Alıntıyı yalnış yapmışım pardon. :26:
bende yaptım aynı keki,ama benimki bu kadar dağınık görünmüyodu,normal kek gibi düzgünce kesilmişti.ve ben çok beğenmiştim tadını.şekeri kestiğim için tatlı bile gelmişti bana:44:
neyı resımdekı kekımı ben hıc yapmadım canım :44:
Bilemıyorum neden boyle oldu
Bana tatsız geldı kı ben 5 yıldır seker kullanmıyorum...
google a elmalı ıncırlı kek yazın gorseldekı kalplı kalıptakı kek, usendım tarıfı yazmaya, bırıncı kıtapta da mevcut
ilk kitabın arkasındaki bi tarif canım,kitabın yoksa yazayım nasıl yapıldığını
İlgilendiğin için çok teşekkürler. Şimdilik sadece yürüyüş yapıyorum. Ama önümüzdeki hafta deneme için gitmeyi düşünüyorum. Sence çok kilolu iken hareketleri yapmak zor olmaz mı ?:44:
Bu arada bugün 45 dk yürüyüş yaptım.
Ben devam ederken bayağı kilolu arkadaşlar vardı. Onlar hareketleri daha eksik yapıyorlardı. Hocalar ilgileniyorlar canımBişiycik olmaz iyi gelir sana da
Kızlar şu yumurta sorunumu çözecek birini arıyorum biz sıkıldık bir fikir istiyorum arkadaşım yogurt tarifini bende istiyorumTamam haftaya başlayacağım. Karar verdim.
Bu arada taş gibi yoğurt tarifi veren arkadaşa ben de teşekkür ediyorum. Yaptım, çok güzel oldu. Daha önce de yoğurt yapıyordum ama bu sefer gerçekten daha güzel oldu. Yoğurdun daha sert olmasını isteyen arkadaşlara bir tavsiye de benden; buzdolabına koyarken ağzını açık bırakıp bir iki saat öyle bırakırsanız içindeki fazla suyun buharlaşıp yoğurdun daha katılaştığını görecekiniz.
Taş Gibi Yoğurt Tarifi: (Maaşallah diyelim de şimdiden nazar değmesin yoğurtlarımıza)
Süt (ben genelde 5 lt alıyorum) kaynatılır. Başında durunki taşmasın. 1 taşım kaynatıp 5 dk daha kaynatıyoruz.
Lavaboyu soğuk su ile dolduruyoruz. Tencereyi soğuk suya oturtuyoruz.
Üstünden köpüklerini alıyoruz.
Karıştırarak kaymak bağlamadan soğumasına sağlıyoruz.
Gidip gelipte karıştırabilirsiz sürekli de karıştırabilirsiniz. Kaymak tutmasın yeter.
Cim parmağınızı batırıp 7 ye kadar sayın.
Artık 7 den sonra dayanamayıp çıkarmanız gerekecek.
Ama 7 ye kadar da parmağınızı sütün içinde tutabilmeniz gerek.
Sütü mayalayacağımız yere alıyoruz.
İçine 1 tatlı kaşığı şeker koyuyoruz karıştırıyoruz.
1 çay kaşığı (5 litreye bile yetiyor inanın) yoğurdu tabakta iyice eziyoruz.
1 kepçe süt alıp birbirine karıştırıyoruz süt ve yoğurdu.
Daha sonra mayayı süte döküyoruz. 1-2 kere karıştırıyoruz.
Kımıldatmadan etrafını sarıyoruz.
5-6 saat sıcak yerde mayalanan yoğurdu daha sonra soğuk bir yere
balkona çıkarıp iyice soğumasını bekliyoruz.
Hemen buzdolabına koymayın dolabı bozarsınız.
ertesi gün yoğurdunuz kullanıma hazır afiyet olsun.
Ben genelde çelik tencerede yapıyorum.
bu sefer toprak güveçte deneyeceğim.
karataycılar grubunda paylaşmıştım buraya da kopyalıyorum
ismini zikretmem yasak
Kızlar şu yumurta sorunumu çözecek birini arıyorum biz sıkıldık bir fikir istiyorum arkadaşım yogurt tarifini bende istiyorum
Mayke rumuzlu arkadaş vermişti. Ben de onun tarifinden yaptım.
Yumurta sorununu anlayamadım.:44:
Kızlar şu yumurta sorunumu çözecek birini arıyorum biz sıkıldık bir fikir istiyorum arkadaşım yogurt tarifini bende istiyorum
canım her gün yumurta yemek midemi bulandırıyor ekmekte yok ne yapsam ki şaşırdım kimse cevap yazmıyor
ooohh afiyet olsun papişim şimdide ben içiyorum bende çaysız yaşayamam içmeyince başım tutuyor
iyiniyetlim ya o çekirdekleri nasıl 7-2 sayısında
Keten tohumlu yoğurt
Biraz fırında karnıbahar
7-8 finduk
7-8 kabak çekirdeği
2 ay çekirdeği
ooohh afiyet olsun papişim şimdide ben içiyorum bende çaysız yaşayamam içmeyince başım tutuyor
iyiniyetlim ya o çekirdekleri nasıl 7-2 sayısındayiyebiliyorsun
ben başlayınca duramıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?