Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

günaydııııııın kızlar nasılsınız hepinize hayırlı cumalar bugün çok güzel bir gün gülümseyerek uyandım sabah spor yapmak çok iyi geliyo inceldiğimi hissediyorum baya bir toparlanma var plates çok işe yarıyo yürüyüş yapamayanlar evde deneyebilirler
sabah:
3 gün kurusu ve koca bir bardak su
1 bardak kakaolu süt
2 tane yerli muz
1 avuç fındık
 
Canim benim en buyuk hatan kahvalti yapmamak.aksam ne olursa olsun,ne yersen ye ama kahvaltini atlama..bide moralini bozma,dun hic bise olmasi farzet ve bugunu guzel gecirmeye bak:))

evet...bugünlük böyle olacak akşam da yiyemiycem bugün eve geç gideceğim için...bugün tek öğünle idare edicemmm yaaa((
 

Sağol tatlım.. Şimdi okuldayım zaten meşgul etmiyorsun.. işlerimi de yapıyorum bi taraftan..
Alışveriş yapacağız bol bol yürürüm ben bi taşla iki kuş

AAAAAAA ama söyleyeyim İzmirliler bilirler Kızlarağası Hanında kumpir yemem lazım belki bu kaçamağım olur
Kahvaltıda yiyeceğim kabuklu finduklarımı bile yanıma aldım ben kaçamaksız olacakk (kumpir hariç):128:
 
Son düzenleme:
canım iyi yolculuklar bizde seni özleyeceğiz ne güzel aileni memleketini göreceksin tadını çıkar pazartesi görüşürüz artık öpüyorum
 
iyi niyetlicim güle güle canım sana tavsiyem bol boooolllll gez kaçamak maçamak kalmıyor baskül eksi göstermeye devam ediyor asla dolmusa binme araça binme benmi annemlerin ev merkeze 30 dk ama hiç yürümeyip heeeep dolmusa binerdim ççookk uzak diyee. ayy asla yürüyemem ben bide çarsıda gezcem halim kalmaz derdim simdi yürüyorum git gel bi saat 2 saatte çarsıda gezip alıs veris yapıyorum çarsıda dolanırken topuklu giymek için çantamda spor ayakkabı taşıyorum ayolll malum 158 boya sahibim eşim zayıfyadıkça küçüldün diyip diyip sarılır bana
 
afiyet olsun canımm.. Plates + Karatay = müthiş sıkılaşma+zayıflama ne güzel leslie ile yürüdün mü hiç o da zevkli
canım iyi yolculuklar bizde seni özleyeceğiz ne güzel aileni memleketini göreceksin tadını çıkar pazartesi görüşürüz artık öpüyorum

Sağol fizoficim evet hasret gidereceğiz inş. Görüşürüz canım
 
herkese merhaba..ben bu gidişle pazartesi 69 u zor görürüm kızlar..dün yine bi arkadaşa gittik..ve yine kaçamak..

akşam
tavuk döner
ayran
salata

arkadaşta;
yarım dilim börek
2 tane mercimek köftesi
1 ince dilim meyveli kek

spor da yok yine.. :18::18::18:

bu sabah yine meyve tabağı

1 muz
yarım armut
3 tane ceviz
1 bardak süt..
 

Pepetim evet eşime de diyorum zaten çok kilo aldın diye onu da kandırıp yürürüz bol bol inş. Mümkün olduğunca yürünecek mesafede arabaya da binmeyeyim ohhh gitsin kilolarrrr Canım ne güzel biraz kendine bakmak kokoş olmak gerekiyor. (avatarını çok beğendim bu arada)158 cm bence kısa değilsin topukluyla zayıfladın da manken kimin oluyosundur Son yazdığın çok hoş canım Allah mutluluğunuzu daim etsinnn
 
Son düzenleme:
GDO Nedir?
GDO, yani Genetiği değiştirilmiş organizma, bir canlının genetik özelliklerinin insan eliyle laboratuar ortamında değiştirilmesiyle elde edilir. GDO, dünyamız ve canlılar üzerinde yapılan tehlikeli bir deneydir.
GDO'lar genellikle bir canlı türünün doğal hayatta sahip olmadığı bir özelliğin bir başka canlıdan gen aracılığıyla aktarılmasıyla elde edilir. Örneğin mısıra zehir salgılayan bir bakteriden gen transfer edilerek mısırın böcek öldüren zehir üretmesi sağlanır.
Bir canlının genetiğini değiştirmek ne sonuçlar doğurur?
GDO'ları üreten genetik mühendisleri canlılara lego muamelesi yaparlar*. Rahatlıkla bir parçanın çıkartılabileceğini veya bir başkasının takılabileceğini düşünürler. Oysa canlıların yapısı yap-boz gibi değildir. Canlının bütünlüğü on milyonlarca yıllık gelişimin sonucunda çok hassas bir denge ile oluşmuştur.
Canlılara yap-boz muamelesi yapmak o canlının bütünlüğünü, bu hassas dengeyi bozar.

