Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

ben de tutayim bu isin ucundan, tum sayfalari okumam mumkun degil zaten vaktim de yok ama evde kendi kendime vakit gecirmktense buraya yazmayi tercih ettim... Insallah surekli olur.

ben de karatay hocayi fazlasiyla mantikli bulanlardanim, iki kitabini da okumus, surekli yaninda gezdiren biriyim. Ilk ciktiginda ilk kitabini almistim, biraz esimle birlikte yumusak giris yapmistik ve cok rahatlamistik, sonra bir yer geldi, nasil oldu bilmiyorum koptuk. Ama ben gecen persembeden beri yeniden uygulamaya calisiyorum, Bu son iki gun kacamak gunumdu diyebilirim, sanirim biraz abarttim ama bu gecis donemlerinde boyle seyler oluyor.

velhasili, ne yaptik ne ettik falan paylasmayi planliyorum simdilik. Bu arada 25 yasinda, 1.53 boyundayim. 29 unda tartildigimda biraz kusuratiyla 53 kilo gelmistim. Cok fazlalikli bir goruntum yok, gorenler de birseyim olmadigini soyluyor ama her isin basi saglik sonucta. hem arada giden kilolar da ustumuzde hafiflik yaratir, fena olmaz bence su son iki gun hic tartilmdim cunku yeme olayini tam istedigim gibi yapamadim, ve normalde evde kosu bandinda yuruyus yapiyorum, biraz isindiktan sonra 6.5 la falan, 1 saat kadar. yani 6 km yi fazla fazla yuruyorum. son gunler onda bir ariza oldugu icin yapamadim ama disarida da yuumeyi cok seven biriyimdir. Neyse iste sonuctaaa tartilmadim :) sanirim korktum. ondan evvel 3 nisanda 51.3 ve 4 nisanda 51.6 geldim. en son olcumler bunlar. 29 undan beri dikkat ettigim dusunulurse fazasiyla iyi, ve ben hic acikmadan yapiyorum.

annemden de yeme bicimimiz zeytinyagli sebze yemekleridir bizim o yuzden o konuda da hic zorlanmiyorum, ekmek zaten yemem aramam. Biraz tatliya zaafim var ve biraz d su cok icemiyorum. ama uygulma halindeysem de tabi tatli falan yemiyorum, zaafa kapilmam pek yani.

Onun disinda bir sikintim yok cok sukur, iyiyim, tokum, gercekten de alti - yedi saat acikmiyorum. Sonra da yavas yavas basliyor, fazla bir kazinmam olmuyor. Sabah kahvalti saatlerim hocanin dedigi gibi erken degildir yalniz, 10 gibi yapabiliyorum kahvaltiyi ancak. en son tahlillerde kan kolesterolum (yani kotu dedikleri) yuksek cikmisti ama referans degere gore. 223 tu, o anda dert etmistim ama hocanin dedigine gore bunun bir sakincasi yok . Yine de bu beslenme bicimiyle bir sure devam edip yeniden gozlemlemeyi dsunuyorum. Cok cok da bir degisim iyi olmaz sanirim :s

Simdilik akliam gelenler bunlar. Paylasirim yine... Koay gelsn herkese

kızlar merak eden arkadaslara cok tsk ederım valla ınsanın hosuna gıdıyo aranmak.:))bugun kahvaltıya gorumcem ve eltım vardı sonrasında alısverıse cıktım 40 beden bır gomlek aldım desem bılmem ınanırmısınız ben hala ınanamıyorumda:))eltımın gozlerı yuvalarından fırlıycaktı nerdeyse kendısı 46 bedende:))bana bogazını tutamazsın dıyen eltım oluyor kendılerı:))) eve geldım hazırlık yaptım memleketten erkek kardesım geldı 1 gecelıgıne aman ne hazırlık sormayın borek pohaca tavukgogsu daha neler neler 1 pohacayla sıyırdım esım ve kardesım hala yıyolar:)))hepınıze ıyı geceler bol bol leptınle mesaıler

kaçamak:3 adet çubuk kraker. 1 adet fazladan muz
1 adet gözleme
bunları yapmasam leptin beni severdi

SENİ SEVİYORUM LEPTİNNNNNNNN
BANA DA UĞRAAAAAA !!!!!!

