Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

güleryüzcüm, düşmesin yüzün, üzülme. bu haftaya kadar çok güzel gelmişsin, bu haftayı mola olarak düşün. umarım haftaya devam edersin. maşallah, bence çok iyisin.

sagol canım arkadasım oluyor böyle haftalar neyse hayırlısı illaki gidecek bu kilolar haftaya olmasa diger haftaya cakılı kalmadı ya dimi ama karataya kim dayanırayrıca destegin icin tesekkürler bebişim

canım cok tbrk ederım harıkasın

olsun bebısım haftaya ılk sıralardayız bılıyosun dımı

hosgeldın canım

muhen tbrkler canım sende supersın bu hafta

inşallah haftaya ilk sıralarda oluruz dimi ama vercez gitcek kilolar baska care yok kurtulcaz bir daha da almıycaz karataya devam ettikce tabi haftaya biz gelcez kızlar ilk sıralara

öğlen yemeğimide yedim şimdi

1 tabak yoğurtlu semizotu
1 tabak salata
3 tane karnabahar
1 kase yoğurt
3 yemek kaşığı bulgur pilavı

herkese iyi günler

Sağol Destinam.. 38 bedene giriyorum
Ama çatlayacağım 4 kilo kaldı gitmiyor bunlar.. Gerçekten kaçamak da pek yapmıyorum.. Vereceğim:118: napam eşime yürüyelim dedim ama allerjilerden bayağı bi muzdarip o.. Bu yüzden evde leslie plates yapacağım oğluşu gezdiririm..

evet saksıda ben de fasulyeyi 3 gün önce filan ektim,ilk defa deniyorum,geçen sene çilek,salatalık,patlıcan,domates ekmiştim,birer ikişer ürün almıştım ama çok zevkli bi iş,çocukların da hoşuna gitmişti,bu sene işi biraz daha büyütüp soğan,semizotu,roka,maydonoz,kişniş,fasulye,domates,patlıcan ne bulduysam ektim,bakalım ne olacak,yalnız eşim bıktı toprak taşımaktan,bahçeli bir evimiz olsa da o da kurtulsa ben de

canım çok teşekkür ederim bu arada 15 gündür yapıyorum ve 3 kg.verdim

Çok iyi devam canım..

Bir de omega 3 kapsül alırken antioksidanla birlikte alınıyor..

Antioksidan : Vücut hücreleri tarafından üretildiği gibi, gıdalarla da alınan bir grup kimyasal maddedir. Gıdalarla alınan en önemli antioksidanlar, betakaroten, E ve C vitaminleridir.Vücudumuz için zararlı olan ve serbest radikaller adı verilen ve toksik (zehirli) etki gösteren bazı maddelerin oluşmasına neden olan etmenler vardır. Bunlar besinlerimizde bulunan katkı ve koruyucu maddeleri, petrokimya ürünleri, sigara, güneşin zararlı ışınları ve hava kirliliğidir. Soluduğumuz havadaki oksijen de serbest radikallerin çıkmasına neden olur. Vücudumuzda bulunan antioksidanlar, serbest radikallere karşı etki göstererek bunların zarar vermesini önler.

Bunları Biliyor musunuz?

* Bazı uzmanlara göre antioksidan üretimi 25 yaşından itibaren yavaşlamaktadır. Bu nedenle ilerleyen yaşlarda daha fazla ek antioksidan alınmalıdır.

* Antioksidanlar yalnızca sebze ve meyvelerde bulunmaz. Balık yağı, süt ve süt ürünleri ile selenyum açısından zengin olan balıkta da bulunur.

* Sebzeler ve meyveler pişirilince antioksidan değerleri azalır. Bu nedenle buharda pişirme yöntemi en uygun olanıdır.

* Üzümün kabuğu, içeriği ve çekirdeğinin ortalama 20 civarında değişik antioksidan madde ihtiva ettiği belirtilmektedir.

