Canım ne güzel bir dene bence.. Keşke burada da olsa hemencik başlardım
Canım aynen ben bir ilçedeyim haftada 2 kere 5er kilo sütüm geliyor köyden.. Yaklaşık 3 kilosunu yoğurt yaparım 2 lt sini de süt olarak çocuklara ayırırım. Oldukça kaymaklıda oluyor sütümüz güzel. Bir kase kadar sütün kaymağı (yoğurt demişsin bundan da olur sanırım) ayırdım dolapta duruyor bunu su ile çırpınca mı tereyağı elde edeceğim canım?
arkadaşım şu mutfak robotlarının üst blendır kısmı varya oraya kaymağı koy üzerine soğuk su ekle calıştır topaklanmaya başlayıncaya kadar bekle 15 dak falan sürüyor.sonra üzerine toplanan yağı al.soğuk su yun altında bi kaba koyduğun yağı kaşıkla evire cevire yıka sonra suyunu dök oh misler gibi tereyağı yanlız blendarla yaparken ben 15 dak dedim ama sen bak arada topaklaşma olunca 2 dak daha calıştır yeter .şimdiden kolay gelsin
ben de nasıl yapıldığını merak ediyordum teşekkürler canım
Yok canim,zeytin dunyanin en faydali meyvesi ve glisemik endeksi 0..merhabaaa kızlarrr hiç kaçamakk yapmadımmmutluyummm
sabah:yumurta-peynir-zeytin-domates-salata-1 cay bardağı ceviz 1 portakal
öğle: karnıbahar-ezo gelin çorbası-yoğurt
akşam: menemen vardı az kalmştı bana onunla doymadım ve kendime tereyağında 2 yumurta yaptım
peynir-salata-domates-1 avuç ceviz-zeytin akşam yemepim 5de bitti.
yemekten sonra kalktım bütün evi silip süpürdüm..
kızlar ben zeytini fazla kaçırıyorum bi sakıncası olrmu ??
yürüyüşe gitmeden bunuda yazayımda gülümseyin azıcık ıslak mendil,çorap ve deniz olayına bayıldım :)))
BİZLERİN MİLLETÇE YAPTIĞI
:))
HEKESİN EVİNİN BUZDOLABINDA YUMURTALIK BÖLÜMÜNDE MUTLAKA YARIM LİMON VARDIR . KURUMUŞTUR BÖYLE.. BİLİYORUM SİZDEDE VAR..
1-)Dizilerdeki oyuncularla sohbet etme . " Gitme oraya gitme öleceksin" ve benzerleri.
2-)Yolda yuruyen arkadasinin ustune araba surmek
3-)Yemek sonrası, ıslak mendille eli silip, boşa gitmesin diye aynı mendille masayı ve ardından ayakkabıları silmek
4-)Misafirle otururken yapamadığı muhabbeti giderken kapı önünde yapmak
5-) Çorabının kirli olup olmadığını koklayarak anlamak..
6-)Bulmacalarda adam kadın farketmeden herkese sakal bıyık çizmek
7-)Misafirliğe gelen çocuğa ''Sen burda kal da bizim oğlumuz ol'' demek
Şampuan bittiği zaman çoğaltmak için içine su dökmek
9-)Kafasına kuş şey ettiğinde ,gidip sanş oyunları oynamak.
10-)İçeri girdiğin de "geldin mi?" sorusuyla karşı karşıya kalmak
11-)Otobüste yaşlılara yer vermemek için uyuyor numarası yapmak
12-)Aynı denizin içinde hem yüzebilen, hem işeyebilen, hem sevişebilen, hem de balık tutup yiyebilen tek canlı
13-)Evde ailece izlenen film de öpüşme sahnesi çıktığında sessizlik hakim olur..
14-)Göremiyeceği halde geçen ambulansın içine bakmaya çalışmak.
15-)Dürümün son lokmasıyla ayranın son yudumunu denk getirmek.
16-)6 aydır fırçalanmayan diş dişçiye giderken ayıp olmasın diye mutlaka fırçalanır
17-)Bi şey ikram edilince kibarlık olsun diye "çok sağol" diyerek reddedip ısrar gelmeyince aç kalmak
1Olmayan bir şeyin yoklugunu sorgulamak -ekmek var mı? -yok - hiç mi yok ?
Tamam canim,cok saol tavsiyen icin..yarmayi da yeni aldiydum:))Bugün yazdığım bulgurlu patatesli köfte yapacaksan Propycilcim ve yapan olursa:
1. yarmaları 5-6 saat ıslatıp öyle yapın tarifteki gibi yaptım. Benimkiler diri oldu.
2. 3 patates yeterli.
banttayım sızı okuyorum arkadaslarya sana ozenip bende okumaya calisiyom ama goz 4 bucuk oldygu icun biraz zor oliyi
masallah..bugün tam 1 ay oldu ve ben 8kğ vermişim
bu tarifler super canim tesekkur ederiz..arkadaşım şu mutfak robotlarının üst blendır kısmı varya oraya kaymağı koy üzerine soğuk su ekle calıştır topaklanmaya başlayıncaya kadar bekle 15 dak falan sürüyor.sonra üzerine toplanan yağı al.soğuk su yun altında bi kaba koyduğun yağı kaşıkla evire cevire yıka sonra suyunu dök oh misler gibi tereyağı yanlız blendarla yaparken ben 15 dak dedim ama sen bak arada topaklaşma olunca 2 dak daha calıştır yeter .şimdiden kolay gelsin
Sanada masallah canim..Merhaba Kızlar,
İki gündür çok yoğunum geçmişi okuyamıyorum.Yavaş yavaş açığı kapatmaya çalışacağım artık.
Sabah: 2 yumurta peynir zeytin 1kuru incir ceviz omega 3
Öğle :yoğurtlu ıspanak 1 yerli muz
Akşam : ızgara balık salata şekersiz Türk kahvesi
Ve evden çıkıp Çamlıca ya yürüyelim derken yokuş yürümeyelim şu sokak nereye gidiyor bu sokak nereye derken Anadoluhisarı na Bankacilik sektorunde olumsuz sicil kaydinizin olusmamasi icin odemenizi yapmaniz gerekmektedir. Odeme yaptiysaniz mesaji dikkate almayiniz.kadar 70 dakikalık yürüyüş:) Fakat bu yüzden yemeğimiz 20:30 geçti.Neyse bir daha ki yürüyüşe yemek yeyip çıkacağız
hadi ya.....!!ciok ilgincmis gercekten..ilk hafta hakkaten olmustu halsizlik bende..tuh kacirdim programi..esim ve kurtlar vadisi zamani simdi..bilgisayar ve tv onda,bana telefon dustu..neyse yarin izliym artik..cok saol canim paylasim icin..Kızlar haber türkü açın hemendiyetimizde ilk 10 gün şeker hayatımızdan çıkınca vücut halsiz kalıyormuş. Bunu yeni katılan bi arkadaş sormuştu. Sebep: vücudumuz aslında yağ asitlerinden enerji üretmeye alışkınmış ama hep şekerden üretmeye alışkın bünye şekeri kesince yağa dönene kadar halsizlik oluyormuş dinleyin bence
4-5 fındık da yiyebilirsin domatestede yeşil soğanda da var canım üzümü sabah yiyorum ben de.. 4 fındık yedim ben de az önce omega 3 için antioksidan olsun diye..
4-5 fındık da yiyebilirsin domatestede yeşil soğanda da var canım üzümü sabah yiyorum ben de.. 4 fındık yedim ben de az önce omega 3 için antioksidan olsun diye..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?