papadiyacım 30 kilodan sonra sarkma oldumu çok merak ediyorum ..benim heryerimde çatlaklar oldugu için sarktım ama bi arkadaşım yürüyüş toparlar dedi toparlarmı yaaa :26:
Sevgili Jazaam, piyasadaki tuzların hepsi de kimyasal sodyummuş, zehir. Ayrıyetten içinde hiç bir element içermiyorlarmış. Asıl önemli olan da hücrelere su geçişi sadece su sayesinde gerçekleşiyormuş. Tuz iletkenlik vazifesi görüyormuş. Piyasadaki tuzların yapı taşları çok büyük olduğu için hücrezarından geçemiyorlarmış ve hücrelerimiz de susuz kalıyormuş. Himalaya tuzun yapı taşları çok küçükmüş h.z. dan rahatlıkla geçiş sağlıyormuş. Bir de insan vücudunda 83 element varmış. Bu tuzda da bu elementlerin hepsi varmış. Bu tuzda 84 element bulunuyormuş. Diyorlar ki o bir element insan vüc da vardır ama biz keşfedememişizdir. Netten araştırırsanız daha bilimsel açıklamaları bulursunuz. Ben adres veremiyorum reklama girer ama tek dikkat edeceğiniz sahtesi olmasın, belge ve fatura isteyiniz. İlk aldığım yerde ben keklenmiştim. 3 tl lik kaya tuzunu himalaya tuz diye bana 40 tl ye satmışlardı. Umarım yardımcı olmuşumdur. Sevgiyle kalınızzzzzzzzzz............
hocadan alıntı:
Bu diyeti ülkemizde yetişen kendi yiyeceklerimizle uyguluyoruz. Biz bir Akdeniz ülkesiyiz. Akdeniz ikliminde yetişen yiyecekler en sağlıklı gıdalardır. Fakat bu gıdaları biz kendimiz bazı pişirme usulleri ve kullandığımız tehlikeli yağlar ile zararlı hale sokabiliyoruz. Kilo alma sebebi de işte bu uygulamalar ve tehlikeli yağlar. Karatay Diyeti kitabında da anlattığımız gibi, öncelikle sağlıklı yağlar ile sağlıksız olanları birbirinden ayırmak gerekiyor. “Yağ yenilince vücutta yağ oluşur” düşüncesi tamamen yanlıştır. Sağlıklı yağlar kilo aldırmaz, kilo verdirir. Çünkü kilo aldıran yağlar değil, karbonhidratlardır. Bu tüm dünyada kabul ediliyor ama ilaç firmaları ve gıda endüstrisi tarafından dile getirilmesi engelleniyor. Çünkü tüm gıda firmaları yağsız yiyecek üretmek üzere yatırımlarının yapmış durumda. Tabii insanların sağlığı gün geçtikçe bozulduğu için ilaç firmaları da büyük rant elde ediyor.
Tıp fakültesi ikinci sınıfında biyoloji dersinde yağ yenildiğinde vücuda yağ olarak girmeyeceği öğretilir. Yani biyoloji konusunu biraz bilen biri, bu konuyu bilir. Yumurta yediğimiz zaman vücuda yumurta olarak girmez işte bu sebeple yumurta kolesterole neden olmaz. Tavuk yediğimiz zaman tavuk mu oluyoruz? Ki yumurta yediğimiz zaman kolesterolümüz yükselsin? Balık yerken vücuda balık olarak mı giriyor? Bunlar yenildiği zaman bağırsaktan kırılır, yıkılır emiler ve kan dolaşımı ile karaciğere gelir. Karaciğer, bütün vücudun ihtiyacına göre yağını da, proteinini de, şekerini de üretir. Karatay Diyeti zor bir şey değil. Beslenme konusunda doğru bildiğimiz yanlışları düzeltip, fizik hareketimizi biraz artırıp, leptin hormonunun gündüz ve gece salgılanmasını sağlayabilirsek, birikmiş yağlar yıkılarak gider zaten…
.
