arkadaşlar biliyorum çok soru soruyorum ama bu omega 3 kapsüllerinin herhangi bir yan etkisi varmı :S ilk defa bir ilacı doktora danışmadan alıyorumda
Güleryüzcüm tartını güle güle kullan canım iyi geceler
arkadasım korkma gönül rahatlıgı icinde ic ayrıca bu ilac degil gıda takviyesi bu konuda anlasalımoglum balık yagı iciyor bende balık hapı iciyorum
bu akşam kaçamak yaptım işte..dışarı çıkınca hep böyle oluyor..siz dışardayken nasıl yapıyorsunuz...
akşam menüm:
1 kase tarhana çorba
yarım tabak nohut
çok az tavuk sote
3 çatal makarna
2 tane çiğ köfte
ayran..
bu akşam çok yedim kızlar ve kendime kaçamak yapmayacağıma söz vermiştim..yine iradesizliğime yenildim..
sporda yapamıyorum zaten..nasıl kilo vericem böyle..
ben de kafama takilani bir soyleyivereyim o halde :) ben de bir turlu emin olup da baslayamadim bu takviyelere cunku... tamamen emin olmak adina yani, karsi cikmak degil amacim... benim de kitaptan anladigim sey su : hocanin dedigine gore bizim ulkemizin konumu geregi bizim insanimizin NORMALDE d vitamni ihtiyaci OLMAMASI GEREK. ama malesef ozellikle buyuk sehirlerde boyle birseyin mumkunati olmadigini soyluyor. Ama tabi benim de her yerden duydugum doktor kontrolunde alinmasi, kendi kafamiza gore d-vit takviyesi yapilmamasi gerektigi... yalniz karatay hoca d vitamini fazlasinin bir zarari, yan etkisi olmadigini yazmis...
omega 3`e gelecek olursak, ben (bir arakadas aldigi tabletin icinde antioksidan vitamin var demis, onun dedigi gibi bir tabblet kullanmiyorsak eger !!!) hala daha antioksidan olarak da yediklerimizin yeterli olacagindan emin olamiyorum bir turlu... ama arkadasin (kim oldugunu hatirlayamiyorum simdi) dedigi gibi iceriginde olan bir omega 3 kullaniyorsak kafama yatiyor.. Cunku hoca bunu kesin soyluyor. Oyle antioksidanla birlikte alinmali diyor. Aksi olsaydi saniyorum ki derdi ki, karatay diyetini uygulayanlar zaten yedikleri besinlerden bu vitaminleri alacaklardir, gerek yoktur, derdi diye tahmin ediyorum...
siz de fikir verirseniz sevinirim...
Piyasadaki omega 3 tabletlerinin bazıları E vitamin ilaveli bazıları değil... İçeriğinde E vitamini ya da diğer antioksidan vitaminler olan omega 3 tabletlerini alırken ayrıca antioksidan vitamin almak gerekmiyor ama olmayanlar için gerekiyor.
Doktorlar sitesinden alıntı;
...Ancak omega 3 yağlar hakkında bir noktayı belirtirsem bu kafanızı hayli karıştıracaktır. Gene de bunu bilmek ve omega 3 yağları ona göre tüketmek zorundasınız. Her ne kadar bu çok yararlı yağlar oksidasyonu baskılıyor ve toksik radikal üretimini baskılıyorsa da maalesef bu yağlarla ilgili kısımda da belirttiğim üzere kendileri parçalanarak toksik radikal'e dönüşebiliyor. İşte bu gizli ve hassas noktayı bertaraf etmek ve omega 3 yağların toksik radikal'lere dönüşmeksizin sadece antioksidant olarak etkimelerini sağlamak amacıyla omega 3 tabletleri beraberinde E vitamin tableti veya herhangi bir antioksidant tabletle birlikte alın. Tablet değil de doğal yollarla omega 3 aldığınızı varsayalım. Yani haftada en az dört kez yağlı balık eti tüketiyorsunuz. Şayet sadece yağlı balık eti tüketiyorsanız yanlış. Yağlı balık etini yeşillikle veya hemen takibinde taze meyve ile tüketmek zorundasınız. Aksi takdirde omega 3 yağların mucizevi yararlı etkileri yerine zararları ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
Önemli!!!
