Çok teşekkür ederim canım. Evet hep birlikte verelim kilolarımızı
Yemek bloğunu ziyaret ettim. Görsel olarak da güzel tarifler de güzel. Yeni tariflerini bekleriz sınavlarından sonra..
Bloğa baktııım baştan sona biraz acıkmaya da başlamışım ağzım sulandı benim:) kıymalı saaç böreği mantarlı kaşarlı omlet kapattım şimdi benuyucam yoksa
Evet canım ıstemıyor kılo vermemı engellerı bu yuzden...
Ona gore dıyet yapmam yersız ve abartıyorum...
Kıyamam kotu nıyetınden degıl de nefsıme zulmettıgımı dusunuyor uzuluyor... Fakat ben normalde de pılav ve makarnaya duskun bır ınsan degıldım o yuzden zorlanmıyorum... Bı sekılde orta yolu bulmaya calısıyorum artık...
selam kızlar
bugün sınavım vardı ve çok düzensiz yemek yedim
sabah 7.30
3 zeytin
5-6 tane badem
11.00
karataykahvaltısı
14.00
6-7 tane fındık
sınavdan önce yedim
saat 17:00
mercimek çorbası
ıspanak
yoğurt
kaçamak b.razcık helva canım çok tatlı istedi
ama ben hala açım salata yemeği düşünüyorum
kızlar beni pzt listeye alacak mısınız ne yapmam lazım
ltf cvp yazın
bildiğim kadarıyla masum canım,sonucta hercesit peynir serbest...ama tecrubeli arkadaslara bi sormak lazım..ne diyosunuz kızlar?
canım hamilelerin beslenmesi ile ilgili konu 2. kitapta yazıyo (karatay diyetiyle yaşam boyu saglık kitabında)..gurbet çok zor gerçektende ben 9 yıldır evliyim hala alışamadım yaa tam alıştım diyosun bi an geliyo alışmadıgını anlıyosun:13: Merhabalar...
Sorma yemek blogum var, sınavlarımda dolayı tarıf ekleyemedım bır aydır, yarını atlatayım yemek tarıflerıne devam, sanırım dıyette olmayanlar da vardır degıl mı
Hem yıyor hem de alay edıyor desene :)
Kesınlıkle bılınclenmemız lazım, ben daha once hep ara ogun yapardım canan hıcayı dınledım cok mantıklı geldı, eskı zamanlarda buyuklerımız nerde bulcakmıs da ara ogun yapcakmıs...
Annem anlatır hep sabah kahvaltıyı saglam yapardık aksama kadar acıkmazdık der...
Sevıyorum Canan hocayı...
Yalnız hamıle kaldıktan sonra ne yapacagım onla ılgılı hıc bır fıkrım yok...
İdeal kıloya geldıkten sonra nefsımızın cektıgını yesek ve dedıgı gıbı hergun 5 km yurusek hıc sorun kalmayacak aslında...
Annemı ornek almam lazım o konuda...
38 beden bır hatun, her gun sankı cok kılosu varmıs gıbı 1 saatten fazla yuruyor ve kılosu olmadıgı ıcın butun gun gonul rahatlıgıyla canının cektıgını yıyor nasılsa yakıyor...
Gurbet zor degıl mı ? Bızım cok yenı henuz 6 ay oldu, sız ne kadardır gurbettesınız?
