Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Herkese günaydın,

Sabah : 2 yumurta, 1/2 dilim peynir, roka, 3 zeytin, 1 yerli muz,3 çilek, 1 ç.b. ceviz, tarçın, yarım kase yoğurt

Meyveyi tek başına yemek kan şekerini yükseltiyor ve dolayısıyla acıktırıyor. Yanında bir iki kuru yemiş le birlikte yiyebilirsin. Ayrıca iki öğün arasını daha kısa tutup, öğünlerinde daha doyurucu şeyler tercih edebilirsin.

slm kızlarrrr,
bir kaç sf. önce bi arkadasımız omega 3ün yanında antıoksidan seyler yememız gerektiğini söylemıstı hanı zaten biliyordukda benım bilmediğim antıoksıdan olarak neler tüketmemız gerektıgı, yoğurt süt onları tüketiyorum ve antıoksıdan olara bılıyorum bunları yardımlarınızırica ediyorum dostlarım.

bu arada dünde demıstım canım hıçbişey yapmak istemıyor inannın kaç gündür yürüyüş bile yapamıyorum çok uyuşuğum yaa
bide 1 haftadır aynı kilodayım gr bile veremedım sinir oldum kendımee sanırım bunların gerı tepmesi

neyse yediklerimi yazayım dün öğle
nohut ve 2 kaşık bulgur pilavı ve biraz fındık (cebimdeymiş yedım bende )

saat 5 de bi müşterimiz hurma getırdı 2 tane yedım

akşam 4-5 tane bulgurlu mercımeklı dolmam ( bi gunde bu kadar bulgur çokmuki ne demi )
yoğurt

2,5 lt su selkersiz çay

bu sabah da ; 1 yumurtadan domateslı peynırlı omlet e benzer bısıy yaptım 1 s.b. süt biraz peynır ve zeytın birazda fındık

“En bilinen antioksidanlar A, E, C vitamini, selenyum ve çinkodur. Üzüm çekirdeği, şu ana kadar bulunan en güçlü antioksidan madde taşıyıcısı olarak literatüre geçmiştir. Özellikle siyah üzüm çekirdeğiyle birlikte yenilmeli. Çekirdek yutularak değil çiğnenerek yenilmeli. Böylelikle doğal bir antioksidan alınmış olunur. Siyah üzümün yapımında kullanıldığı kırmızı şarabın kalp hastalıklarından koruduğu literatüre geçmiştir. Sebzelerde ise brokoli, lahana, karnabahar, Brüksel lahanası, havuç, semiz otu, kereviz, soğan ve sarımsağın güçlü birer antioksidan kaynağı olduğunu görüyoruz. Daha koyu ve canlı, daha parlak renkli sebze ve meyveler daha çok antioksidan madde içerirler. Örneğin, domateste en çok bulunan ve diğer kırmızı sebzelere de rengini veren likopen, güçlü bir antioksidandır. Dolayısıyla domatesi yaz-kış yemeyi öneriyoruz. Yeşil çay antioksidan özelliği taşır ve mutlaka içilmesi gerekir. Ceviz, badem, fındık, kabak ve ay çekirdeği de antioksidan kaynağıdır. Bunun için bu yiyecekleri mutlaka yemeliyiz.”

Prof. Dr. Şeniz, meyvelerden kivi, çilek, mürdüm eriği, böğürtlen, yaban mersini ve kuşburnunda da bolca antioksidan bulunduğunu kaydederek, “Bitki çaylarından kekik, biberiye, adaçayı gibi çaylar ve nane, zencefil, zerdeçal gibi baharatlar önemlidir. Sağlığımızı korumak için bol bol, mevsiminde taze meyve ve sebze tüketmeliyiz” dedi.

