Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

ögle yemegim(13:40bitti)
yogurtlu,keten tohumlu, madımak yemegi
köy yumurtalı pırasa kavurması
yogurtlu,keten tohumlu,kabak yemegi(doymadım bendekabak yemegine devam ettim)

az önce pazardan geldik dönüste oglusum uyudu bende kendimi yürüyüs bandına attım
5km 270 kalori
1 saat
hız 5.1 ile 7800 adım attıyorum hem yürüyorum hemde netteyim 2'sibirarada:119:

ben ilk geldigim dönemlerde buralardaydın benim 1 ay oldu sonra yokoldun iyiki de geldin gecenlerde petunyada geldi famiri,eski bir masalı ve isimlerini hatırlayamadıgım arkadaslar arada takılın bize motive edin bzleri arasıra

hosgeldim loxicim

Papadiya, canım sonuna geldin, sakın salma kendini, loxinin dediği gibi yeni kıyafetler, yeniden motivasyon.
sagol bebısım destegın ıcın

kardesının nısanı hayırlı olsun bıdenem ıltıfatların ıcınde cooookkkk tsk ederım canım

Papadiya, photoshoplu Hülya Avşar gibi olmuşsun arkadaşım:)) Allah nazardan saklasın.
cok sagol canımacayıp gaza geldım

selam kızlar saat 15:00
2. menüm
zeytinyağlı taze fasulye
tavuk ciğeri
6 kaşarlı mantar
2 tane kuru dolma
yoğurt
çok doydum
sanırsam bu son öğünüm olur..biraz abarttım galiba:44:
benım ogunlerın yanında lafı bıle olmaz bu yedıklerının

afıyet enerjı olsun bebısım..dıkkat et laptobu dusurme pahalıya patlıyo

ıkıncı ogunumude yedım kızlar

yogurtlu dereotlu semızotu
bırkac fındık,omega3
yesılcay,turk kahvesı

nasılım

Merhaba kızlar,
bugun nete girmek icin zaman bulamadım.

1.öğünüm;
Sucuklu yumurta,1salatalik,1kase kabuklu fıstık, ve kahve

2.öğünüm; dondurma

1saatten fazla yürüdüm.

3.öğünüm; tavuk kanatları ve quinoa ve 1 salatalık

Birazdan olimpik havuza yarim saatligine yüzmeye gideceğim.

Simdilik bu kadar ,

Sevgilerrrrr

Pastırmalı yumurta
1 Kase yoğurt
1 avuç ceviz

4km(45 dk) yürüyüş
toplamda 3litre su.

Tuhaf bir öğün oldu.

Bu arada sabah 5 tane de küçük çilek yemiştim. Yazmayı unuttum.

nihayet bende ticker yapabildim:)bende menülerimi sizlerle paylaşmak istiyorum yalnışlarım olursa söyleyin lütfen:)iki ögün besleniyorum aksam corbayla geçiştiriyorum eger acıkırsam..

kahvaltı 9:30
1 haşlanmış yumurta
yarım patlıcan közleme
6-7 zeytin
bir küçük börek
2 kaşık çökelek
1 küçük ç.b fıstık(kavrulmuş)
1 incir
3 fincn çay

öglen 15:30da bitti
7-8 kaşık mercimekli bulgur pilavı
4 kaşık semizotu yemeği
biraz turşu
yarım patlıcan közleme (kaşarlı)
10-12 tane kabuklu fıstık(kavrulmuş)
1 incir

aksam yemegim(18:30bitti)
yogurtlu,keten tohumlu,kabak yemegim(sonu geldi)
karısık salata ve 15 zeytin yedim
yarım cay bardagı kabak cekirdegi,4 adet fındık
omega3 2 kapsül

aksam misafirlikteyiz ama ben hicbir seye dokunmayacagım hayırcı güleryuz karsılarında olacak desene .beni 2,5 aydır görmemişlerdi bakalım ne diyecekler meraktayım

Son düzenleme:

bırkac fındık,omega3
yesılcay,turk kahvesı

nasılım

afiyet olsun sekerim benim. yarına az saatler kaldı bu hafta ikimizde aynı kaderi paylasıyoruz ben reglimi beklerken koca bi karna sahip oldum
yürüyüs bandında laptopu koyabilecegim bi sekme var o kurtarıyor simdilik aman allah göstermesin düserse cok aglarımonun icin dikkat ediyorum:44:inş. bi sey olmaz

