Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

sabah kalktığım gibi 1/2lt su. 14 zeytin, 1 avuç tan biraz fazla(iki avuç kadar :))peynir, 2 küçük domates,2 gün kurusu kayısı. 3 omega3.
dikkat dikkat!fazla penır de su tutabılır vucutta,1 avuc yeterli

ooo hoşgeldiniz hanımefendi,siz buraya uğrar mıydınız
arada ugruyoruz işte:))

napıyorsun pindistancım ben gittim gideliazalma var mı kılolarda?

ah yavrum bal damlıyor agzından dısarda birinin gözlemlemesi daha farklı söylediklerin cok dogru hele su bulgur meselesi beni bu hafta yerimde saydırdı ayrıyeten bulgurlu bir sey yemeyecem bu hafta sadece yemeklerde oldugu kadar bu hafta menümde ne kadar bulgur varmıs ben görmedim sanki hergün yiyormusum gibi gelmedi daha dikket etcem arkadasım benim uyardın cok sagol valla 8.5 saat yürüdügüme mi yanayım ne yanayım cok üzüldüm bi hafta da giiti 11 mayısa yani 30 yasıma 55 kilo ile giremedim

Son düzenleme:
Rumuz: fizofi
Başlangıç tarihi:07.03.2012
Başlangıç kg:75
Geçen hafta: 68.2
Bu hafta:68
Fark: -200
Toplam fark: 7 kg
Beden:40-42
Boy:1.69
Hedef: 55
spor:yürüyüş ve plates
Verılen kılo yuzdesı(bu hafta verılen kılo/gecen haftakı kılo *100) : -0.029
yüzde hesabım yanlış olmuş olabilir kızlar liste yapan arkadaş kontrol etsin hemen geçmişi okumaya başlayım bu hafta okadar spora rağmen sadece 200 gr gitmiş sanırım duraklamaya giriyorum ben

afiyet olsun canım peynir nerede?

canım cok sagol peynire bu hafta ara verdim ayagım sismisti onun icin cünkü arkadas köyden getirdi siparis etmiştik koyun peyniri 2 kg idi tabi tuzla yapıldıgı icin asırı tuzlu ısladım geceden ama yine fark etmedim sisti ayaklarım dısardanki peynirler de tuzlu ama bu kadar simdiye kadar hicbiri dokunmamıstı sislerim inmeye basladı sanırım peynirin tuzu gibi görünüyor suclu

ödem atmıssın yagmurcum..daha henuz yag yakmaya baslamadın..menun super..ama biskuvi cıss.zamanla alısırsın ama..ilk haftalar kendini cok asırı sıkma..baskı altında oldugunu hisseden vucut patlar bi muddet sonra ve saldırır herseye..aksam doymayacagını hissedersen birazcık kuru yemiş yiyebilirsin..zamanla kendiliğinden bırakırsın zaten..

kuru yemiş,yogurt,zeytinyaglılar,dısardan kebap turleri olabilir canım..

ben de tükkanı açıyorumyine pazar pazar kalktım sabahın köründe uyu be kadın yarın zati erken kalkıcan di miofff yaaaa
ben de dun cok erken kalktım canım..karatayın bi guzelliği daha işte:))

o guzel canını hiiiç sıkma datlum..tuzu azalt.regli bittikten sonra tartıyı gümleteceksin yeterki bu donem daha bi dikkat et

canım benim sen diet yapıyosun..biz diet yapmıyoruz saglıklı beslenme alıskanlıgı kazanıyoruz..bu alıskanlık sonucu da vucudumuzdaki olumsuzlukları gonderiyoruz mesela kilo ve hastalıklar:)))

alısırsın bebaam..12 yıldır sekersiz içiyorum..demliğin içine bi cay kasıgı atılsa hemmen farkederim ve içemem..1 hafta sonra dene bak içebiliyomusun sekerliyi:))

oldukca saglıklı canım..ödem atmıssın..hedefe ulastıktan sonra yasaklı selerden sık olmamak kaydıyla azar azar yiyebilirsin..tabiki hamburgerden bahsetmiyorum

geldim datlum..cezadan kacıs yok..

komik kadınsın igneoyası kızz

ibret olduysa ne mutlu bana
ben zaten bi dosya yaptım..burda gordugum yemek tariflerini oraya kaydediyorum..aklıma yemek gelmeyince hemen ordan bakıp yapıyorum tavsiye ederim canım:))

sabah kahvaltım:2 yumurtalı soğanlı omlet
zeytin
peynir
semiz otu salatası
2 catal helva

propycilcim cabuk gel kız bizi yalnız bırakma sen bu topik in neşesisin
tesekkur ederim datlum..geldim sonunda

iyiniyetlim harikasın,çok seviyom ben seni,ben de terasıma ektim bişeyler,bereketli olurlar inşallah,fasulye de ek dalından koparıp tazecik pişirmesi çok tatlı bişey

Ben de seviyorum hepinizi canım sağol
Bereketli olsun inşallah canım afiyetle ye sende..
Nasıl güzel görünüyor bana bahçe içindekiler tazecik koparıp yemesi...

