Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Merhaba Sevgi, vucudumuzdaki dengesizlikler kilo verilmesinin onundeki en buyuk engel. Ama hafifledikce daha saglikli olacagiz ve kilo kaybi belki daha da kolaylasacak. Kortizol yag depolayan bir hormon. 3 yil kadar once, stresden dolayi kollarimin ic kisimlarinda kasintili dokuntuler olusmustu, bir yil bekledim, gecmedi, sonunda doktora gittim ve doktor kortizol iceren ilac vermisti. Eczaci da uyarmisti, iki hafta icinde gobegim, yuzum sismisti. Ilaci birakmaya karar verdim ve artik annemin hatiralari ile birlikte yasamaya calisiyorum. Stres, sismanlik ve fazla yiyecek tuketmenin hic iyi olmadigini hepimiz biliyoruz, bu olumsuzluklari biz kontrol edecegiz, baska caresi yok.
Aksam menunuz guzel gozukuyor. Bence kayisi ve ozellikle de hurmayi bir muddet yemeyin. Hurmanin bir tanesinde 70 kalori var. Evimizdeki hurma biraz iri, esim yer, gecen gun ona da soyledim. Hayret etti, simdi nadiren yiyor. Kalifornia hurmasiymis. Kalori bilgisini paketin uzerindeki bilgiden aldim. Hipotroid hastalari karbonhidrati mobilize etmekte zorlanirlar. Onun icin yonumuz bol bol sebzelerden yana, biraz bakliyat, gunde belki bir meyva, normal olculerde et-tavuk-balik, sut, yumurta yonunde olmali.
Ictiginiz su temiz olmali. Klorlu su icmeyin. Karaciger fonksiyonlarini destekleyen sebzeleri ve bol salata yiyin. Mesela lahanagiller. Ancak, az miktrda pisirin, cig yemeyin. Dandelon cok yararli. Ben bahcemde cikani topluyor, salatama ekliyorum.
Hipotroid icin ilac kullaniyorsaniz, bugunku diger yorumlarimi okumanizi oneririm. Cevizi, miktarina dikkat ederek, sadece sabah yemek guzel fikir. Sebze yemeklerini de yagsiz pisirmenizi, zeytin yagini yemek pistikten sonra, porsiyon basina 1 tatli kasigi kadar eklemenizi oneririm. Gunde maksimum 2 corba kasigi kadar zeytin yag, yeter. Cevizde de cok yag var.

1 kase yeşil fasulye
2-3 kasık et sote
1 cay bardaa badem- keşke aksam yimeseydim
bayaa bi kasar peyniri-bu da olmadı akşam(

ööfff gene cok yedim(

Yemekten sonra hareketin önemi şundandır: Yemekle birlikte kan şekeri yükselir. Özellikle glisemik indeksi yüksek gıdalar aldığı­mızda ensülin devreye girer ve önce glikojene sonra da yağa dönü­şüm başlar. Egzersiz ve spor, kan şekerini düşürücü etkileriyle bu­na engel olur. Bu sebep­le çok tokluk hissettiği­mizde hemen harekete geçelim, en azından yü­rüyerek

Seneye Turkiye'ye gidince bir uzman doktora gitmek istiyorum. Uzman doktor ile iliskim kesildi. Aile doktorunun takibi altindayim. Burada Eczacilar, ilaclari hazirlarken, ilacla ilgili sistemin gonderdigi uyari mesajlarini ilac siselerine yapistirirlar. Ayrica ilacla ilgili bilgileri(1-2 sayfa) bir cikti olarak verirler. Doktor da farkli bir sey soylemeyecek.
Sabahlari, yumurta, zeytin, kereviz sapi, havuc, salatalik, marul ve biraz ceviz yiyorum. Sut ve peynir yok. Domatese intoleransim var. Of ki of.

Akşam yediklerim

Eşim mantı istedi onlara mantı pişirdim (buzluktan)
Ben 5 köfte maydanoz yarım bardak ayran bir domates az peynir bir tanecik mantı 10 kadar da fındık yidim Azıcık fazla mı yedim bilmem..
Size afiyet olsun arkadaşlar

Kalkınca: 2 yaprak kayısı

Sabah: 08.00'da bitti
2 haşlanmış yumurta
1 kk peynir (tulum, dil ve ev yapımı lor)
6 zeytin (çizik, kırma, siyah, diyet)
1/2 tarçınlı kuru incir
4 ç.li siyah kuru üzüm
1 kuru erik
1 ceviz
3 badem
1 fındık
2 domates
2 salatalık
dereotu
nane
2 gr omega 3

Öğle: 13.15'te bitti
4 yemek kaşığı mantarlı bulgur pilavi
2 yemek kaşığı haşlanmış tavuk
1 kase keten tohumlu cacık

Akşam: 19.00'da bitti
1 tabaktan birazcık fazla etli türlü
3 adet iç bakla sarması (bakla ve yarmalı yaprak sarması)
salata

Slm. kizlar

1.ögün (09:30)
Klasik karatay kahvaltisi

2.ögün (15:00)
Tavuk etli türlü
1 kase cacik
yarim avuc kuru üzüm

Sivi: 1,5 L. Su
Spor: 20-30 dak. yürüyüs ama esim gelsin yine cikacam yürüyüse.
6 tane omega 3 takviye

Son düzenleme:
Merhaba Irmak,
normalde hurma tüketmiyorum,buğün nakış kursuna kardeşim getirmiş, arkadaşlar tatlı yerken bende hurma yedim, yurtdışında olduğunu gördüm, daha önce öğrenim için yaklaşık 7 sene ben de Almanya'da kaldım,mahsuru yoksa siz hangi ülkedesiniz,(Leben Sie in Deutschland?)Kilolarımızı el ele vererek vereceğiz inş,

Iyı Aksamlar Karatay Dıyetı yapan kızlar ...... 1.ogun(kahvaltım): Su,omega3 balık yagı takvıye 2kapsul.....2. Öğün(ıkındı vaktı) mercımek corba yogurt,2 kasık kısır,fasulye,omega3 balık yagı takvıye 2 kapsul.................. .......... ...................... (Yemekten once aslında toktum(aylar sonra boyleyım) ama hem gunluk 1000 kalorıden asagı tuketmek ıstemıyorum(kas kaybına neden olabılır(ıc organlarda yaralar fılan olusmasın)),hem de tuketımım cok kalıtelı olmayabılır dıye tok olmama ragmen yedım.)