öglen yemegim(15.30bitti)arkadastaydım
kısır
kırmızı biber tursusu (ev yapımı)

aksam yemegim(19:45bitti)

1 tabak bamya yemegi(sonunu yedim)
1 kücük kase yogurt
az da karnabahar püresi(sonunu yedim)

2 litre su,1 sekersiz kahve,1 adet cay

canım yoğurdu buzdolabına koyarken üzerine 2 -3 kat kağıt havluyu uçları tencerının dışından sarkacak sekılde koyuyorsun ve tencerenın altına bı tepsi yerleştiriyorsun. havlu yoğurdun suyunu emerek tepsinin içine damlatıyo ve 2-3- günün sonunda tepside bayaa bi yoğurdun yeşil suyu birikiyor ve yoğurdunun ekşiliğide gidiyor hemde ekşimiyor hemde gayet kıvamlı taş gibi bi yoğurt oluyor... yeşil suyunuda ziyan etmeyip içiyorsun o da çok faydalı ben ayran yaparken o suyu kullanıyorum genelde

kesınlıkle tavsıye edıyorum deneyın kızlar, bende şimdi mayaladım yoğurdumu

şimdi leslie ile 3 mil yürüdüm 1 mil 1.6 km oluyormus sanırım int.den baktıgıma göre yoruldum yaa duş alıp yaıcam şimdi,

öğle :
balık salata sehriye çorbası (içmemeliydim ama içtim çünkü kahvaltı yapamamıstım)

akşam:

fırında tavuk soğan ve sarımsak da koydum ve keten tohumlu yoğurdum birkaç yaprak sarması 1 çatalda eşime haşladığım içli köfte

herkese iyi gecelerrrrrr

canım öncelikle hoşgeldin aramıza bende hipotiroidi hastasıyım aynı ilaçtan kullanıyorum ve çok yavaş kilo veriyorum
hiç yoktan iyidir hepimize kolay gelsin

Bugün bir saati geçti yürüyüşüm

Leylak70im canımm galiba sık misafirin geliyor senin kolay gelsin menün de gayet güzel ohh karataya uygun pastadan yeme sakın

misafirler gidince soluğu burada aldım
zararlı birşey yemedim pasta çok güzel olmuş bir lokma al namelerine kulak asmadım hayır dedim
ya tatlım ben akşam yemeklerini miktar olarak fazlamı kaçırıyorum acaba güle bakıyorum yarım tabak yemekle ayranla doyuyor
ben daha fazla yiyorum salatasız doymuyorum mesela

selam çıtırlar bugün iş yoğunluğu
sonrada eşimin teyzesinin doğumgünü falan derken girip yazamadım

sabah:1 haşlanmış yumurta az kyemiş peynir zeytin salatalık
öğlen yarım lahmacun ve şark döner az açık ekmekle aslında ekmek değil lahmacun hamuru gibi yarım lahmacunun kalan kısmını tamamladım desem yeridir
bide ayran
akşam 1 muz biraz badem 3-4 kuru kayısı

ve yine 70 dak yürüyüş

bu arada d.gününde müthiş bir pasta vardı eşimin yengesi pasta ustasıdır .
ama tatmadım bile yanında ev poğçası öldüm öldüm ama yemedim
bide çiğ köfte vardı onuda yemedim
eskiden benle telepati yoluyla anlaşırdı bu gıdalar bağırırdılar

"YE BENİ YE BENİ YE BENİ"

ama şimdi çıt yok hayret

Merhaba arkadaşlar,

Bende yaklaşık 3 haftadır bu programı uyguluyorum .
Öncelikle işe en zayıf fotoğrafımı buzdolabının kapısına asmakla başladım.Altına da kocaman harflerle EKMEK YOK ŞEKER YOK YAZDIM.:)
İçinde bulunduğum dönem itibari ile bu programa başladıysam eğer isteyen ve gerçekten karar veren herkes bu programı uygulayabilir.Dediğim gibi başlayalı daha 3 hafta oldu ve ben tam 6 kilo verdim.ÇOK MUTLUYUMMMM:)
Birde ticker yapabilirsem daha mutlu olacağım:)
artık böyle gider.

