Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

iyi akşamlar kızlar
bende bugün 3 öğün yaptım

kahvaltımı yazmıştım
öğlen:
3-4 kaşık kabak yemeği(nihayet bitti)
4 tane brüksel lahanası(oda bitti)
ketentohmlu yoğurt
acı biber turşusu

akşamda:
1 tabak yeşil mercimek yemeği
salata
2 kaşık süzme yoğurt

sonra yine 1 avuç kabak çekirdeği

1 saat yürüdüm 3 litrede su içtim
şimdide misler gibi demlenmiş bergamut aromalı çayımı içeceğim
herkese mutlu akşamlar

inşallah bu hafta tartı herkesi mutlu eder ben ++ çıkmayayım başka birşey istemiyorum

leylakcım nerelerdesin

Hayırlı aksamlar...
Bugun 6. gunum...

Sabah

2 kk yumurta
50 gr kadar peynır
8 zeytın
domates, salatalık
30 gr fındık
4 gun kurusu

Öğle

1 avuc ıcı kadar zeytınyaglı ev yapımı pogaca (yasak bılıyorum ama baska bırsey bulamadım o an)
1 dılım peynır
domates

Aksam

1 tabak tavuklu mantar sote
Salata
3 kasık yoğurt

Az once tartıstık esımle, destek olmuyor bana pılavı ona gore yapıyorum, ılla yıceksın dedı, yemem dedım derken azar ısıttım bırsuru, dırenıyorum ama cıdden artık canım da ıstemıyor kı...

Spor: 30 dakıka yuruyus

katılıyorum canım 1 haftada bozuldu bende hep...bura.. almıştım biraz kalitelisini almak gerekiyor

Bence - çıkacaksın keylakım bak gör

bugün kü spor 30 dk oldu cünkü misafirler 6'da gitti ve oglus 7 'ye kadar ancak uyudu ve etrafı topla derken 19.20 spor oldu üzüldüm ama sporumu az yaptım diye cok yapsam yemek saatim 8 den sonra kalacalktı bende sporumdan fedakarlık yaptım leptinimin calısmamasından daha iyidir herhalde özelestirimi de yaptım
spor:30 dk 2.5 km 135 kalori hız:5.1

aksam yemegim
ıspanak yemegi bol limonlu
1 cay bardagı fındık

günüm güzeldi kacamak yok mutluyum ama bu sabah regli oldum mutsuzum cünkü pzt. tartı ne cıkar bilmiyorum ayaklarım ve karnım sis hayırlısı bakam

Son düzenleme:
selam arkadaşlar ben eski bir dukancıolarak aranızdayım..dukanla 7 kilo verdim sonra araya tatil girdi ve malum ısrarlar ve diyetim bozuldu geriye alınan 2 kilo ve sonrası başladığım dukan 2 haftadır hiiç işe yaramıyor:18:..dukanda meyve,bulgur, ceviz badem yassak..sizdeki gibide karbonhidratta yasak..ekstra yulaf kepeği var..ben meyve delisi biri olarak dukana artık dayanamıyorum..pazartesi kitabı alıp aranıza katılmayı düşünüyorum...ama bu 2 gün için bir ön bilgi verirseniz çok memnun olurum..kısıra bayılan biri olarak sanırım sınırlı olarak bulgur ve baklagil serbest ...anladığım kadarıyla..peki tatlandırıcı ve diyet ürünler yasak mı? ön bilgi için şimdiden teşekkürler:))

Aydasu canım menülerini yazdığında eşinin destek olmadığından bahsediyorsun nedeni nedir acaba yazmak ister misin? Bir de sen gr ile yazdığında yiyecek miktarlarını bilemiyorum ben de tartı yok. Bizim ölçülerimiz basit aslında bir avuç içi kadar peynir sonra 1 ince belli küçük çay bardağı fındıkvb gibi

Canım afiyet olsun. Sen benimle aynı kilodaydın 2 hafta önce sanırım. Hiç üzülme bak ben 60.4 üm şimdi seen 58.6 sanırım bayağı azimlisin valla sonuç iyi çıkacak merak etme moralini hiiç bozma sen harika gidiyorsun yahuuu

Merhaba canım...
Evet esım destek olmuyor, ona gore abartıyorum dıyet konusunu...
Ekmek, pılav, makarna yemegınce ya da ogle vaktı meyve ye dıye tutturdugunda gerı cevırınce delıye donuyor...
Ona gore vermem gereken kılo yok cunku ama bana gore var...
Yenı evlıyım halıyle yeme duzenım degıstı ve kılo aldım eskı kıloma gerı donup kendımı o kıloda yasamak ıstıyorum ...
Gurbetteyız, sanırım bu yuzden de bıraz ustume dusuyor esım yemezsem hastalanacagım dıye dusunuyor...

5 yıl kadar once 30 kılo vermıstım o zamanlar mutfak tartısı almıstım, ekmegımı peynırımı yoğurdumu bıle tartarak yıyordum... O alıskanlıgım hala devam edıyor... Avuc ıcı kadar peynır ortalama 50 gr edıyor, bır de benım bardaklarım epey buyuk, ınce bellı cay bardagım yok o da ortalama 30 gr a tekabul edıyor...
Mesela bır dılım ekmek 30 gr gıbı...

Bu bıraz bende hastalık gıbı oldu galıba dıyette degılken bıle pogaca kek yapsam ununu, yagını olcuruyorum ve kalorılerını hesaplıyorum :) Bır masum pogaca ortalama 250 kalorı mesela
Bu konuda bı gun merak ettıgınız bırsey olursa seve seve yardımcı olurum...

