Balık yağının (OMEGA 3) kilo vermeye olan etkileri incelemek isteyen Avustralyalı bilim adamları bir grup insan üzerinde aşağıdaki araştırmayı yapmıştır.
Denekler dört gruba ayrılmış ve:
1. grup haftada üç gün egzersizle birlikte balık yağı kullanmış, 2. grup egzersiz olmaksızın balık yağı kullanmış, 3. grup egzersiz yapmamış ve ayçiçek yağı ile beslenmiş, son grup ise haftada 3 gün egzersiz yaparak ayçiçek yağı ile beslenmiştir.
Birinci gruptakiler kilo vermiş, dördüncü gruptakiler birinci gruptakiler kadar olmasa da kilo vermiştir. Diğer iki grupta hiç kilo kaybı olmamıştır. Bu sonuçlar balık yağının orta derecedeki egzersizle birlikte kilo vermeye katkısı olduğu yönündedir. Bu yazı zayiflamacilegi.com sitesi için hazırlanmıştır.
Bir başka çalışma ise Amerikan Klinik Beslenme uzmanlarının hazırladığı bültende yayınlanmıştır. Günde 45 dakika yürüyüş yaparak balık yağı kullanmanın kilo vermeyi sağladığı düşünülmektedir. Ancak sadece balık yağı kullanmak aynı etkiyi yaratmamaktadır. Her iki çalışmada da katılımcılar özel bir beslenme planı uygulamamış ve hergün aldıkları miktarda besin almaya devam etmişlerdir.
Balık yağı-egzersiz ve kilo verme ilişkisi için iki farklı teori vardır.
Teori 1 – Balık yağı kan damarlarının elastikiyetini arttırarak egzersizin harekete geçirdiği kan akımını geliştirir bu da yağ hücrelerinin yakılması sinyali oluşmasına neden olur.
Teori 2 – Balık yağındaki omega-3 iştahı kesmektedir.
Bu yazı zayiflamacilegi.com sitesi için hazırlanmıştır.
Gerçekte balık yağı beslenme ile ilgili avantajlar sunarken kilo verilmesi için sihirli değnek değildir. Egzersizle birlikte kullanıldığında kilo vermeye yardımcı olur.
CANIM MUZU AKŞAM YEMEN İYİ OLMAMIŞ.kızlar bende laktoz alerjisi var bu nedenle süt içemiyorum ama bugün canım çok çekti ve içtim ama şuan sancım var ..size sorum alerjisi olanlar tedavimi olması gerekir yoksa o besinden uzak durmak yeterlimidir ? kitaptan bakacaktım ama kitabı bi arkadaşıma verdim okuması için ..
2. ögün
kısır (asma yapragıyla yedim )
çay
ara ..1 bardak tarçınlı süt
1 kase kabuklu fıstık
3. ögün
1,5 kase arabaşı çorbası
1 tabak yogurtlu karnıbahar salatası
yarım muz
bugün hava çok güzeldi 1 saat yürüdüm ama acayip acıktım ..farkettim ki yeşil çay içmedigim zaman çok acıkıyorum
paylaşım için teşekkürler demekki neymiş omega 3 e devam
sabah:
malesef tost yedim ama ne süt vardı ne kahvaltılık istemeye istemeye yedim (yalana bak bayıla bayıla yedim aslında) ama öğlen işlerim var 1 saat yürüyeceğim zaten...
CANIM MUZU AKŞAM YEMEN İYİ OLMAMIŞ.
LAKTOZ ALERJİSİ İÇİN DE BİLGİM YOK,BENCE DOKTORLAR SİTESİNDE CANAN HOCA'YA SORMALISIN BUNU..
BİR DE KISIRI ASMA YAPRAĞIYLA YİYORUM DEMİŞSİN YA,ASMA YAPRAĞINI HAŞLIYORMUSUN ÇİĞ Mİ YOKSA MERAK ettim ı
günaydın hanımlar günaydın papadiya tebrikler inşallah pazarteside aynı sonucu görürsün canım
bende şimdi yeşil çayımı yudumluyorum
kahvaltım
2 bardak ılıksu 3 dal dere otu
yarım saat sonra
1 muz
2 incir
1kk peynir
10 yeşil tuzsuz kırma zeytin
domates biber
sabah sirkeli su
1muz
1 yumurta
1 avuç ceviz badem
biraz peynir
bitter çiko 3 karecik
kinder süt dilimine alaka diyceksiniz aksam kızıma açmıstım yemedi gece nasıl canım çekti yememek için adeta direndim kokladım amam gece yemedim sabah yedim artık bisi olmaz dimi
sabah sirkeli su
1muz
1 yumurta
1 avuç ceviz badem
biraz peynir
bitter çiko 3 karecik
kinder süt dilimine alaka diyceksiniz aksam kızıma açmıstım yemedi gece nasıl canım çekti yememek için adeta direndim kokladım amam gece yemedim sabah yedim artık bisi olmaz dimi
slmmm güzellerrrr
ben şuan sizi okuyorumm sadece..
diyetim fena durumdaa...
pazartesi tam gaz başlıcamm..
çok fena hırslandımmm
karnım tıka basa tokken çok mutsuzummmmm
iyi geceler hanımlar
Dünya Kadınlar Gününüz Kutlu olsun !!!
Ben bugün arkadaşlarımla beraber kadınlar gününü çok güzel bir şekilde kutladım.Kadınlara özel yemekli,canlı müzikli bir eğlence vardı,oraya gittik.Bütün kurtlarımızı döktük,deşarj olduk,rahatladık geldik
pazartesiyi bakleme bugün yada yarın başla işte yaaaf
Haydi uyanın güzeller :86:
Haydiiiii Esasçım ve Aslıcımdan başka kahvaltı yazan olmamışşş. Esasçım Aslıcım size de afiyet olsuunn
Yürüyerek okulumaa geldimmm. İnşallah öğleyin dönerken yağmura yakalanmam. Gelirken hafif yağmurluydu:26:
Kahvaltımmmm
2 yumurtadan kaşarlı omlet
4 marul
fındık
2 omega 3 kapsül
8 zeytin
şekersiz çay
biraz da tulum peyniripeynir canavarıyım valla
evden çıkmadan sade kahvem
ammmannnnn sabahlar olmasınnnnn
bizdeee şey gibi çalıştık akşama kadar afedersin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?