Omega 3 yağları yani DHA ve EPA adlı eikosonoidleri tablet yada doğal beslenme yoluyla alırken sakın beraberinde antioksidant kullanmayı ihmal etmeyin. Aksi tadirde yararlı ve antioksidant olarak bildiğiniz bu yağlar tersine oksidant olarak size zarar verebilecektir. O halde sağlıklı bir yaşam ve yüksek tansiyondan korunmada;
Omega 3+antioksidant
İlgili link;
Omega-3
Merhabalar ben 165 boyunda yasım 37 altı sene önce dogum yaptım 58 kilo ile hamile kaldım 22 kilo aldım doğumdan sonra bes kilo verdim ger kalan 17 kiloyu birbucuk sene sonra verdim emzirme ısı bitince diet yaptım sık sık az yedim ip atladım ve altı ay sonra tekrar 58 olmuştum sonra ben iki sene deli gibi yemek yedim hiç kilo almadım metabolizmam çok hizliydi Sporu bırakmama rağmen sonra ben bı kilo almaya başladım 10 kilo almisim iki senedir bu kiloyu vermek için canım çıktı bes altı kilo veriyorum sonra hoop tekrar alıyorum ve bu aradada sürekli spor yapıyorum yürüme bandında bir saat tempolu yuruyus, yada bir saat hiç durmadan yüzme yada yarım saat plates bı ara bir günde hepsini yaptıgım bile oldu.spor yaptikca şiştim ha bu arada doktor kontrollerimde ihmal etmiyorum hicbisiyim yok turp gibiim.çok yorgunum sürekli dayak yemiş gibi uyanıyorum.şimdiki bedenim sık az yemeyi kabul etmiyor elim ayağım titriyo acikincada ne yediimi bilmiom bide aciktikca karbonhidrat yiyorum sürekli.Sonr gecen ay karatayin dietini yapmaya basladim gercekten karbonhidratı çok azalttim 66 kiloyla başladım sabah 62 yi gördüm tartıda ama canım çıktı çok kötü gecti yani arada bozmama rağmen bana hiç iyi gelmedi hedefim 55 olmak ama nasıl ineceğim bilemiyorum şimdiden kotuyum
Neler yediğimi sıralayayım
Genelde sabah 9 da kahvaltı yapıyorum
Sabah sınırsız herseyi yedim kepek ekmek 4-5 dilim tereyagda yumurta peynir zeytin bal krem peynir ceviz domates salatalik biber tıka basa Doyana kadar yedim yada Bazende Mısır gevreği icine bir kasık yulaf iki kayısı iki incir iki ceviz 6-7 fındık 250ml süt yani kısacası sabah abartılı saat 13 te spor yüzme yada yuruyus 1 saat tempolu öğle yemeğinde protein ve salata yada sebze yoğurt salata yada buğdaydan yaptıgım pilav yoğurt salata baklagiller aksamda aynı öğle de yediklerim gibi arada bazen 2-3 hurma yiyorum aksam 7 den sonradan hicbisi yemedim.haftada bir pasta börek yedim öğlen. gün icinde spor yaptıgım günler çay kahve dısında 3 lt su iciyorum normaldede 2-2 buçuk iciyorum çay kahve sekersiz bu sekilde 1 ay oldu fakat bu arada bas dönmesi halsizlik yorgunluk kalp carpintisi icim titriyo sınırlılık tahammülsüzlük arada bas ağrısı yani anlatamam çektiklerimi sanırım bu verdigim dört kiloda cogunlugu kas
Napcaaam ben yaaaaaa
Napcami bilemiom bilen varsa yardım etsin ltfn
Merhabalar ben 165 boyunda yasım 37 altı sene önce dogum yaptım 58 kilo ile hamile kaldım 22 kilo aldım doğumdan sonra bes kilo verdim ger kalan 17 kiloyu birbucuk sene sonra verdim emzirme ısı bitince diet yaptım sık sık az yedim ip atladım ve altı ay sonra tekrar 58 olmuştum sonra ben iki sene deli gibi yemek yedim hiç kilo almadım metabolizmam çok hizliydi Sporu bırakmama rağmen sonra ben bı kilo almaya başladım 10 kilo almisim iki senedir bu kiloyu vermek için canım çıktı bes altı kilo veriyorum sonra hoop tekrar alıyorum ve bu aradada sürekli spor yapıyorum yürüme bandında bir saat tempolu yuruyus, yada bir saat hiç durmadan yüzme yada yarım saat plates bı ara bir günde hepsini yaptıgım bile oldu.spor yaptikca şiştim ha bu arada doktor kontrollerimde ihmal etmiyorum hicbisiyim yok turp gibiim.çok yorgunum sürekli dayak yemiş gibi uyanıyorum.şimdiki bedenim sık az yemeyi kabul etmiyor elim ayağım titriyo acikincada ne yediimi bilmiom bide aciktikca karbonhidrat yiyorum sürekli.Sonr gecen ay karatayin dietini yapmaya basladim gercekten karbonhidratı çok azalttim 66 kiloyla başladım sabah 62 yi gördüm tartıda ama canım çıktı çok kötü gecti yani arada bozmama rağmen bana hiç iyi gelmedi hedefim 55 olmak ama nasıl ineceğim bilemiyorum şimdiden kotuyum
Neler yediğimi sıralayayım
Genelde sabah 9 da kahvaltı yapıyorum
Sabah sınırsız herseyi yedim kepek ekmek 4-5 dilim tereyagda yumurta peynir zeytin bal krem peynir ceviz domates salatalik biber tıka basa Doyana kadar yedim yada Bazende Mısır gevreği icine bir kasık yulaf iki kayısı iki incir iki ceviz 6-7 fındık 250ml süt yani kısacası sabah abartılı saat 13 te spor yüzme yada yuruyus 1 saat tempolu öğle yemeğinde protein ve salata yada sebze yoğurt salata yada buğdaydan yaptıgım pilav yoğurt salata baklagiller aksamda aynı öğle de yediklerim gibi arada bazen 2-3 hurma yiyorum aksam 7 den sonradan hicbisi yemedim.haftada bir pasta börek yedim öğlen. gün icinde spor yaptıgım günler çay kahve dısında 3 lt su iciyorum normaldede 2-2 buçuk iciyorum çay kahve sekersiz bu sekilde 1 ay oldu fakat bu arada bas dönmesi halsizlik yorgunluk kalp carpintisi icim titriyo sınırlılık tahammülsüzlük arada bas ağrısı yani anlatamam çektiklerimi sanırım bu verdigim dört kiloda cogunlugu kas
Napcaaam ben yaaaaaa
Napcami bilemiom bilen varsa yardım etsin ltfn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?