetmeyelim
jarnide yok farkındamısın leylakcım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?