canım hamilelerin beslenmesi ile ilgili konu 2. kitapta yazıyo (karatay diyetiyle yaşam boyu saglık kitabında)..gurbet çok zor gerçektende ben 9 yıldır evliyim hala alışamadım yaa tam alıştım diyosun bi an geliyo alışmadıgını anlıyosun
bu arada blogunu gezdim bende acıkmışım herhalde canım ıspanaklı krep çekti evde ıspanak yok olsaydı yarın ki kahvaltım hazırdı
tesekkur ederim cevap icin... bu arada nedir bu liste olayi, ben haberdar degilim sanki
selam sizleri okudukça bende yürekleniyorum. canan hn. iki kitabınıda okudum çok beğendim çok mantıklı bir süre de denedim. uzun vadede güzel sonuçlar ortaya cıkacaktır diye düşünüyorum. tek eksiğim sabır ve motivasyon. çok yoğun çalışıyorum ve her an herkes herşeyi yiyebiliyor ,bu beni daha da zorluyor. ikincisi ise sıvı tüketmek su içmeyi birtürlü beceremiyorum hep birazdan diye geçiştiriyorum. en çok merak ettiğim ise gerçekten başarılı oluyormusunuz? benim iş tempomdan dolayı spor yapma sansım pek yok işe giderken yürüsemde evim işe yakın16 aylık bebeğim var işten kalan zamanı ona ancak ayırabiliyorum. bir ara dukan ın kıtabını aldım fakat karatydan sonra cok yapay ve ürkütücü geldi.. işin özü bende aranıza katılıp sanal ortamda sizlerle birlikte motıve olup bir an önce zayıflamak sağlıklı olmak istiyorum.:)
paylasım için tesekkurler canım..su gercekten cok faydalı bişe ama ben biraz abartıyorum maalesef..gunde 3 litreden asagı içmiyorum..yazın cogu gunlerde 5i buluyoSuyun faydaları
- Hücrelere oksijen ve besin öğelerinin taşınmasını, ayrıca atık ürünlerin taşınarak böbreklerden atılmasını sağlar.
- Ağız, göz ve burun gibi vücut dokularının nemlenmesini sağlar.
- Vücuttaki kan, gastrik sıvı, tükürük, amniyotik sıvı (gebelikte) ve idrar gibi vücut sıvılarının büyük bir kısmı sudur.
- Dışkının yumuşamasını sağlayarak kabızlığın önlenmesine katkıda bulunur.
- Cilt sağlığında, bağışıklık sisteminde, vücut ısısının denetiminde, ödemin atımında rolü vardır.
- Tükürük ve mide salgısında besinlerin sindirilmesinde görev alır.
- Kilo alıp vermeden dolayı oluşan sarkmaları sporla birlikte önler.
- Vücudun ihtiyaç duyduğu iz minerallerin pek çoğunu sağlar.
- Soğuk algınlığı, idrar yolu enfeksiyonları, böbrek taşları ve mesane kanseri riskini düşürür.
- Zayıflama diyetlerinde metabolizmayı çalıştırmanın yanında, midede hacim oluşturarak tokluk hissi vermede işe yarar.
- Su yaşamın vazgeçilmezleri arasında olmasına rağmen asıl problem su içme kültürünün geliştirilememesidir.
- Hiçbir sıvı içeceğin suyun yerini tam anlamıyla tutmadığını unutmamak gerekir.
Su içmek için susamayı beklemeyin!
Su içmenin zamanı ve miktarı
Su dışındaki pek çok sıvı hayatımızda ciddi ölçüde yer alıyor. Çalışma hayatının vazgeçilmez ikramları çay, kahve, neskafe, meyve suları, bitki ve meyve çayları vb. içecekler.
Bu içeceklerden bazılarının diüretik etkisi olduğundan vücudun ihtiyacı olan sıvıyı karşılamayacağı ve hatta vücuttan sıvı atımını arttıracağı için suyu su olarak içmek gerekir. Öğünlerden 30 veya 15 dakika önce alınan suyun metabolizmayı hızlandırma üzerine ve midede hacim oluşturarak öğünde fazla besin alımı engellemek adına göz ardı edilemeyecek faydaları bulunuyor.
Yemek yerken su içilir mi?
Son günlerde sıkça tartışılan konulardan biriyse yemek yerken su içelim mi? Eğer ki kişinin yemek yerken su içme alışkanlığı varsa bunu devam ettirmeli. Ancak tüketmiyorsa kendini de zorlamamalı. Çünkü bir öğünde sıvıyla birlikte midenin alabileceği kapasite bellidir.
Yemekle birlikte su alındığında mideye daha az besin alınır. Su içilmeyen günlerde ise kalan kısım da yemekle doldurulmak istenir, daha fazla besin tüketilir. Suyun faydasını en üst düzeyde sağlayabilmek için yemeklerden 15 dakika önce su içmeli ve yemek sırasında su içme alışkanlığı varsa devam ettirilmelidir.
