Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

nerdeyse 1 aydır günde 1 saat yürüyüş yapıyorum anca 2 kilo verdim oda tam kesin degil bazen 1 bazen 2 kilo fazla geldigim zamanlar oluyo ...kas kütlesi mi artıyo ki yaa :26:

Tabi ki kas kütlesi artar spor yapınca, ama bu kötü birşey değildir. Şöyle ki:

Yağlı vücut daha hafif olsa bile bıngıl bıngıl, selülitli ve sağlıksız olur.
Ancak kaslı vücut, kilo ağırlığı çok olsa dahi daha sıkı, vada dinç, daha pürüzsüz ve ince olur. Buna ek olarak, vücudumuzdaki kas miktarımız ne kadar fazlaysa, metabolizmamız o kadar hızlı çalışır.

Bu sebeple, aslında diyetlerde kilomuzu baz alacağımıza, kıyafetlerimizin ne kadar bol olduğunu baz almamız gerekiyor!

Not: Ben de vaktinde cok korkmustum, kaslanıp kalın kalırsam diye :) Ama hayır, o vücutları kalın kaslı sporcular, o kadar kalın olmak için hem yıllaaarca, gün içinde saatleeerce çalışıyor, hem de bir takım ilaç takviyeleri alıyor.

Bilginize sunar, bol sporlu, çok incelmeli günler dilerim :)

Bir şey daha söylemek istiyorum, ben 3 yıldır çok ciddi uyku problemleri yaşıyordum. Akşamları erkenden uyuyup sabahları öğlene dogru kalkıyordum.

Bu diyete başladıgımdan beri gece eşim yatalım demeden yatmıyorum, sabahın da köründe dimdik ayağa kalkıyorum

Leylakım yürüyüşün yararlarını yazacağım sanırım sen de yüryüş yapıyorsun çoğumuz gibi okuyabilir misin canım Yarın hak ettiğimizi alacağız hep birlikte
oh kahve keyfide yapılmış afiyet olsun canım resim eklicemde yüzümü kapatmayı bilmiyorum face e koydum ama buraya yüzüm açık koymak istemiyorum nasıl hangi programdan yapabilirim bi fikrin var mı

nerdeyse 1 aydır günde 1 saat yürüyüş yapıyorum anca 2 kilo verdim oda tam kesin degil bazen 1 bazen 2 kilo fazla geldigim zamanlar oluyo ...kas kütlesi mi artıyo ki yaa :26:
Destinam sen de bir bak canım yürüyüşün yararlarına Evettt kahveye bayılıyorum ben canım çay sevmiyorum ama...
Canım arkadaşlar aynada fotoğraf makinası ile kendilerini çektiklerinde yüzleri çıkmıyor bir dene istersen
Leylakım evet görümcen vardı di mi? gittiyse Allah kavuştursun canım