* Likopen, yaşlıların bedensel ve zihinsel sağlığını korumada son derece etkili bir antioksidandır. Likopen açısından zengin ender sebzelerden biri domatestir.

Antioksidan Bulunan Besinler

Yeşil Yapraklı Sebzeler : Yeşil yapraklı sebzeler özellikle kalp sağlığımız açısından önemli oranda antioksidan bulunan besinlerdir.

Lahanagiller : Brokoli, karnabahar, turp, Brüksel lahanası, beyaz lahana, hardal, kara lahana, şalgam önemli antioksidan bulunan besinlerdendir. Hem kanserden hem de kalp hastalıklarından korunmayı sağlar.

Soğangiller : Soğan ( taze ve kurusu), sarımsak, pırasa güçlü antioksidanlardandır.

Kuru baklagiller : Soya fasulyesi, mercimek, kuru fasulye, nohut, kuru bakla ve yulaf besinleri antioksidan bulunan besinlerdir.

Zeytinyağı : Bileşimindeki tekli doymamış yağ asitleri kolesterolü düşürmede etkilidir. Aynı zamanda antioksidan etkisi de vardır.

Yağlı Tohumlar : Badem, fındık, ceviz, yerfıstığı içerdikleri çoklu doymamış yağ asitleri, E vitamini, B6 vitamini ve magnezyum sayesinde kuvvetli birer antioksidan ve detoksifikanlardır.

Bunların Yanında : Enginar, üzüm, kayısı, ıspanak,yumurtanın sarısı, yeşil çay, domates, çilek, kırmızı ve sarı biber, havuç, elma, nar, turunçgiller, kepekli tahıllar ve su ürünleri sağlık açısında son derece faydalı besinlerdir.

elin nasıl oldu şekerim ..iyisindir umarım??
daha iyiyim bebeem..coook tesellur ederim

aboooowwwww
cok olmus kaçamakkkk

daha iyiyim canımcım..sen onceleri cok guzel yururdun nooldu sana bebaam..nazarmı değdi

pazar menusu:
sabah klasik karatay kahvaltısı+ fırında kaşarlı mantar
öğle küçük karnıyarık 1 tane+ biraz peynir
akşam salata hamsi 1 portakal
bol su
yürüyüş yok
portakalı sabah yada oglen ye bebaam:))

hemmen kaydettim canım..tesekkurler::)

Ara oğun yapıyorum kızlar :18:
Azcik kavun ve bir elma ve su ..

Ama biraz dan 5 ve ya 6 km bandımda yürüyeceğim inşallah
canımcım neden araogun ihtiyacı hissediyosun..yoksa ana ogunlerde az mı yiyosun...
yuruyusun de cok guzel bu arada..bide bu quino cok faydalı bişeymiş ama biz nerden bulak anacım onu ayyy

Saat 19:00 itibariyle:

1 tabak yeşil fasülye
1 goccemen tabak bulgur pilavı(çooook fazla biliyorum yeni başlayanlara yanlış örnek olmak istemezdim ama yedim bi kere)
yeşil salata
2 omega3
4-5 badem
aspirincim hosgeldin canım..ozllettin kendini..bak herkes zayıfladıgını soylemiş..soyle bi 10 kilo ver bakalım da milletin agzı acık kalsın bebaam

Anladım canımİnsan tadını alınca bırakamıyor.. Benim için aynı zamanda hobi oldu.. Benimki de başlarda söyleniyordu.. Ben vazgeçmeyince bir de yedikleri tatlı gelince alıştı o da
Sen taşınacaktın taşınabildin mi yeni evinde bahçe var mı?

Son düzenleme:
anlamadım omega 3 ü alrken neye dikkat edicem :)))

maaşallah arkadfaşıma hem hamarat hem becerikli hem iş hem ev hanımı .vallahi takdir ediyorum seni neşenide hayata bakış acınıda .seni tanıdığıma mutluyum arkadaşım.
ben henüz domates ve fasulye ektim.patlıcan ve biberi bu hafta ekicem inşaallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…