regl dönemin mi yaklaşıyor acaba bugün hocamızın kitabından alıntı yapmıştım görmüşmüydün bilmiyorum. Bunların nedenini omega3 eksikliğine bağlıyor. Omega 3 kullanıyor musun canım?Bu sıralar moralim bozuk baya
Ne yapabilirim bi tavsiyesiniz var mı
Ne yenebilir (çikolata demiyceksiniz tabi onu biliyom)
Alışverişe yeminli gibi bişeyim, istediğim kiloya gelmeden hiçbirşey denemek bile istemiyorum
Napiyim ben yaa
Kızlar, taş gibi yoğurt tarifini denedim, işte yorumlar:
Taş gibi sert olmadı Allah için :) Ama ben yogurdu mayaladıktan sonra kaloriferin altına koydum, durdu 6 saat. Meger kaloriferler dün hic yanmamıs :) Yani mayalama işleminden sonra sıcak ortamda tutamadığım için yumuşak olmustur belki.
Amaaaaaaaaa....
O kadar pürüzsüz, o kadar susuz (normalde yaptıgım yogurdun üstünde, yanlarında filan suyu olurdu, bunda hic yok) öyle güzel oldu ki, ilk baktıgımda süt olduğu gibi duruyor sandım, ama bir baktım yogurt :)
Bir de o kadarrrr lezzetli ki... Gram ekşilik yok. Bayıldım.
Yani bu tarifi veren arkadaşa (özür dilerim adını hatırlayamadım) coook tesekkürler, bundan sonra hep bu tarifi yaparım. Şeker gibi yogurt :)
1 litre sütten yaptım ben, şimdi kocam eve gelene kadar bitirmemek için nasıl tutcam kendimi diye düşünüyorum
Bundan sonraki hedef: Bu yogurdun üstünü kagıt havluyla kaplayıp mayalamak.
Taş Gibi Yoğurt Tarifi: (Maaşallah diyelim de şimdiden nazar değmesin yoğurtlarımıza)
Süt (ben genelde 5 lt alıyorum) kaynatılır. Başında durunki taşmasın. 1 taşım kaynatıp 5 dk daha kaynatıyoruz.
Lavaboyu soğuk su ile dolduruyoruz. Tencereyi soğuk suya oturtuyoruz.
Üstünden köpüklerini alıyoruz.
Karıştırarak kaymak bağlamadan soğumasına sağlıyoruz.
Gidip gelipte karıştırabilirsiz sürekli de karıştırabilirsiniz. Kaymak tutmasın yeter.
Cim parmağınızı batırıp 7 ye kadar sayın.
Artık 7 den sonra dayanamayıp çıkarmanız gerekecek.
Ama 7 ye kadar da parmağınızı sütün içinde tutabilmeniz gerek.
Sütü mayalayacağımız yere alıyoruz.
İçine 1 tatlı kaşığı şeker koyuyoruz karıştırıyoruz.
1 çay kaşığı (5 litreye bile yetiyor inanın) yoğurdu tabakta iyice eziyoruz.
1 kepçe süt alıp birbirine karıştırıyoruz süt ve yoğurdu.
Daha sonra mayayı süte döküyoruz. 1-2 kere karıştırıyoruz.
Kımıldatmadan etrafını sarıyoruz.
5-6 saat sıcak yerde mayalanan yoğurdu daha sonra soğuk bir yere
balkona çıkarıp iyice soğumasını bekliyoruz.
Hemen buzdolabına koymayın dolabı bozarsınız.
ertesi gün yoğurdunuz kullanıma hazır afiyet olsun.
Ben genelde çelik tencerede yapıyorum.
bu sefer toprak güveçte deneyeceğim.
karataycılar grubunda paylaşmıştım buraya da kopyalıyorum
ismini zikretmem yasak
canım anlattıkların o kadar tanıdık geldi ki anlatamam...aynı bende senin gibiydim 7-8 ay önce,bütün gün ne kadar zararlı şey varsa yerdim,sonra da yatağa yattığımda yarın diyete başlıycam diye söz verirdim.tabi sabah verdiğim sözleri unuturdumeşim de inanmazdı asla zaten diyet yapabileceğime.kaç kez diyetisyene gittim onda da irademe yenik düştüm.yani önemli olan senin gerçekten kilo vermeyi istemen,eğer gerçekten istersen zararlı şeyleri asla yemezsin,canın çeker mutlaka ki ama kendini tutarsın canım benim.hem şöyle düşün,yediğimiz ıvır zıvırlar yani paketlenmiş yiyecekler sadece kilo yapmıyo,çağımız hastalıklarının temel nedenlerinden biri.kilo vermenin yanında sağlığına da düşün ve yarın yeni bi başlangıç yap,ne dersin?????
kardesim geldi aksam üzeri cok mutluyum
Diyete başladığımdan beri ilk yogurt mayalayısım oldugu icin, ben de hazır tava yogurduyla mayaladım bunu mecburen...