Fazla su içmek zehirlenmeye neden olabilir
Doğadaki yararlı olan her şeyin fazlası da zararlıdır. Az içilen suyun zararı kadar fazla içilen suyun da özelikle kalp ve böbrek yetmezliği hastalıklarında zararı vardır. Tüm bu bilgiler böbrek ve bazı sindirim sistemi hastaları için değişkenlik gösterebilir. Gereğinden çok fazla su içilmesi vücutta toksik etki yaratarak su zehirlenmesine neden olabilir.
Su içmeme kabızlık nedeni
Suyun; yemek yenildikten sonra alınan besinlerin sindiriminden, metabolik atıklarının dışarı atılmasına kadar her aşamada çok önemli görevleri vardır. Su, kabızlığa en iyi çaredir. Su eksikliği sırasında vücut, iç dokularından (özellikle de kalın bağırsaktan) su çekerek dışkının sertleşmesine, dolayısıyla kabızlığa yol açar. Yeterli su tüketildiği takdirde bağırsakların çalışması normal seyrinde olur ve kabızlık önlenir.
El, ayak ve bacaklardaki ödemi engeller
Vücutta özellikle el, ayak ve bacaklarda oluşan ödemi engellemek için en iyi yöntem su tüketmek. Ödemi yok etmek için alınan ilaçlar, bitkisel ürünler geçici bir yöntem. Ayrıca su, kasların dengesini sağlar, cilt kuruluklarını önler ve kilo kaybından sonra gelişen sarkmaları engelleyerek cildin esnekliğini devam ettiriyor.
Günlük su tüketimi ne olmalı?
Kilo kaybetmek, kilo korumak ve fazla besin alımını engellemek için bol su içilmesi gerekir. Peki ama günlük su tüketimi ne kadar olmalıdır? Sağlıklı bir kadının günde 10 bardak, erkeğin ise 14 bardak su içmesi önerilmektedir. Kilo fazlası olan kişilerin bu miktardan daha fazlasını tüketmeleri gerekmektedir.
Nescafe ve çayla su için!
İçilen çay, kahve, kola gibi içecekler diüretik oldukları için asla suyu yerini tutmamakta, vücuttan su atımını artırıyor. Nasıl Türk kahvesi yanında su içiliyorsa, aynı şekilde çay ve neskafe ile de su içilmesi gerekyoir. En iyi çözücü, saf, katkısız ve doğal olan içecek su olduğu için günlük sıvı ihtiyacının 3/4'ü su olarak tercih ediliyor. Özellikle yaz döneminde suya daha bir önem vermek gerekiyor
google_protectAndRun("ads_core.google_render_ad",
Oy baya uzakmıssınız ve baya da olmus gurbetlık...
Ben turkıyenın en batısındayım
Oglunuzu Rabbım bagıslasın sıze... Ne kadar guzel 10 kılo ıle tamamlamak... Hayalım valla
Gurur duyulmayacak gıbı degıl... ee bız turkıyeye gelene kılo aldırırız yoksa ıcımız rahat etmez
Gayet de guzel kılo vermıssınız, saglıkla devamını dılıyorum...
paylasım için tesekkurler canım..su gercekten cok faydalı bişe ama ben biraz abartıyorum maalesef..gunde 3 litreden asagı içmiyorum..yazın cogu gunlerde 5i buluyo( içtiğim su da keske mineralli bişe olsa keske...ama ihlasın su artıcısını taktırdık içinde herhangi bi mineralden eser yok maalesef..saf su içiyorum ((
Kizlar oglusu uyutup temizlik yaptim sonra cikip alisveris yapip geldik. Aydasu tesekkurler guzel dileklerin icin, aynen oyle turkiyeye giden yeyip donuyor:) Bu arada aksama yemek yapmadim hala esim seyahatte die ama acikmaya baslicam gibi. 7 sonrasi cok gozum donmesin acliktan die 5 tane kofte yicem simdi. bugunluk hoscakalim kizlar. beyaz leblebi bu arada serbest mi ? bilgisi olan ?
bir soru sorcam demiştim.
yemek yerken şöyle bir psikolojiye giriyorum. öğünler arası 4 ve daha fazla olmalı ya yemeği acele yiyip aray daha da uzatim gibi hapur hupur götürüyorum bazen.
bazen de yavaş yavaş keyfini çıkarark yiyorum ama aklımın köşesinde hep bu var. aslında yavaş yemek daha iyi diyolar da siz böyle birşey düşünüyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?