Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

çok teşekkür ederim. acaba başka alternafif var mı. kuru erik dışında...

Vücut oksijen kullanırken ortaya çıkan atık maddelerin “serbest radikaller” olarak adlandırıldığını ifade eden Prof. Dr. Vedat Şeniz, “serbest radikaller yüksek düzeyde tahrip edici etkiye sahiptirler. Çünkü temas ettikleri moleküllerin yapısını bozarlar. Başka bir ifadeyle bunlar dokuları paslandırırlar” dedi.

Şeniz, vücudun sürekli olarak serbest radikallerin erozyonuna uğrayan dokuları yenileyebilmek için antioksidanlara ihtiyaç duyduğuna işaret ederek, bu “dost” maddelerin bir kısmının vücut tarafından üretildiğini bir kısmının da meyve ve sebzelerle dışarıdan alınması gerektiğini vurguladı.

Ağır yemekler yenilmesinin, besinlerdeki katkı maddelerinin, ilaç artıklarının, güneş ışığının, havadaki kimyasal maddeler, egzoz ve baca dumanları ile karşılaşılan pek çok kanserojen maddenin vücuttaki antioksidan ihtiyacını artırdığını anlatan Şeniz, bu nedenle beslenmede sebze ve meyvelere büyük önem verilmesinin büyük önem taşıdığını bildirdi.

Şeniz, yeterli düzeyde antioksidan alınmadığında kanser ve kalp hastalıklarının görülme riskinin arttığı, yüksek tansiyon ve damar tıkanıklıklığı görülme oranlarının yükseldiğini belirterek, şunları söyledi:
“En bilinen antioksidanlar A, E, C vitamini, selenyum ve çinkodur. Üzüm çekirdeği, şu ana kadar bulunan en güçlü antioksidan madde taşıyıcısı olarak literatüre geçmiştir. Özellikle siyah üzüm çekirdeğiyle birlikte yenilmeli. Çekirdek yutularak değil çiğnenerek yenilmeli. Böylelikle doğal bir antioksidan alınmış olunur. Siyah üzümün yapımında kullanıldığı kırmızı şarabın kalp hastalıklarından koruduğu literatüre geçmiştir. Sebzelerde ise brokoli, lahana, karnabahar, Brüksel lahanası, havuç, semiz otu, kereviz, soğan ve sarımsağın güçlü birer antioksidan kaynağı olduğunu görüyoruz. Daha koyu ve canlı, daha parlak renkli sebze ve meyveler daha çok antioksidan madde içerirler. Örneğin, domateste en çok bulunan ve diğer kırmızı sebzelere de rengini veren likopen, güçlü bir antioksidandır. Dolayısıyla domatesi yaz-kış yemeyi öneriyoruz. Yeşil çay antioksidan özelliği taşır ve mutlaka içilmesi gerekir. Ceviz, badem, fındık, kabak ve ay çekirdeği de antioksidan kaynağıdır. Bunun için bu yiyecekleri mutlaka yemeliyiz.”

Prof. Dr. Şeniz, meyvelerden kivi, çilek, mürdüm eriği, böğürtlen, yaban mersini ve kuşburnunda da bolca antioksidan bulunduğunu kaydederek, “Bitki çaylarından kekik, biberiye, adaçayı gibi çaylar ve nane, zencefil, zerdeçal gibi baharatlar önemlidir. Sağlığımızı korumak için bol bol, mevsiminde taze meyve ve sebze tüketmeliyiz” dedi.

canım sende mi okuyosun?kaç yaşındasın? bende aynı şekilde kilo veremeyince daha çok saldırıyorum.ama vermek zorundayım yaşım daha çok genç.yeniden kilo alamam...umarım dediğin gibi olur.sınavlardan sonra veririz..destek olalım birbirimize:)[/QUOTE]
evet canım bende okuyorum benim 2.ünivertisetem olacak inşallah..yaşım35. benn zaten şuan öğretmenim .lise hayalimi gerçekleştirmek için içimde kalmasın diye anlıyacağın:)ama hem çalışma hayatı, hemde öğrencilik zor.bide diyet....:)destek olamalıyız biribirimize tabi yoksa bırakıcam Allah korusun....