Fasulyeyi tohum almıştım ekmedim.. Bugün ekeyim mi canım geç mi kaldım.. Dur ekmeyecektim biraz ekeyim bende..

Senin terastakiler saksılarda mı?
Geçen yıl taşındık.. Eşime söyledim.. duvar ördürtüp bana bahçe yaptırdı kociş
Bahçe olmazsa saksıya ekiyorum

hoşbulduk tatlım

nasıl gidiyor?yuruyusler devammı?
yaz geliyor,tutuştum ben de geri dondumm

Aynen kardesim gelince bir biraktim o oldu valla bende 1,5 aydir filan yapiyorum gene. Yürüyüse yavas yavas basladim..
Gecen hafta 3 aksam yürüdüm. Artik aksamlari yürüyorum.Daha etkili olur diye. Ama daha eski tempoyu yakalayamadim.
Anca 4-5 km. yürüyorum. Özletin canim kendini..Iyiki geldin... Bende bu sene izin yok diye yavas yavas veriririm diyordum.
Son zamanlarda karar degistirdik valla benimde en az 2 ayda 10 kilo veremem lazim da insana döneyim

kızlar herkese iyi haftalar olsun geçmişe daha sonra göz atacağım
hepimize yepyeni ,sağlıklı, azimli olacağımız ,yağlardan kurtulacağımız güzel bir hafta diliyorum ...
bu hafta daha sıkı gidip daha fazla spor yapıcam sanırım tartı inatla 61 leri göstermeye devam ediyor artık 60 larda 59 larda olmayı istiyorum

Rumuz: Başlangıç tarihi:16.04.2012
Başlangıç kg:61,6
Geçen hafta:61,8
Bu hafta:61,2
Fark:600 gr
Beden:38
Spor:Haftada 4 gün yürüyüş
Boy:1.61

Hedef: 57

Canım senin yerinde olsam her gün yürürdüm.. Başlarda 40 dk yürü mesela sonra arttır en az bi saat yürü

keşke yürüyebilsem ( Ortopedi doktoru belli bir kiloya inene kadar pek yürüme dedi şöyle bir 90 olabilsem bu hadta ben çok şaşırdım ya 3.2 kğ bence güzel ama ilk sıralar hiç gitmedi birden anlamadım bu hafta ne olduysa birden :))

merhaba omega 3 alırken belli marka varmı yada içerik olarak dikkat etmem bir konu varmı lütfen cvppp

Anladım canım.. Verdiğin kiloya sözüm yok Kilo verirken sıkılaşabilmek için yürümek de gerekiyor.. Sen de 90 olunca yürürsün bu hızla az kalmış zaten

o guzel canını hiiiç sıkma datlum..tuzu azalt.regli bittikten sonra tartıyı gümleteceksin yeterki bu donem daha bi dikkat et

kuzum benim genelde ben yemeklerde tuzsuz yapıyorum salcanın tuzu yeterli oluyor birde bu hafta peynir cok tuzlu idi belkide o beni sisirdi ayaklarım tepki gösterdi bakalım haftaya allah kerim inş.kilolar gitmiş olarak gelirim

merhaba omega 3 alırken belli marka varmı yada içerik olarak dikkat etmem bir konu varmı lütfen cvppp

Sitede çoğu kişi M.rinkap kullanıyor canım.. Sabah ve akşamları 3'er tane toplam 6 tane alıyorum hergün..
Çünkü günlük beslenmemizle omega3 yeterince alamıyoruz..
Hangi yaşta olursanız olun vücudunuza yeteri kadar omega-3 kazandırdığınızdan emin olmanız gerekiyor.

Son yıllarda beslenme tarzımızdaki değişiklikler nedeniyle hepimizde ortaya çıkan ciddi omega-3 açığı oluştu. Vücudumuz bir yandan “omega-6” deposu haline gelirken, diğer taraftan tam bir omega-3 fakirine dönüştü. Bu da ciddi sağlık sorunları yaratabilen “omega-6/omega-3 dengesizliği”ne sebep oldu. Bu nedenle yiyecek planlarımızda omega-3 zengini besinlere ağırlık vermeliyiz.

Ayrıca eğer mümkün olursa omega-3 ihtiyacımızı bitkisel omega-3 “Alfa Lipoik Asit’ten (ALA) çok doğrudan hayvansal omega-3’lerden (EPA ve DHA) karşılamamızda fayda var. Çünkü bitkisel omega-3’lerin önemli bir kısmı insan vücudunda aktif işe yarar omega-3’lere, yani EPA ve DHA’ya dönüştürülürken önemli miktarı yok oluyor. Bu nedenle omega-3 ihtiyacımızı cevizden semizotundan, lahana veya keten tohumundan gidermeye kalkmak, omega-3 desteği olarak keten tohumu yağından faydalanmayı yeterli bulmak doğru değildir.

EKSİKLİĞİ HASTA EDİYOR

Omega-3 yağları sağlık yaşamanın yaşlanmanın temel maddelerindendir. Hücrelerimizin sağlıklı çalışabilmesi ve hücre duvarlarının bütünlüğünü koruyabilmesi için vücudumuza mutlaka ya bitkisel omega-3 ALA ya da doğrudan hayvansal omega-3 yağ asitleri EPA veya DHA’yı kazandırmak zorundayız.