Merhaba canım. Anladım canım eşine karatayı iyice anlatıp kitabı varsa okutabilirsin bence Eşin destek olmazsa işin zor çünkü. Ben eşimle birlikte bir tv programında gördük canan hocamızı anlattıkları mantıklı geldi birlikte yapmaya çalışıyoruz karatayı... İşin özünü kavratmaya çalış, sağlıklı beslenmeye başladığını söyle yeme alışkanlığını değiştirdiğini söyle vb.
Yoksa evde sana destek olmayan bir eşle açıkçası işin zor canım. İnş. bu sorunu kolayca halledersin

Son düzenleme:
kizlar su an ogle yemegimi de yedim:

kucuk bir parca tavuk gogsunden kirmizi biber yesil sogan, sarimsak filan karistirip soteledim. yanina da kucuk kase yogurt. Yogurdu oldum olasi sewmwm bu arada cevizi de! ama bu diyet sayesinde ikisini de zorla yiyorum. yogurdu genelde unutuyorum ama hatirlatiyorum kendime. ceviz oturdu artik sabahlari. badem ile donusumlu. aksama da yesil mercimek yemegi yapsam nasil kizlar? mercimegi aksam yememli mi yoksa ?

Mercimek karataya uygun bir baklagildir canım yiyebilirsin afiyet olsun. Yoğurt çok çok sağlıklı bir besin kaynağı. Ben de sevmez pek de yemezdim. Şimdi alıştım ben de yiyorum

Kıtabım var evlenmeden once gardımı aldım arsıvıme ekledım...
Netten ızlettım esıme, temel olarak o da 2 ogun beslenıyor ama pılavlı makarnalı
Erkeklerın bunyesı farklı bılıyorsunuz ben ole yesem kılo alırım esım verıyor...
Orta yolu bulacagız ınsallah ...
10-12 gun kadar sonra evlendıgımızden berı ılk kez memlekete gıdecegız dugunden berı ılk gorecek herkes bu yuzden kımsenın aaa evlılık yaramıs demesını ıstemıyorum, cabam da bunun da etkısı var...

Masallah cızelgenızdekı bkı ne kadar dusuk, buna ragmen azımle devam edıyorsunuz, tebrık edıyorum...

Mercimek karataya uygun bir baklagildir canım yiyebilirsin afiyet olsun. Yoğurt çok çok sağlıklı bir besin kaynağı. Ben de sevmez pek de yemezdim. Şimdi alıştım ben de yiyorum

cok tesekkurler canim cevabin icin. tamam oyleyse aksama da mercimegimi yapayim esim de is seyahatinden donmedi henuz. belki de atlarim aksami bilemedim. duruma gore acikirsam yapayim bari :)

aydasu blogun oldugunu gorunce bakayim bir dedim. aman allahim meger yemek bloguymus:) sac borekleri filan nefismis :) canim esim benim de destek olmuo, ve yemeyi cok sewio. gecenlerde yazmistim ise gitmeden baklava yiyen bir tip dusun :) her zaman olmasa da:) hatta benimle dalga gecio " karatay hocanin izni varmi bunu yemeye?" gibi soyleniyor arada:) ama ben takimiorum. on a da anlatiorum ki o da baslasin saglikli beslenmeye. benim nietim onun da sagligina kavusmasi. detoks gibi birsey aslinda, temizlensin midemiz hepimizin :)) bu arada bende gurbetteyim

canım sen eşine karatayı iyice anlat yada karatayı uygulayınca mutlu oldugunu ve onun sana direttiği yiyecekleri yediğin zaman ne kadar mutsuz oldugunu gormesini sağla..cunku seni mutsuz gormeye dayanamayacaktır..umarım başarılı olursun bunda...yada en son çare karatayı bırakma ama eğerki bırakmak zorunda kalırsan eşinden dolayı,sporunu asla ihmal etme..gunde 5 km yuru istediğini ye..

afiyettt olsun :) ıspanağı pirinçle yapsak ne olur 1 avuç kadar ?

:13: Merhabalar...
Sorma yemek blogum var, sınavlarımda dolayı tarıf ekleyemedım bır aydır, yarını atlatayım yemek tarıflerıne devam, sanırım dıyette olmayanlar da vardır degıl mı
Hem yıyor hem de alay edıyor desene :)
Kesınlıkle bılınclenmemız lazım, ben daha once hep ara ogun yapardım canan hıcayı dınledım cok mantıklı geldı, eskı zamanlarda buyuklerımız nerde bulcakmıs da ara ogun yapcakmıs...
Annem anlatır hep sabah kahvaltıyı saglam yapardık aksama kadar acıkmazdık der...
Sevıyorum Canan hocayı...
Yalnız hamıle kaldıktan sonra ne yapacagım onla ılgılı hıc bır fıkrım yok...

İdeal kıloya geldıkten sonra nefsımızın cektıgını yesek ve dedıgı gıbı hergun 5 km yurusek hıc sorun kalmayacak aslında...
Annemı ornek almam lazım o konuda...
38 beden bır hatun, her gun sankı cok kılosu varmıs gıbı 1 saatten fazla yuruyor ve kılosu olmadıgı ıcın butun gun gonul rahatlıgıyla canının cektıgını yıyor nasılsa yakıyor...

Gurbet zor degıl mı ? Bızım cok yenı henuz 6 ay oldu, sız ne kadardır gurbettesınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…