bende başlayacağım adet düzensizliği için
adetin kaçıncı günü başlanıyor
kahvaltı içinde sefan olsunafiyet olsun
tsk canım markasını yazarmısın
canım oncelıkle gecmıs olsun sonrasındada ben bu doktorları anlamakta gucluk cekıyorum karatay dıyetını bıraktırmak nasıl bır mantık yaaa bız sadece hamurısı tatlı ve aburcubur yemıyoruz bunları yıyıncemı saglıklı olacaz ınanın bunu anlamakta gucluk cekıyorum.tekrar hosgeldın gel katıl aramıza burası harıka bır yer
bende bende bende
canım gercekten acayıp tok tutuyo bende yagda sevmıyorum ama rafadan yumurtaya bayılıyorum.yumurta salatasını hıc denedınmı bak o da degısık gelebılır yumurtayı dılımle yesıllık ekle sogan kıvırcık pul bıber lımon falan guzel oluyo
bırgun 1 yumurta dıger gun muz cevız bu sekılde yapsan olur bence ben bırkac sabah muzla yaptım o da tok tutuyo sen muzunda tok tuttuguna ınandır kendını emın ol oyle olacaktır
karatay dıyetının amacıda ayda 4 en fazla 5 kg vermek kalıcı vermek..bu yuzden sakın sıkma canını sana bu azımle kg mu dayanır bebısım
yurrrruuuuu
hersey bır yana sıgarayı bırakmıs olman dunyanın en buyuk basarısı bence canı gonulden tebrık edıyorum canımmmm
afıyet olsun canım moral en guzel tedavı seklıdır tecrubeyle sabıttır
omega3 ıcerır bagırsak calıstırır tatlım
leylakım tsk ederım
özledim sizi kızlar inş.en kısa zamanda dönerim.
dün akşam adet oldum,çok ağladım yine nedense geçen aydan çok ümitliydim.
kafama takmamalıyım ama olmuyor
dr.a gitmeden hormon yüklenmeden galiba olmuyacak bu iş
zaten diyete de eskisi kadar sadık değilim
Ceylincim yapma üzülme böyle, o sana gelmek için en uygun zamanı bekliyor hem bak biliyorsun stres çok fazla etkiliyor.
Bir de soğan suyu kürünü denedin mi çok memnun kalanlar var ..
ceylincim
gözyaşlarına yazık.
bu işin sırrı oluruna bırakmak.
bende 1 sene uğraştım hamile kalmak için ,doktorda yatıp kalktım,ovülasyon takipleri bir sürü şey.
doktorum dedi ki olmayacak aslı böyle takarsan şansın yok.
en büyük düşman sana stres..
aaa öyle mi dedim,dank etti onca uğraştan sonra bana.
düşünmemeye başladım,hayırlısı dedim,
herşeyin bir zamanı ve sebebi var.
2 ay sonra hamile kaldım.
kısacası cnmcım,
zamanı gelecek ve olacak,yeter ki sen gönlünü,aklını ferah tut ve olumlu düşün :)
bende geçen aylarda da olmuştu bu,1 ay dolmadan bi 4-5 kg veriyosam geri kalan dönemde veremiyodum,o yüzden takmıyorum hiç.yumurta salatasını denemedim hiç,ama denesem hiç fena olmayacak.aslında sorunum tek yumurta da değil.kahvaltılık türü şeyleri hiç canım çekmiyo.akşamları yemeğimi de zorla yiyorum,sırf az yiyerek de kilo verilmediğini bildiğim için.gripten sonra iştahsızlık devam ediyo hala
ceylincim sıkma canını ama.biliyorum insan hayal kırıklığı yaşıyo ama allah bize ne zaman nasip ederse o zaman anne olucaz.başka çaresi yok.üzme lütfen kendini
Kızlar dedikleriniz de haklısınız sizlere yazmak istemezdim aslında burası yeri değil ama inanın en yakınlarım oldunuz anneme bile böyle anlatamıyorum
Soğan suyu deneyemedim masalcım beceremedim..
nassssııııı yani
yazmak istemezdim
şaşırdın galiba
artık biz dert ortağı olduk burada
iyi günde de kötü gün de de
50 dakıkada 5km yuruyup geldım
79 u gorsemde lahmacun yesem yaaaaşöyle bır tabak yesıllıgı ıcıne doldurup dürüm yapsam bol lımonlu offff
Malzeme Listesi
•300 Gram Tahin Helvası
•Bir kaç Damla Limon Suyu
Fırında Sıcak Tahin Helvası Nasıl Yapılır?
1. Fırında helva yapabilmek için bir adet büyükçe bir fırın kabı ya da güveç kullanabileceğiniz gibi, yerken kolaylık sağlaması açısından porsiyonluk fırın kapları ya da güveçler kullanılması tavsiye edilir. Helvayı kakaolu da seçebilirsiniz ancak sade tahin helvası en uygunu olacaktır.
2. Önce helvayı çatalla kolayca ezebilmek için yayvanca bir kap içine kişi başı yaklaşık 100-150 gram helva koyun. (Kişi başı yarım paket margarin büyüklüğü gibi düşünebilirsiniz.)
