Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Ben klasik yöntemle haşlıyorum..sadece yumurta pişirdiğim ayrı bir çelik küçük bir tencerem var..açıkçası makinelerle ilgili bilgim yok..ama tavuklar konusunda katılıyorum..gerçekten günden güne lezzetleri azalıyor..köy tavuğu bulmakta zorlanıyorum ama köy yumurtası kolay bulunuyor..zaten hoca da özellikle serbest dolaşan tavuk diyor..köy tavuğu, köy yumurtası..

karatay da 6.günüm
sabah (kahvaltım 12.00 bitti)
yarım greyfurt
1 küçük armut
4 zeytin
peynir
2 yerli muz
1 çb fındık
çay
şimdi yeşil çayımı içicem
kızlar kabuklu fıstık yiyebiliriz kahvaltı da değil mi
bu arada bu sabah tartıldım 72.900 çıktım
inş böyle devam ederim

tamam bebısım sızın ısınız gorulsun yeterkı bız nasılsa hep burdayız.annene cok selam soyle kendıne ve dıyetıne dıkkat et salı gunu tartılıp bıldırmeyı unutma merak ederız.

söylerim selamını canım,bir tek annem biliyo sizi zatensağolsun annem de bana uygun yemek yapar gittiğimde onun için diyetime de dikkat ederim canım.ay sorma kilomu bende çok merak ediyorum.60 lı rakamları ucundan da olsa görebilecekmiyim acaba....kendimi hafiflemiş hissediyorum ama bakalım salı günü göriciiiiizzzzz

öğlen küçük bir lahmacun incecik hamurla azıcık cağ döner ve ayran

akşama yürürüm dedim ama yağmur başladı yahu bu bursanın havası nedönek ya
sabah güneş vardı şimdi yağmur.

Leylakcım annene ve sana kolay gelsin eliniz kuş totonuz taş olsun 2 dakkalık işiniz olsun

bu arada bende yumurtaları makinede yapıyorum diğer türlü hep unutuyorum .çünkü aynı anda bi,rden çok iş yapıyorum

bende aynı sey yaşıyorum...2 haftadır yapıyorum,+1kilo fazla çıktım...kan tahlilerim normal,bir sağlık problemim yok...dün moralimn bozuldu için diyeti bozdum,bugün devam ettim..

Canım öğünlerimizde doyana kadar mutlaka yememiz gerekiyor bazen de az yendiği için vücut kıtlık moduna giriyor kg veremiyoruz artı spoor yapmadan kg vermemiz de zor spor şart hareketi de arttırın yürüyün mutlaka merdivenleri çıkın asansöre binmeyin vb.

Son düzenleme:

afiyet olsun tatlım...
sağol canım benim
cümlene bayıldım yalnız

merhaba kızlar

küçücük bir fırsat buldum dünkü bildirimimi yapayım

sabah: 2 haşlanmış yumurta, 1 avuç badem,10 ad zeytin,yarım kk peynir,4 ad çeri domates,1 kırmızı biber,2 ad kuru erik,omega3 kapsül 2 ad ve de 1 küçük kurabiye (3 haftadır ilk kaçamak)
öğle :2 ad biber dolması,çorba,yoğurt,2 ad omega 3
akşam : 1 tabak lahana sarması+yoğurt+salata+2 ad kuruerik

sıvı : 4 litre su içmişimdir.işyerinde 3 litre içiyorum akşam evde de içiyorum
spor: 30 dakika bisiklet

bugün

sabah : 1 bardak süt 1 muz 1 çaybardağı ceviz badem karışık 2-3 kuru erik 7-8 kuruüzüm 4-5 çeri domates 10 ad zeytin ve omega 3 kapsül 3 ad.
öğle: ızgara köfte varmış yemekte çorba ve yoğurt da yerim
akşam: lahana sarması bitmedi daha onu yerim yoğurt ve salata ile beraber. yoğurduma kuru erikde koyuyorum güzel oluyor.

bu arada kızlar ben kavrulmamış fıstık bulamıyorum nerden bulabilirim bilen var mı? çabuk bozuluyormuş diye aktarlar kavrulmuş satıyorlarmış ???

