Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Herkese iyi akşamlar

Yasadigim sehirde benden baska turk bayan yok....yabanci arkadasim komsum yada kapisini calip gecerken ugradim diyebilecegim kimsem yok....
Yalnizim dostlarim yalnizim yalniz......

Yalnızlık gerçekten çok kötü ama bazen insan kendi ülkesinde de eğer ailesinden uzakta bir şehirde ise yalnız olabiliyor. Benim de oturduğum yerde çok samimi arkadaşım yok. Bu nedenle seni anlayabiliyorum.

Sanırım geçen gün bir arkadaş kilo vermek için nedenlerle ilgili bir liste göndermişti. Bugün aklıma geldi: İnsanların şişman ve kilolu kişilere karşı ön yargı ile yaklaştıklarını, hatta zaman zaman iradesiz ve çok akıllı olmadıkları gibi etiketler yapıştırdıklarını düşünüyorum. Bununla ilgili olarak başıma gelen bir olayı sizlerle paylaşmak isterim. Bir gün bir doktor tanıdığımız, okuldan eski bir arkadaşı ile karşılaştığını ve bu arkadaşının okul birincisi olduğunu ancak şu an aşırı kilolu olduğu anlattı ve demek ki kilo ile zeka arasında bir ilişki yok dedi. Bu nedenle bu motivasyon listesine "insanların ön yargılarından kurtulmak" maddesini de eklemek istiyorum.

2.Öğün: tavuklu salata, 1 kase yoğurt, 5 ceviz,
3.öğün : 1,5 tabak kısır

evet, çizelge olmuş gülüyorum çünkü kociş çizelgeye kelebek koymuş, sankim o kadar hızlı kilo veriyorum
ben dedim kaplumbağa koy anca beni o paklar

Bugünkü menüm:
Sabah 9:30 1 kk yumurta
yarım avuç fıstık
1 kk peynir
5-6 yeşil zeytin
2 omega3

Öğlen 15:45 1 kase yoğurt çorbası
yarım elma

Akşam 19:00 1 tabak etli patlıcan yemeği
2-3 kaşık yoğurt
2-3 çatal ıspanak borani
yarım tabak pilav

Saat 19:45 cıs bişi söyleyemem:18::18::18:

Spor: Akşama kadar hiç oturmadan yemek, iş vs... Bir de kızım hastalandı boğazı şişmiş dr. a gittik geldik... Bayağı yoruldum bugün
Su : 1 litre su 3 fincan beşi bir yerde çay ... inşallah yatana kadar su miktarı artar

Merhabalar,
Bugün geçmişi okuyamadan direkt dünün bildirimini yapayım.
Sabah: 2 haşlanmış yumurta peynir zeytin maydanoz fındık 2 kuru kayısı
Öğle: tavuk ızgara salata ayran
Akşam: mercimek köftesi salata
çıkmak zorundayım iyi akşamlar

süpersiniz kızlar ya.ben kilo çizelgeminasıl hazırlıycam bide 10 kiloyu ne kadar sürede verdin

arkadasım 3 ayda 10 kilo verdim arkadasım ama herkesin metobolizması farklı oldugunu unutma inş.sende hedeflerine ulasacaksın önemli olan tutarlı,iradeli,sabırlı olmalısın cizelgen yapabilirim ama bana boy,suanki kilon,baslangıc kilon ve hedefini yaz yapayım okey

arkadasım menün cok güzel ama bi kac hatalar var
1.ögün aralarımız 4 saat olmalı
2.yemek kacta bittiyse bir daha atıstırma yapmamalıyız
3. pirinc pilavı yasaklar icinde
4.suyu ne kadar cok icebilirsek bizim yararımıza
5.bunlara dikkat edersek kilo verme zamanın uzamaz

eşim ve oglum çigdem yiyolar ben ne yapıyorum yemiyorum tabikiside bugün nerdeyse 5 lt su içtim dahada içebilirim .bazen 1 lt yi zor içiyorum bazense içtikçe içesim geliyo çözemedim ben beni

sporumu(18:30-19:30)
60 dk
270 kalori
hız 5.1
5 km

kosturdum hemen yemegimi ısıttım(19:45 bitti)

öglen ki yemeklerimin aynısı yedim
ıspanak yemegi
1 kase ev yogurdu
1 kase piyaz ama yarısını ancak yedim cok doydum yemekten öncede acıkmamıstım bu duyguyu yasamak cok güzel sırf yemek saatim geldi diye yedim

piLAtesimi gece yatmadan önce yapcam 30 dk

suyum 2 litre oldu ,1 adet türk kahvesi, 2 cay bardagı siyah cay

Son düzenleme:

yok canim bilmiyo hamileligimi demiycemde bi sure
ama istee......

buradan ayrilirsam benim sonum olur zatenn yediklerini yaziyosunn begeniliyosun falann buyuk destek oluyorr
sence haftada bir kilo iyimii insallah bu haftada 2. kilom giderr

aksamki menum kizlarrrr

bir adet balikk
yaninda booolllca salataa
suanda kahvemi yudumluyorumm

esim diyor sen niye makarna yemiyosunn cikssss dedimm olmasssss diyetteyimm
adam tuhaf tuhaf guldu yaaa