Düzenli olarak yürüyüş yapanlar kasların kuvvetlenmesinden, şişmanlık riskinin azalmasına, yaratıcı düşünce potansiyelinin artmasından, yaşlanma sürecini geciktirmeye kadar çeşitli kazanımlar elde ediyor.
Yürüyüşte dikkat edilmesi gerekli hususlar şu şekilde sıralanabilir:
1- Kilo vermek amacıyla naylon vb. gibi giysiler vücuda sarılmamalı.
2- 40 yaşın üstündekiler doktora görünmeden, yürüyüş programına başlamamalı.
3- Diyabet, hipertansiyon ve diğer sistematik hastalığıbulunanlar sık sık doktorkontrolünden geçmeli.
4- Ciddi bir yemek sonrası hızlı ve ağır yürüyüşler yapılmamalı.
5- Yürüyüş öncesi ve sonrasında susuz kalmamaya dikkat etmeli.
6- İnce tabanlı ve makosen ayakkabılar ile yürüyüş yapılmamalı.
7- Çok sıcak havalarda ve saatlerde yürüyüşten kaçınmalı.
8- Bir sıkıntı hissedildiğinde yürüyüşe inatla devam etmemeli.
Yürüyüşün Faydaları
Bu prensiplere bağlı kalınarak uygulanan yürüyüş programlarının kazançları ise şöyle sıralanıyor:
1- Yürüyüş kan akımını ve kan damarlarının miktarını artırarak, dolaşımı iyileştirir, kalp-damar ve beynin damarsal hastalıkları riskini azaltır.
2- Kalp kası dahil, vücut kaslarını kuvvetlendirerek, daha etkin çalışmalarını sağlar.
3- Her bir kasılmada kalbin pompaladığı kan miktarını artırarak, istirahatte kalp atım sayısını (nabzı) azaltır.
4- Egzersiz ve stres durumunda arteriel kan basıncında (tansiyonda) oluşan yükselmeyi azaltır.
5- Kan basıncını düzenler.
6- Kalp kasının yan damarlardan beslenmesini destekler. Böylece kalbin ana damarlarında oluşacak tıkanıklıkların vereceği zararı azaltır.
7- Şişmanlık riskini azaltır.
8- Sindirimi kolaylaştırır.
9- Beyine oksijen sağlanmasını artırarak, zihinsel keskinlik ve yaratıcı düşünce potansiyelini yükseltir.
10- Lenfatik dolaşıma yardımcı olur.
11- Egzersiz sırasında ve sonrasında metabolizmayı uyarır.
12- Solunumsal kapasiteyi ve aerobik gücü artırır.
13- Büyümeyi ve travma sonrası toparlanmayı olumlu etkiler.
14- Kan yağlarının (trigliserid) düzeyini düşürür.
15- HDL/LDL (iyi huylu-kötü huylu kolesterol) dengesini düzenler.
16- Koordinasyona olumlu etki yapar.
17- eklem ve kasların esnekliğini artırarak, bel ve boyun
ağrılarını hafifletir. 18- Kemiklerin sertleşmesini ve kuvvetlenmesini sağlar.
19- Dayanıklılığı artırır.
20- Yorgunluk duyumunu engeller.
21- Uykusuzluğu azaltır, rahatlamaya yardımcı olur.
22- Vücudun doğal keyif verici hormonları olan endorfinlerin salınımını sağlar.
23- Yaşlanma sürecini geciktirerek, genç görünüm sağlar.
24- Moral, özgüven ve iyimserliği artırır.

Kaynak: Yürümenin Faydalari Yürümenin Faydalari
whkaynak

Arkadaşlar yürüyüş yapmamızın yararları bunlar bence ağırlık ve kas çalışanların ve ağır spor yapanların kaslanmaları doğal. Ama bizim yaptığımız düzenli yürüyüşler sandığımız gibi kaslanmaya yol açmaz. Kaslarımızı kuvvetlendirir.

Son düzenleme:
Neler yedim bu öğlen

2 adet lahmacun
3-4 adet taze sarımsak
1 adet taze soğan
Biraz marul
Biraz dereotu
1 bardak ayran

Üzerine tabiiisii Ş.siz Türk kahvemmm ohh misss

Sizlere de afiyet olsunnn

Canım bir şey önereceğim ama bunun için daha önceki mesela 1 ay gibi ölçümlerin lazım var mı bilmiyorum.
Basen, bel ve kalçalarını bir ölçersen sıkılaştığını göreceksin aslında. Her gün 1 saat yürüyüşle bence sıkılaşmışsındır. Yoksa da istersen ölçüm yapıp bir yere not edip daha sonraki ölçümlerinle karşılaştırabilirsin daha motive eder ve farkındalık sağlar
Ben geçen yıl b fit e üye olmuştum. Emzirdiğimden yediklerimi çok kısıtlamamıştım bü yüzden kilo veremedim. Ama şimdiki ölçülerimi yakalamışım oradaki ölçümlerimi bulmuştum geçenlerde karşılaştırdım baktım.. Şimdiki kilo vermiş halimle o zamanki kilo verememiş halimin ölçüleri neredeyse aynıydı:112:

Hatunlar şimdi ikamet ettiğim yerde b fit filan yoook, nerdeee o geçen yılki yerimizdeydi Olsun ben de yürüyüş yapıyorum napıyim bari yürüyorum. Şimdi bfite gitme imkanım olsa bıngıl bıngıl olmazdım yahuuu

Son düzenleme:
Kendi kendime yazıp duruyorum ben
Herkes tatilin tadını çıkarıyor, pişşt kaçamak yapmayın sakın:)
Biz hasta olunca toptannn evdeyiz dinlenelim dedik

Neler yedim bu öğlen

2 adet lahmacun
3-4 adet taze sarımsak
1 adet taze soğan
Biraz marul
Biraz dereotu
1 bardak ayran

Üzerine tabiiisii Ş.siz Türk kahvemmm ohh misss

Sizlere de afiyet olsunnn

arkadaşım merhaba ben yeni başladım ve kitabı okumadım sitedeki yorumlardan öğünümü düzenledim..yarın da kitabı alıcam da ..lahmacun yemişsin o da mı serbest

benim de öğlen menüm

tavuk sote
bolca semizotu salatası
yoğurt
domates
ve üzerine şekersiz sütlü kahve...

afiyet olsun canım bence çokta degil yediklerin ...fırında sıcak helva nasıl oluyo merak ettim :26:

Sağol canım..
Koskaaa'nın "fırında helva"sı..(Hiç çaktırmadım dimi markayı?:) ) 10 dk fırında ısıtılıyor. Sonraa müthiş bi lezzet Ben de yeni keşfettim. Marketlerde bulunuyor.. Dene sen de, eminim beğenirsin

Herkese iyi pazarlar,

canım bfite gittiğini yazmışsın, sanırım memnun kaldın. Bize yakın bfit var. Biraz kilo verdikten sonra ben de gitmeyi düşünüyorum. Tavsiye eder misin?

Sabah : 2 yum., 1 dilim peynir, salata, 6 zeytin, 1 ç.b. ceviz, 1 elma
Öğle: 1 kase kısır, 1 hurma, 7 fıstık

Sevgili Destinaaaa, belki ilgini çeker. sevgiler.

"Kilo kontrolünde plato (kilo vermenin durması) dönemi

Kilo fazlalığı olan ve bunun için özel olarak beslenmesine ve egzersizine dikkat eden kişiler bir süre gayet güzel kilo verir. Birkaç ay sonra öyle bir noktaya gelinir ki kilo hiçbir şekilde kıpırdamaz. Her hafta büyük bir heyecanla tartıya çıkan kişi tüm bu çabalara rağmen kilo veya yağ kaybetmediğini görünce umutsuzluğa kapılabilir.

Plato dönemine vücut neden girer?
Öncelikle plato dönemine vücudun neden girdiğini anlamak gerekli diye düşünüyorum. Uzun süre düşük kalorili beslenmeye bağlı metabolizmanın yavaşlaması, düşük kaloriye alışan metabolizmanın harcamalarını azaltması, uzun yıllar kalınan kiloya inildiğinde vücudun hafızasının bunu hatırlayıp orada kalmak istemesi, bireyin bilinçaltında yatan inançsızlıkları ve takıldığı kilonun altına inemeyeceğine inanması gibi nedenler kilo verme sürecinde plato dönemlerinin yaşanmasının en önemli sebepleridir.

