bahar yorgunluğu oluyor hepimizde bendede tembellik var biraz ama eminim yakında geçecek ve fıkır fıkır kaynayacağızkahvaltımı yaptım,temizlik bitti sıra yürüyüşte.ama nedense sürekli uyumak istiyorum.birkaç arkadaş daha bahsetmiş bu durumdan.sanırım mevsimsel bi durumbirkaç gündür omega 3 de almıyorum..sanırım o da etkiliyo.en kısa zamanda almam lazım
süper fikir bende öğleden sonra kaldırıcam totomu inşallah manda poku gibi yayıldım kaldım koltuktagidiyim yürüyüşümü yapayım bari,açılırım belki...
afiyet olsun ne güzel işte miden küçülüyor demekki sulu köftede patates yok değil mi?Öğle yemeğim kızlar..
1 tabak sulu köfte yemeği
yoğurt
salata
bunları bile zor yedim..sabah çok mu yemiştim hayır ama artık daha az acıkıyorum..
bugün suyumu sıkı içiyorum..1 lt oldu bile..ama spor yok bugün..akşam misafirlerim var..koşuşturmaca spor sayılmıyor mu..
wavvvvvvvv 20 bin adım harikasın aybalam yaa kaç saat sürdü sporun yani 20 bin adım gün içindeki toplam adım sayın mı? merak ettimSLM
menü bildirimlerimi yapayım önce
dün akşam
1 tabak sucuklu kuru fasulye
1 kase yoğurt
Salata
bu sabah
klasik karatay kahvaltısı
öğlen yemeğim
1 tabak zeytinyağlı yeşil fasulye
1/2 tabak salata
1/2 tabak yoğurtlu havuç(kızarmamış)
1 kase yoğurt
1 tabak sulu köfte (patateslerini yemedim sadece köfteleri yedim)
kalburabastı vardı çok severim ama onuda yemedim aferin bana
bu arada dün yine 20.000 adım attım bugüne allah kerim herkese iyi günler dilerim
tamam canım bide öyle deneyim bakalım faydası olacakmıBeğendiğinize sevindim canım
Fizoficim omega 3 lerimi 6'ya çıkardım ben.. Sabah akşam 3'er tane toplam 3 gr almak gerekiyor ya madem yorgun hissediyorsun iyi gelecektir sana da
canım eğer böyle devam ederse hafta sonuna kadar gidicem zaten doktora tşk ederim yinededemir eksikliği anemisi de yapar,kan sayımı yaptırmalısın
afiyet olsun ne güzel işte miden küçülüyor demekki sulu köftede patates yok değil mi?
koşturmaca hareketsiz oturmaktan iyidir elbette ama spor sayılmıyor malesef :)
Canim afiyet olsun.soya sutu nedirki,,soya faydali bisemi??
