Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

olsun o kadar kaçamak olur da keşke akşam yemeseydin ama moralini bozma diyete devam

gerçekten diyete uygun hiçbirşey yokmuş

Karatay d.nin öncelikli ve önemli unsurlarından bir de fizik aktivitenin GİDEREK arttırılmasıdır. F. aktivitelerimizi yaşam boyu sürecek biçimde arkadaşlarımız ve sevdiklerimizle birlikte yapmayı planlamalıyız. Toplu halde yürüyüşler yüzme ve dans partileri düzenlemek stres atmamız ve sağlıklı kalmamız için son derece faydalıdır.Fizik aktivitelerimiz ancak düzenli ve devamlı bir şekilde "yaşam biçimimiz" olursa faydalı olmaktadır. Aşırı kilolar verildikten sonra fizik aktiviteye devam edilmezse yüksek glisemik indeksli yiyeceklere saldırılır ve verilen kilolar büyük bir hızla geri alınır.
Arkadaşlar 2. kitap sf 99 dan alıntı yaptım.

Aspirincim çok geçmiş olsun umarım iyisindir.
Esasçım sana da günaydınlaarr...

Karatay diyeti ile önce vücudun kilo alması yani yağların birikmesi önleniyor (kilo veremediğini düşünen ve yeni başlamış olan arkadaşlarım dikkat)Daha sonra bir durağanlık devresi oluyor. Ondan sonra da birikmiş olan yağlar yıkılarak kalıcı olarak kilo veriliyor. Bu diyeti uygulamaya başladıktan sonra yediklerimiz bizi acıktırmıyorsa işte bu iyileşmenin ilk belirtisidir. İlk haftalardan itibaren bu iyileşme başladıysa doğru yoldayız demektir.

İlk hafta hemen herkes farkı hissediyor. Daha sonra ortalama altı aya kadar sonuç alınabiliyor. Ancak önemli hastalığı olanlarda iki seneye kadar süren takipler de var. bu sebeple sabretmek gerekiyor.
ikinci kitap sf 22

Suyun adeta sihirli bir içecek olduğunu herkes biliyor. Sağlıklı ve güzel olmanın, ciltteki ve vücuttaki nemin korunmasının temel koşulu bol su içmek.

NEDEN SUSARIZ? Susamak, tiroid bezinin ağız yoluyla bize ulaştırdığı bir mesaj olup; sulanmaya ihtiyacın var anlamını taşımaktadır. Ancak bu kişisel ve psikolojik boyutları olan ve kişiden kişiye farklılık gösteren bir ihtiyaçtır. Kimi insanlar günde 2 bardak su içerken, kimilerinin tükettiği su miktarı 2 litre olabilir.

NE ZAMAN SU İÇMELİYİZ? Çok basit bir şekilde cevaplamak gerekirse; istek duyduğumuz an dememiz mümkün. Bazı bünyelerin suya daha çok ihtiyaç duyduğu, bazılarının da azla yetindiği sıkça rastlanan bir durumdur. En iyi yöntem ise az ve sık, özellikle de yemeklerin hazmedildiği saatlerin dışında içmektir. Ancak güç sarfederken kesinlikle içmemeye çalışın ve karşılaşmalar sırasında sadece suyla ağzını çalkalayan boksörleri düşünün. Eski zamanlarda madenlerde çalışanların da susadıkça bu yöntemi denediği bilinen bir gerçek. Eğer bir defada çok su içerseniz günün birinde böbreklerin iflas etme olasılığı çok fazla. Özellikle sabah yataktan kalkar kalkmaz ve de aç karnına bir bardak su içmek ise tüm organizmayı temizleyerek, toksinlerden arıtıyor. Zinde ve dinç olmayı sağlıyor.

bu sabah çok moralim bozuldu benim arkadaşım bu hafta 3. haftam dün eksideydim bugün artıda. kendimi de tutamıyorum çıkıveriyorum tartıya. çok motivasyonum bozuldu. veremiyorum işte üstelikde 2 akşamdır 1 er saat spor yapıyorum. yine vazgeçmek üzereyim. çok canım sıkkın yaaa 67 gördüm bu sabah tartıda offf offf

iyiniyetlim süpersin arkadaşım bizleri çok güzel bilgilendiriyosun ellerine sağlık
eğer özel olmayacksa bişey sorucam sana ne öğretmenisin merak ettim ikimizde okuldayız ve sürekli netin başındayızda

canım motivasyonunu bozma aldığımız kilolar hemen biranda gitmezki ne kadar zamanda aldık onları bide bu açıdan düşün
vazgeçme sakın kilo veren arkadaşlara bak motivasyonunu artır birde 2 gündür yaptığın sporda kendini fazla zorladıysan vücudun su tutmuş olabilir üzme kendini

Canım ben de bu hafta şu an artıdayım :2: Duramıyor sabahları tartılıyorum hep. 60.600 çıktım vermem gerekirken kg vermem durmuşş:2: vee almış görünüyorum. bir gün artıdayım bir gün eksi de olabiliyorum. Ama anladım ki bazı günler böyle olabiliyor takmıyorum çok kafama ve ekside olduğum günler çok mutlu oluyorum
Hemen pes etmek yok herkesin kg verme hızı farklı ne zaman başladın ne kadar kg verdin yazabşilir misin? Gerçi tickerında görünüyor ama kg miktarları ne zaman başlamıştın karataya

Son düzenleme:

offf offf deşme yaramı beni yerle bir ediyor :18:

kendim çok şey bildiğimden değil canım eksik olduğum noktalar varsa araştırıyorum ve de sizinle de paylaşmaya çalışıyorum.