Paylaş
2 kişi bunu beğendi..
hocanın ropörtajından:
Ben yurtdışında 17 yıl kaldım. İngiltere, Güney Afrika, Amerika ve Anadolu’da olmak üzere 4 kıtada hekimlik yaptım. Özellikle yurtdışında yaşadığım süre içinde gördüm ki, her halkın beslenme ve yaşam biçimi değişik. Amerika veya Avrupa’da mucize diye ortaya atılan diyetler, Türk halkının alışkanlıklarına uymuyor. Onların diyetleri tamamen kendi halklarının alışkanlıklarına yönelik! İşte bu çok önemli farklılığı orada yaşadım ve gördüm. Amerika’da yaşarken kendi yoğurdumu yapıyor, yemeklerimi kendim pişiriyordum. Örnek olarak, kahvaltıda sucuklu yumurta, beyaz peynir, zeytin vb ile besleniyorduk. Hiç bir zaman Amerikanların meşhur bir kâse süt ve mısır gevreği kahvaltısına alışamadık. Özellikle boş kalori ve işlenmiş gıda olduğu, birçok katkı maddesi içerdikleri için evimize sokmadım. Herkes şaşırıyordu.
Türk halkında problem ne? İşte orada bunu gözledim. Çünkü çocukluğumdan itibaren Türkiye’de büyümüşüm, Anadolu adetleri ile yetişmişim… Türk halkındaki en büyük problem hareketsizlik! Spor yapan küçük bir kitle var ama genel olarak çocukluktan itibaren aktif değiliz.
İkincisi, Türk halkı maalesef çok fazla ekmek ve unlu gıdalar tüketiyor. Tamam, ekmek lezzetli ona bir şey demiyorum. Ben de yurt dışında yaşarken buradaki ekmeği, ekmeğin kokusunu çok özledim. 1995 yılında Amerika’dan döner dönmez ilk yaptığımız şey, Türk ekmeğine saldırmak oldu. Ve ondan sonra birden bire şiştik. Samimi söylüyorum ekmek, pide, simit bunları özlemişiz. Tabii bunlara saldırır saldırmaz şişmeye başladık, eşimin ve benim tansiyonumuz birden yükseldi, halsizliğimiz başladı. Burada önemli bir nokta var ki, eşim ve ben çok hareketli olduğumuz halde bu sorunları yaşadık.
Sonra önce tuzsuz ekmeğe geçtik. Tabii ben hekim olarak bu konuyu ele alıp çalışmaya başlayınca, önce fırınları dolaştım. İstanbul Kadıköy’deki fırınların birçoğuna gittim ve ekmek hamuruna ne kadar tuz atıyorsunuz diye sordum? Doktor olduğumu falan bilmiyorlar, bana “Bir ölçümüz yok” dediler. Kömür küreği ile hamura tuz atıldığını gördüm. Ölçü falan yok, artık Allah o gün ne verdiyse atıp gidiyorlar. Ondan sonra biz ekmek yemeyi tamamen kestik. Tuzu azalttık ve rahatladık. Amerika’dan gelen arkadaşlarımın çoğu hep benzer olayı yaşadılar. Hatta başları ağrıyıp, çarpıntıları başlayınca kardiyoloğa bile gittiler. Bana telefonla danıştıklarında, “Ekmeği kesin” dedim ve rahatladılar. İşte böyle yakın yaşanmış bir gözlem oldu.
Üçüncüsü ülkemiz taze meyve cenneti. Tabii bunun yanında aynı zamanda kuruyemiş cenneti. Fakat halkımız sağlıklı sanarak her gün neredeyse 2-3 kg meyve yiyor. Meyve şekerinin çok tehlikeli olduğu bilimsel makalelerde zaten yazılıyor. Bu tespitler aslında çok basit şeyler.
Dördüncüsü, o dönemde Türkiye’de elime aldığım diyet listelerinde (1995 yılından bahsediyorum) “Yumurta sakın yemeyin!”, “Kırmızı et sakın yemeyin!” , “Kuru yemişler yağlıdır ellemeyin” diye görünce, bunların sağlıklı olduğunu düşündüğüm için araştırmalarıma başladım. Üstelik dünyanın en sağlıklı meyvesi olan zeytin de yasaklanıydu. Buna da şaşırmıştım. Sonra düşündüm ki Amerika’da kahvaltıda zeytin yok!!! Orada yalnız kokteyl zeytini vardır. O nedenle hiç bir diyet listesinde yer almıyor. Merak bu noktadan çıkmış oldu.