Gecmisi okuyabildigim kadar okudum, masallah cok yogun topigimiz

Kahvaltidan önce:
Yesil cay ve 2 hurma

Sabah:
1 lahmacun, beyaz peynir, domates ve marul

Öglen:
Bulgur pilavi, 1 yk tavuk sote, yogurt,limonlu yesil cay

Aksam:
Kiymali ispanak yemegi, 2 yk tavuk sote, yogurt, 1 hurma (tatli ihtiyacimi gideriyor) yesil cay

Pazartesiyi iple cekiyorum, bakalim neler olmus :))

Son düzenleme:
yok canim bilmiyo hamileligimi demiycemde bi sure
ama istee......

buradan ayrilirsam benim sonum olur zatenn yediklerini yaziyosunn begeniliyosun falann buyuk destek oluyorr
sence haftada bir kilo iyimii insallah bu haftada 2. kilom giderr

Canım kayınvalidemler eltimde benden oraya geçtiler kesin bahsetmiştir benim diyet yaptığımı ve hedef kilomu. Eltim de rejimdedir eminim yaza düğün var çekişmeli olacak O benim 55 kg olamayacağımı düşünüyordur kesin şimdi ah bu eltiler:90:
Ben 55 olacağım inş. o da görecek ohhh

Canım sen hamilesin ne desem bilemedim haftada 1 kg vermen konusunda ama normalde 1 kg vermek oldukça iyi ve sağlıklı bildiğim kadarıyla İlk 3 ay kanımızdan besleniyor bebek demiştin cevizin fındığın bademini yiyor ve karataya göre de besleniyorsun ve yürüyüşünü de yapıyorsun buna göre süper tabii haftada 1 kg

değişik karatayımıza uygun bir tarif

Malzemeler:

- 2 su bardağı haşlanmış buğday
- 1 kase taze nane
- 4-5 sap taze soğan
- 1 limon
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Buğday da, aynı nohut veya fasulye gibi geç pişen bir bakliyat. O yüzden mutlaka bir gece önceden ıslatmanız gerekiyor. Buğdayı haşladıktan sonra yapmanız gerekenler çok basit: Nane ve maydonozu ince ince doğrayıp, buğdayla karıştırmak. Ardından da üzerine zeytinyağlı limon sosunu dökmek.

ben sebzeleri pek sevmiyorum offf o yüzden salatalar kurtarıcım olacak.

Bir arkadaş börülce salatası yapmıştı burada gördüm ondan da yaparım

kurstan geldim
sabah saat 10 da yemiştim karatay kahvaltımı
15:00 gibi 1 tane muz yedim
20:00 de kısır yedim
ancak yetiştim erken geldim kurstan
bugünde sabahki azıcık helva haricinde kaçamak yok

ama karnım çok şiş
kısırı çok yapmışım dün akşam ve bu akşam yedim herhalde o şişlik yapıo ama aslında kısır da üst üste yemek ii değil ama yarına tam karataylık bi yemek yapim de pazartesiye en azından -100 le girim daha fazlasını sanmıyorum zaten

tesekkürler arkadasım tarif icin bende bi ara yapayım börülceyi ben yapmıstım ve cok sevdigim bi salata ve cok tok tutucu sen de yap bayılacaksın parmaklarını yeme ama onlar bize lazım yoksa nasıl bize bildirim yapcan

Malzemeler

2 su bardağı düğür(ince bulgur)
4 çorba kaşığı un
1 yumurta
İstenilen baharatlar
Haşlamak için küçük tencere su
Sosu için:
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
2 domates
Bir kaşık salça
2 diş sarımsak
İstenilen baharat
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
yarım kiloya yakın süzme yoğurt

Hazırlanışı

Öncelikle düğümüzü 1 kaba koyup kaynar suyla ıslıyoruz ağzını kapayıp kabarmasını bekledikten sonra un yumurta ve baharatlarımızı atıp yoğuruyoruz. Minik toplar yapıyoruz (elimizi her yuvarlak yapışımızda ıslatırsak elimize yapışmaz). Tencereye su koyup kaynatıyoruz içine minik köftelerimizi atıp en az 15 dakika haşlıyoruz. Onlar haşlanırken tavamıza yağ, soğan, sarımsak, biber, domates salçası baharat sırasıyla atıp kavuruyoruz. Haşlanan köftelerimizi süzüp servis tabağımıza alıyoruz üzerine yoğurdumuzu döküyoruz ve kavurmuş olduğumuz sosumuzu yoğurdun üzerine ekliyoruz. İsteğe göre maydanozla benim gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ben buna bayılıyorum kızlaaarrr

Afiyet olsun canıım. Börülcelerimi aldım bugün hazırlandım bol yeşillik de aldım p.tesi yaparım sanırım. değişik olacak güzel diyorsun hımm sabırsızlandım ben şimdi Mangır köfteyi dene mutlaka meşe büyüklüğünde köfteler yapıyorsun harika oluyorlarrr

bende isimin bulgur mantısı diye biliyorum bende diyetimin ilk aylarında yapmıstım cok güzel olmustu ama ben icine un tecih etmedim biraz zor kıvamı tuttu ama yinede cok güzeldi aklıma gelmisken biara bende yapayım kuzucuk sagol hatırlattıgın icin

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…