Rehber öğretmenim ben öğrencilerim ve velilerim geliyor danışmaları yapıyorum, derse pek girmiyorum aralarda da buraya bakıyorum vakit buldukça Öğleden sonra derse gireceğim mesela yoğunum bir de öğrenci grubum gelecek.

Sen ne öğretmenisin

anladım canım bende bilgisayar öğretmeniyim malesef bende derse giremiyorum malum meb bizim dersleri kaldırdı ilçe memde görevliyim bende o yüzdende hep pc başındayım
paylaşımların çok hoş bilgilendirici devamı bekliyoruz :13:

arkadaşım ben martın 12 sinde başladım bugüne kadar hiç kaçamak da yapmadım. (bu sabah küçük bir kurabiye attım ağzıma sinirimi ondan aldım pişmanmıyım hem de çoookk) 12 mart da 68,5 kiloydum. 1 haftanın sonunda 67,10 a düştüm geçen haftadan beri 66,40-66,60-66,90 ve bu sabah 67,00 gördüm. tartıya çıkmadan yapamıyorum. benim karaciğer yağlanmış ve bununla beraber şekerim yüksek. sağlığım için kilo vermem lazım. 38 yaşındayım. doğum yaptıktan sonra yoyo diyetlerle bir aldım bir verdim. ilk başlarda çok kolay kilo verirken son yıllarda maalesefki ne yapsam 2 kilodan fazla veremiyorum. geçen seneden beri karataya bir başlıyorum bir bırakıyorum ama bu sefer çok ciddi şekilde uyguluyorum yine de sonuç alamıyorum. bu da benim motivasyonumu sıfıra indiriyor. ben de aşırı kansızlık var. bildim bileli böyle. hamileliğimde kan yapıcı ilaçlardan ve b12 vitaminlerinden çok kullanmıştım. doktorum kanını 1 milim bile artırmıyor bu kadar ilaç demişti ama saçlarımın dökülmesi durmuştu. faydasını böyle gördüm sanırım. tabii birde +20 kilo olarak. doğumdan sonra dediğim gibi kiloları verdim ama şimdi veremiyorum. 8 kilo fazlam var. sabahtan akşama kadar oturarak çalışıyorum. bu arada bana cevap verdiğin için çok teşekkür ederim. çok öpüyorum başka sorun varsa memnuniyetle cevaplarım yeterki bana yardımcı olun. acaba kansızlık yüzünden veremiyor olabilirmiyim?? doktoramı gitmem gerek yine??? offf off

arkadaşlar belki zamanı değil ama bugün karar vermeliyim
kızlar yaaa ben bu iki süpürge arasından hangisini alacağıma karar veremiyorum
lütfen yardım edin.philips 600tl bosch 750tl ,birde philipsin satıldığı mağazadan ne aldıysam sorun yaşadım şimdi tereddütlüyüm bilmiyorum ne yapacağım.acele karar vermem lazımEki Görüntüle 378243 Eki Görüntüle 378244

Son düzenleme:

Canım kolay gelsin sana. Danışmalarımda hep önerilerde bulunuyorum velilere öğretmenlere öğrencilerime yerleşiyor herhalde
Ben buradayım bilgimizi karşılıklı paylaşmak ve ortak bir amaç için uğraşmak güzel destek güzel kg vermek güzel

çok teşekkür ederim canım yaa. vazgeçmedim ama bugün kaçamak yaptım ve evet sporda kendimi zorladım. bacaklarım ağrıyor şimdi merdiven bile çıkamıyorum.

eline saglık canım bilgileri tazelemek iyi geliyor .. arkadaşlarımı kandırıpta bi yürüyüşe çıkaramıyorum totolarını kaldırıp yürümek zor geliyo hatunlara aslında yanlız yürümeyi ben hiç sevmiyorum nedense tedirgin oluyorum ama kafa dengi arkadaş olmayınca mecbur kalıyorum canım

sabret canım bende 14 kiloyu iki ileri bi geri ama daima ileri giderek verdim nasıl bi cümle oldu bu yaaa

Canım kansızlık problemin varsa mutlaka halletmelisin çünkü hocamız kansızlık olduğunda kg verilemediğini yazmış kitabında doktora git ölçüm yaptır bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…