Teşekkürler Özlem

adet dönemindeysen vücut ödem tutmuştur canım ama bu dönemde yemezsen bitiminde daha çok kilo veriyosun.bırakmayalım canım sakın.. kaçamaklar illa ki oluyo ama telafi edelim.hayallerimize kavuşalım

maşallah canım 3 haftada 6 kilo süpersin..resim asmak da gayet iyi fikirmiş.kaç kilosun acaba?

harikasın canım böyle günlerde asıl fazla kaçırmamak lazım ya ben dün iki çatal patates kızartması yedim bir dilimde ekmek yedim normal akşam yemeğimden sonra ama çok pişman oldum sabahta tartıda fazla çıktım çok moralim bozuldu

bende 3 haftadır diyet yapıyorum sanırım bende akşam yemeklerinde tam doyuyuyorum biraz fazla yememek lazım ama en son 12,30da öğlen yemeği yiyorum böyle oluncada çok acıkıyorum akşam yemeklerini 19,30da evde olduğum için öyle yemek zorundayım haliyle epeyce acıkmış oluyorum azaltmak lazım kesinlikle

Mercimeğin Faydaları: Besin değeri oldukça yüksek olan mercimek vücuda ve zihne güç verir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Gözlere de yararlıdır. Mercimeğin kalori değeri de yüksektir. Enerji verir ve yorgunluğu giderir. Kansızlara faydalıdır. Anne sütünü attırır. Kandaki kolesterol oranını düşürür ve kan akışını hızlandırır. Kalp ve damar hastalıkları ile şeker hastalığından korunmaya yardımcı olur. Kalp krizi riskini azaltır. Bağırsakları çalıştırarak vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını kolaylaştırır ve kabızlığı giderir
Kırmızı tanelileriyle yapılan çorbasını severek içtiğimiz; yeşil taneleriyle hazırlanan salata, yemek ve köftesini keyifle yediğimiz doğal protein kaynağı Mercimek bitkisi, Baklagiller'dendir. Anayurdu Akdeniz havzası ve Anadolu olan biryıllık tarım bitkisi mercimek, buradan dünyanın öteki kesimlerine de yayılmıştır.
VİRÜS
VİRÜSTürkiye, mercimek üretiminde dünyada başta gelen ülkelerden biridir. Kısa boylu, sarılgan, gösterişsiz bir bitki olan mercimeğin sapında, karşılıklı dizili birleşik yapraklan, yaprak saplarında sülükleri ve beyaz renkte açan çiçekleri vardır. Bu çiçeklerin döllenmesi ve olgunlaşmasıyla büyüyen geniş ama kısa boylu badıcın içinde, ikişer adet tohumu oluşur.

İşte bu ufak, yassı ve yuvarlak biçimli tohumlara mercimek denir, iki önemli çeşidi olan mercimeklerin kırmızı tanelileri daha küçük, yeşil tanelileri biraz daha büyük ama ince olurlar. Kuru sebze olarak sıkça tüketilen mercimeğin protein bakımından zengin olan tüm bitkisi, taneleri hasat edildikten sonra hayvanlara yem olarak verilir.

BESİN DEĞERLERİ

100 gr. kuru mercimeğin içerdiği besin değerleri şunlardır:
▪ 340 kalori
▪ 24.7 gr. protein
▪ 22 gr. karbonhidrat
▪ 0 kolesterol
▪ 1,1 gr. yağ
▪ 1,5 gr. lif
▪ 145 mgr. fosfor
▪ 79 mgr. kalsiyum
▪ 6,8 mgr. demir
▪ 6,8 mgr. sodyum
▪ 370 mgr. potasyum
▪ 60 IU A vitamini
▪ 0,37 mgr. B1 vitamini
▪ 0,32 mgr. B2 vitamini
▪ 2 mgr. B3 vitamini
▪ Yüksek oran folik asit