HAYIR dediklerimi yazayım heman:
mayalı poğaça
patates kızartması (patates kızartması en sevdiğim yemek benim bunu yememem bir mucize benim için)
fındık fıstık da yemedim

Eve yürüyerek gittim. süzme yoğurduma keten tohumu katıp onu da yedim bir de 2 tane hurma yedim(hacıdan getirmişler)

slm kızlar
öğlen menüm
4 kaşık tel şehriye çorbası
1 kase yoğurt
1 porsiyon abant kebabı (tabuk göğsü üzerine mantar koymuşlar)
1 tabak salata
2 kasık zeytin yağlı bamya
1 dilim baklava (evet kızlar baklava vardı bugün bir dilim yedim yemeğimden önce onu yedi canım çekti ama biraz önce wolk at home 3 ve 4 mil egzersizlerini yaptım artık yerine geçmiştir herhalde)

afiyetolsun canımcım ama bol hareket et erisin gitsin hemen

yogurlu kabak yemegi
marul ve kücük havuc karısımı salatam
yarım ayva pişmis:44komsum getirdi yarısını esime sattım,sekersiz sadece suda pismiş)sabah yesem iyi olacaktı üsendim bi daha ısıtmaya yarımını neyse dısarı cıkcaz enerjiye dönüstüreyim ben onu aksam yemeginden öncede bi yürüyüs süper olur

Son düzenleme:

ama hani nerde resim

Kolesterolü düşürdüğü, felç ve kanser için iyi bir destek gıdası olduğu,
Sindirim sisteminde mide ve bağırsak iç duvarlarını temizlediği ve
Genelde kabızlığa iyi geldiği,
Özellikle de unutkanlık gibi rahatsızlıklara birebir olduğu bilinmektedir.
Yukarıdaki sayılanlardan farklı olarak keten tohumu;

Kan şekerini ayarlamada,
Bazı deri hastalıklarının iyileştirilmesinde
Bazı yaraların daha çabuk iyileşmesi için destekleyici gıda olarak
Kemik ve destek sistemin kuvvetlendirilmesinde
Bazı solunum yolu rahatsızlıklarında
Deri ve organların dış yüzeylerini örten dokuların yenilenmesine yardımcı olmasında uzun zamanlardan beri kullanılmaktadır.
Keten tohumunun kullanıldığı yerler nerelerdir?

1- Omega–3 içerir hem de yüksek oranda.

Öncelikle ketentohumu yüksek oranda Omega–3 içermektedir. Omega–3 bilindiği üzere daha esnek bir yağ asidi içerir buda hücre zarının daha akışkan olmasını sağlar. Akışkanlığı artan hücre zarında proteinler birbirleriyle daha iyi etkileşime girer. Aslında keten tohumunun hücre zarıyla ilgili rahatsızlıklara iyi gelmesinin esprisi yapısında bulunan Omega–3 yağda yatar. Yukarıda verilenlere dikkat edilirse deri ve iç organların üzerini örten zarlarla ilgili hastalıkların tamamına iyi gelmektedir keten tohumu.

Özellikle balık sevmeyenlerde ve dahası vejetaryenlerde eksikliği önemli olan Omega–3 lerin yerine konulması açısından keten tohumu çok değerlidir.

2. Zayıflatıcıdır.

Keten tohumu ve keten tohumu yağı iki önemli sebepten dolayı zayıflatıcı etkiye sahiptir. Bunlardan birincisi insana tokluk hissi veriri ve yeme dürtüsünü baskılar. İkincisi ise bağırsakların ve sindirim sisteminin daha düzenli ve iyi çalışmasını sağlar.

3- B12 vitamini içermektedir

Yine dışarıdan alınması gereken önemli temel maddelerden birisi de B12 vitaminidir. Bu vitamin açısından oldukça değerli olan keten tohumu yine vejetaryenler için önemli bir besin olmaktadır.

Tane halinde keten tohumu

Bu şekilde alınan keten tohumunun özellikle sindirim sistemini düzenlediği bilinmektedir. Ancak sert tohumlar dişlerle tam öğütülemez ve sindirimi az olur. Genelde 1–1,5 çorba kaşığı sıcak suyla ıslatılarak yoğurt vb yiyecek maddeleriyle karıştırılıp tüketilebilir.