Birkac sayfa önce bir arkadasımız yazmıstı, taş gibi yogurt-2 diye. Onun annesi yapıyormus, böylece havlu kagıt yogurdun nemini cekiyormus ve yogurt daha sert oluyormus. Bu yüzden kagıt havluyla deniycem, onun da sonucunu yazarım:)
Diyete başladığımdan beri ilk yogurt mayalayısım oldugu icin, ben de hazır tava yogurduyla mayaladım bunu mecburen...
Birkac sayfa önce bir arkadasımız yazmıstı, taş gibi yogurt-2 diye. Onun annesi yapıyormus, böylece havlu kagıt yogurdun nemini cekiyormus ve yogurt daha sert oluyormus. Bu yüzden kagıt havluyla deniycem, onun da sonucunu yazarım:)
Iyı Aksamlar Karatay Dıyetı yapan kızlar ...... 1.ogun(kahvaltım): Su,omega3 balık yagı takvıye 2kapsul(m...p (12 TL. 60 kapsul var ıcınde)),bır kase cevız,bırkac kahverengı kuru kaysı,bır bardak sut 1muz,kakao ... ....2. Öğün(ıkındı vaktı) domates yemegı,yogurt,omega3 balık yagı takvıye 2 kapsul................... .......... ...................... (Yemekten once aslında toktum(aylar sonra boyleyım) ama hem gunluk 1000 kalorıden asagı tuketmek ıstemıyorum(kas kaybına neden olabılır(ıc organlarda yaralar fılan olusmasın)),hem de tuketımım cok kalıtelı olmayabılır dıye tok olmama ragmen yedım.)
Sıvı:Tonla su,2 fıncan kahve
Spor: 3saat ev ısı yaptım ,az yurudum, oley oley artık tempolu yuruyebılıyorum, tombul hatun gorunce ,Karatay Dıyetın'den bahsedıyorum, yuruyus tempom ıkı kat artıyor ,bır de burda cok paylasım yapmak ıyı gelıyor(zıhın sporu canım,mutluluk hormonu endorfını tetıklıyor,karacıgerımın sanal stresle yag salgılaması duruyor,kronık kabızlık ortadan kalkıyor)
Onemlı not:Aksam saat 8 den sonra lahana dahı yemıyorum, meyvelerı asla bu saatten sonra tuketmıyorum.(Bu cok onemlı ) ayran ya da sut ıcıyorum. Kahvaltımı geceden hazırlıyorum. Dısardaysam bıle yemegımı yanımda tasıyorum. Kolay gelsın hepımıze
bugün benim icin sportif bir gündü tam 11 km yürümüsüm nasıl mı? 120 dk yürüyüs
HASTANEYE YÜRÜDÜM 1 KMUZAKLIKTA 10 DK 'DA DÖNÜS 1 KM DAHA 10 DK DAHA EKLEYİN
SONRA ÖGLEN ARKADASA DAVETLİYDİK EVİ 2 KMUZAKLIKTA ESİM ARABAYLA ÖLCMÜSTÜ 2KM GİDİS 20 DK SÜRDÜ GELİRKEN DE 2KM 20 DK DA EVDEYDİK YOLDA OGLUS UYUDU EVE CIKARDIK ESİMLE BEN HEMEN YÜRÜYÜS BANDINDA ATLADIM TAM 5KM DE ORDA YÜRÜDÜM 60 DK OLDU TOPLAM DERSENİZ 60 DK DISARDA 60 DK EVDE YÜRÜYÜS OLDUMU SANA 120DK COK MUTLUYUM VALLA SANIRIM BUGÜN YÜRÜYÜS REKORU BENDE SANIRIM NEDERSİNİZ YÜRÜYÜSLERİMİN HEPSİ TEMPOLUYDU AMA KARDESİM SÜPRİZ YAPTI BANA ADIMSAYAR ALMIS COK MUTLU OLDUM ARTIK BENDE ADIMLARIMI SAYABİLCEM
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?