Bu bütünlüğün bozulmasının ne gibi sonuçlar doğurabileceği asla öngörülemez. GDO üreticilerinin aksine genetik bilimi canlıların gen yapısının detayları ve genlerin birbiriyle etkileşimleri hakkında çok az bilgiye sahip olduğunu kabul eder.
GDO'lar hangi amaçla üretilir?
Dünyada yoğun biçimde kullanılan GDO'ların %99'u sadece 2 özellik taşır:
1) Böcek öldüren zehir içermek.
2) Yabancı otları yok eden kimyasal ilaçlara dayanıklı olmak.
Böylece tarlalarda fütursuzca zirai ilaç kullanılabilmektedir.
En çok hangi türlerin genetiği değiştirilir?
Mısır, soya, kanola ve pamuk dünyada ticareti yapılan GDO'ların %99'unu oluşturur.
GDO'lar bütün dünyada kullanılmakta mıdır?
Hayır! Dünyada 192 ülkenin 167'sinde GDO'lu tarımsal üretim yapılmamaktadır.
GDO'lar açlığa çare midir?
Hayır! Birleşmiş Milletler ve Dünya Bankası'nın öncülüğünde 300 bilim insanı tarafından hazırlanan ve Türkiye'nin de imzaladığı Dünya Tarım Raporu, GDO'ların verim artışı sağlamadığı ve açlığa asla çözüm oluşturmadığını açık olarak ifade eder. Zaten mevcut GDO'ların hiçbirisi verim artışını amaçlamamaktadır. Hedef sadece ot ilaçlarına direnç sağlamak veya yabancı böcekleri zehirlemektir. Peki öyleyse GDO'lar niye var?
Tohum üreten dev küresel şirketler aynı zamanda zirai ilaç da üretirler. Bu şirketler üretip patentini aldıkları genetiği değiştirilmiş tohumları yaygınlaştırarak kimyasal ilaç satışlarını da arttırmayı hedeflerler. Böylece üreticiler gitgide daha fazla kendilerine bağımlı hale gelirler. GDO'ların dayattığı endüstriyel tarım yöntemlerinden sadece devasa tarım şirketleri kazanç sağlarken, üreticiler, tüketiciler ve doğa büyük zarar görür.
Lego Muamelesi
Her canlı, yapı, özellik ve işlevlerinin bir tür kullanım kılavuzuna sahiptir. Bu devasa kullanım kılavuzuna genom diyoruz. Kılavuzu oluşturan ve neyin nasıl yapılacağının anlatıldığı her bir cümleye –veya iş emrine- ise gen adı veriyoruz. Örneğin insan genomu bu tarz 25000 cümleye sahiptir. Canlılar varlıklarını bu cümleler sayesinde sürdürür. Her bir hücremizde ayrı ayrı saklanmış olan bu ansiklopedide tam olarak neler yazdığı ve özellikle cümlelerin birbirini nasıl etkilediği ise insanlık için büyük ölçüde bir muamma.

İşte genetik mühendisliği GDO'ları bu sırlarını tam olarak bilmediğimiz kullanım kılavuzu içerisinde değişiklikler yaparak üretir. Genellikle GDO üretiminde yapılan işlem, bambaşka bir canlının kullanım kılavuzundan beğendikleri bir cümleyi alıp mevcut canlının kullanım kılavuzundaki rastgele bir yere yerleştirmeye çalışılmasıdır.
Örnek vermek gerekirse, diyelim ki elinizde bir standart mısır bir de böcek öldürücü zehir salgılayan bakteri var. Diyorsunuz ki “ah keşke bu mısır da böyle zehir salgılayabilse!” İşte bu noktada genetik mühendisleri devreye giriyor.
Genetik mühendisleri bu bakterinin kullanım kılavuzundan zehrin salgılanmasını sağlayan cümleyi bulurlar. Sonra bu cümleyi kitabın içinden keserek çıkartırlar ve mısırın kullanım kılavuzunda rastgele bir yere koymaya çalışırlar. Bu aşamada kılavuzun (veya iş akışının) bütünlüğünün bozulmasını, dışarıdan eklenen cümle ile kılavuzdaki diğer mevcut cümlelerin birbiriyle çelişip çelişmemesini ise pek dert etmezler.
 

Gulegule git gulegule gel cnm ve de kacamaksiz insallah
 

Ayy ne guzel benim esim de zayiftir onun yanindA minnacik gorunmek istiyorum ben de
 
afiyet olsun canımm.. Plates + Karatay = müthiş sıkılaşma+zayıflama ne güzel leslie ile yürüdün mü hiç o da zevkli


Sağol fizoficim evet hasret gidereceğiz inş. Görüşürüz canım
canım leslie burda kızlar link vermişti indirdim izledim biraz ama beni çok sarmadı evde zaten koşu bandında yürüyorum bide leslie gereksiz gibi geldi çünkü daha önce plates yaptım 3-4 ay kadar çok faydasını görmüştüm 2 bedene yakın inceltmişti duruşum bile değişmişti ama sonra saldım kendimi
neyseki yeniden toparlıyorum boyum bile uzamıştı düşün artık kaslar esnediği için çok fark ediyo plates denemeyenlere şiddetle tavsiye ederim
 

bende izmirdeyim hosgeldin sefa getirdin izmire bol bol gez dolas izmir cok sıcak bu aralar bakalım seni gördüklerinde annenler ne diyecek cok merak ettim özlem gider ailenle kendine iyi bak pzt. görüsürüz iyi yolculuklar.
 
sabah kalkınca; 1 bardak su,2 gün kurusu kayısı,2 kuru erik(08:40)

sabah kahvaltım(09:15bitti)
4 ceri domates
10 zeytin
yarım salatalık
peynir
1 adet köy yumurtası
1 cay bardagı fındık
az semizotu
omega3 2 kapsül

 
Son düzenleme:
Arkadaşlar akşam canım istemedi yemek yemedim sonra annemle 45 dakika yürüdük:))

Sabahta peynirli omletim bol peynirim,zeytinim 1 elma 1 nescafe sabah yeşil çay sabah tartıldım bu arada 200 gr daha vermişim yani 79,7 olmuşum bu hafta 300 gr oldu yani fena değil :))
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…