Tabii Amerika’da kaldığım dönemde de beslenme konusuna çok merakım vardı devamlı okuyup notlar alıyordum. Orada ilgimi çeken konulardan biri de, sağlıklı olduğu için çok ceviz tüketilmesi idi. Türkiye’ye geldiğimde de herkese ceviz öneriyordum. O dönemde Gaziantep’te Sani Konukoğlu Hastanesi (Sanko) Kalp Bölümü’nün kurulması için davet edildim. Oraya gidip 5 profesör arkadaşla birlikte çalışmalara başladım ve Sanko Kalp Bölümü’nü kurdum. Gelen hastalara ceviz yemelerini önermemin ardından bir gün, Gaziantep fıstık üreticileri gelip “Hocam fıstık satışlarımız düştü. Fıstık, sağlıklı değil mi? Biraz da fıstık önerseniz “ dediler. Ve benden fıstığın sağlığa faydaları ile ilgili bir yazı yazmamı istediler. İşte o anda Amerika’da yalnız ceviz bulunduğu (Kaliforniya’da yetişir) ve konuşulduğu için ben de burada herkese ceviz yeyin dediğimi fark ettim. Hâlbuki Türkiye’de hem ceviz, hem fıstık, hem fındık, hem de badem yetişiyor. Sonra hepsinin faydalarını inceledim. Bu olay bana her ülkenin kendine has doğal besinleri olduğunu öğretti. Hiçbir ülkenin ne besinleri ne de alışkanlıkları aynı değildi. Mesela öğrendim ki, Eskimolar ve Çinliler hiç ekmek tüketmiyorlar, son derece hareketli insanlar. Çinliler her sabah bir saat jimnastik yapmadan işlerine gitmiyorlar, işe giderken de bisiklet kullanıyorlar.
Bu olayın ardından hazırladığım ‘Fındık, Fıstık Çıtır Çıtır Ham Kan Yapar Hem Isıtır’ başlıklı yazı Hürriyet gazetesinde yayınlandı. Bu başlık bugün Karatay Diyeti kitabının da bir bölüm başlığı oldu.
.
KİLO vermek istiyorsunuz ya da kolesterol değerleriniz yüksek. Bu durumda beslenme şeklinizi değiştirmeniz şart. Elinizdeki listeye bakıyorsunuz: Kırmızı et yasak! Yumurta yasak! Yağlı peynir, süt, yoğurt, tereyağı yasak! Fındık, fıstık, ceviz, badem yiyebilirsiniz ama sınırlı sayıda. Yediğiniz peynir bir kibrit kutusunu geçmemeli. Ekmeğiniz tam buğday olmalı. Bol bol meyve, taze sıkılmış meyve suları, light etiketli ürünleri tüketmek serbest! Aman ha, ara öğünleri sakın atlamayın.
Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, Karatay Diyeti adlı kitabında bütün bu saydıklarımızın yanlış olduğunu söylüyor. Tüm dünyayı tehdit eden obezitenin yağların yasaklanması, karbonhidratın ise aşırı tüketilmesinden kaynaklandığı hatırlatan Karatay’la sağlıklı beslenmenin temellerini konuştuk.
Kolesterol fazla kilolu ya da yaşı ilerlemiş kişilerin kabusu. Kolesterol seviyesi yüksek olanlar birçok gıdadan mahrum kalır. Özellikle kalp hastalıklarının nedeni olarak gösterilen kolesterolün hastalık sayılmasının yanlış olduğunu belirten Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, nasıl beslenirsek beslenelim vücudumuzun her gün iki bin 500 mg kolesterol ürettiğini anlatıyor. Karatay hayatta kalmamızın en önemli nedenlerinden birinin vücudumuzdaki kolesterol olduğunun altını çiziyor: “Beynin yüzde 90’ı kolesterolden oluşur. Sinir sisteminde kolesterol olmazsa ileti olmaz. İyi ya da kötü kolesterol diye birşey de olmaz. Vücudun en önemli antioksidanıdır kolesterol, vücudunuzda toksik bir madde varsa onu yok etmek için üretilir.”
