çok sevindim bu haberesaol canım..böyle diyet yapınca ve sizlerle haberleşince insan daha bir motive oluyor..başarıcam başarıcam diyorum:))
neden başaramayasın
istikrarlı olmak lazım birde buradan ayrılma menülerini paylaş yalnış birşeyler varsa birbirimizi uyarıyoruz
zaman zaman iniş çıkşlar oluyor birbirimize destek oluyoruz
kolay gelsin hoşgeldin
teşekkür ederim arkadaşım kıyafetlerim 2 beden küçüldü çok şükür durmak yok yürüyüşe devamTabi ki kas kütlesi artar spor yapınca, ama bu kötü birşey değildir. Şöyle ki:
Yağlı vücut daha hafif olsa bile bıngıl bıngıl, selülitli ve sağlıksız olur.
Ancak kaslı vücut, kilo ağırlığı çok olsa dahi daha sıkı, vada dinç, daha pürüzsüz ve ince olur. Buna ek olarak, vücudumuzdaki kas miktarımız ne kadar fazlaysa, metabolizmamız o kadar hızlı çalışır.
Bu sebeple, aslında diyetlerde kilomuzu baz alacağımıza, kıyafetlerimizin ne kadar bol olduğunu baz almamız gerekiyor!
Not: Ben de vaktinde cok korkmustum, kaslanıp kalın kalırsam diye :) Ama hayır, o vücutları kalın kaslı sporcular, o kadar kalın olmak için hem yıllaaarca, gün içinde saatleeerce çalışıyor, hem de bir takım ilaç takviyeleri alıyor.
Bilginize sunar, bol sporlu, çok incelmeli günler dilerim :)
saol canım valla benim sorunum sanırım psikolojik 90 da 6 yıl falan kaldım sanki 90 ın altına düşünce bi kaleyi feth edecekmişim gibi hissediyorum benim için büyük bi başarı olacak sonra 85 sınırı var ordada 3 yıl kadar kaldım bakalım diyete devam edip görecegim bulundugum yerde bi psikolog yok merkezede gidemem burda olsaydı kesin giderdim..eski büyük beden kıyafetlerimin çogunu daraltım ama hala daraltamadıgım kotlarım falan var bi garibe vereyim dicem nerden bulcam benim kaaa şişko garibi en iyisi küçültmek ...Sevgili Destinaaaa, belki ilgini çeker.sevgiler.
"Kilo kontrolünde plato (kilo vermenin durması) dönemi
Kilo fazlalığı olan ve bunun için özel olarak beslenmesine ve egzersizine dikkat eden kişiler bir süre gayet güzel kilo verir. Birkaç ay sonra öyle bir noktaya gelinir ki kilo hiçbir şekilde kıpırdamaz. Her hafta büyük bir heyecanla tartıya çıkan kişi tüm bu çabalara rağmen kilo veya yağ kaybetmediğini görünce umutsuzluğa kapılabilir.
Plato dönemine vücut neden girer?
Öncelikle plato dönemine vücudun neden girdiğini anlamak gerekli diye düşünüyorum. Uzun süre düşük kalorili beslenmeye bağlı metabolizmanın yavaşlaması, düşük kaloriye alışan metabolizmanın harcamalarını azaltması, uzun yıllar kalınan kiloya inildiğinde vücudun hafızasının bunu hatırlayıp orada kalmak istemesi, bireyin bilinçaltında yatan inançsızlıkları ve takıldığı kilonun altına inemeyeceğine inanması gibi nedenler kilo verme sürecinde plato dönemlerinin yaşanmasının en önemli sebepleridir.
Plato döneminde çıkmak için ipuçları
Kilo verme döneminde kalori kısıtlamasının uzun süreli ve fazla miktarda yapılmaması gerektiğine inanan bir diyetisyen olarak bu durgunluk, takılma veya plato dönemini aşmak için deneyimlerim doğrultusunda bazı öneriler hazırladım. Bu önerileri maddeler halinde sıralıyorum, bir anda bunları okuyup uygulayınca durum değişmeyebilir, biraz sabırlı olmalı ve direnen metabolizmanıza karşı koymalısınız.