tamam canım bide öyle deneyim bakalım faydası olacakmı
canım eğer böyle devam ederse hafta sonuna kadar gidicem zaten doktora tşk ederim yinede
birde benim polen alerjim var kızlar hersene mayıs ortalarında başlar ilaç kullanıyorum geçiyo daha burda ağaçlar tomurcuklanmadı bile ama bakalım geçmezse yorgunluk doktor yolu gözüküyor :18:
öğlen menümüde yazayım:
1 tabak barbunya maydonozlu ve bol limonlu (sonunda bitti)
salata
sabah içemediğim 2 tane omega-3
canım soyanın faydalı olduğu söyleniyor ama taş devri diyeti kitabında ahmet hoca piyasadaki ürünlerin gerçekten kullanılması gereken soya ürünleri olmadığını ve tüketilmemesi gerektiğini söylemiş.bence kitabı al oku zaten canan hocada taş devri diyeti kitabının okunmasını tavsiye ediyor ayrıca soya sütü işlenmiş ürünler kategorisine giriyor tüketmemende fayda varSlm canım saol ,
Ben cok lezzetli buluyorum .. Vazgeçemiyorum
İnternette buldum kopyalayip yapistarayim
Soya sütü hakkında bilinmesi gereken gerçekler
Soya sütü ve diğer soya ürünleri gıda alerjisi ve hassasiyeti olan kişiler için önerilen ideal yiVİRÜSyecekler olarak bilinmektedir. Bu ürünler, vejetaryen olan kişilerin beslenme sistemine dahil edilmesi gereken ideal bir protein takviyesi olarak tanıtılmaktadır. Ancak bu yaklaşımlara karVİRÜSşı üretilen fikirleri de iyi bilmek gerekmektedir. Özellikle de anne ve babaların soyalı gıda maddelerini çocuklarının beslenme programına dahil edip etmeme konusunda karar verirken aşağıdaki noktaları göz önünde bulundurmaları gerekmektedir:
* Tek tip yiyecek ve içeceklerle beslenmek gıda alerjilerine ve gıda hassasiyetine neden olmaktadır, inek sütüne karşı alerjik reaksiyon gösteren insanların /o40-50sinin soya süVİRÜStüne karşı da reaksiyon gösterdiği bilinmektedir.
* Soya çeşitli gıda maddelerinden oluşan beslenme programlarının bir parçası olabilir; anVİRÜScak beslenme programında ağırlıklı olarak soyalı gıdalara yer vermek yarardan çok zaVİRÜSrar getirebilir.
* Soya proteini çocuklarda ve bazı erişkinlerde tansiyon düşüklüğüne neden olabilir.
* Çocuğunuzun beslenme programına inek sütü yerine soya sütünü dahil etmek istiyorsanız, soya sütü kutusunun üzerinde yazan bilgileri dikkatle okumanız gerekmektedir. Soya sütü kalVİRÜSsiyum yönünden zengin bir içecek değildir. Kalsiyumun kemik gelişiminde oynadığı büyük rolü göz önünde bulundurursak, soya sütünün bu konuda ne denli yetersiz olduğunu daha iyi anlayabiliriz. Bazı soya sütlerine kalsiyum takviyesi yapılmaktadır. Bu nedenle %30 oraVİRÜSnında kalsiyumla zenginleştirilmiş soya sütlerini tercih etmenizde fayda vardır çünkü bu şekilVİRÜSde piyasaya sunulan soya sütleri inek sütü ile eş değer kalsiyum etkisine sahip olur.
*Soya sütü içinde yer alan protein ve yağ miktarı markadan markaya değişmektedir. İdeVİRÜSal bir soya sütünde her bir bardak süt için 6-8 gr protein ve 3 grdan az yağ bulunmakVİRÜStadır. Soya sütü üreten bazı markalar D ve A vitamini takviyesi de yapmaktadır. Bu vitaVİRÜSminler de sağlıklı büyüme ve gelişim için oldukça önemlidir.
* Soyalı ürünlerin birçoğu genetik değişime uğramaktadır. Kullandığınız soyalı ürünlerin yaVİRÜSpısında herhangi bir genetik değişim olmadığından emin olmalısınız. Bu nedenle piyaVİRÜSsada bulunan organik soya sütlerini tercih etmeniz daha yerinde bir karar olacaktır.
* Soya sütünün içinde doğal şeker bulunmamaktadır. Soya sütünü içilebilir bir hale getirmek isteyen üreticiler tatlandırıcı ve suni şeker kullanmaktadır. Sağlık sorunlarına ve diş çürümeleVİRÜSrine yol açan suni tatlandırıcılar ve mısır şurubu içeren soya sütlerini tercih etmeyin.