Yumurtayı yasaklamak cinayettir
Kırmızı et, yağ, yumurta özellikle kolesterolü yüksek kişilere önerilmez. Karatay bu gıdaların değil asıl şeker ve karbonhidratın zararlı olduğunun altını çiziyor: “Kırmızı eti yasaklayan Amerikan diyet listeleri. Çünkü ABD’deki kırmızı etle bizim yediğimiz arasında büyük fark var. Oradaki hormonla büyütülmüş sığır! Onlar kuzu, koyun, dana bilmezler. Koyun, kuzu eti en sağlıklı etlerdir ama hayvanlar hür dolaşıyorsa... En sağlıklı yağlar soğuk baskı zeytinyağı ve doğal köy tereyağıdır. Örneğin Trabzon yağı... En tehlikelisi ise Omega 6, kanserojendir ve maalesef ayçiçeği, mısırözü gibi bitkisel yağlarda bulunur. Çiftlikte koşup oynayan, börtü böcek yiyen, hür tavuk yumurtası hiç zararlı değil. Bu açıdan yumurta yasaklamak kadar büyük bir cinayet yok!”
Pişirme tekniğinin de çok önemli olduğunu hatırlatan Karatay, tehlikeli trans yağların pişirme sırasında ortaya çıktığını vurguluyor: “Etin kızartılması veya şinitzel olarak servis edilmesi tehlikelidir. Örneğin hamsi çok sağlıklıdır ama onu mısır ununa bulayıp kızartırsanız kanserojendir. Mısırözü veya ayçiçeği yağı yüksek ısıda bozulur ve trans yağa dönüşür. Oysa zeytinyağı ve tereyağı ısıya dayanıklıdır. Yumurtayı kavurduğunuz zaman ya da çok katı haşladığınız zaman zararlıdır. Sarısının etrafı yeşile dönüşür, ağızda un gibi dağılır. Yumurtayı tavaya koyup biraz zeytinyağı veya saf tereyağıyla karıştırıp üstünü kapatır, kendi buharında pişmeye bırakırsanız bol bol yiyebilirsiniz.”
Ara öğünlere gerek yok
Karatay, meyve suları ve ekmeğin her türünün kilo vermenin önündeki en büyük engel olan insülin direncine neden olduğunu anlatıyor. Meyve ve meyve sularının barındırdığı früktozun (meyve şekeri) çok tehlikeli olduğuna da değinen Karatay her türlü hazır gıdanın früktoz içerdiğini söylüyor. Karatay pekmez, bal gibi sağlıklı sanılan gıdaların da insülin direncini başlatıp sürdürdüğünü hatırlatıyor: “İnsülin direncini başlatan şey hareketsizlik. Üstüne meyve yemek, üstüne ekmek, simit, baklava, börek yemek. Herkes akşam yemeğinden sonra televizyonun karşısında iki tane portakal, iki tane elma, bir tane muz yiyip yatağa giriyor. Eğer kilo vermek istiyorsanız vücudunuzun leptin salgılamasına izin vermelisiniz. Çünkü insülin hormonu yağları biriktirir, leptin de eritir. ‘Sık sık yiyin’ diyor, ara öğün öneriyorlar. Oysa ağzınıza bir şey attığınızda insülin salgılanıyor. Evet metabolizmanız çalışıyor, hızlanıyor ama yağları eritmek için değil depo etmek için! İnsülin yüksek kaldığı sürece kilo vermenize ihtimal yok. İnsülin direncini kırmak için sağlıklı yağlar tüketilmeli. Zeytinyağı, tereyağı ve balık yağı dediğimiz Omega 3. Ancak balık yağı çabuk bozulur, bu yüzden mutlaka yüksek bir antioksidanla alınmalı. Örneğin bir avuç taze böğürtlen, ahududu, çilek, kiraz ya da yaban mersini...”