Yağ halinde

Eğer keten tohumu yağı alacaksanız; özellikle küçük şişelerde ve güvenilir yerlerden almalısınız. Aldığınız bu yağı Işık, ısı ve ağır kokulu ortamlardan korumalısınız. Keten tohumu yağı günde 1–1,5 tatlı kaşığı alınabilir. Bazı besinlerle birlikte de alabilirsiniz bu sizin damak zevkinize kalmıştır.

Öğütülmüş halde keten tohumu

Bu konuda dikkatli davranmalısınız. Çünkü almış olduğunuz tozun ne zaman öğütülmüş olduğunu bilemezsiniz. Eğer güvenilir bir yerden almıyorsanız size tavsiyem tohum olarak alın ve çimlendirme tekniğiyle tazeliğini kontrol edin.

Sıvı halinde

Bu şekil keten tohumunun demlenmesi(infüzyon) ile elde edilmektedir. Günlük tüketilebilecek miktarlarda kaynamış suya ketentohumu katılarak yapılır. Fazla beklemeden tüketilmesine özen gösterilmelidir.

Uyarılar!

Keten tohumunu küçük yaşındaki çocuklara vermeyiniz. Eğer kullanmak istiyorsanız miktarını az tutunuz.
Keten tohumunu emziren ve hamile olan bayanlar kullanmamalıdır. Bu konuda yeterli bilgi mevcut değildir.
Keten tohumunun çokça kullanılması bayanlarda selülite neden olmaktadır. Kullanımı abartmayınız.
Alıntıdır

hafta sonu gledi :44::44:

ben arkadaşımı çağırmak istiyorum

bisey ikram etmezsem olmaz

2 kisi olunca karsısında yemesem olmaz

peynirli milföl*tiramisu*kısır yapcam *mozaik pastam var buzlugumda planladım

ama çağırmayacam büyük ihtimal 15 gün sonra çağırsam bisi olmaz sanırsam o zamana 59 görürsem yerim bir iki dimi ama

bakıyorumda şimdiden pazarlık yapırsun yani.
bana bak hemen havalara giripte onu bunu yiyim deme yine görürsün 62leri 63leri
işte o zaman yolarım seni bunca verdiğin emeğe yazık vallahi.

ya canım klasik yöntemle çatlıyo patlıyo falan onlarıda kimse yemiyo evde atılıyo tabii, bu aleti yumurta çatlamadığı için kullanıyorum açıkcası
köy tavuğunu pazardan mı alıyosun canım pahalı mı, gerçi ben hiç rastlamadım pazarda ama...
yumurtada da keskinoğlunun doğal yumurta diye satılanı alıyorum free range yazıyo üstünde, serbest dolaşan demek biliyosundur
bi de organik yumurta diye çıkarmış keskinoğlu sanırım o tavuklara verilen yemler daha doğal ama fiyatı tuzlu
haklısın canım tavuklardan hiç lezzet alamadığım gibi görmek bile istemiyorum bazen, bi kilo tavuk pirzola alcağına yarım kilo kuşbaşı et alsan daha faydalı sanki hem daha lezzetli

öğle yemeğimi yedim ve yarım saatte yürüdüm hırs yaptım resmen sabah tartıda gördüğüm fazlaları acil vermem lazım

öğlen:
1 küçük tabak kısır
1 bardak ayran 1 tanede kivi yedim

pepeticim 59 ları gördüğünde bir iki ye 3-4 olmasın sonra emeklerin boşa gitmesin

Yukarıdaki keten tohum ile ilgili mesajımı öğleyin kendime keten tohumlu yoğurt yapıp karnım hafiften ağrıyınca netten araştırıp toparladım sizlerle de paylaştım
Artık keten tohumunu yoğurduma karıştırırken sıcak suyla ıslatacağım biraz

haklısın canım klasik yöntem pek şık olmuyor ama sadece ben yediğim için problem değil.. :) köy tavuğu ben de bulamıyorum da köy yumurtası alıyorum..keskinoğlu alıyordum bende ama şimdi peynirci baba dan alıyorum köy yumurtası die..ne kadar doğrudur Allah bilir..

haklısın canım klasik yöntem pek şık olmuyor ama sadece ben yediğim için problem değil.. :) köy tavuğu ben de bulamıyorum da köy yumurtası alıyorum..keskinoğlu alıyordum bende ama şimdi peynirci baba dan alıyorum köy yumurtası die..ne kadar doğrudur Allah bilir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…