3. Helvayı çatalla ezmeye başlayın. Üzerine 300 gram helva için yarım limonun da yarısı kadar limon suyu sıkın. Yarım limonun tamamı 300 gram helva için çok fazla gelecektir. Yaklaşık 10-15 damla limon suyu yeterlidir. Limon suyu ile birlikte helvayı çatalla iyice ezin. Bu sırada fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın.
4. Helva zaten oldukça yağlı olduğu için ayrıca tereyağı eklemek fazla gelecektir. Ancak tereyağının tadından hoşlanıyorsanız bir tatlı kaşığı kadar da tereyağı ekleyebilirsiniz.
5. Helvayı iyice ezdikten sonra kaplara paylaştırın. Kaplarda yaklaşık 1 cm kalınlığında helva olmalı. Kabı ağzına dek doldurmayın çünkü pişerken kabarıp hacmi genişleyecek ve kaptan taşacaktır.
6. Fırın kaplarını fırına koyun ve ara ara mutlaka kontrol edin. Helva eriyip üzeri hafif pembeleştiğinde fırından çıkararak servis yapın.
7. Fırın kabı kolayca soğumayacaktır. Bunun için kapları kaymaması için peçete serdiğiniz tabaklara koyarak servis yapabilirsiniz.
Not:
Fırında sıcak tahin helvası, balığın üzerine yenilebilecek en uygun tatlılardan biridir.
Yanında kızarmış ekmek ve kabından kolayca ile servis edebilirsiniz.
Eğer baharatlı tadlardan hoşlanıyor iseniz helvayı limonla ezerken bir tutam kadar tarçın da ilave edebilirsiniz.
Havuçlu fırında sıcak tahin helvası için öneri:
Dilerseniz havucu rendeleyerek tarçın ile birlikte tencerede haşlayın. Daha sonra yumuşamış havucu dövülmüş ceviz ile birlikte karıştırarak fırın kaplarının en altına yerleştirerin ve ezilmiş tahin helvasını üzerine koyarak fırınlayın.
Afiyet Olsun...
79 u gorsemde lahmacun yesem yaaaaşöyle bır tabak yesıllıgı ıcıne doldurup dürüm yapsam bol lımonlu offff
özledim sizi kızlar inş.en kısa zamanda dönerim.
dün akşam adet oldum,çok ağladım yine nedense geçen aydan çok ümitliydim.
kafama takmamalıyım ama olmuyor
dr.a gitmeden hormon yüklenmeden galiba olmuyacak bu iş
zaten diyete de eskisi kadar sadık değilim
yıyebılırsın canım haftada bır serbest
yaaa benim de canım çekti şimdi pöfff
tsk canım bılgı verdıgın ıcınarkadaşlar filtrenin markası aura imiş 1250 tl imiş peşin (anam bu ne ya)
1500 tl taksitli fiyatı
3 ayda bir de filtresi falan değişiyormuş
biraz tuzxlu gibi geldi bana ama arkadaş çok memnun
amın amınnnn.canım ıskembe corba hazırmı senmı yaptın afıyet olsun bayılırımkızlar öğlen menüm:
1 kase işkembe çorbası
1 tabak salçalı köfte
suyum henüz 1lt anca oldu.
ve Allah çocuk sahibi olmak isteyen herkese hayırlısıyla sağlıkla nasip etsin inşallah...lütfen üzülmeyin daha fazla hayırlısı ne zamansa ozaman olacak..
canım neden şimdi yemiyosun kihani haftada bir serbest değilmiydi yoksa siz kandırdınız mı beni yada sen ödül koydun kendine ozaman yicen demi seni seni
ıkıncı ogunumu yedım kahvemı ıcıyorum hemen arz edem:)))
1 kase kapuska
1 kase yogurt
1 kase salata
4 kanat 2 baget
1 adet hurma
omega3
yesılcay
turk kahvesı
bende seni arıyordum bakalım papadiya ne yemiş diye afiyet olsun kusum benim zaten karatay hocamız demiyor mu alman atasözü 'sabah kahvaltısı krallar gibi,öglen yemegi dükler gibi,aksam yemegi fakirler gibi seninkide dükübiraz gecmişben her yemek yerken hocanın bu söyleyişi aklıma geliyor bazen abartınca kızıyorum kendime afiyet olsun sekerim
kizlar bende kahvaltimi ettim simdi,
1 tane sahanda az pismis yumurta
cok az peynir- ekmeksiz zevk almiyorum :)
5 y 5 s zeytin
10 tane kdr kiraz domates, salatalik
tuzsuz badem, taze kirilmis ceviz.
sekersiz cay
sorum: ekmegi kahvalti da ariyorum, o yuzden ztn bir suredir dusunuyordum karatayi. ekmek yok kahvaltida die:) ama bugun 4. gunum. alisiyorum galiba. ama menemen nasil ekmeksiz yenir yaa. belki ona da alisirim. ilk kez ekmeksiz kuru fasulye yedim gecen cunku :)) kensinlikle bunye verdigini istiyor, alistirma isi yani herseyde oldugu gibi.
amın amınnnn.canım ıskembe corba hazırmı senmı yaptın afıyet olsun bayılırım
bak nasıl cozdun olayı evet serbestte ben kendıme oyle bır odul koydum saphırada dıp boya yaptırcakmıs
tsk ederım canımmmben ıkı ogun yapıyorum 16 da yıyorum bı daha sabah 9 da o yuzden doyana kadar yıyorum bebişim:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?