Ayrıca son yıllarda beslenme tarzımız geleneksel yapısını kaybettiği için çoğumuzda ciddi ölçülerde omega-3 fakiri olduk. Omega-3 eksikliği muhtemelen birçok kronik hastalığın salgın haline gelmesinde en azından bu hasta-lıklarla mücadele gücümüzün azalmasında önemli bir faktör olmalı.

Bazı uzmanlara göre oluşumunda omega-3 eksikliğini rolü olmadığı bir hastalık yok gibi. Eğer doğal meralar yerine özel ahırlarda küspelerle beslenip büyüyen ineklerin etlerini sütlerini ya da özel kümeslerde neredeyse gün yüzü görmeden gelişip yetişen tavukların et ve yumurtlarını yemeye devam eder, balık ihtiyacımızı çiftlik balıklarıyla karşılamayı sürdürürsek eksiklik zaman içinde artarak devam edecek. Bu durumda yapılacak şey mümkün olduğu kadar yeşil yapraklı sebzeler, ceviz ve benzeri yiyecekler, doğal yetişmiş balık tüketmek, eğer bunlara imkanımız yoksa balık yağı kapsülleri ve/veya omega-3 desteklerinden faydalanmak olacaktır.

Neden önemli?

Beynin yüzde 60’ı yağdan meydana geliyor ve bu yağların üçte biri omega-3 asitlerinden oluşuyor. Omega-3 yağ asitleri olmadan hücre duvar bütünlüğünü bile koruyamıyor. Bu yağların başka fonksiyonları da var. DHA ve EPA’nın iltihap azaltıcı, ağrı azaltıcı, hatta kanser önleyici özellikleri olduğu biliniyor.

Damar iç yüzeyini kayganlaştırdığı ve tamir ettiği, damar duvarını genişlettiği için özellikle damar düşmanı olarak bilinen hipertansiyon, şeker hastalığı gibi durumlarda ve koroner kalp hastalığı ile mücadelede çok önemli fonksiyonları var. Romatizmal hastalıklarla mücadelede ciddi faydaları olabileceği birçok defa gösterilmiş.

Bellek bozuklukları ile mücadelede de önemli fonksiyonları olabileceği anlaşılıyor. Çocukların zihinsel gelişimlerine büyük katkıları var. Öğrenmeyi ve konsantre olmayı kolaylaştırıyor, dikkati arttırıyorlar. Göz gelişimi için de anahtar rol oynayan bu yağların görme bozukluklarını önledikleri de bilimsel olarak gösterilmiştir.

Kısacası kanserden kalbe eklemden bağışıklık sistemine bellekten görmeye kadar pek çok nedenle bu yağlara ihtiyacımız var.

Keten tohumu seviyorsanız...

Omega-3 yağlarının ısıtıldıkları zaman çabucak oksitlendiklerini ve besin değerlerini kaybedebildiklerini hatırlatalım. Bu nedenle eğer keten tohumundan faydalanmayı düşünüyorsanız onu kavurarak kullanmamaya özen gösterin. Balık yağı satın alıyorsanız soğuk presleme yöntemiyle üretilenlerini tercih edin.

Benim önerim keten tohumunu olduğu gibi değil de kahve değirmeninde öğütüldükten sonra yoğurdunuza, salatanıza, hatta zeytinyağlılarınıza, çorbanıza ilave etmenizdir. Keten tohumu özellikle öğütüldükten sonra saklanması güçtür, besin değeri azalmaktadır. Bu nedenle öğütülmüş keten tohumu en az 24 saat içinde tüketilmelidir.

Keten tohumu kullanacaksanız günde yarım tatlı kaşığıyla başlayıp miktarı yavaş yavaş arttırmalısınız. Gaz ve ishal yapabileceği aklınızda olsun. Ayrıca yüksek oranda östrojen içerebileceği için meme kanseri hikâyeniz veya riskiniz varsa doktorunuza danışmadan keten tohumu kullanmayın.

Hangi balıklarda daha çok omega-3 var?

Omega-3 kaynağı olarak balıklardan istifade ederken bir noktaya dikkat etmenizde fayda var. Maalesef özellikle kirli denizlerde (okyanus balıkları dâhil) büyüyüp yetişen balıkların çoğu cıva arsenik ve benzeri ağır metallerle dolu! Bu nedenle mümkün olduğu kadar temiz deniz ve sularda yetişmiş balıkları yemenizi tavsiye ediyorum.

Ayrıca iri balıkları yediğinizde en azından derilerini soyup pişirmenizi öneriyorum. Mümkünse küçük boylu balıkları -bebek balıkları değil- balık yemeyen balıkları yani uzun süre denizde kalıp gelişip büyüyüp bedenine ağır metal ve toksin depolamayan genç, taze balıkları yemeniz daha akıllıca olacaktır.

canım çok teşekkür ederim bu arada 15 gündür yapıyorum ve 3 kg.verdim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…