Kilo vermeye ilk karar verdiğinizde gerçekçi hedef koyun. 3 aylık periyotlarda diyet uygulayın, sonrasında 1 aylık koruma dönemleri planlayın. Örneğin 20 kilo fazlanız varsa, ilk 3 ayda 10 kilonuzu verip 1 ay koruyun ve sonraki 3 ayda 10 kilo vermeyi planlayın.
Vücudunuzun alıştığı egzersizleri değiştirin. Örneğin 60 dakika tempolu yürüyorsanız bunu 45 dakika tempolu yürüme ve 15 dakika koşu ile değiştirin.
Günlük aldığınız kaloriyi devamlı düşürmeyin. Kilo veremedikçe daha az yemeye çalışmayın. Bu daha çok vücudun kendini korumaya almasıyla sonuçlanır. Haftada 1 gün yağı düşük ama yüksek karbonhidratlı bir menü tüketin ve diğer günler normal programınıza geri dönün.
Battı balık yan gider inanışından vazgeçin. Nasıl olsa kilo veremedim boş vereyim sınırsızca yiyeyim demeyin. Çıktığınız yolda zaman zaman molalar verebilirsiniz ama hedeflediğiniz sonuca gitmekten asla vazgeçmeyin.
Mutlaka diyetisyen yardımı alın. Kendi kendinize şok diyet, düşük kalorili diyet, gazete dergi vb medya organlarında yayınlanan size özel olmayan diyetler yapmak yerine sizi tanıyarak sizinle bu süreci planlayabilecek tek uzman olan diyetisyenden yardım alın.
Bilinçaltınıza söz geçirmeyi öğrenin. Takıldığınız kilonun altına inebileceğinize önce kendiniz inanın. Evde kilo alınca giyerim düşüncesi ile tuttuğunuz büyük beden giysileri başkasına verin. Büyük beden giysiler dolabınızda durdukça bilinçaltınıza söz geçiremezsiniz. Gerekirse bir psikologdan yardım almaktan çekinmeyin. Çünkü kilo takılmasının ve plato dönemlerinin en önemli nedeni psikolojik nedenlerdir.
Yaşam çizginizin hep pozitif, tartınızın ise negatif yönde ilerlemesi dileğiyle…" (Doktor ve Salk Sitesi, Salkl Yaam in - DoktorumOnline.net sitesinden alıntıdır.)
Diyetisyen Aysen Arıcan (Kilo kontrolnde plato (kilo vermenin durmas) dnemi)
ETLİEKMEK:
Güzel Konyamız ile özdeşleşmiş yöresel yemeklerden en meşhuru etli ekmektir. Etliekmek denince Konya akla gelir ve etliekmek burada yenir. Bu yüzden Konya'ya uğrayan herkes bir kez olsun mutlaka yer. Bir kişinin Konyalı olup olmadığını "etliekmek" deyişinden anlayabilirsiniz. Çünkü Konyalılar genelde hızlıca ' i ' siz : "Etlekmek" derler.
Etliekmekte etin güzel olması ve hamurun ince olması makbuldür. Eskiden et hiçbir zaman makinede çekilmezdi. Tahta tezgâhlarda bir çift bıçakla kıyılırdı. Etin içine biber, domates, maydanoz ve istenirse soğan doğranır. Normal etliekmeklerde 60 gr kıyma, 100 gr sebze (soğan, domates, biber) kullanılır. Bu karışım mahalledeki fırına götürülür. Burada fırıncının mahareti ile mayalı hamurlar fırın küreği üzerinde elle ince ve uzun olarak açılır. İç konur ve üstü açık olarak pişirilir.