SAĞLIĞIMIZA YARARLARI

Yukarıda görüldüğü gibi yüksek oranlı besin değerleri olan mercimek, bu özelliğinin yanı sıra;
Kandaki kötü kolesterol düzeyini düşürür: Böylece kalp krizi geçirme rizikosunu azaltır; kalp dostu bir besin olduğunu kanıtlar.
Yüksek oranda lif içermesi nedeniyle mercimek, şeker hastaları için değerli bir besindir: Çünkü insülin ve kan şekerini düşürür.
Yüksek lif içeriğiyle pekliğe iyi gelir ve kalın bağırsakların çalışmasını düzene sokar. Hemoroit ve diğer kalın bağırsak sorunlarında iyileştirici etkiler yapar.
Mercimek, içerdiği yüksek orandaki demir ve folik asit nedeniyle kansızlığı önler.
Zengin potasyum içermesi nedeniyle yüksek tansiyonu düşürücü etkiler yapar.
Mercimek içerdiği maddelerle bedenin kansere yakalanma rizikosunu azaltır.

Sağlığımızı destekleyici bütün bu önemli etkilerinden yararlanmak üzere, mercimeğin günlük diyetimize katılması, olabildiğince sıkça ve bolca yenilmesi öğütlenmektedir.

KISACA BİTKİSİNİN ÜRETİLMESİ VE YETİŞTİRİLMESİ

Toprak bakımından seçici olmayan, ılıman ve kurak iklimlerin bitkisi mercimek, tohumlarıyla (bayat olmayan mercimek taneleriyle) çoğaltılır. Güneydoğu Anadolu bölgemizde kırmızı mercimek, kışlık ekim olarak kasım ayında; Orta Anadolu ve ara bölgelerde yeşil mercimek, yazlık ekim olarak mart ayında daha önceden hazırlanmış tarlalara mibzerle ya da serpme şeklinde ekilir. Kurak bölgelerde yağmura dayalı olarak yetişen mercimek baklagillerden olduğu için gübre olarak azota gereksinmez. Bitkiye fosfatlı fenni gübre verilir.

Mercimek fide döneminde çok yavaş gelişir ve yabani otlarla rekabet edemez. Yabani ot mücadelesi yapılmazsa verimi çok düşer. Yabani otlarla en iyi mücadele şekli, bu otların elle yolunmasıdır. Mercimek tohumları olgunlaşıp bitki sarardığında, bitki sabahın erken saatlerinde elle yolunarak hasat edilir. Sökülen bitkiler 5-6 gün tarlada bırakılarak kurutulur. Çok geniş tarlalarda hasat, biçerdöverlerle yapılır. Mercimek bahçe bitkisi olmadığı, tarımı tarlalarda ve geniş alanlarda yapıldığı için bu kadar bilgi vermekle yetiniyoruz.
VİRÜS

2 gün kurusu kayısı
2 adet ceri domates
1adet salatalık
10 adet zeytin
avucici kadar peynir
kuzu kulagı
1 cay bardagı ceviz(5 adet yapıyor)
2 adet köy yumurtam
1 kupa cay
omega3 2 kapsül

Son düzenleme:
Gunaydin kızlar,
Bugün canım yumurta istemedi kahvaltımı yaptım
1.ogunum : 1 kase domates corbasi,1c.bardagi kdr fıstık azcik peynir ve kahve ..
Şimdilik bu kadar herkeze iyi güneler ...

güleryüzüm tebrikler yürüyüs için

kardesin gelmis sevindim benim kardesim trabzonda okuyor özledimm

adım sayar çok iyi bisey ya ben bıraktım az sayıyıordu bozuldu yenisini alcam az daha kalitelisini

sana bisi sorcam resimleri nasıl ekliyorsun telde çekip bulututlamı atıyorsun yoksa herseferinde kartını mı takıyorsun ben üseniyorum ya resim eklemeye vakit olmuyor

bide karnıbahar püresini aynı tarifmi yaptın +- bişi koydunmu

naaptın sen yaaa:))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…