Cok dogru canim,tesekkurler paylasim icin..bugun butun bardaklarimi yere birakicam yatmadan once insallah:))
çok teşekkür ederim ikiz büyütmek çok zor onlara çok uzun sağlıklı yıllar dilerim bu arada benimde 26 nisan doğum günümgünaydın ALLAH YARDIMCIN OLSUN İKİZ BÜYÜTMENİN NASIL OLDUGUNU BEN ÇOK İYİ BİLİRİM BENİMKİLER 14 YAŞINI 26 NİSANDA DOLDURUYORLAR .ALLAH SAGLIKLI BÜYÜTMEYİ NASİP ETSİN
Canım dur ben de ölçü alıp yazacağım ilk fırsatta özendim senden
Canım Güleryüzüminşallah canım haftada 500 gr veriyordum ama leslie ye başladım belki hızlanır
Profesör elinde içi dolu bir bardak tutarak dersine başladı.
Herkesin göreceği bir şekilde tutuyordu ve ardından sordu :
“Bu bardağın ağırlığı sizce ne kadardır?”
’50gm!’ …. ’100gm!’ …..’125gm’
..diye öğrenciler yanıtladı.
“Bardağı tartmadıkça gerçekten ben de bilemem,” dedi profesör, “ama, benim sorum şu ki :
Bu bardağı birkaç dakikalığına tutsaydım ne olurdu?”
‘Hiçbirşey’ …..diye yanıtladı öğrenciler
Tamam peki 1 saat boyunca tutsaydım ne olurdu?’ diye sordu profesör bu kez…
Kolunuz ağrımaya başlardı efendim’ diye öğrencilerden biri yanıtladı
“Haklısın, peki şimdi ben 1 gün boyunca tutsam ne olurdu?”
“Kolunuz iyice ağrır, kas spazmı & batar vs gibi sorunlar yaşardınız ve hastaneye gitmek zorunda kalırdınız!”
….. tüm öğrenciler çeşitli yorumlar yaptı ve gülüştüler
“Çok iyi.
Peki tüm bu sorunlar olurken bardağın ağırlığında bir değişme olur muydu?”
diye sordu profesör.
‘Hayır‘…. diye yanıtladı herkes
“Peki o zaman kolun ağrımasına ve kas spazmına neden olan neydi?”
Öğrenciler bulmaca çözermişçesine düşünmeye başladılar.
“Acıdan ve ağrıdan kurtulmak için ne yapmam gerekir bu durumda?”diye tekrar profesör sorar
“Bardağı bırakın düşsün!” diye öğrencilerden biri yanıtlar.
“Kesinlikle!” der profesör.
Hayatın problemleri de böyle bir şeydir.
Onları kafanda birkaç dakika tutarsın. Bir sorun yokmuş gibi görünür.
Uzun bir süre düşünürsün, başınız ağrımaya başlar
Daha uzun düşünün …Artık seni bitirmeye ve hiçbir şey yapamamana neden olur.
Hayatınızdaki mücadeleleri ve problemleri düşünmek önemlidir,
Fakat daha önemlisi onları her günün sonunda, uyumadan önce yere bırakmaktır (bardak gibi).
Bu şekilde strese girmez, ve her gün taze bir beyin ile uyanır ve her konuyla ve yolunuza çıkan her mücadele ile başa çıkabilecek güçte olursunuz!
Bu yüzden bugün ofisten ayrıldığınızda,
Sevdiklerinize şunu hatırlatın :
“Bardağı yere bırakın bugün!”
Kaynak : Bardağı yere bırakın! | KendiniGelistir.Com
maaşallah sende bu azim varken 90 -60 - 90 olman yakındır.
leylak84 oncelikle cevap verdigin ve ilgi gosterdigin icin cok tesekkur ederim, cok haklisin. kendimi toplamaliyim..
Biraz önce omega 3 aldığını belirtmiş benimde çocukların omege 3 şurubu vardı hemen içtim bir kaşık... çok iğrenç geldi bana tadı kapsülü daha mantıklı sanırım.Birde porsiyon miktarını kestiremiyorum özellikle bakliyatta daha doğrusu ne kadar mercimek fasulye yenebilir kaşık bazında 10 kaşık gibi yardımcı olurmusunuz...tabii sebze yemekleri içinde aynı
Tünaydın kızlar bu 3 gün tatil süper geçti fakat pazar günü sildiğim camlar neticesinde belim tutuldu hatta sırtım komple
çok ağrım var
Merhaba aydor,balik yagini biz genelde maarin kap kullaniyoruz..gunde 4 yada 6 kapsul aliyoruz..bide porsiyon olayi asla yok bizde cunku doyana kadar yemezsen vucut kendini korumaya alir ve yediklerini yakmal yerine biriktiri..yasak olmayanlardan doyana kadar ye canim,yalniz bazi yiyecekleri aksam yemiyoruz: mesela bulgur pilavi,kuru kayisi yada kuru incir..ama sut,ayran,kahve,cay,ot catlari..bunlar istedigin zaman icebilirsin yakniz sekersiz olmak kaydiyla..bide kilo verene kadar maden suyu icmiyoruz canim,,ogunler arasi en az 4 saat olsun,ama cok acikirsan ayran yada sut ic keser zaten..bide tatli istegini bastirabilmek icin tarci li yada kakaolu sut icebilirsin ama hazir sutler cısss:))Biraz önce omega 3 aldığını belirtmiş benimde çocukların omege 3 şurubu vardı hemen içtim bir kaşık... çok iğrenç geldi bana tadı kapsülü daha mantıklı sanırım.Birde porsiyon miktarını kestiremiyorum özellikle bakliyatta daha doğrusu ne kadar mercimek fasulye yenebilir kaşık bazında 10 kaşık gibi yardımcı olurmusunuz...tabii sebze yemekleri içinde aynı
Canim neden iki haftayi tamamlamayi bekliyosun,bugun katil,hatta bugunku menunu yazarak katil..leslie sonsome diye bi kadin var,yerinde yurume egsersizi yaptiriyo,googla yazarsan cikar hemen..selam arkadaşlar bende sizin takipçinizim ve sizden okuduğum ve aldığım enerji ile bende başladım karatay a. 2 haftayı tamamlarsam katılcam inşallah aranıza. birşey sorcam cahilliğime verim bu leslie diye konuştuğunuz şey nedir
Gecmis olsun canim,ama mis gibi olmustur simdi camlar ne guzel:))Tünaydın kızlar bu 3 gün tatil süper geçti fakat pazar günü sildiğim camlar neticesinde belim tutuldu hatta sırtım komple
çok ağrım var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?