Haydi güzeller uyanıınnn leylaklarım papadiyam güleryüzüm nerdesiniz?

günaydın sekerim sabah kan verdim sekerim bakalım sonuc ne olacak hayırlısı karataya devam durmak yok ancak fırsat oldu nete girmeye

ohhh tebrikler sekerim valla senin adına sevindim bende bu sabah yeni tartı mı denedim calısıyor mu diye bir de ne göreyim 57 leri gördüm reglimin 6.günü olmasına ragmen cok mutlu oldum yaaaa:119::119:

merhaba arkadaşlar

2 haftadır düzenli giremiyorum.
hem sezon başlıyor çok yoğunuz
hemde 2 haftadır sürekli yatılı misafir ağırlıyorum.
umarım herkes iyidir,herşey yolundadır.

sabah 1 yumurta ,peynir,çay,kahve
öğle 1 kase mercimek çorbası,yoğurt yedim.

ev de misafir olunca kaçamaklar olmadı değil
ama sonu yok,bu yüzden bugün yeniden tam karataycı olarak sahalara dönüyorum :)

dısarda yürüyüs ulasım amaclı yaptım yürüyüsümü 30 dk

ögleden sonrada yürüyüs var ayvalık carsıya bizim evde 3 km oluyormus dönüste bi 3km olmu sana 6 km oleyyyy (kordonda bi de cay üstüne süperrr)bakalım carsıya tempolu kac dk gitcez?
:119::119:

Merhaba; kk yillardir takip ettigim site ama uye olmak bugune ve diyete baslamama kismetmis.2 cocuk annesi ogretmen ama su an calismayan bir bayanim.2. dogum sonrasi aldigim kilolari vermeme 5 kilo kalmisken uzerine 9 kilo alarak XL konuma geldim.En sisman oldugum zamanlarda bile 62'yi gecmemistim.Doguma 75 kiloyla gittim,boyum 168 cm,dogum sonrasi kilolarimi hemen veremedim.Emzirmeyi biraktiktan sonra bir de uzerine kilo aldim.Velhasil gidisatin pek iyi olmadigini dusunup diyet yapmaya karar verdim.

Yaklasik 10 gun once Dukan diyetine basladim.Bu sure zarfinda ictigim 3 bardak salgam(genlerimde var herseyden vazgectim ondan gecemedim:)) ve 1 avuc kuruyemis disinda kacamagim yok.Yuruyusumu aksatmadim ve bu sure zarfinda yaklasik 3,5 kilo verdim.Surekli kendime birseyler hazirlamak zahmeti disinda sorun yok gibi aslinda ama ne yalan soyleyeyim gerek turkce gerek yabanci kaynaklardan okudugum bilgiler beni korkuttu.Bransim biyoloji oldugu icin yazilan olumsuzluklar kafama yatti.Ayrica Canan Karatay'in bunu bir diyet degil bir yasam sekli olarak sunmasi ayri bir guzellik ve bu konuyla ilgili tecrubeleri olan siz forum arkadaslarimdan yardim almak istedim.Oncelikli olarak;

Benim gibi dukanla baslayip karatayla devam edip kilo veren var mi acaba.Insanlar birakirsam verdiklerini fazlasiyla alirsin diye korkutuyor ama gunluk aldigim kalori miktarini azaltirsam yine de kilo alir miyim.Sonucta ben dukani birakip rutinime devam etmeyi dusunmuyorum.Su an 10-12 kilo fazlam var ve hayatimda ilk defa bu kilolari vermek ve karbonhidratlardan uzak durmak adina bu kadar kararliyim.Yardimci okursaniz cok sevinirim

Karatay'da kalori azaltmak gibi bir durum yok..İzin verilen yemeklerden doyana kadar yiyin diyor Canan hoca..
ilk sayfadaki örnek menümüze göz atarak başlayabilirsin..Dukan'dan karataya geçen 1-2 arkadaş oldu mezun bile oldular
yürüyüş yada başka bi spor çok önemli..hergün en az 20-30 dk.yürümelisin..
akşam 8 den sonra yemek yemek yok.
dukandaki gibi yağdan kısmana gerek yok (doğal zeytinyağı ve tereyağında)
geçmişe dönük menülerimiz zaten fikir verir sana

Aramıza hoşgeldin diyorum.
Ben son 2 aydır çok düzenli uyamıyorum karatay'a ama ilk3-4 ay gibi bi sürede 9 kg.verdim.
ve bırakınca kolay kolay geri almıyorsunnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…