Günümüzde et, makinede çekilmektedir. Et, elde iki bıçak arasında doğranarak bu ekmek hazırlanırsa buna bıçak arası, et ve peynir karışık olarak yapılırsa bu çeşidine de Mevlânâ denilmektedir. Bu ekmeğin sadece peynirlisi de yapılmaktadır. Bazen ıspanaklar evde hazırlanarak, fırınlara götürülüp açık veya kapalı pişirilmesi sağlanmaktadır. Konyalı aileler, özellikle hafta sonları bu börekleri yaptırmakta ve aile bireyleri bir araya gelerek hep birlikte yenmektedir. Konya’da sadece etliekmek üzerine ünlenmiş lokanta ve restorantlar bulunmaktadır.
Etli ekmek Tarifi: (1 kişilik)
Gerekli malzemeler:
2 soğan
2 domates
2 sivribiber
Yarım demet maydanoz
250 gr. bıçakarası et
Yarım ekmek hamuru
Tuz, karabiber
YAPILIŞI:
Soğan, domates ve biberleri küçük küçük doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın. Doğranmış malzemeleri et ile karıştırıp tuz ve karabiber ekleyin.
Ekmek hamurunu pide şeklinde açın. Hazırladığınız harcı hamurun üzerine yayın. 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Ben bunu küçük fırın tepsisinde yaparım.
Leylakım evet görümcen vardı di mi? gittiyse Allah kavuştursun canım
hoşgeldin tatlım özlettin kendini
sabah 11.00 : 1 domates-salatalık
peynir
8 zeytin ve 8 kayısı
2 yumurta
1 çay bardağı fındık
2 bardak çay
bugün kahvaltımı geç yaptığım için 2 öğün yapıyorum..akşam yemeğimi daha yemedim ama büyük ihtimalle şunlar olcak
akşam: 4 adet köfte
tarhana çorbası
salata ve yoğurt
birde birşey sorcm bulgur yemek istesem ne kadar yiyebilrm ve haftada kaç kere?? :)
leylak84 üm canım afiyet olsun sana.. Papadiyamın sesi soluğu çıkmıyor evet nerelerde acep görümcesi ile ilgileniyor zannımca
Senin görümcen gelmesin o zaman
Saat 17:00 itibarıyla yedim yemeğimi
3-4 kaşık nohut yemeği
ıspanak maydanoz ve de az tere
yarım kase keten tohumlu yoğurt
2 adet ceviz
dükkan kapandı hatunlaar
Yarın ki yemeklerimi yaptım bugünden çalışınca önceden yapmak gerekiyor. Güvecimdeeee k.başı etliii nohut yaptım, bir de mercimek çorbası. Yanına bahçemden köörpeciiikkk (sizi de özendireyim de ekin sizdeTam karataycı oldum ben )
Yemekten önce küçücük bahçemde biraz çalıştım. Bugün yürüyüş yoktu ama ev işi yaptım ve bahçede uğraştım biraz.
Öpüyorum hepinizi afiyet olsuuunn
Afiyet olsun canım.. Çok da hamaratsın, hem yarının yemekleri hem bahçe işleri..
Ben de temizlik yaptım.. Yoruldum ama ev de misss oldu.. :)
Pazar menümü yazıyorum kızlar..
Sabah:
1 haşlanmış yumurta
Beyaz peynir, keçi peyniri ve örgü peynir
5 zeytin
Domates
4 ceviz.
Saat 17.00 gibi 1 küçük kase yoğurt
1 çar bardağı badem
Sanırım başka bişey yemem. Ya da çorba-salata gibi bişeyler yerim diye düşünüyorum..
Öptüm hepinizi
Merhaba arkadaşlar bir süredir forumu takip edemdim canım annem bir süredir rahatsızdı en sonunda rahmi alındı bende onun yanındaydım Adanaya gitmiştim 5 gün yanında kaldım bakımıyla ilgilendim hastaneden eve çıkarttık iznim de kısıtlıydı malum meb. Ben de bayağı rahatsızlandım fena üşùtmüşüm elimi kaldıracak gücüm yoktu diyete uygun beslenemedim hala yemek yemeye takatim yok ama yarın nasipse spora ve diyete devam edeceğim bu diyete başladığımda 69 kiloydum 1ay 4 gùn sonra 64 kilodayım birazda geçmişi okuyacağım grşz arkadaşlar:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?