Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Her iki kitap da başucu kitaplarım... Kitapçıda ya da başka yerde göz gezdirılıp yorum yapılamayacağını düşünüyorum... Benim Karatay kitap2 de okuduklarımdan anladığım D vitaminine gerek olmadığı eksikliği olan kişilerde(bu durumda yaşanabilecek sorunları da detaylı anlatmış) doktor kontrolunda kullanılması gerektiği...
Okuduğumuz kitap aynı olsa da yorumlarımız farklı olabiliyor.
Burda olma amacımız da yanlış anlamaları ve eksikliklerimiz görüp Karatay diyetini doğru uygulayabilmek. Birbuçuk aydır forumu takip ediyorum; herkes birbirine destek ve yardımcı...
Açıklamaların için teşekkirler...

Sabah kalkınca 1 bardak su

kahvaltı

2 kk yumurta
1kk keçi peyniri çörek otu ilaveli
1 günkurusu
1 küçük kase kabuklu yer fıstığı
birkaç dilim domates

öğle

1 kase kabuklu yer fıstığı
1 büyük bardak ayran

akşam

2 kase bol yeşillikli kısır
1 büyük bardak ayran
1 küçük kase kabuklu yer fıstığı

2.5 litre su
yürüyüş yok (yağmurlu ve soğuktu ve de keyifsizdim)

selam kızlar

Bu ara çok yoğun işler pek giremiyorum, fırsat buldukça yazdıklarınızı okuyorum, tamamen uzak kalmam mümkün değil

Menülerimi pek bildiremiyorum ama karataya uygun, kaçamaksız besleniyorum

ben de kafama takilani bir soyleyivereyim o halde :) ben de bir turlu emin olup da baslayamadim bu takviyelere cunku... tamamen emin olmak adina yani, karsi cikmak degil amacim... benim de kitaptan anladigim sey su : hocanin dedigine gore bizim ulkemizin konumu geregi bizim insanimizin NORMALDE d vitamni ihtiyaci OLMAMASI GEREK. ama malesef ozellikle buyuk sehirlerde boyle birseyin mumkunati olmadigini soyluyor. Ama tabi benim de her yerden duydugum doktor kontrolunde alinmasi, kendi kafamiza gore d-vit takviyesi yapilmamasi gerektigi... yalniz karatay hoca d vitamini fazlasinin bir zarari, yan etkisi olmadigini yazmis...

omega 3`e gelecek olursak, ben (bir arakadas aldigi tabletin icinde antioksidan vitamin var demis, onun dedigi gibi bir tabblet kullanmiyorsak eger !!!) hala daha antioksidan olarak da yediklerimizin yeterli olacagindan emin olamiyorum bir turlu... ama arkadasin (kim oldugunu hatirlayamiyorum simdi) dedigi gibi iceriginde olan bir omega 3 kullaniyorsak kafama yatiyor.. Cunku hoca bunu kesin soyluyor. Oyle antioksidanla birlikte alinmali diyor. Aksi olsaydi saniyorum ki derdi ki, karatay diyetini uygulayanlar zaten yedikleri besinlerden bu vitaminleri alacaklardir, gerek yoktur, derdi diye tahmin ediyorum...

siz de fikir verirseniz sevinirim...

Selamlar...
Bı kac gundur menumu yazamadım...

Az once esıme koko kurabıye yaptım, kendıme de karatay kekı yaptım suan fırında pısıyor cok besleyıcı ve lezzetlı oldugu kesın...
Aranızda daha once deneyen var mı?

pazartesi günü bu diyete başladım ilk gün oruç gibi hissettim ama şimdi alıştım

sabah : 1 yumurta ve müsli yedim eskiden kalmıştı bitsin artık almıycam çünkü hoca sanırım bunlara karşı
öğle misafirim vardı konyadayız etli ekmek yaptırdık bıçakarası, mevlana 4 dilim yedim canım çok çekti
kızlar sabah sürekli yumurtadan eşim ve ben sıkılıyoruz sizce başka ne yemeliyiz

bu arada ikinci ogunumu vermeyi unutmusum... 16:15 gibi basladim, bucuk gibi bitti...sabah da 10:30 gibi bitirmistim... bugun de bu iki ogunle biter...

bugun ilk kitaptaki kabak yemegini denedim, bence yogurtla da harikaaa oldu, deneyin derim...

canım ne yaptın gidiyomusun spora?

İlgilendiğin için çok teşekkürler. Şimdilik sadece yürüyüş yapıyorum. Ama önümüzdeki hafta deneme için gitmeyi düşünüyorum. Sence çok kilolu iken hareketleri yapmak zor olmaz mı ?:44:

Bu arada bugün 45 dk yürüyüş yaptım.

Hayal kırıklıgına ugradım...
Damak tadıma hıtap etmedı malesef...

Keske elmaları rendeleseydım belkı o zaman daha ıyı olurdu, sekersız de hıc hos olmadı, cok buyuk ıstekle yapmıstım tuh...

Ben de fırında yapıyorum, çok lezzetli ve hafif oluyor, tavsiye ederim.

Merhaba herkese bende karataycıyım.. aslında 1 2 haftadır yapıyorum ve forumdan takip ediyorum ama ilk defa yazıyorum.. beni de alın aranıza :)

Hoş geldin arkadaşım.

valla hakettim ama napıyım canım çok istedi...

afiyet olsun canım.

Ben de merak ettim bu karatay kekini :44:

bende yaptım aynı keki,ama benimki bu kadar dağınık görünmüyodu,normal kek gibi düzgünce kesilmişti.ve ben çok beğenmiştim tadını.şekeri kestiğim için tatlı bile gelmişti bana:44:

bugün yediklerim

1.öğün:
2 yumurtadan peynirli omlet
1 küçük muz
peynir
3 omega 3

2.öğün:
1 tabak kuru fasülye
fırında mücver
3-4 tane çağla

spor:45 dk evde,30 dk da dışarda yürüdüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…