Hanımlar ne kadar aralıklarla tartılıyorsunuz.Ben 1 hafta bekleyeceğim de
arkadasların geneli hafta da bir kez benım gibi
takıntı haline getirenler de buldugu her fırsatta ama önerilen hafta da 1 kez tartılmak tatlım

bence de sanki fazla kacırmıssın hoca doyana kadar yiyin diyor canım kusana kadar deyil
şaka bi yanda zmanla alısırsın ve porsiyonları küçültürsün devam ..

bu arada haslanmıs patates yasak ama cok az miktarda olursa sorun olmaz diye düşünüyorum
siyah cay serbest ama yemeklerden sonra içilmesi öneriliyor kansızlıga sebebiyet vermesin diye ..ve şekersiz olmak sartıyla

evet canım bende okuyorum benim 2.ünivertisetem olacak inşallah..yaşım35. benn zaten şuan öğretmenim .lise hayalimi gerçekleştirmek için içimde kalmasın diye anlıyacağın:)ama hem çalışma hayatı, hemde öğrencilik zor.bide diyet....:)destek olamalıyız biribirimize tabi yoksa bırakıcam Allah korusun....[/QUOTE]

2 üniversite süper

bu arada haslanmıs patates yasak ama cok az miktarda olursa sorun olmaz diye düşünüyorum
siyah cay serbest ama yemeklerden sonra içilmesi öneriliyor kansızlıga sebebiyet vermesin diye ..ve şekersiz olmak sartıyla

tşk ederm cnm.evet yaa bi yedmm kendime inanamadm

kaunos'cum ellerine saglık gercekten ben denedim cok güzeloldu ve doyurucu oldu ve annemlere de vermiştim tarifi cok begendiler afiyetle yedik valla tesekkürler

Son düzenleme:
topikte kimsecikler yok nerlerdesiniz beni de uyku tutmadı kalktım erkenden birazdan hastaneye gitcem kan tahlili vermeye degerlerimi cok merak ediyorumda ne cıkcak bakalım öpt.

Günaydın arkadaşlar bu sabah keyfim yerinde dün 3.haftamı bitirdim ve bu sabah tartıldım 800gr daha vermişim toplamda 3 haftada 3 kilo oldu sporla desteklersem ilerde havalar biraz daha ısınınca sanırım istediğim kiloya ulaşmak hiçde zor olmayacak az da olsa verdiğim kilo motive ediyor beni kendimi daha iyi hissediyorum

Günaydın

kahvaltım;
1 kk yumurta, peynir, zeytin, 1 havuç, yarım ç.b. fındık, 2 siyah kuru üzüm, 2 günkurusu

çok teşekkür ederim. acaba başka alternafif var mı. kuru erik dışında...

Antioksidan : Vücut hücreleri tarafından üretildiği gibi, gıdalarla da alınan bir grup kimyasal maddedir. Gıdalarla alınan en önemli antioksidanlar, betakaroten, E ve C vitaminleridir.Vücudumuz için zararlı olan ve serbest radikaller adı verilen ve toksik (zehirli) etki gösteren bazı maddelerin oluşmasına neden olan etmenler vardır. Bunlar besinlerimizde bulunan katkı ve koruyucu maddeleri, petrokimya ürünleri, sigara, güneşin zararlı ışınları ve hava kirliliğidir. Soluduğumuz havadaki oksijen de serbest radikallerin çıkmasına neden olur. Vücudumuzda bulunan antioksidanlar, serbest radikallere karşı etki göstererek bunların zarar vermesini önler.

Bunları Biliyor musunuz?
* Bazı uzmanlara göre antioksidan üretimi 25 yaşından itibaren yavaşlamaktadır. Bu nedenle ilerleyen yaşlarda daha fazla ek antioksidan alınmalıdır.

* Antioksidanlar yalnızca sebze ve meyvelerde bulunmaz. Balık yağı, süt ve süt ürünleri ile selenyum açısından zengin olan balıkta da bulunur.

* Sebzeler ve meyveler pişirilince antioksidan değerleri azalır. Bu nedenle buharda pişirme yöntemi en uygun olanıdır.

* Üzümün kabuğu, içeriği ve çekirdeğinin ortalama 20 civarında değişik antioksidan madde ihtiva ettiği belirtilmektedir.

* Likopen, yaşlıların bedensel ve zihinsel sağlığını korumada son derece etkili bir antioksidandır. Likopen açısından zengin ender sebzelerden biri domatestir.

Antioksidan Bulunan Besinler

Yeşil Yapraklı Sebzeler : Yeşil yapraklı sebzeler özellikle kalp sağlığımız açısından önemli oranda antioksidan bulunan besinlerdir.