Ekmekten vazgeçebilirsiniz
KARATAY “Ekmeği hayatınızdan çıkarın” deyince şaşırıyoruz. Belki diğer öğünleri geçiştirebiliriz ama kahvaltı ekmeksiz olur mu hiç? Karatay bunun mümkün olduğunu söylüyor: “Sabah kahvaltısında iki yumurtayla yapılmış omlet, avucunuz kadar peynir. Diyet olmayacak ama tansiyonu yüksek olanlar suya koyup tuzunu alabilir. Bunların yanında ince belli bir çay bardağı ceviz yiyebilirsiniz ekmek yerine. Bana gelen hastalar ‘Ekmek yemezsek B vitaminini nereden alacağız?’ diyorlar. Fındık, fıstık, ceviz bunlarla dolu. ‘Her gün iki, üç ceviz yiyorum” diyorlar. İki ceviz 80 kiloluk insanın nesine yarar ama onun yerine sekiz dilim ekmek yiyor. İşte terslik burada. Çeviri diyet listelerinde zeytin yer almaz çünkü adamların memleketinde zeytin yok. Bir tek kokteyl zeytinini biliyorlar. Sabah kahvaltısında 9-10 isterseniz 20 tane zeytin yiyebilirsiniz. Pastırma en sağlıklı et çünkü kurutulmuş. Kahvaltıda rahatlıkla pastırmalı yumurta yiyebilirsiniz. Böyle bir kahvaltı yaptığınızda size iki öğün bile yeter. Eğer bir şeyler yedikten iki saat sonra acıkıyorsanız o zaman sorun var! Zaten kilo vermenin karşısındaki en büyük korku da açlık korkusu. Düşük glisemik indeksli gıdalar açlığı önlüyor. Siz her öğün arasında 3-4 saat verdiğinizde leptin hormonu devreye giriyor, yağlarımızı ara öğün olarak kullanıyor ve böylece kilo veriyoruz.”
Her akşam 20 dakika kolbastı
HIZLA artan obezitenin nedenlerinden birinin de hareketsizlik olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay her gün en az 20 dakika yürünmesi gerektiğini belirtiyor: “Her gün yapamıyorsanız haftanın beş günü yürüyüş yapın. Eve geç geliyorsanız eşinizi alın karşınıza, beraber dans edin. 20 dakika boyunca ister kolbastı yapın, ister vals, ister çayda çıra. Yemekten sonra televizyonun karşısına oturup kucağımıza meyveyi alıyoruz. Bu yanlış! Akşam saat 20.00’den sonra leptin üretilebilmesi için yemek yememeli, sadece su içmelisiniz. Adetlerimiz gereği akşamları misafirliğe gidiyoruz, davetler oluyor. Böyle bir durumda da yatmadan önce 20 dakika yürümelisiniz. Yiyerek aldığınız enerjiyi kullanın ki leptin salgılanması mümkün olsun.”
.
Krıstal. Saydam kaya tuzunu kullanmalısın eger tuz koyuyorsan ekmege.Kristal (saydam) kaya tuzu ile kaya tuzu arasında fark nedir?
Kaya Tuzu; doğadaki temel 84 minerali de içerir.
Kaya Tuzu sağlık için "kararınca" yararlıdır.
Kaya Tuzu eğer mümkünse saydam kaya tuzu yani kristal kaya tuzu olacak. Piyasada Çankırı vd illerdeki kaya tuzu üreticilerini arayıp nasıl bulacağınızı öğrenebilirsiniz.
Kaya tuzu rafine olmayacak, katkılı olmayacak.
Kristal (saydam) kaya tuzu ile kaya tuzu mineraller açısından aynıdır. 3 farkı vardır; görünüm açısından, ilave bir etki açısından ve fiyatı açısından!
Kristal kaya tuzu ve diğer kristal tuz çeşitleri (Himalaya tuzu gibi) yüksek bir basınç altında kristalleşmiştir, saydamlaşmıştır.
Türkiye kristal kaya tuzu bol olan ülkedir, Himalaya tuzuna para vermeyin, paramız ülkemizde kalsın. Tuz lambaları Çankırı başta olmak üzere Türkiye'de yapılıyor!
Kristal (Saydam) kaya tuzu kristal eşya gibi, cam gibi saydam görünür, normal kaya tuzundan görünüm açısından farkı budur.
Yüksek basınçla kristalleşen tuzlar yoğunlaşarak ince bir yapıya dönüştüğü için; hücre içerisine rahatça girmektedir.
Bu açıdan saydam kaya tuzu saydam olmayan kaya tuzuna göre daha yararlıdır. Etki açısında farkı da budur.