Soyada fitoöstrojen adı verilen ve doğal bir östrojen bulunmaktadır. Fitoestrojenin erişkinlerVİRÜSde meme kanserini, prostat kanserini ve bağırsak sorunlarını önlediği, kalp-damar rahatsızlıkVİRÜSlarını engellediği ve menopoz belirtilerini hafiflettiği ancak bebek ve çocukların hormonel yaVİRÜSpısını etkileyerek uzun vadede olumsuz etkilere neden olduğu söylenmektedir. Bebekler için anVİRÜSne sütü veya inek sütü önerilirken, tıp doktorları tarafından zorunlu görülmedikçe soya sütü kulVİRÜSlanılmamalıdır.
canım çok sağol :109: alerjiyle uğraşmak gerçekten sıkıntı daha belirtilerini görmeye başlamadığım için rahat davranıyorum alerji değil diye yıllardır yaşadığım için tecrübeliyim bu konuda ama doktora gözükücem orası kesinfizoficim omega3 lerin alerjiye de iyi geldiği yazıyor kitapta.. Eşimde 2 haftadır senin gibi alerjileriyle boğuşuyor. Nefes almakta da güçlük çekiyor baharda zorlanıyor. Doktora git bence ihmal etme. Geçmiş olsuunn
Evet motivasyon hepimize lazım.
Asla erteleme, vazgeçme ve erteleme yazıp duvarınıza her zaman göreceğiniz bir yere asın işe yarıyor. Zayıf halinizi de asabilirsiniz.
Motivasyon, mutlu ve başarılı olmak için hayati önem taşır. Aşağıdaki ipuçları, kendi kendinizi motive etmenize ve bunu sürdürebilmenize yardımcı olacaktır. Bunlar, pratik ve sonuca yönelik tavsiyelerdir. Uygulamadığınız sürece, genel kültürden öteye geçmeyeceklerdir.
1. HİKAYENİZİ YAZIN
Temiz bir kağıda bir iki paragraf olacak şekilde arzu ettiğiniz geleceğin hikayesini yazın. Gelecekte yapmakta olduğunuz şeyi, yaşadığınız yeri ve sahip olduklarınızı yazın. Bu sizi, hem şimdi hem de gelecekte motive edecektir.
2. GELECEĞİ GÖZÜNÜZDE CANLANDIRIN
Gözlerinizi kapatın ve kendinizi gelecekte ne yapıyor olarak görmek istiyorsanız, onu yaparken canlandırın. Sağlıklı bir şekilde zayıflamışsınız çıtır olmuşsunuzkoşuyorsunuz, bahçenizdeki çiçekler ile ilgileniyorsunuz. Örneğin, hayaliniz zayıflamaksa, kendinizi günlerinizde ya da arkadaş ortamında ya da eltilerinizin yanında , konuşurken hayal edin. Böylece, hayallerinizi somutlaştırabilirsiniz.
3. GEÇMİŞİ GÖZÜNÜZDE CANLANDIRIN
Geçmişi gözünüzde canlandırdığınızda, daha önce nerede olduğunuzu ve ne kadar yol kat ettiğinizi görürsünüz. Planlı hedeflerinize ne kadar ulaştığınızı ve nerelerde hata yaptığınızı anlarsınız. Bu sizin doğru yolda ilerlemenizi sağlayacaktır. Bir şoförü düşünün, yalnızca önüne baksa ve dikiz aynasından yararlanmasa nelere maruz kalabilir. Zaman zaman geçmişe bakmak, en az şoförün dikiz aynasına bakması kadar yararlıdır.
4. BÜYÜK DÜŞÜNÜN
Geleceğiniz ile ilgili büyük düşünmekten korkmayın. Leylak84üm gül63üm vb gibiBu, kısa süreli başarısızlıklarınıza katlanmanızı kolaylaştıracaktır. Engeller, sizi durduramayacaktır. Çünkü, sizin gözleriniz büyük hedefe kilitlenmiş olacaktır. Uzun bir zamandan sonra sevdiğinize kavuşacağınızı düşünün, onu tren garından almaya giderken, bardaktan boşanırcasına yağan, sizi sırılsıklam eden yağmur, rahatsız eder mi?
devam edelim mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?