Sıvı:Tonla su,2 fıncan kahve

Spor: az ev ısı yaptım ,25 dakıka yurudum, oley oley artık tempolu yuruyebılıyorum , tombul hatun gorunce ,Karatay Dıyetın'den bahsedıyorum, yuruyus tempom ıkı kat artıyor ,bır de burda cok paylasım yapmak ıyı gelıyor(zıhın sporu canım,mutluluk hormonu endorfını tetıklıyor,karacıgerımın sanal stresle yag salgılaması duruyor,kronık kabızlık ortadan kalkıyor)

Onemlı not: Aksam saat 8 den sonra lahana dahı yemıyorum, meyvelerı asla bu saatten sonra tuketmıyorum.(Bu cok onemlı ) ayran ya da sut ıcıyorum. Kahvaltımı geceden hazırlıyorum.Dısardaysam bıle yemegımı yanımda tasıyorum. Kolay gelsın hepımıze

kızlar iyi akşamlar herkese
bugün menu bildirim yapamadım

sabah : 9,00 da bitti
1 adet elma
avuş içi kadar peynir
10 zeytin
yarım domates
2 kuru kayısı
çay (bu sabah uyuya kalmışım zar zor yanıma bunları aldım)

öğlen (13,30 da bitti)
mercimek çorba
2 kaşık kısır

akşamüstü 17,00
4 yada 5 adet fındık
2 tane kuru kayısı

akşam 20,00 da bitti
1 tabak bulgur pilavı
1 buçuk bardak ayran

2 litre su içtim 2 kupa yeşilçay (su içmeye devam)
işte bu kadar kızlar çokmu yedim acep yaaa karnım doydu ya ondan böyle hissediyorum

18 yildir Kanada'da yasiyorum. Esim ve ben, Turkiye'de cok buyuk bir sirkette calisiyorduk. Cocuklarimiz(iki oglum var) ilkokuldayken onlar icin Kanada'ya goc ettik. Ben, eksik kalan gunlerimi disaridan odeyerek Turkiye'den emekli oldum. Burada tum zamanimi onlarin egitimine verdim. Cok sukur ikisi de cok iyi yetistiler, cok iyi egitim aldilar, universiteyi bitirdiler, simdi calisiyorlar. Henuz yirmili yaslarindalar. Esim, seneye buradan da emekli olacak, artik Turkiye'ye daha sik ve uzun sureli gelebilecegiz. Ben egeliyim. Izmir'i cok ozledim.

Az once siskinligimin verdigi gazla 2,5 km tempolu yurudum ve kayisili form cayimi aldim icicem namazdan sonra bakalim tuvalete cikabilcekmiyim

Sen de mi egitim icim gurbette kalanlardansin? Ben de avusturyada tahsil yaptim da yeni dondum

Yazmayı unutmuşum
Su: 3.5 litreyi geçtim yine. Kızlar ben sizden tam tersi olarak olabildiğince az içmeye çalışıyorum, çünkü eğer dikkat etmezsem 5 litreyi buluyor O zamanda kocaman bir karnım oluyor. Doktora da gittim şeker seviyem normal, alışkanlık olmuş bende sanırım. Fazla suda zararlı diye az içmeye çalışıyorum işte 3.5 - 4 litre günde kesin oluyor.

Spor: sabah 20 dk, öğleden sonra 30 dk yürüyüş

aksam daha dogrusu aksamustu menusu
bir tabak yesil
1 ayran
1 kase fistik

yapilan spor : 2 saat kadar ayakta utu ve onlari yerlerine yerlestirme :))

sonra cocuklari okuldan aldiktan sonra alisveris merkezinde 2 saate yakin yurume..tabi bunlarin hicbiri asla spor sayilmaz ama en azindan ev icinde ve disinda aktiftim..

deneyimli sevgili arkadaslRim, mesaja ilaveten eklenen yuz ifadelerini ben kullanamiyorum, nedendir acep?

bir de bi arkadasimizin bahsettigi tickeryfactory'i sizin anlattiginiz gibi yapmaya 10 defa denedim olmadi..belki iPadden kaynaklaniyordur, saglik olsun..

madımak yemegi(hocamızın yesil mezuralı kitabındaki tarif birebir sadece ev yapımı sucuk,pastırma kullanmadım yogurtlu yedim 220 sayfa)
4 adet cig köfte (esime rica ettim aldırdım cok canım cekti bütün gün aklımdan cıkaramadım yedim yasaklı degil ama ben bu hafta 3 gecti bulgurlu seyler tükettim ondan yani)
omega3 2 kapsül

bugun nedense 2 ogun tuketmek istedim, hic acikmadim..alisveriste de yumurtami aldim dogalindan, artik kahvaltilarima zeytin ve yumurtami unutmayacagim.. baska alisveris merkezinde de koy tavugu vardi da uzak ve yorgun oldugum icin oraya kadar gidemedim.. bugun ne dusledim, kendimi kot pantolonda :) ama etrafim pörtlemeden :)) insallah o gunleri de gorecegim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…