Fiyatı açısından farkı biraz daha pahalıdır, ama değer!Ben de henuz almadım denız tuzu kullanıyorum oda saydam tuz bol mınerallı.
ceza vermemiş kimse ben vereyimakşam menüme geçmeden önce yaptığım kaçamağı da yazayım bari
yemek olarak tavuk taşlık yapıyodum ama o pişmemekte inat edince (daha yeni yemek yedim) 12 de öğlen yemeği yediğim için çooook acıktım, gözüm döndü veee 5 tane fındıklı draje ve bir avuç leblebi yedimvereceğiniz her türlü cezaya da razıyım yani ne yapim oldu bi kere..
akşam menüm: dünden kalan pırasa yemeğimin son tabağı, bir kase yoğurtlu yarma çorbası, yarım porsiyon tavuk taşlığı (hain pişmedi bi türlü), yarım kase keten tohumlu yoğurt
eveeeet herşeyi yazdım şimdi bekliyorum :18:
ekmek yokkkbende paylaşayım hemen yediklerimi;
öğlen 11.30 gibi( geç kalktım ) karatay kahvaltısı
arada bol su,2-3 kayısı
akşam 7 gibi 1 büyük kase mercimek çorbası,brokoli salatası,az yoğurt,1 dilm kepek ekmek
arada 5-6 fındık
kızlar diyete başladığımdan beri sanki kafamda ağırlık oluyo,normal mi acaba ??bünye şaşırdı tabi
oh valla haftada bir gün dendi lahmacun hergün değilAkşam
2.5 lahmacun:18:
roka taze soğan
yoğurt
bir de midem almadı son yarımı zorlaya zorlaya yidiiim:111:
yumurta da yapmış olabilirİyi geceler kızlar..
Benim 26 gün oldu başlayalı. 2. haftadan itibaren yüzümde birkaç tane sivilce çıkmaya başladı. Ben de 2 haftadır hiç ceviz vb kuruyemiş yemiyorum. Ama hala da var.. Geçer mi ki? Yoksa karataydan çoook memnunum. Sivilcelere rağmen bırakmaya niyetim yokYine de bi size de somak istedim. Neden çıkıyordur bu sivilceler? (Bu arada regl olma günüm bgnlerde ama sivilceler 20 gündür var )
ben de işteyim ama 12:50 de paydosGünaydınlar, iyi haftasonları herkeseBen bahtsız her cumartesi gibi bugün de çalışmaya devam
Şu an kahvaltımı yapıyorum bir yandan; 1 muz, ceviz, 1 günkurusu kayısı, siyah kuru üzüm bir kaç tane yedim, bir de omega-3 2 tane alırım
Sonra da süt ya da sütlü türk kahvesi
yaa kaldır o kurabiyelrri ordan gözün gözümüz görmesin!!!!!!!!gunaydın arkadaslar
kahvaltım
2 hurma
1yumurta
1 kase k.t yogurt
bırkac fındık
tel peynır
omega3
1 t.kurabıye
yesılcay
tuzlu kurabıyeler mutfak masasının ustunde durunca boyle oluyo işte
evdekiler pasta börek istedi
havuçlu kek yufkadan peynirli börek yapayım
tabiki hiç tadına bakmak yok bu hafta yeteri kadar tat baktım zaten ++lardayım
tsk ederım canım.baslamak bırmenın yarısı ıyıkı baslamıssın.ben 6 ayda verdım ve hepsını karataylae verdım.
aspirincim meraba,bu 5 i bi yerde cay ne oluyo,nası bişe,nerde satılıo,içinde neler var?
cok sordum galiba
bide sen de ogretmensin galiba????
ceza vermemiş kimse ben vereyim
al sana
ekmek yokkk
oh valla haftada bir gün dendi lahmacun hergün değil
yumurta da yapmış olabilir
ben de işteyim ama 12:50 de paydos
yaa kaldır o kurabiyelrri ordan gözün gözümüz görmesin!!!!!!!!
off bu evdekiler istemese zaten biz eve yasaklı birşey almıcaz yapmıcaz da!!!!!!!!
gelsin gelsin hepsi bol gelsin üstünden düşsünherkese günaydıneşimle güzel bi kahvaltı yaptık,birazdan da sporumu yapıcam.
biraz önce geceliklerimi çıkardım bazadan.hepsi çok bol geliyohatta tüm tişörtlerim, yazlık kıyafeylerim.herşeyi yenilemek lazım,ama ben razıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?