Lahanagiller : Brokoli, karnabahar, turp, Brüksel lahanası, beyaz lahana, hardal, kara lahana, şalgam önemli antioksidan bulunan besinlerdendir. Hem kanserden hem de kalp hastalıklarından korunmayı sağlar.

Soğangiller : Soğan ( taze ve kurusu), sarımsak, pırasa güçlü antioksidanlardandır.

Kuru baklagiller : Soya fasulyesi, mercimek, kuru fasulye, nohut, kuru bakla ve yulaf besinleri antioksidan bulunan besinlerdir.

Zeytinyağı : Bileşimindeki tekli doymamış yağ asitleri kolesterolü düşürmede etkilidir. Aynı zamanda antioksidan etkisi de vardır.

Yağlı Tohumlar : Badem, fındık, ceviz, yerfıstığı içerdikleri çoklu doymamış yağ asitleri, E vitamini, B6 vitamini ve magnezyum sayesinde kuvvetli birer antioksidan ve detoksifikanlardır.

Bunların Yanında : Enginar, üzüm, kayısı, ıspanak,yumurtanın sarısı, yeşil çay, domates, çilek, kırmızı ve sarı biber, havuç, elma, nar, turunçgiller, kepekli tahıllar ve su ürünleri sağlık açısında son derece faydalı besinlerdir.

Bu sabah tartıldım ve geçen haftanın kaçamaklarından aldığım +500 gr mın daha 100 gr nı verebilmişim..tabi bu kadar kaçamakla iyi bile..

inşallah pazartesi daha iyi şeyler bana baskülüm..benim 2. haftam dolmuş olması lazım bugün..listeye girmeye hak kazanabildim mi acaba..Martın 22 sinde başlamıştım..

Sabah kahvaltım:
1 rafadan yumurta
1kk beyaz peynir
2 dilim kaşar peyniri
5 zeytin
3 kuru erik
1çb fındık
1 bardak süt

dün spor yok yürüyüş yapıcaktım ama ev işlerinden zaman ayıramadım..çalışınca zaman bulmak çok zor oluyor kızlar..

Günaydınnn kızlarrrr

Akşam Yemeğim:
  • Salata
  • Bulgur pilavı
  • 2 parça biftek
  • 1 bardak ayran

Sabah Kahvaltım :
  • 1 bardak çay
  • 2 yumurta
  • 1 zeytin
  • 1 parça peynir
  • Birazda ton balıklı salata

Kahvaltımmm

2 haşlanmış köy yımırtası
Biraz dereotu (suyla birlikte kahvaltı öncesi kabızlığa iyi geliyor destinamın önerisi)
2 Adet kuru kayısı, 5 adet çekirdekli kara üzüm (kabızlığa iyi geliyor. Şimsi iyiyim arkadaşlar geçttiiiii)
Tulum ve kaşar peyniri
2 Adet kiraz domates
Az finduk
2 adet çok tuzlu zeytin(suya koydum ama tuzundan yenmiyor yahu)
1 Bardak ş.siz çay
Üzerine Türk kahvemi içip işe gelmek için yollara düştümm yürüüüdüüümm ve yeni aldığım tadını hiç sevmediğim form çayımı yudumluyorum

Bu arada akşam yediklerimi biraz azaltınca kilo da vermişimmm 60.400 olmuşum yineee

Son düzenleme:
Günaydınnn kızlarrrr

Akşam Yemeğim:
  • Salata
  • Bulgur pilavı
  • 2 parça biftek
  • 1 bardak ayran

Sabah Kahvaltım :
  • 1 bardak çay
  • 2 yumurta
  • 1 zeytin
  • 1 parça peynir
  • Birazda ton balıklı salata

Elmakurdum canım -hatalarımızı birlikte düzeltiyoruz-ton balığı yasak işlenmiş gıdalar yasak

Son düzenleme:

Kek yasak canım ama yaprak sarmasını bulgurlu yapınca yiyebiliyorsun

günaydin kizlar,

yardiminiza ihtiyacim var,ben normalde yumurtayi sevmem ama bu diyeti yapmayi cok sitiyorum hadi bi zorliyim kendimi dedim ama yok gitmiyor yumurtayla devam edemiyorum,yumurtasiz nasil yapabilrim bi önerisi olan varmi ,yumurta migdemi bulandiriyor cok kötü,

sabah kahvaltim

2 yumurtaydi ama cok az pismis ancak yarim yemisimdir icinden
kasar,cökelek,beyaz peynir
10 zeytin
1 salatalik
bir cay bardagi ceviz
3 kuru kasisi,1 kuru icnir,4 hurma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…