Plato döneminde çıkmak için ipuçları

Kilo verme döneminde kalori kısıtlamasının uzun süreli ve fazla miktarda yapılmaması gerektiğine inanan bir diyetisyen olarak bu durgunluk, takılma veya plato dönemini aşmak için deneyimlerim doğrultusunda bazı öneriler hazırladım. Bu önerileri maddeler halinde sıralıyorum, bir anda bunları okuyup uygulayınca durum değişmeyebilir, biraz sabırlı olmalı ve direnen metabolizmanıza karşı koymalısınız.
Kilo vermeye ilk karar verdiğinizde gerçekçi hedef koyun. 3 aylık periyotlarda diyet uygulayın, sonrasında 1 aylık koruma dönemleri planlayın. Örneğin 20 kilo fazlanız varsa, ilk 3 ayda 10 kilonuzu verip 1 ay koruyun ve sonraki 3 ayda 10 kilo vermeyi planlayın.
Vücudunuzun alıştığı egzersizleri değiştirin. Örneğin 60 dakika tempolu yürüyorsanız bunu 45 dakika tempolu yürüme ve 15 dakika koşu ile değiştirin.
Günlük aldığınız kaloriyi devamlı düşürmeyin. Kilo veremedikçe daha az yemeye çalışmayın. Bu daha çok vücudun kendini korumaya almasıyla sonuçlanır. Haftada 1 gün yağı düşük ama yüksek karbonhidratlı bir menü tüketin ve diğer günler normal programınıza geri dönün.
Battı balık yan gider inanışından vazgeçin. Nasıl olsa kilo veremedim boş vereyim sınırsızca yiyeyim demeyin. Çıktığınız yolda zaman zaman molalar verebilirsiniz ama hedeflediğiniz sonuca gitmekten asla vazgeçmeyin.
Mutlaka diyetisyen yardımı alın. Kendi kendinize şok diyet, düşük kalorili diyet, gazete dergi vb medya organlarında yayınlanan size özel olmayan diyetler yapmak yerine sizi tanıyarak sizinle bu süreci planlayabilecek tek uzman olan diyetisyenden yardım alın.
Bilinçaltınıza söz geçirmeyi öğrenin. Takıldığınız kilonun altına inebileceğinize önce kendiniz inanın. Evde kilo alınca giyerim düşüncesi ile tuttuğunuz büyük beden giysileri başkasına verin. Büyük beden giysiler dolabınızda durdukça bilinçaltınıza söz geçiremezsiniz. Gerekirse bir psikologdan yardım almaktan çekinmeyin. Çünkü kilo takılmasının ve plato dönemlerinin en önemli nedeni psikolojik nedenlerdir.
Yaşam çizginizin hep pozitif, tartınızın ise negatif yönde ilerlemesi dileğiyle…" (Doktor ve Salk Sitesi, Salkl Yaam in - DoktorumOnline.net sitesinden alıntıdır.)

Diyetisyen Aysen Arıcan (Kilo kontrolnde plato (kilo vermenin durmas) dnemi)

arkadaşım merhaba ben yeni başladım ve kitabı okumadım sitedeki yorumlardan öğünümü düzenledim..yarın da kitabı alıcam da ..lahmacun yemişsin o da mı serbest

Canım evet haftada bir kere lahmacun yemeye izin var bir tane ...
Ben 2. yi de mideme indirdim Lahmacunun hamuru ince Canan hocamız sağlıklı olduğunu söylüyor bir de Konya yöresinin etli ekmeği serbest Nasıl bişeydir bilen var mı netten tarifine bi bakayım ben

İyi pazarlar canım sana da
Bfitten çok memnun kalmıştım. Sıkıcı değildi, diğer bayanlarla sosyalleşmiş de oluyorsun. Anlatayım kısaca
Vücudun bölgelerini çalıştıran 8-9 alet var. Kollar, karın,bacaklar vb yarım saatlik program oluyor bir alette çalışıyorsun bir de platformda, sırayla, 3 tur yapıyorsun.
Daha sonra gevşeme çalışmaları ile giyin-soyun toplam 1 saatte sporunu tamamlamış oluyorsun. Spor yaparken hocalar hep başında oluyor..
Bunların dışında oryantel, plates gibi ücretsiz spor saatleri de var..
Yakınındaki bfite gidip bir gün deneme yapabiliyorsun ücretsiz oluyor bu da.. Çok memnun kaldım ben ama taşındığımız için gidemiyorum. Burada halk eğitimin spor dersi var saatlerim uymuyor süresi de uzun geliyor maalesef.
Canım bfit ve diyetle birlikte çok daha hzılı kilo verip sıkılaşırsın. Şimdi de başlayabilirsin sana yardımcı olurlar orada

Son düzenleme:

Teşekkür ederim. Sanırım ben de gidiceğim.