Son düzenleme:

bırkac fındık,omega3
yesılcay,turk kahvesı

nasılım

afiyet olsun sekerim benim. yarına az saatler kaldı bu hafta ikimizde aynı kaderi paylasıyoruz ben reglimi beklerken koca bi karna sahip oldum
yürüyüs bandında laptopu koyabilecegim bi sekme var o kurtarıyor simdilik aman allah göstermesin düserse cok aglarımonun icin dikkat ediyorum:44:inş. bi sey olmaz

Son düzenleme:
BAĞIRSAK KANSERİ SAVAŞCISI BULGUR

Bulgur, Anadolu insanının vazgeçilmez besin maddelerinden biridir. Özellikle kış aylarında bulgur tüketimi daha da artmaktadır. Tıp dünyasında son zamanlarda yapılan araştırmalar da, bu değerli besin maddesinin son derece önemli bir özelliğini daha ortaya çıkardı. Bu önemli özellik ne mi? Hemen söyleyelim: Bulgur, özellikle bağırsaklarda kanser riskini büyük oranda azaltıyor. Bazı kişiler tarafından "köylü yiyeceği" diye nitelendirildiği için sofralardan uzak tutulan bulgur, besin değeri yanında vitaminler açısından da son derece zengin bir gıda maddesi.

Besin değeri
Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Bölümü'nde uzun süredir yürütülen çalışmalarda elde edilen sonuçlara göre; bol miktarda fiber ihtiva eden bulgur, düzenli olarak tüketildiğinde bağırsak kanseri riskini engelliyor. Bulgurun besin değerine gelince; 100 gram bulgur, vücuda yaklaşık 350 kalori verir. Ayrıca 69.8 gram karbonhidrat, 12.5 gram protein, 1.5 gram lipid, 40 miligram kalsiyum, 3.5 miligram demir, 0.40 miligram B1 vitamini, 0.04 miligram B2 vitamini ve 4.3 miligram niacin içermektedir.

Stratejik gıda
4000 yıldan beri besin maddesi olarak kullanılan bulgurun, Dünya Gıda Örgütü'nün açlık sınırındaki ülkelere gönderdiği gıdalar içerisinde yer alması, önemini bir kat daha artırmaktadır. Bizim kıymetini ve önemini pek bilmediğimiz bulgur, dengeli beslenmeden taviz verilmeyen Beyaz Saray mutfağında dahi eksik olmayan emsalsiz bir gıda maddesidir. Bazı ülkelerdeki ordularda radyasyona karşı dayanıklı olduğu için stratejik gıda olarak kabul edilen ve nükleer savaş dönemleri düşünülerek stoklarda tutulan bulgur, kolay hazırlanabilmesi ile de önemli avantaj oluşturuyor.

Anne adayları için faydalı bir yiyecek
Bebeğin anne karnında sağlıklı büyümesine büyük katkı sağladığı belirlenen bulgurun hamileler tarafından bol bol tüketilmesi tavsiye ediliyor. Bulgurun folik asit açısından ne kadar zengin olduğunun toplumda yeterince bilinmediğini belirten Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Bayram, anne adaylarının sağlıklı bebek dünyaya getirmeleri için yeterince almak zorunda olduğu bir vitamin türü olan folik asidin, beyin ve omurilik hastalıklarının oluşumunu önleyen (B) grubundan bir vitamin türü olduğunu söyledi.

Doç. Dr. Mustafa Bayram bu konuda şunları dile getirdi:
"Anne adayları, bebeklerini, folik asit yetersizliğinin neden olduğu rahatsızlıklardan korumak için bulgura sofralarında daha çok yer vermeli. Folik asit yetersizliği yaşayan kadınların, anemi, anemiden kaynaklanan yorgunluk, nefes darlığı ve ishal ile kilo kaybı, çarpıntı ve huzursuzluk gibi olumsuzlukları daha sık ve daha yoğun yaşadıkları biliniyor. Anne, bulgur yemekleri yiyerek bebeğini de kendini de bu olumsuzluklardan koruyabilir."

Kıymetini bilmiyoruz
Yeşil çay ve ısırgan otu gibi, bizim pek tüketmeye alışkın olmadığımız besinlerin kanser düşmanı olduğu biliniyor. Ama tüketimi ülkemizde çok yaygın olan bulgur var ki o da tam anlamıyla bir kanser düşmanı.Ayrıca bağırsakların düzenli çalışmasını sağlıyor, kabızlığı önlüyor, sinir bozukluklarını gideriyor, zihni dinlendiriyor ve enerji veriyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…