Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

öğle

Bir kepçe kadar kuru fasulye
3 kaşık kadar keşkek
Biraz keten tohumlu yoğurt
Biraz dereotu biraz daa çiğ pırasa(ağzıma karanfil alıyorum)
Bayağı patates kızartması:78: benim en sevdiğim yemek top birde 1. sırayı patates kızartması alır 2.si de içli köfte en sonunda yapmayı öğreneceğim sanırım.

Üzerine köpük köpük miss gibi Türk kahvemi de içtim yürüdüm okuluma gelddiimmm.
Bugün kuaförüm biraz uzakta yürüyeceğim biraz, yakmam lazım yediklerimi karnım da taş gibi

Canım afiyet olsun. Kısır yiyebilirsin serbest ama tabağını çokça doldurma derim ben

Hoşgeldin aramıza canım. Arada ben de kaçamak yapmıştım bayağı ilk başlarda ama Karatay tarzı beslenmeyi bırakmadım çok da sorun olmadı. Son zamanlarda sadece bugün bir kaçamağım oldu. Mümkün olduğunca kaçamak yapmaz spor da yaparsan eminim -zaten 1 aydır da yapıyorsun sen de biliyorsundur- sana da çok iyi gelecek. Karatay tarzı beslenenler :
1. Sanırım gül arkadaşımızdı selülitlerinin azaldığını
2. Benim arkadaşım kansızlığının bittiğini
3. Topicten arkadaşlar ciltlerine de çok iyi geldiğini
4. Ben enerjik olduğumu halsizlik ve açlık hissetmediğimi, unutkanlığımın olmadığını kendimi çok ama çok iyi hissettiğimi söyleyeyim.
5. Spor da yapıyoruz sporun yararları saymakla bitmiyor.
Menülerini yazarsan daha iyi uyarsın zorlanmazsın

tamam canım sen bir denede bakalım eğer işe yarıyorsa bende denerim

hani kaçamak yoktu bu hafta iyiniyetlim olmadııı geçen hafta kilo veremedik diye üzülmüştük ikimizde neyseki öğlen yapmışsın akşama kadar yakarsın umarım

Halk arasında genel olarak"Ben stresten kilo alıyorum", "Canım sıkılınca yiyorum", "Kendime hakim olamıyorum", "Hiçbir diyeti uygulayamıyorum" gibi yakınmalar çoğunlukta... Ayrıca kadınların özellikle regl dönemlerinde tatlıya karşı bir zaafları oluşuyor ve bu dizginlenemiyor (Parantes bu bende olmuyor nedense) Bu istek ve davranışın altında ne yatıyor?

Bunun bir tek özeti var. Adet döneminden önceki açlık hissi, vücut şişkinliği ve gerginlik de dahil olmak üzere, hepsinin sebebi vücuttaki omega3 eksikliğidir. Bu bilimsel olarak gösterildi. Beyin hücrelerindeki omega3 eksikliğinin, stresin en büyük nedeni olduğu da bilimsel olarak biliniyor artık.
Omega 3 eksikliğinde depresyon, stres, panik atak gibi rahatsızlıklar oluşur.
Omega 3 nelerde var? En çok balıkta, yumurtanın sarısında, bitkisel kaynaklı olarak ceviz ve keten tohumunda var. Örneğin 100 gr uskumruda 2.5 gr omega3 bulunuyor.
Hareketsizlik de omega-3 eksikliğinin nedenidir. En iyi antidepresan stres ilaçları değil omega-3 tür. Bununla ilgili kitaplar ve yazılar da var.
Ayrıca omega-3'ün eksik, omega 6'nın fazla olması da hem depresyonun hem de ileri yaşlarda ortaya çıkan hastalıkların kronik hastalıkların nedenidir.

Benim sırtım özellikle kürek kemiklerimin üstleri hep ağrır masaj yaptırırdım kızıma geçti bu ağrılarrr nedeni hareketsizlik ve insülin direnciymiş bunu da başka bir zaman yazarım kitaptan alıntı ile şimdilik kaçtım ben görüşürüz hatunlarrr

canım benim cok mutlu ettin beni cevaplayınca..spor da yapıyorum bazen ama sıklaştırmam lazım tabii..
tesekkur ederim canım:)

mehabalar
kahvaltım
salçalı 2 yumurta
zeytin
peynir
roka-salatalık
badem
1 elma
1 kaşık süzme yoğurt
omega 3lerim

40 dk da yürüdüm

akşam yemeğe misafirim var
muhtemel menüm

buğdaylı yoğurt çorbası
ızgara köfte
brüksel lahanası salatası
marul salatası
kısır
ayran
birde çayla meyveli pasta var onun dışındakiler karataya uygun

1.ci ögün
6 zeytin
1 adet haslanmıs yumurta
salatalık
biraz peynir
omega 3

2.ci ögün
bir bardak süt 6 ceviz 1 tane küçücük ceviz

aksam da brokoli haslama yiyecem

kağıt havlu kimyasalla ağartılır,dioxin diye tehlikeli bir madde içerir,yapmayın bence,süzme yoğurt için bezden bir keseye yoğurdu döküp biraz da su ekleyip bi yere asıp süzdürmek yeterli ,annem öyle yapar mis gibi olur

bende moralimi bozmamaya çalışıyorum ama canımda sıkılmıyor dersem yalan olur. çok bozuluyorum çoook.
acaba ideal kilomuza gelince de nutella yiyemeyecek miyim :) ne dersin....

yine yemeye başlarsan yine kilo alırsın şekerim

Evet canım yaa geçen hafta kilo veremedim hiç. Ama vereceğiz zor olacak ama bence debirbirimize hepimiz destek olursak ancak öyle
canımsın

evet canım tiroidim yuksek calısıyor.yani zehirli guatır.. ilaç kullanınca dusuyo ama o da cok asırı kilo aldırıyo.. boyum 162.. kilom normale yakın aslında ama ilaca basladım bugun oyuzden bu ara cok kilo alcam. evliyim canım evlenmeden once 47 kiloydum ve kilo almaya calısırdım salak gibi:)
bu arada ben de ogretmenim ing ogretmeni..

Hmm düşündürdü şimdi beni bu cümleler...

Bir keresinde yogurt yaptıgımda, tam da dediginiz gibi beze koydum ve bekledim süzülsün diye. Sonra bezin yanına bir gittim ki hic yogurt kalmamıs, hepsi akıp gitmis! Kıvamı o derece tutturamamıstım yani yogurtta

Diyete başlayalı 2.5 hafta oldu. Midem cok kücüldü, artık yemegimin yarısına geldigimde doyuyorum. Ama ben inatla, hırsla ve zorla bitiriyorum tabaklarımııııııııııııııııııı

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar,zamanım oldukça buraya girip yazdıklarınızı okuyorum.ben de 5 aydır karatay diyeti yapıyorum.ama çok yavaş kilo veriyorum sanırım spor yapmadığımdan.menulerde muz dikkatimi çekiyor.izinli gıdalardan mı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…