ETLİEKMEK:
Güzel Konyamız ile özdeşleşmiş yöresel yemeklerden en meşhuru etli ekmektir. Etliekmek denince Konya akla gelir ve etliekmek burada yenir. Bu yüzden Konya'ya uğrayan herkes bir kez olsun mutlaka yer. Bir kişinin Konyalı olup olmadığını "etliekmek" deyişinden anlayabilirsiniz. Çünkü Konyalılar genelde hızlıca ' i ' siz : "Etlekmek" derler.

Etliekmekte etin güzel olması ve hamurun ince olması makbuldür. Eskiden et hiçbir zaman makinede çekilmezdi. Tahta tezgâhlarda bir çift bıçakla kıyılırdı. Etin içine biber, domates, maydanoz ve istenirse soğan doğranır. Normal etliekmeklerde 60 gr kıyma, 100 gr sebze (soğan, domates, biber) kullanılır. Bu karışım mahalledeki fırına götürülür. Burada fırıncının mahareti ile mayalı hamurlar fırın küreği üzerinde elle ince ve uzun olarak açılır. İç konur ve üstü açık olarak pişirilir.

Günümüzde et, makinede çekilmektedir. Et, elde iki bıçak arasında doğranarak bu ekmek hazırlanırsa buna bıçak arası, et ve peynir karışık olarak yapılırsa bu çeşidine de Mevlânâ denilmektedir. Bu ekmeğin sadece peynirlisi de yapılmaktadır. Bazen ıspanaklar evde hazırlanarak, fırınlara götürülüp açık veya kapalı pişirilmesi sağlanmaktadır. Konyalı aileler, özellikle hafta sonları bu börekleri yaptırmakta ve aile bireyleri bir araya gelerek hep birlikte yenmektedir. Konya’da sadece etliekmek üzerine ünlenmiş lokanta ve restorantlar bulunmaktadır.

Etli ekmek Tarifi: (1 kişilik)
Gerekli malzemeler:
2 soğan
2 domates
2 sivribiber
Yarım demet maydanoz
250 gr. bıçakarası et
Yarım ekmek hamuru
Tuz, karabiber

YAPILIŞI:
Soğan, domates ve biberleri küçük küçük doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın. Doğranmış malzemeleri et ile karıştırıp tuz ve karabiber ekleyin.
Ekmek hamurunu pide şeklinde açın. Hazırladığınız harcı hamurun üzerine yayın. 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Ben bunu küçük fırın tepsisinde yaparım.

bu habere çok sevindim canım..ben yaklaşık 3 ay dukan diyetinden sonra bunlara hasret kaldım.konyanın etli ekmeğine gelince onun da hamuru lahmacun gibi ince ilaveten üzerinde çeşidine göre kuşbaşı,kaşar,ve kıyma var..o da çok ama çok lezzetli
ben bir de son olarak birşey daha soracağım.kısır ve baklagil sınırlaması nedir..çook memnun oldum:))

destinacım ıspanaklı krep tarifini tuttum.deneyeceğim

hoşgeldin tatlım özlettin kendini

sersumcum baklagil serbest kısır,mercimekli köfte ve çiğ köfteyide haftada bir komtrollü yiyrbilirsin
afiyet olsun

çok sevindim bu haberesaol canım..böyle diyet yapınca ve sizlerle haberleşince insan daha bir motive oluyor..başarıcam başarıcam diyorum:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…