Herkese iyi akşamlar,
İyiniyetli, bamyayı koymadan önce pişiriyor musun ? Daha doğrusu nasıl yapıyorsun?
Canım doğum günün kutlu olsun.:71
Bu arada yediklerimi de yazayım.
3.ve son öğün: 1 k.kase yoğurt çorbası(buğdaylı), 1 tabak kıy. karnıbahar yem., biraz sebze ızg.
canım bişe olmaz o ıssırıklardan,sonucta yuruyosun ve beslenmende olumsuz hiç bişe yok...hiiiiiç sıkma canını..haftaya birden pat diye verirsin..bide ideal kiloya yakınsın tabiki yavaslar kilo verirsin,hatta bazı haftalar vermezsin bile..bide her gun tartılmaaaaa...tut kendiniiiiiiiiii
hiçbişe olmaz canım...sen hiç bişe olmamıs gibi devam et:))
yok canım hiiiç yorulmadım cunku temizlik ney yapmadımarkadas cagırdo ona gittim..tembel tembel oturdum..
Afiyet olsun canım..
Bamyalar ayıklanır ve yıkanır.(başları çok içe dalmadan ayıklanır)Rendelenmiş 4-5 domates ,doğranmış sarımsak ve limon suyu içine bamyalar konur 10-25 dk bekletilir.Bu işlem bamyaları sünün sünüm olması engelliyecek.Diğer yanda tencerimize yağımızı ve doğramış olduğumuz koyalım ve soğanları biraz kavuralım. (tarifte soğan kavurun diyor ama karatayda soğan kavrulmadan pişirilmesi gerek bu sene böyle yapacağı)
İçine domateste beklettiğimiz bamyaları, salça ,1 bardak suyu ve tuzu ilave edeilim. 30 dk Pişmeye bırakalım.
Fzguncum suyunu koymadan yarısını dolaba koymuşum böyle çok pratik oluyor deneyin..
Teşekkürler canım,ben de bamyayı çok seviyorum ve yazdan buzdolabına koymak istiyorum. O zaman hiç pişirmeden sadece limonsuyu, domates vs içinde bekledikten sonra buzdolabına koyuyorsun değil mi?
yok canım cocuk...şu tiroidden kurtulursam yapcam inşallah...e sen iki tane cocukla anca fırsat bulunca temizlersin..ben laylay lomSenin çocuğun var mı canım merakk ettim.
Bugün süpüremem diye dün akşam 8.00da süpürdüm ben evimi ne zaman fırsat oluyi o zaman temizleniyor evimOğluş da çok hareketli babası dışarı çıkardıkça ben toparlıyorum evi.. Demin poğaça yaparken evden kaçtı Kapıdan çıktı babasına gidiyormuş kaçak..
yok canım cocuk...şu tiroidden kurtulursam yapcam inşallah...e sen iki tane cocukla anca fırsat bulunca temizlersin..ben laylay lomsenin oglan tam kaçakmışş yaaa
Allah sana da nasip etsin canım.Ev temizlenir nasılsa iyi yapmışsın .
Tombiklerin yarışması başlıyorbunlara biri karataydan bahsetsin ya üzülüyorum valla
ewet ya daa 2 gun tatil war,iki kişi olunca ew cok kirlenmiyo..e senin 2 cocuk bakıcı kocişin...bayaa warsınız:)) ayyy o tombişlere cok uzuluyorum ben ya..yazık onlara,orda verdikleri kilonun daha fazlasını karatayla verirlerdi cünkü hem sporları cok hemde vucutları cok ödemli gozukuyo.... sivilce olduguna eminmisin canım???kızlar bişi soracağım size..Sağ göğsümün tam ucu kıpkırmızı oldu önceki gün. Dün de sivilce gibi bişi oldu iltihaplandı. Plates yapacağım ama acı var gerçekten. Hiç size oldu mu bu ne yaa:26:
ewet ya daa 2 gun tatil war,iki kişi olunca ew cok kirlenmiyo..e senin 2 cocuk bakıcı kocişin...bayaa warsınız:)) ayyy o tombişlere cok uzuluyorum ben ya..yazık onlara,orda verdikleri kilonun daha fazlasını karatayla verirlerdi cünkü hem sporları cok hemde vucutları cok ödemli gozukuyo.... sivilce olduguna eminmisin canım???
ay ben bayılırım bamyayaaaa........hele bide kuzu kusbaşılı olursa,yanında da tereyaglı bulgur pilavı ve cacıkk..yeme de yanında yat wallaEvet canım öyle yaptım. Poşetten tencereye üstüne yağ ve tuz su tamamdır bu kadar. Bir de ben sevseydim
ayy gecmiş olsun canım ya..ihmal etme bak...ozaman kadar gecse de gecmese de git..tam meme başında sivilce gibi:26: ama olmazsa salı günü doktora gideyim.
Hiç size oldu mu bu ne yaa:26:
ayy gecmiş olsun canım ya..ihmal etme bak...ozaman kadar gecse de gecmese de git..
Canım bence ihmal etme mutlaka doktora göster. Sevgiler
bu arada,yemiycektim ama hem acıktım hem de acıkırım die yedim..
fast yimeğim:
1 yumurtadan tulumpeynirli maydonozlu tereyaglı omlet
1 kase guvecte kıymalı patlıcan-ay sonunda bitti cok şukur,orduya yetecek kadar pişiriom
1 kase yogurt
1 fındık,1 domates,1 salatalık
3-4 lokma kasar peyniri
ay guya yemiyecektimmm
bide anneme diyim de bamya diksin biraz...
bide kızlar,üzüm cekirdeği dunyanın en iyi antioksidanıymıs ve herhangi bi antioksidanın en az 50 katıymıs...ama aktardan aldıgımız uzum cekirdeğine pek guvenmiyorum ben..acaba uzumler cıktıgında tek tek cıkarsammı ki ya? sonra yıkarım şekeri gider,daa sora kuruturum,olmazsa biraz da öguturum...5-10 kg uzumden cıkarabilirmiyim acaba?????????
tam meme başında sivilce gibi:26: ama olmazsa salı günü doktora gideyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?